Uyku halinde kasılıyosunuz belli ki bunu beyninizde bitirmeniz gerek benim eşimde uyurken sanki bişey yer gibi dişlerini gıcırtıyo ama öyle uykudan uyandırcak kadar değilSelam hanımlar. Uzun zamandır var olan ama umursamadıgım, dün gece bunun için eşimin on kez uyandırdığı bir sorundan bahsetmek istiyorum; diş gıcırdatma.
Farkettiğim kadarıyla son 4 senedir var. Önceden uykudan uyanacak kadar değildi. Artık geceleri eşim beş kez uyandırıyor en az “dişlerin kırılacak” diye. Beş kez de ben kendi sesimden uyanıyorum. Uyandığımda boynum ve omuzlarım aşırı gergin oluyor. Hatırladığım kadarıyla kötü rüya filan da görmüyorum. Ya da üzgün yatmadığım zamanlarda da oluyor.
Başına gelen, çözümünü bulan var mı? Babam ve halam da gıcırdatır ama onlar benim kadar değiller diye biliyorum. Genetik olabilir mi? Ve diş gıcırdatma boyun ve omuz ağrısı yapar mı? Hangi bölüme gitmem gerek?
Botoks tedavisi ile düzeliyor.Selam hanımlar. Uzun zamandır var olan ama umursamadıgım, dün gece bunun için eşimin on kez uyandırdığı bir sorundan bahsetmek istiyorum; diş gıcırdatma.
Farkettiğim kadarıyla son 4 senedir var. Önceden uykudan uyanacak kadar değildi. Artık geceleri eşim beş kez uyandırıyor en az “dişlerin kırılacak” diye. Beş kez de ben kendi sesimden uyanıyorum. Uyandığımda boynum ve omuzlarım aşırı gergin oluyor. Hatırladığım kadarıyla kötü rüya filan da görmüyorum. Ya da üzgün yatmadığım zamanlarda da oluyor.
Başına gelen, çözümünü bulan var mı? Babam ve halam da gıcırdatır ama onlar benim kadar değiller diye biliyorum. Genetik olabilir mi? Ve diş gıcırdatma boyun ve omuz ağrısı yapar mı? Hangi bölüme gitmem gerek?
Yani normalde çabuk parlar çabuk sönerim. Onunla alakası var mıdır?Agız icin bi aparat var onu takıyorlar
Sinirli bi yapıyamı sahip
Büyüklerde böyle bir durum varmı bilmiyorum ama ben 3 yaşında çocuğum dişini gicirdatiyor diye doktora götürdüm.doktorumuz kıl kurdundan şüphelendi ve sonuç gerçekten kıl kurdu vardı iki haftalık hafif bir tedavi ile geçti çok şükür.
[/QUOTE
Ben de oğlum da, dün öğlen uykusunda gıcırdatma duydum
Sizin ne kadar aralıklarla, ne kadar süredir oluyordu.
Daha ne kadar olursa Dr a gitmeliyim acaba..
Bir de öyle böyle değil, baya baya takir tukur ses getirdi
Yüz yapısı mı değişiyorBotoks tedavisi ile düzeliyor.
Yani düzeliyormuş.
Beyniniz kasalara istemsiz sinyal yolluyor bu sebeple kaslarınız kasılıp sıkıyorsunuz çenenize ve evet omuz çene vs ağrır hatta uzun yıllar sonra yüz yapısı değişir. Çünkü kaslarınız gelişir yüzdeki.
Önce Botoks yapılıyor ama tedavi süreci 1 2yıl. DÜzenli Botoks ve koroyucu dişlik ile hallediliyor.
Yüz yapısı mı değişiyorHangi bölüme gitmem gerek?
En kısa zamanda gideceğim. Çok teşekkürler.Valla bana bunu anlatan diş hekimiydi
Çene çerrahı mı yapar diş hekimi mi bilemedim
Ama sanırım önce diş hekimi görmeli
Yani oranına baglı makaleler okumustum sinirsel diye babamda vardıYani normalde çabuk parlar çabuk sönerim. Onunla alakası var mıdır?
Ben de dişlerimin arasının açıldığını farkettim. Demek ki o yüzden oluyormuş. Çok teşekkürler cevap için en kısa zamanda diş hekimine gideceğim.Ben de de aynı problem var çok sık yapmıyorum ama yapıyomuşum yani. Babam da yapardı. Doktor bile dişlerinin önü aşınmış dedi. Stresten sinirden olurmuş doktorun yalancısıyım
Dikkatimi çekmedi hiç son zamanlardaki kadar. O yüzden gitmedim. Keşke gitseymişim. Çok teşekkürler cevap için. En kısa zamanda gideceğimSürekli çene kaslarınızı kasmanız sadece boyun ve omuz ağrısı değil şiddetli baş ağrısıda yapabilir.
+ dişlerinize fazlasıyla hasar verir. 4 sene az bir zaman değil keske daha önce hekime başvursaydınız daha fazla gecikmeyin derim.
Ben sinirsel,psikolojik olduğunu düşünüyorum.