DİŞ GICIRDATMA?!

Fiziksel bir hastalık yoksa tahliller temizse neurofeedback adında bir tedavi var medikal burda uzun uzun anlatamycgm ama arastirrsnz anlarsnz.
10 seansta düzelen yetişkin danışanım vardı.

ahhh o gıcırdatma bende de var omuz boyun sırt bel sanki sabahları uyandığımda gece dayak yemişim gibi uyanıyorum aşmak istiyorum bende yorgunum hep yorgun bunun yüzünden :cry:

Is yerinde mobbinge ugradigim icin son bir kac aydir bendende basladi bu sorun.. is dolayisiyla baya kotu gunler gecirdim tabi mobbing yapanin yanina kar kalmayacak.. doktordan rapor aldim ve %95 azaldi bazen arada gelir yasadiklarimi dusundukce.. bu sorundan dolayimi bilmem ama gecenlerde boynum cok agriyordu emar cektirdim.. boynumda ufakta olsa 2 3 tane sorun cikti..:KK43: sizede gecmis olsun

Selam hanımlar. Uzun zamandır var olan ama umursamadıgım, dün gece bunun için eşimin on kez uyandırdığı bir sorundan bahsetmek istiyorum; diş gıcırdatma.

Farkettiğim kadarıyla son 4 senedir var. Önceden uykudan uyanacak kadar değildi. Artık geceleri eşim beş kez uyandırıyor en az “dişlerin kırılacak” diye. Beş kez de ben kendi sesimden uyanıyorum. Uyandığımda boynum ve omuzlarım aşırı gergin oluyor. Hatırladığım kadarıyla kötü rüya filan da görmüyorum. Ya da üzgün yatmadığım zamanlarda da oluyor.

Başına gelen, çözümünü bulan var mı? Babam ve halam da gıcırdatır ama onlar benim kadar değiller diye biliyorum. Genetik olabilir mi? Ve diş gıcırdatma boyun ve omuz ağrısı yapar mı? Hangi bölüme gitmem gerek?
Magnezyum takviyesi bu problemi çözüyor. İyi bir magnezyum alın. evde kadınların sattıklarından değil eczane ürünü.

Ayni sorun benim esimde de var. Gece kaldırıyordum onu çünkü kiracak gibi gicirdatiyordu
Gideceğiniz doktor dişçi.
Yaptırcaginiz islemin ismi ise masseter botox.
Esim ağız icine plak kullaniyordu diş plağı ama her gece takmıyordu . Uyuya kaliyor veya unutuyordu.
Doktor demiski gittiğinde dislerini yemissin..çünkü sıkmaya devam ettikçe dislerin küçülecek.
Çenen ağrıyor mu?
Ve botoksu şakak kisimlarina da uyguladı doktor.
Baska çözüm yok bekleme ve git canım gecmis olsun
Her dişci yapmıyor bunu benim.esim estetik cerrah a yaptırdı. Disciye sor mutlaka. Ve vakit kaybetme cok zor bisey
Ruyayla ilgisi yok bunun
Gundelik hayatta birisi sana bisey diyor sende ona cevabini veremiyor icine atiyorsan gece boyle oluyor
Genetiklik boyutunu bilemiyorum ancak esimin teyzesi ve anneside gicirdatiyor

Gaita tahlili oluyor ama doktorumun söylediği şu,bazen kilkurdu olduğu halde tahlilde çıkmayabilir dedi.salya ve kakasını sordu iştahını sordu.birde şey popişinde kaşıntı oluyormu diye sordu.acima kızarma kasinti gibi.andazol isminde bir şurup verdi çok şükür geçti.
Evet tahlilde çıkmadı ama belirtiler o yönde. Teşekkür ederim cevabınız için.

Selam hanımlar. Uzun zamandır var olan ama umursamadıgım, dün gece bunun için eşimin on kez uyandırdığı bir sorundan bahsetmek istiyorum; diş gıcırdatma.

Farkettiğim kadarıyla son 4 senedir var. Önceden uykudan uyanacak kadar değildi. Artık geceleri eşim beş kez uyandırıyor en az “dişlerin kırılacak” diye. Beş kez de ben kendi sesimden uyanıyorum. Uyandığımda boynum ve omuzlarım aşırı gergin oluyor. Hatırladığım kadarıyla kötü rüya filan da görmüyorum. Ya da üzgün yatmadığım zamanlarda da oluyor.

Başına gelen, çözümünü bulan var mı? Babam ve halam da gıcırdatır ama onlar benim kadar değiller diye biliyorum. Genetik olabilir mi? Ve diş gıcırdatma boyun ve omuz ağrısı yapar mı? Hangi bölüme gitmem gerek?

Maseter Botoksu yaptırmalısın. Ben düzenli olarak yaptırıyorum ve çok mutluyum. Bu konuya önem vermelisin çünkü dişlerini kaybetme riskin de var.

Esim yillardir boyle, caresi aparat denen bisey agzina senin dis yapina gore bir plak takiyorsun geceleri ama uyumak mumkun mu bilemedim. Esim stresli oldugunda yapar. Hamilesin muhtemel ona bagli artmistir

salayalanma var mı?
bağırsak kurdu olanlarda diş gıcırdatması çok olur.neslenme düzenınızı değiştirin.bendede gun içinde ve uyku halınde diş sıkması var.çene ve baş ağrısı yapıyor

Burda bir uyeden okumusumtum. Küçük cocuguna dr., Dis etlerine masaj önermişti. Cok etkili mi bilmiyorum. Bir deneyin .
Benim kizimda dislerini gicirdatiyor. Biraz fayda etti sanki.

Çekilin.. ben de var,disciden 500 TL ye plastik ağızlik yaptırdım geceleri takıyorum dişleri koruyor. Bazen unutuyorum, dış gicirtadinca eşim uyandırıyor hemen takıyorum agizligimi.

Magnezyum eksikligi olabilir arastirin isterseniz

Çoğu zaman stresten kaynaklanıyor ne yazık ki 😔
Ben gıcırdatmam ama çenemi sıkarım. Hem farkediyorum uykumun arasında bazen serbest bırakıyorum çok derin değilse. Hemde sabah kalktığımda resmen çenem ağrımış oluyor.
Bir yerden reflüdende kaynaklanabileceğini okumuştum. Aklınızda bulunsun.
Çok rahatsız oluyorsanız önce diş doktoru, sonra dahiliye hiç birşey çıkmazsa psikologa görünmekte fayda var.
Benim gibi doktorlarla pek iyi anlaşamayan insanlardansa da bir ağız aparatı var gece yatarken kullanılan onu deneyebilirsiniz. İlk bir kaç gün rahatsız eder ama sonra alışırsın.

Diş hekimi asistanıyım ben, strese bağlı bu diş sıkma problemi.
Çene botoksu yapılıyor yaklaşık 8/9 ay gidiyor sonra yeniletmek gerek
Ya da geceleri uyurken gece plağı takacaksınız.
Benimde diş gıcırdatma sorunum var ve var olan dişlerim zarar görüyor,niyetim bu botoksu yaptırmak. Acaba fiyatı hakkında bilgi verebilirmisiniz bana? Şİmdiden teşekkür ederim :KK52:

Plak verecek çene cerrahi bi görünün gece yatarken takacaksınız

Benimde diş gıcırdatma sorunum var ve var olan dişlerim zarar görüyor,niyetim bu botoksu yaptırmak. Acaba fiyatı hakkında bilgi verebilirmisiniz bana? Şİmdiden teşekkür ederim :KK52:
Net bi fiyat vermek doğru olmaz yapacak olan cerraha bağlı. Bi tüp 1000 lira gibi bi rakam

6yaşındaki oğlumda son iki senedir çok gıcırdatıyor, bazende emme sesi çıkarıyor. Dişe aparat takılıyo gece yatarken diye duydum, işe yarar mı bilmiyorum. Konuyu takip edeyim bakalım.

X