Dis gebelik

Merhaba, benim de sat 14 ocak 14 şubat cuma test yaptım pozitif çıktı idrarda. Salı günü lekelenme ler yaşadım kan verdim betahcg 64 çıktı iki gün sonra təkrarladı 67 çıktı yükselmemiş. İki doktorla görüştüm biri pazartesiye kadar bekleyelim diğeri dış gebelik olabilir kürtaj yapıp ilaçla temizleyelim diyor. Ne yapmam lazım çok şaşkınım😔😔

Merhaba, benim de sat 14 ocak 14 şubat cuma test yaptım pozitif çıktı idrarda. Salı günü lekelenme ler yaşadım kan verdim betahcg 64 çıktı iki gün sonra təkrarladı 67 çıktı yükselmemiş. İki doktorla görüştüm biri pazartesiye kadar bekleyelim diğeri dış gebelik olabilir kürtaj yapıp ilaçla temizleyelim diyor. Ne yapmam lazım çok şaşkınım😔😔
Değeriniz düşük zaten kendiliğinden düşebilir

Merhaba bayanlar, benim de dış gebeliğim var maalesef, iğne yapıldı değerlerim düşüyor fakat kese hala yerinde duruyor ve hiç bir küçülme yok, bu gebelik kesesi ne zaman yok olacak fikri olan var mı

kizlar bende dis gebelik yasadim hemde cok yeni, hamile degilim sanmistim cunku regl olacagim gün kan geldi ve 3 gün surdu, son aylarda hep hormon haplari kullandigim icin kisa sürdü zannettim fakat yinede süphelendim test yaptim ve hamile oldugumu ögrendim.
25 temmuz regl oldugumu sanmistim ve sonrasinda bitmek bilmeyen kahve rengi akinti, en sonunda 3 agustos kan testi ile 4,5-5 haftalik hamile oldugum ortaya cikti, HCG 570. Sonra yine kan testi yaptirdim (3 gun sonra) ve 1330 larda cikti. Doktor once normal dedi, fakat daha sonra birden cok yavas yukselmeye basladi ve 11 agustosta HCG 2200 olunca kese hicbir yerde görünmeyince dis gebelik denildi. 2 tane ayri doktora göründüm ve maalesef dis gebelik dedi onlarda. Ben 2 doz metotrexat ignesi vuruldum ve hala iyilesme sürecindeyim, Birinci igne ise yaramadi, degerler cikti ve 3300 oldu ve kese sol tüpte göründü (1 cm).
HCG ikinci igneden sonra düsmeye basladi. Bu hafta yine kan testi yaptircam, insallah sifirlanmistir. Allah kimseye yasatmasin. Bir aydir kollarim delik desik oldu kan testleri yuzunden, kalcama iki doz igne vuruldum ve hala onun yan etkilerini yasiyorum. Ameliyat olmam insallah, cok korkunc birsey, ben miyom derdi ile ugrasiyordum simdi böyle birsey yasamak hayallerimi alt üst etti.

Hissettigim agrilar (dis gebelik tanisi koyulmadan önce):
- sol omuzumda agri (ama hafif) boynumdan dogru asagi inen bi agri
- sol bacagim komple agridi hep, ve hala agriyor (kese sol tüpteydi)
- regl olmam gereken gün regl oldum ve 3 gün kanama, hatta 2. gün simsiyah kan geldi, ondan sonra 10 güne yakin hafif kahve rengi akintim oldu
- karnimda sol tarafta egzama cikti (zaten egzama sorunum var ama bununla alakalimi bilemem)
- gögüslerim cok agriyordu
- uykusuzluk
- genelde hamile kalanlar kabizlik cekiyormus, kesinlikle kabiz olmadim
- bas agrisi
- hic migde bulantim olmadi
- 2200 HCG deger: kese görülmedi

Igneden sonra:
hala ayni agrilar, migde bulantisi, adet agrisi cok siddetli ilk günler
sadece goguslerimdeki agri gitti

biraz detayli yazmak istedim, cunku bende bu korku ile arastirma yaparken detayli okumak iyi oluyordu.
Maalesef boyle bir tecrube yasadim, yasiyorum. Umarim tupum iyi iyilesir ve belki ilerde bende normal hamile kalabilirim. Allah büyük. Kalbim cok yarali, umarim Allah isteyenlere saglikli bebekler nasip eder.
Merhaba siz şuan hamileymişsiniz tebrik ederim ✨Ben de şuan dış gebelik yaşıyorum ve çok kötüyüm,olumsuz düşüncelerden kendimi alamıyorum normal yolla mı hamile kaldınız,ilk gebelik mi?Dış gebelik yaşamış olmam mutlaka tüplerimde sıkıntı var anlamına mı gelir?Cevap verirseniz mutluluk duyarım.

X