Dis gebelik

Şimdi doktordan çıktım . Yine gözükmedi dış gebelik değil diyor değerlerin düzenli artıyor hatta baya bi yüksek artıyor diyor. Ama ne oldugu hakkında bilgide vermıyor bekleyelim diyor kese gözükmedi sonlanması gerek miyor mu gec kalmış olmazmıyız diğer türlü illa kaybetmem mi gerekiyor tüpümü
Dis gebelik olsa kesin görürdü benim 540 la gördü herseyin hayırlısı en azindan dis gebelik degil anlayamadigim cok pardon keseyi göremedi degil mi?

Bence senin kan değerin daha düşük biraz daha artsın herşey öle çıkar ortaya...belkide şuan gözükmüyor daha sonra gözükecek hemen moralini bozma gerçi böle desekte anlayabiliyorum kafana takiosun onunla yatıp onunla kalkıyorsun şuan aynı durumda bende varım çokta korkuo sun ama dua etmekten başka çare yok

kizlar bende dis gebelik yasadim hemde cok yeni, hamile degilim sanmistim cunku regl olacagim gün kan geldi ve 3 gün surdu, son aylarda hep hormon haplari kullandigim icin kisa sürdü zannettim fakat yinede süphelendim test yaptim ve hamile oldugumu ögrendim.
25 temmuz regl oldugumu sanmistim ve sonrasinda bitmek bilmeyen kahve rengi akinti, en sonunda 3 agustos kan testi ile 4,5-5 haftalik hamile oldugum ortaya cikti, HCG 570. Sonra yine kan testi yaptirdim (3 gun sonra) ve 1330 larda cikti. Doktor once normal dedi, fakat daha sonra birden cok yavas yukselmeye basladi ve 11 agustosta HCG 2200 olunca kese hicbir yerde görünmeyince dis gebelik denildi. 2 tane ayri doktora göründüm ve maalesef dis gebelik dedi onlarda. Ben 2 doz metotrexat ignesi vuruldum ve hala iyilesme sürecindeyim, Birinci igne ise yaramadi, degerler cikti ve 3300 oldu ve kese sol tüpte göründü (1 cm).
HCG ikinci igneden sonra düsmeye basladi. Bu hafta yine kan testi yaptircam, insallah sifirlanmistir. Allah kimseye yasatmasin. Bir aydir kollarim delik desik oldu kan testleri yuzunden, kalcama iki doz igne vuruldum ve hala onun yan etkilerini yasiyorum. Ameliyat olmam insallah, cok korkunc birsey, ben miyom derdi ile ugrasiyordum simdi böyle birsey yasamak hayallerimi alt üst etti.

Hissettigim agrilar (dis gebelik tanisi koyulmadan önce):
- sol omuzumda agri (ama hafif) boynumdan dogru asagi inen bi agri
- sol bacagim komple agridi hep, ve hala agriyor (kese sol tüpteydi)
- regl olmam gereken gün regl oldum ve 3 gün kanama, hatta 2. gün simsiyah kan geldi, ondan sonra 10 güne yakin hafif kahve rengi akintim oldu
- karnimda sol tarafta egzama cikti (zaten egzama sorunum var ama bununla alakalimi bilemem)
- gögüslerim cok agriyordu
- uykusuzluk
- genelde hamile kalanlar kabizlik cekiyormus, kesinlikle kabiz olmadim
- bas agrisi
- hic migde bulantim olmadi
- 2200 HCG deger: kese görülmedi

Igneden sonra:
hala ayni agrilar, migde bulantisi, adet agrisi cok siddetli ilk günler
sadece goguslerimdeki agri gitti

biraz detayli yazmak istedim, cunku bende bu korku ile arastirma yaparken detayli okumak iyi oluyordu.
Maalesef boyle bir tecrube yasadim, yasiyorum. Umarim tupum iyi iyilesir ve belki ilerde bende normal hamile kalabilirim. Allah büyük. Kalbim cok yarali, umarim Allah isteyenlere saglikli bebekler nasip eder.

Ilk zamanlar düzenli artan beta hcg m bir anda 2 kati atmamaya başladı doktor anormallik var dediğinde beta 546 dan 540 düşmüştü ve sol tüpte göründü tedavisiz kendiliğinden sonlandi yani düştü ama tam tamına 2 ay bekledim
Merhaba benimde degerlerim cok iyi ilerlesigi soylendi dun gittom.tekrat kan testi icin degerim 2565 cikti kese forunuyor fakar cok ufakmis daha 2_3mm ama doktor.dis gebelik olabilir yinede diyor bu ne demek deger bu kadar fazlayken dis gebelik normalmi ?

Merhaba benimde degerlerim cok iyi ilerlesigi soylendi dun gittom.tekrat kan testi icin degerim 2565 cikti kese forunuyor fakar cok ufakmis daha 2_3mm ama doktor.dis gebelik olabilir yinede diyor bu ne demek deger bu kadar fazlayken dis gebelik normalmi ?
Keseyi tupte gorse direk derdi dis gebelik diye senin keseyi gorduyse zaten normal gebeluktir diye düşünüyorum 3000 le hast.yattığım bir arkadas dis gebelik teshisiyle yatmisti doktor dis gebelik oldugunu garantilemek için beklemis hangi akla hizmet onu da bilmiyorum tabi yani olabilir ama dedigim gibi keseyi tupte görse dis gebelik derdi zaten ben olsam baska doktora gorunurdum onu birak ne sacma konusmus

Keseyi tupte gorse direk derdi dis gebelik diye senin keseyi gorduyse zaten normal gebeluktir diye düşünüyorum 3000 le hast.yattığım bir arkadas dis gebelik teshisiyle yatmisti doktor dis gebelik oldugunu garantilemek için beklemis hangi akla hizmet onu da bilmiyorum tabi yani olabilir ama dedigim gibi keseyi tupte görse dis gebelik derdi zaten ben olsam baska doktora gorunurdum onu birak ne sacma konusmus
Bekliyorum haftaya özel hastaneye gozukcem.morelmen cok coktum

Bekliyorum haftaya özel hastaneye gozukcem.morelmen cok coktum
Zaten bu doktorlar adami sinir ediyor ortaya bisey atiyolar cik işin içinden cikabilirsen aklina karpuz kabuğunu sokarlar sen içini ferah tut herseyin hayirlisini iste Allah biliyor ne yapacağını sen Allaha birak kuzum benimde olumsuz sonuclanan gebeliklerim oldu hicbirsey olmaz Allahin izniyle sen içini ferah tut

Zaten bu doktorlar adami sinir ediyor ortaya bisey atiyolar cik işin içinden cikabilirsen aklina karpuz kabuğunu sokarlar sen içini ferah tut herseyin hayirlisini iste Allah biliyor ne yapacağını sen Allaha birak kuzum benimde olumsuz sonuclanan gebeliklerim oldu hicbirsey olmaz Allahin izniyle sen içini ferah tut
oyle yappmaya calisiyorum abla zaten bide ilk gebeligim olcak 21 yasindayimd.bnde ama dis gebelik olsa zaten agrim felan olur demi agrim felanda yok ki

oyle yappmaya calisiyorum abla zaten bide ilk gebeligim olcak 21 yasindayimd.bnde ama dis gebelik olsa zaten agrim felan olur demi agrim felanda yok ki
Dis gebelikte sirt agrin olur omuz agrin olur lekelenmelerin olur ama kırmızı renkte ve tirnak kesigi gibi ufacik öyle büyük büyük degil dikkatli bak peceteye sildiginde kasik agrin normal her iki gebeliktede olur

Dis gebelikte sirt agrin olur omuz agrin olur lekelenmelerin olur ama kırmızı renkte ve tirnak kesigi gibi ufacik öyle büyük büyük degil dikkatli bak peceteye sildiginde kasik agrin normal her iki gebeliktede olur
Yok o dedigin sirt agrim felan yok cok sukur bakalim ya hayirlisi bide degerlerim cok guzel ilerliyor benim

Ben iki defa dış gebelik geçirdim..ikisininde belirtisi farklıydı..birinde tüpüm alındı diğeri iğne ile düşürüldü her ihtimale karşı kürtaj yapıldı çünkü bebeğin yerini bulamadılar..pataloji sonucuna göre rahimdede yoktu zaten..doktorum doğru karar verip tüpümü kurtardı..

Ben iki defa dış gebelik geçirdim..ikisininde belirtisi farklıydı..birinde tüpüm alındı diğeri iğne ile düşürüldü her ihtimale karşı kürtaj yapıldı çünkü bebeğin yerini bulamadılar..pataloji sonucuna göre rahimdede yoktu zaten..doktorum doğru karar verip tüpümü kurtardı..
Sansliymisin 2.dis gebelikte erken teshis olmussun

X