- Konu Sahibi Gurbetkusuuyumben
Hic başıma gelmedi gittin mi doktora bilgilendir mutlaka merak ettim
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
mrhba ne durumdasin.yazdıklarını okudum bende hemen hemen aynı oldu.değerim düşüp yükseliyor kahverengi akıntım 15 gündür hala var doktor biraz bekleyelim adet gibi sökülmezse kürtaj olur dedi kese görünmezken nasıl kürtaj olunur ki beklemekten başka çarem yok inşallah doğal yollardan gider ve degerim düşer yakizlar bende dis gebelik yasadim hemde cok yeni, hamile degilim sanmistim cunku regl olacagim gün kan geldi ve 3 gün surdu, son aylarda hep hormon haplari kullandigim icin kisa sürdü zannettim fakat yinede süphelendim test yaptim ve hamile oldugumu ögrendim.
25 temmuz regl oldugumu sanmistim ve sonrasinda bitmek bilmeyen kahve rengi akinti, en sonunda 3 agustos kan testi ile 4,5-5 haftalik hamile oldugum ortaya cikti, HCG 570. Sonra yine kan testi yaptirdim (3 gun sonra) ve 1330 larda cikti. Doktor once normal dedi, fakat daha sonra birden cok yavas yukselmeye basladi ve 11 agustosta HCG 2200 olunca kese hicbir yerde görünmeyince dis gebelik denildi. 2 tane ayri doktora göründüm ve maalesef dis gebelik dedi onlarda. Ben 2 doz metotrexat ignesi vuruldum ve hala iyilesme sürecindeyim, Birinci igne ise yaramadi, degerler cikti ve 3300 oldu ve kese sol tüpte göründü (1 cm).
HCG ikinci igneden sonra düsmeye basladi. Bu hafta yine kan testi yaptircam, insallah sifirlanmistir. Allah kimseye yasatmasin. Bir aydir kollarim delik desik oldu kan testleri yuzunden, kalcama iki doz igne vuruldum ve hala onun yan etkilerini yasiyorum. Ameliyat olmam insallah, cok korkunc birsey, ben miyom derdi ile ugrasiyordum simdi böyle birsey yasamak hayallerimi alt üst etti.
Hissettigim agrilar (dis gebelik tanisi koyulmadan önce):
- sol omuzumda agri (ama hafif) boynumdan dogru asagi inen bi agri
- sol bacagim komple agridi hep, ve hala agriyor (kese sol tüpteydi)
- regl olmam gereken gün regl oldum ve 3 gün kanama, hatta 2. gün simsiyah kan geldi, ondan sonra 10 güne yakin hafif kahve rengi akintim oldu
- karnimda sol tarafta egzama cikti (zaten egzama sorunum var ama bununla alakalimi bilemem)
- gögüslerim cok agriyordu
- uykusuzluk
- genelde hamile kalanlar kabizlik cekiyormus, kesinlikle kabiz olmadim
- bas agrisi
- hic migde bulantim olmadi
- 2200 HCG deger: kese görülmedi
Igneden sonra:
hala ayni agrilar, migde bulantisi, adet agrisi cok siddetli ilk günler
sadece goguslerimdeki agri gitti
biraz detayli yazmak istedim, cunku bende bu korku ile arastirma yaparken detayli okumak iyi oluyordu.
Maalesef boyle bir tecrube yasadim, yasiyorum. Umarim tupum iyi iyilesir ve belki ilerde bende normal hamile kalabilirim. Allah büyük. Kalbim cok yarali, umarim Allah isteyenlere saglikli bebekler nasip eder.
mrhba ne durumdasin.yazdıklarını okudum bende hemen hemen aynı oldu.değerim düşüp yükseliyor kahverengi akıntım 15 gündür hala var doktor biraz bekleyelim adet gibi sökülmezse kürtaj olur dedi kese görünmezken nasıl kürtaj olunur ki beklemekten başka çarem yok inşallah doğal yollardan gider ve degerim düşer ya
çok sağol canım bi an önce bnde bu durumu atlatmak istiyorum piskoljm gittikçe bozuluyor en son ki doktor rahmi temizleyelim dedi 3 doktora da gittim iğne vermediler 3800 değerim kanamam devam ediyo 4 nisandan beri haftaya kadar beklicem bakalım inşallah doğal yolla atlatayim dua edinCok gecmis olsun ben cok sukur iyilestim ameliyata gerek kalmadi, cok korkunc bir donemdi, dis gebelikten sonra rahim filmi cektirdim temiz cikti cok sukur
Bendede kahve rengi akinti 10 gun kadar surmustu ve hcg degeri yavasta olsa cikiyodu, yani kahve rengi akinti kesinin sökülmesi anlamina gelmiyor bence, kesinlikle kendine dikkat et hatta ekstra kontroller yaptir Allah yardimcin olsun insallah
çok sağol canım bi an önce bnde bu durumu atlatmak istiyorum piskoljm gittikçe bozuluyor en son ki doktor rahmi temizleyelim dedi 3 doktora da gittim iğne vermediler 3800 değerim kanamam devam ediyo 4 nisandan beri haftaya kadar beklicem bakalım inşallah doğal yolla atlatayim dua edin
hastane yatıyorum iğne vrildi degerlerimin düşmesini beklicez dua edin ameliyata gerek kalmasinCanim nasil oldun atlattinmi ignesiz? Insallah iyisindir
bide bana bi doz dediler iki kalcamdan vurdular siz iki doz demişsiniz de extra iki kalcadan başka vuruldunuz mu yaCanim nasil oldun atlattinmi ignesiz? Insallah iyisindir
bide bana bi doz dediler iki kalcamdan vurdular siz iki doz demişsiniz de extra iki kalcadan başka vuruldunuz mu ya
amin cok teşekkür ederim canım gerçekten yaşayan bilir şükrediyorum Rabbime isyan etmiyorum sadece duygularıma engel olamıyorum ağlıyorum iğne cok kotu yaktı bidaha yaşatmasın Rabbim bizlere böyle şeyler beterinden de korusun .Allah acil sifalar versin insallah ameliyatsiz atlatirsin. Bana iki kalcamdan yapilmadi, ilk igne ve ikinci igne arasinda 10 gun var benim. Canim ikinci igneden korkma, umarim sende gerekmez tabi!
bende sadece biraz daha fazla kramp yapti, kanama yapti evet kolay degil, sadece diyerekte yasadigim agrilari kucumsemek istemiyorum ama cok iyi iyilestim cok sukur. Kendini bunlari dusunerek strese sokma, bol dua et ve bol bol dinlen
Canim bugün kan verdim değerim 12 binden 9400 olmuş beklediğimiz düşük değil dedi doktor 2.dozu vuralım dedi canım yine çok yancak inşallah çektiğimiz bu acı boşa gitmez bnmde düşer değerim dua edinAllah acil sifalar versin insallah ameliyatsiz atlatirsin. Bana iki kalcamdan yapilmadi, ilk igne ve ikinci igne arasinda 10 gun var benim. Canim ikinci igneden korkma, umarim sende gerekmez tabi!
bende sadece biraz daha fazla kramp yapti, kanama yapti evet kolay degil, sadece diyerekte yasadigim agrilari kucumsemek istemiyorum ama cok iyi iyilestim cok sukur. Kendini bunlari dusunerek strese sokma, bol dua et ve bol bol dinlen
Canim bugün kan verdim değerim 12 binden 9400 olmuş beklediğimiz düşük değil dedi doktor 2.dozu vuralım dedi canım yine çok yancak inşallah çektiğimiz bu acı boşa gitmez bnmde düşer değerim dua edin
hastanedeyim zaten takip ediyolar yarın kan verilcek inşallah istediğimiz düşme olur bide salı günü verilcek doktor güzel düşme olursa salı yada çarşamba çıkartırız dedi hadi inşallah ya bu sefer olur.evet eski doktoruma çok kızıyorum geç gönderdi beni burdaki doktor bile dedi iki binler de farkedilmesi lazım ben on bini geçtim öyle gönderdi o da ultrasonda farklı bi cisim farketti öyle gerci bi kaç doktora daha gittim dis gebelik denmedi sagliksiz gebelik bekle belki düşük olur dedi kötü bi deneyim oldu inşallah geç kalmanın acısını çekmem bu sefer kurtulurumCanim ya bak 12000lere cikmis doktorun ilk anda beklemeseydi daha erken mudahele etseymis keske. Ben senin bi onceki yazinda doktorun kanla sokulur bekleyelim dedigini yazdiginda bile suphe ettim acikcasi, cunku benimde igneden once kanamam oldu ve k.rengi akinti ve hcg cikmaya devam ediyordu. Yani insallah doktorun yuzunden kotu bir tecrube yasamazsin. 3 igne vurulan var korkma o igneler senin bunyene gore yapiliyor ve igneden 10 gun sonra toparliyosun kendini, hcg yavas dussede. 9000bin yuksek ama igne vurulduguna gore ameliyatsiz atlatma sansinda yuksek. Stres yapma, maalesef agrilarin olacak ama bol bol dinlen ve su ic, hatta bol bol yesil cay oneririm. En ufak "yeni" agri hissettigin an hastaneye git, bu ciddi bir olay maalesef aaa birazdan gecer demek olmaz.
Nasilsin suan?
hastanedeyim zaten takip ediyolar yarın kan verilcek inşallah istediğimiz düşme olur bide salı günü verilcek doktor güzel düşme olursa salı yada çarşamba çıkartırız dedi hadi inşallah ya bu sefer olur.evet eski doktoruma çok kızıyorum geç gönderdi beni burdaki doktor bile dedi iki binler de farkedilmesi lazım ben on bini geçtim öyle gönderdi o da ultrasonda farklı bi cisim farketti öyle gerci bi kaç doktora daha gittim dis gebelik denmedi sagliksiz gebelik bekle belki düşük olur dedi kötü bi deneyim oldu inşallah geç kalmanın acısını çekmem bu sefer kurtulurum
Allah razı olsun kardeşim gercekten yaşayan bilir.agrim bazen olmuyo bazen de adet sancısı gibi oluyo hemşireler gelip soruyo söylüyorum normal diyo senin igneden sonra ne kadar oldu ağrın.gerçi bu ağrılarım buraya gelmeden 3 gün önce başladı. hala devam ediyor.
insallah sagolasin aynen bnmde kabızlık var karnım şişiyor biraz yiyince sanki dünyayı yemişim ama benim ikinci igneden sonra kanamam azaldı leke seklinde geliyo ağrılarım hala var salı günü kan verilcek belli olcak inşallah kurtulurum hayırlısıylaBenimde agrilarim igne vurulmadan vardi, ilk ignede cok agrim olmadi ve kanamamda olmamisti, hcg degeri cikmisti ustelik ve cok yavas iniyordu ama ikinci ignede baya agrim oldu zaten bu igne bagisikligi düşürüyor, ozaman kanamam oldu ve siddetli regl agrisi. Sol bacagima kadar vuruyordu agri ve kabiz olmustum, oyuzden bol bol su ictim ve ise yaradi. Ben bir gun yattim hastanede cunku sol tup cok sismisti ve eger hcg istedikleri gibi dusmeseydi ameliyata alacaklardi ama cok sukur gerek kalmadi. Ikinci igneden sonra hizli dustu ve bitti.seninde bitecek insallah kalbini ferah tut bol bol dua et canim
2 gündür devamlı sancim var geçmiyor ultrasonda bakildi bişey yok dediler ne zamana kadar sürdü senin kıvranıyorum yatiyom olmuyo kalkiyom olmuyo (
ay inşallah ya sanki hiç iyilesemicem.Allah razı olsun çok yardımcı oluyon bana.bnm 6 binde yarın 7.gün kan verilcek düşme olursa gondercem evden takip et dedi doktorbenimde agrilarim iki igneden sonra 3 hafta falan surdu, bazi gunler daha cok bazi gunler idare ediyordum. Gogsumde sıkısma oluyordu üstelik ve oturdugum zaman batma hissi vardi, hcg sifirlandiktan sonra bile karnimin sol tarafinda (sol tüpteydi benim) hep azda olsa bi agri vardi, regl oldugum zaman yada idrara sıkıstıgım zaman daha cok agrim oluyordu simdi cok sukur iyilesti, sende iyilesecen insallah. Degerin kac oldu bu arada?