Gebeliğe Hazırlık Dis gebelik sonrasi hamilelik

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.

Pinarsudden

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
19 Mayıs 2019
152
50
48
39
Merhabalar bundan 6 ay önce dış gebelik geçirdim ve iğne ile gebelik sonlandirildi.3 ay koruduk. 3 ay sonunda rahim filmi çektirdim ve normal çıktı.herhangi bir tıkanıklık yokmuş. Rahim filminde sonra ki ikinci ay adet gecikmesi yaşadım. Regl öncesi test yaptım ve pozitif çıktı.reglı olmadım ve üç gün geciktim.doktora gittim ultrason da kese görünmedi ama doktor çok erken dedi.kan testi istedi.betahcg 110.1 çıktı .progesteron da 17.randevum yarın ama korkuyorum açıkçası. Başına benzer olay gelen var mı belki tecrübesiyle içimi rahatlatır.

Merhaba canım dış gebelik iğnesi vurulduktan sonra değerin ne kadar sürede sıfırlandı, adet kanaman cok agrılımıydı ne kadar sürdü ve hangi taraftan dış gebelik olduysa orada bi agrın yada orda bişey varmıs gibi hissediyormusun?

Dis gebelikte tup alinmiyor mu? Ben tam anlamadim smdi tekrar dis gebelik olmasindan mi korkuyorsunuz?

kese görünmüyor du nerde olduğunu bilmiyorlardi. Bende ağrı değil şiddetli kanama oldu.ama şu anda herhangi bir ağrim yok sadece ara ara adet sancısı benzeri ağrı saplanıyor bi kaç saniye sonra geçiyor.her tuvalete kan görme korkusuyla gidiyorum.

En son iğne vurduklarında değerim 159 du 1 hafta sonra 23 e dustu

Şuan benmde degerin 165 muhtemelen artiyorda.. kendi tüp bebek doktorumla igneye karar verdik ama uzakta oldugum icin hicbir ozel yapmadi devlete mecbur kaldik onlarda oyalayip duruyor.. normal olmadigi belli kanamam var hala beni bekletiyorlsr
Bende erkenden teshis edilip tuplerime zarar gelmeden teshis konup yapilsin istiyorum.
Sorasi da muamma insallah tekrarlamaz.
Artisiniza gore karar verirler zaten yasadiginz icin kontrol altinda tutarsnz kendinizi.. bidaha olacak diye kaide yok nasibi varsa saglikli olucak insallah
Umarim oyledir

Bence icinizi ferah tutun bu sefer saglikli gebeliktir inşallah zaten kese gorunmesi icin 1500 lu degerlerin uzerinde olmasi gerekiyor bende sizin gibi 6 ay önce dış gebelik geçirdim bende cok erken farkettim doktor nerede oldugunu goremedi 2 doz metotreksat igne ile sonlandirildi 2 ay once rahîm filmi cekindim korunmayida bu ay biraktim insallah bu sefer saglikli bir gebelik olur benimde

Degeriniz kacti? 2 dozla bittimi sizinki

Degeriniz kacti? 2 dozla bittimi sizinki
Yani şöyle adete 9 gun kala evde test yaptim kopkoyu çıktı kanamalarim olduğu icin test yapmistim doktora gidip kan verdiğiminde 234 tu birkac gün takip ettik yavaş artti degerler alltan muayene de yapti yani hamile olsam rahim duvarim kalınlasirmis zaten benimki cok inceydi en son 403 e kadar cikti kesin dış gebelik dendi 1 hafta arayla 2 doz igneyle gebelik sonlandi

Malesef dış gebelik çok zor ve sinsi bir durum bende adet oldum zannederek eylül ayında hamile oldugumu öğrendim 211 bhcg değeri ile ama sonra 2 katlamam duzgun artıı sonrakıler ya azaldı ya cok az arttı ve cok gec olmadan dış gebelik oldugu kanaatine varıp doktorum mtx iğnesi ile sonlandıralım dedı benimde nerede tutunduğu belli değildi ama sağ tarafımda hafif hafif agrılarım oluyordu 29 eylülde 90 mg lık mtx vuruldum ve bu hafta pzt adet kanamam geldi cok sukur iç kanama gibi bi olayla yada tüplerime zarar gelmeden kurtuldum dıye dusunuyorum. Haftaya kontrolum var 3 ay sonrada rahim filmi cektıreceğim bakalım bır sonrakiler inş sağlıkla gelir

Şu anda doktoru bekliyorum sanırım keseyı görmeden içim rahat etmeyecek umarım herkesin gönlüne göre olur herşey.yalniz bu ay brn incir kürü yapmistim onun etkisinin olduğunu düşünüyorum

Doktor planlamasiyla adet başlangıcından itibaren sayıp 12 14 ve 16 . Günleri dikkate aldık.korunmasız ikinci ayımda tuttu. Umarım sağlıklıdır.

Sonucumuz olumlu henüz kese görünmüyor ancak bir sıkıntımız yok.herkesin gönlünce olur inşallah
Inşallah kesenizi görünce yazin yine güzel haberler almak insani mutlu ediyo ben henuz gebe değilim ama Allah mi soyletti bilmiyorum 1 hafta var adetime bu ay yumurtlama gunlerine dikkat ettik insallah olur bir oğlum var cok şükür 6 yasinda ama sonrasinda 1 düşük oldu ve kurtaj yapildi sonrasida sıkıntılı geçti hastanelik oldum icerde pihti kalmış ve doktora giderken dış gebelik malesef rahim duvari inceligimde vardi o yuzden de gebelik oluşmazmış capaya gittim bütün tahlilleri yaptim 1,2 ay deneyip olmazsa asilama yapicam insallah

Ocak ayında 2150 lerde bir değerle şok tüpümde kese görüldü. İki doz mtx sonlandı. İlk zamanlar ağrım olmadı ama hastaneden çıktıktan bir süre sonra şiddetli ağrım oldu değerim 141 e düşmüştü ama bir hafta ağrı çektim ve 28 Şubat'ta değerim sıfırlandı. 7 Mart ta hsg çekildim ve o gün adet oldum sadece 2 hafta ilişki yasağı vardı bitti normal hayatımıza döndük. 31 Mart'ta idrar testinde 1 Nisan da kanda öğrendik kızımızı, inşallah yakında da kucağımıza alacağız

Inşaallah saglikla alin yavrunuzu kucağınıza böyle gebelik haberlerini duyunca insan cok mutlu oluyo bende bu rahim filminden sonra umitliyim filimden sonra gebe kalan cok oluyormuş insallah bende gebe kalırım

Inşaallah saglikla alin yavrunuzu kucağınıza böyle gebelik haberlerini duyunca insan cok mutlu oluyo bende bu rahim filminden sonra umitliyim filimden sonra gebe kalan cok oluyormuş insallah bende gebe kalırım
Allah razı olsun canım, inşallah Rabbim isteyen herkese nasip eder dış gebelik zor bir süreç ama sonu tatlı biten çok hikaye duydum içinizi ferah tutun yeter

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…