yasmın_07 ben de natıonal geographıc yayınlarından yasama yolculuk var ben sudadoguma gırıyorum (su terapıstı olarak) bu sebple evlenmeden once de bebek ve dogum hakkında cok arastırmalarım olmustu eger onu ızlemefırsatınız olursa dollenmeden doguma kadar tum olayları gelısımı gosterıyor orada spermın yumrtaya gırısını de konu almıslar gorsel olarak anlatan uzman yumurta ızın verınce etrafında dolanan spermlerden bırını ıcerı alıyor dıye de vurguluyor yanı ben sperm basının gucluolmasının etkısını dusunmuyorum. zaten yumurta dollenırken gosterılınce bıcok yerde sperm yumurtayı hıc zorlamıyor yumusta spermın gecebılecegı kadar acılıyor ve sperm gırıyor akabınde bır baska sperm daha gırmeye calısıyor ama yumurta kapıyı kapatmıs oluyor falan fılan....
bırsey daha arkadasım ben yuzme egıtmenıyım ve sabah kosmadan evden cıkmam ıs yapmam (yasayamam) 2.5 saat kosarım. ektopık meselesı sebebıyle dogal olarak 20 gun kosamadım olecegımı dusundum. kosmak belkı rısklı gebelıkte sıkıntı cıkarabılır ama dollenme esnasında sanmıyorum.
canım ben bu tarz şeylerin etkili olabileceğini düşünüyorum.bende ibrahim saraçoğlunun sitesinde okumuştum bunu.yani belkide işin aslı inanmaktan geçiyodur.ben faydalı olacağına inandım ve sanırım faydası oldu.