- 30 Haziran 2015
- 617
- 693
geçmiş olsun. benim sürecimi bilseniz halinize şükrederdiniz öyle söyleyeyim. benim adetlerim çok çok düzenli olmadığı için ve hamile olmama ihtimal vermediğim için basit bir kist vb gibi birşey oluştu sandım ve adet gecikmemi buna bağladım. hamileymişim!çok sevnimiştim ama malesef dış gebelikmiş. beta hcg değerim 6000 idi.malesef o aşamda ilaç da işe yaramıyor. direk laparoskopi yapıldı.tüpü almadılar. 3 gün sonra değerim 10.000 lere çıkınca ikinci bi ameliyatla tüpü de aldılar. sonra değerim düştü. bir hafta arayla iki ameliyat olmak gerçekten çok zor. sizin süreciniz de eminim kolay olmamıştır ama beterin beteri var diye düşünüp kendinizi şanssız hissetmeyin diye anlattım.Merhaba,
Bende geçen sene eylül ayında hamile olduğumu öğrenmiştim. Değerler düzgün ilerlemedi dış gebelik teşhisi kondu. Çok zorlu ve uzun bir süreç oldu. En sonunda ekim ayında tek doz iğne ile düşürüldü değerler. Ama o zamandan beri hamile kalamıyorum. Düzenli ilişki yumurtlama dönemi takibi yapıyorum olmuyor.28 yaşındayım 2 senelik evliyiz artık bir bebek istiyoruz ve bu olmadıkça daha çok yoruyor ve üzüyor.Dış gebelik geçirip hamile kalan arkadaşlar ekstra olarak neler yaptılar yazabilirlerse bende o yolu takip edip belki bir ihtimal hamile kalırım.
ekim ayında iğne vurulduğunuza göre üç ay korunma vermiştir doktorunuz. 7-8 defa deneme şansınız olmuştur diye düşünüyorum. bazen bu süre 1 yıla kadar uzayabiliyor. o yüzden bence fazla stres olacak bir durum değil.tüpünüz de var. bi süre daha bekleyip gebelik elde edemezseniz tüplerinizin durumuna hsg çektirerek baktırabilrsiniz. eşiniz ve kendiniz için rutin testler yaptırabilrisiniz tabi bu sürede. (rutin kan testleri, spermiyogram vb. gibi)