Merhaba, hep müjdeli haberi alınca paylaşacağım, birilerine umut olacağım diye aranıza katılmayı bekliyordum ama olmadı dış gebelik illetinden kurtulamadım belki birilerine umut değil ama yardımcı olurum hayır duasını alırım diye aranıza katılmaya karar verdim, bu konuda çok çekmiş, araştırmış, iyi doktorlara gitmiş biri olarak yaşadıklarım belki birilerinin kafasındaki soruları dindirir, acısına ortak olur . Zira bizi bizden başka anlayanımız ,yok en yakınlarımız bile üzülüyor ama anlayamıyor acımızı, kaygımızı...
Hikayeme gelecek olursam evliliğimin ikinci ayı doğum kontrol hapı ve antibiyotik kullanmama rağmen sürpriz bir şekilde istemeden hamile kaldım ve 6.haftada düşükle sonuçlandı yeni evli biri olarak zor bir imtihandı ama herkes üzülme bak çocuğunun olabildiğini öğrendin en azından dedi teselli olduk! O zamanlar dış gebelik nedir bilmediğimden idar testinde çift çizgi, bir tane beta hcg testi, doktora gittik keseyi gördük hamile kalmak çok kolaydı çok şükür. Hem bunun rahatlığı hem de iş durumlarımdan 1 sene bebek düşünmedik, ve korunmayı bıraktıktan 2 ay sonra tekrar hamileydim ama bu sefer kan değerlerim düşüktü istenildiği gibi 2 katına çıkmıyordu doktorum dış gebelik diyor ama yerini de teşhiş edemiyordu. Gittiğim ikinci doktor sol tüpte görüp emin olunca tek doz iğneyle ikinci hamileliğim de sonlandırıldı. Değerim en fazla 1200 olmuştu zaten dış gebelik maceramı ameliyatsız kolaylıkla( bu doktorların algısı ruh halimi anlatmıyorum bile) atlattığımı zannetmiştim ta ki 2 ay sonra çektirdiğim rahim filminde sol tüpümün kapandığını öğrenene kadar. Soldan yumurtlarsam yine mi dış gebe olurdum, sol tüpümü alsalar daha mı iyiydi vs vs aklımda binlerce soru kuşkuyla korunma sürem bitti ve doktorum dene ikinci dış gebelik şansın %5 dedi. Yine dış gebe olursan sol tüpünü alırız dedi bağlamak da değil almak (aldırmak yumurta rezervlerini azaltabilirmiş, sıvı yoksa patlamamışsa doğru olan bağlatmakmış) Rahim filminden sonra bir ay korunduktan sonra( doktorum öyle istedi röntgenin zararının geçmesi için ) mart ayında hemen hamile kaldım ama resmen adet olamadım diye herkesi ayağa kaldırdım hiç mutlu değildim hatta adetim 2 gün geçtikten sonra testte beta hcg 3,9 çıkınca sevindim oh hamile değilim diye. Adet olamadıkça test yaptırdım ve geçen sefer iki katına çıkmıyor diye üzüldüğüm test sonuçlarım 3,21,54,110 derken iki katına çıkıyordu doktoruma gittim ama hissediyordum ben yine dış gebeydim kahverengi lekelerim ağrım vardı ve bebeğim rahmimde değildi hissediyordum işte... ultrasonda baktı soldan yumurtlamışsın daha net gözükmüyor ama öyleyse yumurtalıklarına çok yakın sol tüpünle beraber yumurtalığın da alınabilir dedi. Hemen doktorumu değiştirdim memorialda ünlü bir profesöre gittim nerden görmüş bu değerle sen şu an yeri bilinmeyen gebelik yaşıyorsun dedi. Ben artık ameliyatlara girmiyorum deyince başka bir profesör buldum kendime, sol tüpümün alınması gerekiyordu ya. Son gittiğim profesör ise sen de dış gebelik bulgusu yok ultrasonda ağrın yok, beta artışların güzel, keseyi göreceğiz gibi geliyor dedi iki günde bir çağırdı. En son 3300 de kese gözükmeyince ikinci dış gebeliğim kesinleşti ve tekrar iğne, ve o da ne bir gün öncesinden benim hissetiğim gibi doktor da sağ tüpümde olduğından şüphelendi. Kapalı olan sol tüpümden sperm geçmiş döllenme olmuş, sağ tüp kapmış, ve açık olan sağ tüpümden ikinci dış gebelik. Gittiğim profesör hiçbir net sebebi yok diyor yüzdelerden bahsediyor. Hakikat şu ki nasip, imtihan... anlattıklarımın fazlası var, azı yok zor şeyler yaşadık yaşıyoruz ama iyi ki inanıyoruz herşeyin vakti zamanı olduğunu biliyoruz. Moral bozmak yok duaya sabretmeye devam:)