Dış gebelik sonrası geleceğe umutla bakanlar !

Ben de eylul ayinda dis gebelik gecirdim.
Suan korunma asamasindayim.
Korunmayi birakmaya korkuyorum tekrar ayni seyleri yasayacam diye.
2.de gecirme olasiligi artiyormus.
Burada tekrar saglikli hamile kalanlari okuyorum umutlaniyorum bazen ama sonrasi yine karamsarlik..

Hasarli tüpünüz alinmadi mi?

bende ikincikez gecrdm ve tupum alindi

martta dis gebelik gecerdm ikinci kez ve ikiside ayni tup sol tup ameliyatla alindi oncesinde igne de vurdular ama pek etkisi olmadi dun adet oldum ameliyttan sonraki ilk adetim bidahaki ay tekrar adet olduktan sonra korunmicam acaba bunun bi zarari olurmuki dis gebelikten ne kadar zaman sonra tekrar hamile kaldinz igne olumsu etkiler diolar kafam karisti ya

bence 3 adet geçirmelisin, iğne diyip geçme kemoterapi iğnesi olduğun, tüm depolarını boşaltıyor, Allah korusun sağlıksız gebelik olabilir sonrasında.

bi de mutlaka düşünmeden önce folik asit içmeyi unutma.

Merhaba, hep müjdeli haberi alınca paylaşacağım, birilerine umut olacağım diye aranıza katılmayı bekliyordum ama olmadı dış gebelik illetinden kurtulamadım belki birilerine umut değil ama yardımcı olurum hayır duasını alırım diye aranıza katılmaya karar verdim, bu konuda çok çekmiş, araştırmış, iyi doktorlara gitmiş biri olarak yaşadıklarım belki birilerinin kafasındaki soruları dindirir, acısına ortak olur . Zira bizi bizden başka anlayanımız ,yok en yakınlarımız bile üzülüyor ama anlayamıyor acımızı, kaygımızı...
Hikayeme gelecek olursam evliliğimin ikinci ayı doğum kontrol hapı ve antibiyotik kullanmama rağmen sürpriz bir şekilde istemeden hamile kaldım ve 6.haftada düşükle sonuçlandı yeni evli biri olarak zor bir imtihandı ama herkes üzülme bak çocuğunun olabildiğini öğrendin en azından dedi teselli olduk! O zamanlar dış gebelik nedir bilmediğimden idar testinde çift çizgi, bir tane beta hcg testi, doktora gittik keseyi gördük hamile kalmak çok kolaydı çok şükür. Hem bunun rahatlığı hem de iş durumlarımdan 1 sene bebek düşünmedik, ve korunmayı bıraktıktan 2 ay sonra tekrar hamileydim ama bu sefer kan değerlerim düşüktü istenildiği gibi 2 katına çıkmıyordu doktorum dış gebelik diyor ama yerini de teşhiş edemiyordu. Gittiğim ikinci doktor sol tüpte görüp emin olunca tek doz iğneyle ikinci hamileliğim de sonlandırıldı. Değerim en fazla 1200 olmuştu zaten dış gebelik maceramı ameliyatsız kolaylıkla( bu doktorların algısı ruh halimi anlatmıyorum bile) atlattığımı zannetmiştim ta ki 2 ay sonra çektirdiğim rahim filminde sol tüpümün kapandığını öğrenene kadar. Soldan yumurtlarsam yine mi dış gebe olurdum, sol tüpümü alsalar daha mı iyiydi vs vs aklımda binlerce soru kuşkuyla korunma sürem bitti ve doktorum dene ikinci dış gebelik şansın %5 dedi. Yine dış gebe olursan sol tüpünü alırız dedi bağlamak da değil almak (aldırmak yumurta rezervlerini azaltabilirmiş, sıvı yoksa patlamamışsa doğru olan bağlatmakmış) Rahim filminden sonra bir ay korunduktan sonra( doktorum öyle istedi röntgenin zararının geçmesi için ) mart ayında hemen hamile kaldım ama resmen adet olamadım diye herkesi ayağa kaldırdım hiç mutlu değildim hatta adetim 2 gün geçtikten sonra testte beta hcg 3,9 çıkınca sevindim oh hamile değilim diye. Adet olamadıkça test yaptırdım ve geçen sefer iki katına çıkmıyor diye üzüldüğüm test sonuçlarım 3,21,54,110 derken iki katına çıkıyordu doktoruma gittim ama hissediyordum ben yine dış gebeydim kahverengi lekelerim ağrım vardı ve bebeğim rahmimde değildi hissediyordum işte... ultrasonda baktı soldan yumurtlamışsın daha net gözükmüyor ama öyleyse yumurtalıklarına çok yakın sol tüpünle beraber yumurtalığın da alınabilir dedi. Hemen doktorumu değiştirdim memorialda ünlü bir profesöre gittim nerden görmüş bu değerle sen şu an yeri bilinmeyen gebelik yaşıyorsun dedi. Ben artık ameliyatlara girmiyorum deyince başka bir profesör buldum kendime, sol tüpümün alınması gerekiyordu ya. Son gittiğim profesör ise sen de dış gebelik bulgusu yok ultrasonda ağrın yok, beta artışların güzel, keseyi göreceğiz gibi geliyor dedi iki günde bir çağırdı. En son 3300 de kese gözükmeyince ikinci dış gebeliğim kesinleşti ve tekrar iğne, ve o da ne bir gün öncesinden benim hissetiğim gibi doktor da sağ tüpümde olduğından şüphelendi. Kapalı olan sol tüpümden sperm geçmiş döllenme olmuş, sağ tüp kapmış, ve açık olan sağ tüpümden ikinci dış gebelik. Gittiğim profesör hiçbir net sebebi yok diyor yüzdelerden bahsediyor. Hakikat şu ki nasip, imtihan... anlattıklarımın fazlası var, azı yok zor şeyler yaşadık yaşıyoruz ama iyi ki inanıyoruz herşeyin vakti zamanı olduğunu biliyoruz. Moral bozmak yok duaya sabretmeye devam:)

Son durumuma gelecek olursam ilk dozla beta hcgm düşmedi 6000e kadar çıktı ikinci doz sonrası düşmeye başladı şu anda 1300lerde sıfırlanmasını bekliyoruz bir hafta sonra ameliyat riskim kalkacamış , ( ameliyat demişken ilk ve en sağlıklı tercih her zaman iğneymiş ancak iğne tedavisi cevap vermezse veya tüp patlamışsa ameliyat gerekiyormuş, tüp aldırma bağlatma ameliyatıyla ilgili de tüp ciddi zarar görmüşse veya sıvı birikmesi varsa tabi ki alınması yanlış değilmiş ancak sadece tıkalı diye aldırmak bağlatmak dış gebelik şansını sıfırlamıyormuş tüpün bittiği yerde, karın boşluğunda vs ya da diğer tüpten yine risk varmış) beta sıfırlandıktan iki adet sonrası tekrar rahim filmi istediler, selektif salpingografi işlemi varmış onu tavsiye ettiler hsg ile açılmayan tüpe hemen arkasından bunu uyguluyorlarmış ve tüpü açabilme ihtimali daha yüksekmiş istanbulda sadece bir kişi yapıyormuş erkek doktor fobim olduğu için ben gidemeceğim ancak eski rahim filmi travmama dayanarak şunu söyleyebilirim ki asla yeni teknoloji olmayan bir yere gitmeyin, hsg sonrası sağ tüpüm de kapalı çıkarsa tüp bebek tedavisinden başka şansım kalmıyor, ancak açık çıkarsa ya da açılırsa tekrar dene diyorlar, 3.de dış gebelik ihtimalim yüzde 15miş risk grubuna takılmadan normal bir gebelik geçirme şansım yüzde 85miş kalbim beynim sayıları görmüyor artık yine dış gebe olursam ne yaparım nasıl kaldırırım diyor, üç hayal kırıklığı, üç sancılı dönem ama sonra üzülme rabbin bu sıkıntılarını karşılıksız bırakmayacak herşey güzel olacak artık diyor uzun lafın kısası mevlam görelim neylerse güzel eyler... bunlar sadece yaşadıklarımı hissettiklerimi anlatsam kitap olur o yüzden daha fazla uzatıp sıkmayayım sizleri ancak tecrübeli dış gebelik uzmanı olarak her türlü sorunuza severek cevap verebilirim istediğinizde

arkadaslar dis gebelik tedavi olup sonra ne zaman adet oldunuz
İğne tedavisi gördüysen iğne olduğun tarihten 30-40 gün sonrası adet görülüyor ama doktorlar onu birinci adet olarak kabul etmiyor, ondan sonra göreceğin iki adet sonrasında korunmayı bırakabileceğini söylüyorlar ilacın prokpektüsünde de iki adet sonrası yazıyor

Ben ameliyat olmadım iğneyle düşürüldü ama sol tarafımda anlattığınız gibi hep bir hissiyat kaldı doktor ultrasonla baktı sıvı yok dedi bir açıklama yapamadı, psikolojik mi acaba diye kendimi çok sorguladım ama dediğiniz gibi bildiğiniz kasığa belime vuran ağrılarım benim de oldu birkaç ay, sonra sağ tüpten dış gebelik geçirince solu unuttum ağrısı geçti şimdi sağla başım belada

ezel87 çok geçmiş olsun, 2. dış gebelik gerçekten çok daha zor bi travma. en kısa sürede kucağımız dolsun inşallah.

Geçmiş olsun Rabbim tekrar yaşatmasın.

İkinci dış gebelikte hep mi düzenli yükseldi? Arda dengesizlik oldu mu hiç?

iste bu benim hikayem
canlarim buraya yazdıgım gunleri hatırlıyorum
2016 temmuz ayında servikal dıs gebelikden kurtaj oldum sonrası agrılı zor bir donemdi burada paylasmıs dertlesmisdim tekrar yazıp kafanızı sisirmim
sonrası
2017 ocak ayı ve cift cizgiyi gordum sevindim ama korkuyla karısan bir sevgi beta testleriyle takip ediyorum vee evet tekrar betada bozuk yukseliş oldu icimde zaten korku artmıs testte bunu onaylıyor sanki dr.umu aradım kontrole cagırdı ve cumleler soyle evet yine aynı yerde dıs gebelik kurtaj yolu gorundu randevu alındı vs vs ben aglak ben mutsuz sanki ne zaman geciyor nede nefes rahat alıyorum ve son degişmedi 2. dıs gebelik aynısı ve tekrar operasyon derken bir yıkım daha
psikolojimden bahsetmek istemiyorum zira hepiniz tahmin ediyorsunuz biliyorsunuz dr. tekrar olma olasılıgı yok demem dedi ama yuzde 20 dedi sonrası kontrol vs hersey normale donmeye baslıyor derken 2017 mayıs ayı cift cizgi artık heyecanlanmaya bile korkuyorum son aynı olabilir diyerekden
test yaptım ilk deger iyi fakat 2 gun sonraki artıs onemli ve tekrar test yaptırdım. Dakika da bir hastane lab. sonucuma bakıyorum cıkdımı diye veee evet deger guzel yukselmis ama hala sevinemiyorum keseyi gormeden rahatlama yok
dr.uma yazdım ve hesaplayarak randevu tarihi verdi gunler var beklicem mecburum
dr.da randevu saatini bekliyorum kalbim yerindemi cıkdımı bilmiyorum muaynede kese dogru yerde dedi dr. cıglık atasım var
evet ilk hamileliğim degilde ilk cocugum olmicakdı ancak bebiş isteyip yasanan dıs gebelikler beni ziyadesiyle uzmus ve yormusdu
ama her yasanan farklı bir olay her bebek heyecanı baska bır heyecan
sevinc heyecan hersey karısdı dr.un orada
tabi sadece keseyi gorduk kalbi atacakmı diye yeni streslere yelken acdım saglıcakla dogsun diye surekli dua ediyordum
simdimi soylim MasaAllah ufaklıgım kucagımda yuzbınlerce hamdolsun Allaha
bunları yazdım zira zor gunler biliyorum 2 kez dıs gebelik gecirdim rahimagzındaydı dıs gebeliklerim
Sizleri coook ıyı anlıyorum o yuzden yazmak istedim lutfen guclu olmaya calısın
Allah hepinizin hakkında hayırlısını versin hersey gonlunuzce olsun canlarım

Sağlıkla büyütün bebeğinizi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…