Dış gebelik sonrası geleceğe umutla bakanlar !

Çok güzel haberler bunlar.çok doğru düşünüyorsun bende aynı fikirdeyim.iyiki iyice karnımızda hissetmeden arada bir bağ oluşmadan oluyor ne oluyorsa.Aksi takdirde bendeki psikolojik yıkımları büyük olurdu.hep hayırlısını diliyoruz ya demekki hayırlı değilmiş diye düşünüyorum bir gün bile isyan etmedim neden ben demedim 34 yaşındayım zaman ilerledikçe sağlıklı ve kolay bir gebelikten uzaklaşıyorum tek temennim hamile kalabiliyorum en azından şimdilik ve inanıyorum ki hepimiz güzel haberleri vereceğiz birbirimize bir gün.
Bende inanıyorum cnm kuzenim 21 Sebe sonra anne oldu şimdi 4 aylık menopoza girdiğini düşünüyordu hiç hamile kalamamisti en azından hamile kalabildigimizi öğrendik bende 30 olcam az kaldı umudumu yitirmek istemiyorum Rabbimë sığındım hakkımda hayırlı neyse onu eylesin benimde sizinde

Kizlar bnm ignenin 24.gunu beta 54tu.27.gunu tekrar baktirdim 46ya dusmus.Dusmesi yavasladi nedense.Boyle olan var mi?Sifirlanmadi bir turlu. :( Insallah tekrar igne olmak zorunda kalmam.

Kizlar bnm ignenin 24.gunu beta 54tu.27.gunu tekrar baktirdim 46ya dusmus.Dusmesi yavasladi nedense.Boyle olan var mi?Sifirlanmadi bir turlu. :KK43: Insallah tekrar igne olmak zorunda kalmam.
Canım son günler benim de düşüş yavaşlamıştı. İçin rahat olsun. Önemli olam yeniden yükselmemesi.

Bugün kontrolüm vardı ameliyat olalı bi hafta oldu dün tüm gün komada gibi yattım çünkü her gittigimde kendimi bi operasyonda buldum son iki haftadır çok şükür hersey iyi dedi doktorum sol tüpüm ve yumurtaliklarin gayet güzel sen çok güçlüsun dedi bi adet geçirdikten sonra denemeye başla bu süreçte folik a hapinada başla dedi önünde engel yok iyi dusun iyi olsun diyince benden mutlu su olamazdı belki iki ay belki bi yıl sonra olacak ama inanıyorum ki olacak ben bu süreçte hep şey diye düşündüm belki bi evladım olcakti hasta dogcakti yada belki tam doğum zamani bişi olacaktı Rabbinden hep hayirlisini istedim belki bu yaşadıklarım kefaretim di Rabbim şimdiden sonra yeni kapı acicak inanıyorum ben hepimiz burdan tek tek güzel haberler verip umut olacağız birbirmize
Senin adina çok sevindim canim.iyi olmana ve iyi hissetmene.tek tuple hamile kalan birsürü insan var.ayrica soldan veya sagdan yumurtlamak buna engel degil sana söylemiştim sana bunu daha önce.tüp sol veya sag farketmez yakalayabiliyormus doktorum demisti bana.ben de rahim filmi çekilicem haftaya.bakalim ne çıkacak sonuç.sebebi tam olarak nedir dedim bu diş gebeligin .hatta dün kontrolum vardi.bebek kaynakli veya tüp kaynakli olabilir seninki dedi.sigara kullanmiyorsun 35 yaş altindasin dolayisiyla ikisinden biri buna nedendir dedi.kesin sebebi rahim filminde ortaya çıkacakmış ve sonuca göre de beni yonlendirecek artik.tüpte tikaniklik fazla ise film ile açilamiyormus az bir tikaniklik varsa açiyoruz dedi.bakalim ben de merakla bekliyorum.Allah'a sigindim artik.gözyaşim dinmedi 2 aydir.evet dedigin gibi belki de kefaretini öduyoruzdur bir şeylerin...

Senin adina çok sevindim canim.iyi olmana ve iyi hissetmene.tek tuple hamile kalan birsürü insan var.ayrica soldan veya sagdan yumurtlamak buna engel degil sana söylemiştim sana bunu daha önce.tüp sol veya sag farketmez yakalayabiliyormus doktorum demisti bana.ben de rahim filmi çekilicem haftaya.bakalim ne çıkacak sonuç.sebebi tam olarak nedir dedim bu diş gebeligin .hatta dün kontrolum vardi.bebek kaynakli veya tüp kaynakli olabilir seninki dedi.sigara kullanmiyorsun 35 yaş altindasin dolayisiyla ikisinden biri buna nedendir dedi.kesin sebebi rahim filminde ortaya çıkacakmış ve sonuca göre de beni yonlendirecek artik.tüpte tikaniklik fazla ise film ile açilamiyormus az bir tikaniklik varsa açiyoruz dedi.bakalim ben de merakla bekliyorum.Allah'a sigindim artik.gözyaşim dinmedi 2 aydir.evet dedigin gibi belki de kefaretini öduyoruzdur bir şeylerin...

Bende çektirdim rahim filmi sanırım 9 ay falan olcak ozaman tüpler açık çıkmıştı doktoruma dedim ben rahim filmi cekdirmistim ıyidi dedim onda tüp açık kapalı belli oluyor ama tüp sagliklimi değil mi net bişi çıkmıyor dedi ben anestesiz çektirdim yani dış gebelik için ne yazık ki kesin bişi söyleyemiyorlar:(

Bende çektirdim rahim filmi sanırım 9 ay falan olcak ozaman tüpler açık çıkmıştı doktoruma dedim ben rahim filmi cekdirmistim ıyidi dedim onda tüp açık kapalı belli oluyor ama tüp sagliklimi değil mi net bişi çıkmıyor dedi ben anestesiz çektirdim yani dış gebelik için ne yazık ki kesin bişi söyleyemiyorlar:KK43:
Ben de acıya fazla dayanikli degilim.methotreksat ignesini iki kere oldum ikisinde de ağlaya ağlaya nasil canim acidi.gözüm korktu aci çekmekten.anestezili istedim filmi.zaten kürtajdan dolayi anesteziden de korkmuyorum .tüpler saglikliysa canim bebekten kaynaklanan bir bozukluk sebep oluyormuş bana böyle dedi dün.mesela nedir bozukluk derken dedim.bozuk bir sperm bozuk bir yumurta veya kromozomal bir sorun bebegin hareket kabiliyetini azaltiyormus rahme inmesini engelliyormus.ben de yeni öğrendim valla bunu.daha once buraya arkadaslar yazmıştı onlara da benzerini söylemişler.benm doktor da dedi aynisini.sigara içmek cok etkiliyormus bir de.resmen kısır yapiyor kadini sigara zaten.Allah'tan sigara içmiyorum...genetik ve pihtilasma testlerini istedi doktor.hepsini görmem gerekiyor dedi.onlari da yaptirdik.bir sey çıkmamıştı temizdi yani.ne bileyim ya demek ki olacağı varsa oluyor arkadasim...sebepsiz de oluyor ışte kader diyorum kader

Canım ben sana Dr umun soylediğini soyleyeyim.dr bana iki adet göreceksin dedi ki ben sanırım iğneyi olalı 2 hafta falan oldum değerlerim de yeni yeni sıfırlandı. Ama daha adet olmadım en geç bir aya oturmuşum. İşte 2.adetinin 3.günü gel zaten 2.adetinin olduğu tarihte hsg çekileceksin dedi.zaten Dr lar ın önerisi min. 3 ay dır.ama benim Dr um bu bekleme sürecinde hsg çektirmek istemeden daha önce çektirmek istediğimi soyledim. O da bunun sağlıklı olmayacağını rahmin biraz dinlenmesi gerektiğini soyledi.aslınra ben bu kadar geç görünmek de istemiyordum bu kadar uzun korunmada..Dr un hsg için bir şey demedi mi sana.
Sağol canım cevabın için benim dr soruyorum dur acele etme adım adım diyor önce bir iyileş onları sonra konuşuruz diyor. Benimde iki hafta oldu operasyondan beri. Değerler düştükçe düşme hızıda yavaşlıyor ilk günler iki günde %25 civarı düşerken şimdi iki günde %10 civarı düşüyor sanırım yaklaşık iki haftayı daha bulacak tamamen sıfırlanması. İlk adet gördüğümde benim dr dan bağımsız gidip çektirsem mi diye düşündüm ama tüplerde ki hasar iyileşmediyse hsg de zarar görür diye tedirgin oldum. Benim dr çok ağırdan alıyor kısacası Benimde yaş 33 hiç çocuk yok haliyle ben biraz aceleciyim dr uma göre :)

Canım benim doktorum ilk regliden sonra istedi hsg yi fakat bazı arkadaşların doktoru 2.regliden sonra istemiş rahim dinlenmesi lazım demiş.sen yine doktoruna sor ben ilk reglimden sonra çektireceğim
Sağol canım sanırım dr un uygun bulduğu zamana kadar bekleyeceğim bende iyi bişey yapayım derken daha çok zarar vermeyeyim. Benim dr henüz tarih vermedi önce bu bitsin adım adım bakıcaz diyor

Sağol canım cevabın için benim dr soruyorum dur acele etme adım adım diyor önce bir iyileş onları sonra konuşuruz diyor. Benimde iki hafta oldu operasyondan beri. Değerler düştükçe düşme hızıda yavaşlıyor ilk günler iki günde %25 civarı düşerken şimdi iki günde %10 civarı düşüyor sanırım yaklaşık iki haftayı daha bulacak tamamen sıfırlanması. İlk adet gördüğümde benim dr dan bağımsız gidip çektirsem mi diye düşündüm ama tüplerde ki hasar iyileşmediyse hsg de zarar görür diye tedirgin oldum. Benim dr çok ağırdan alıyor kısacası Benimde yaş 33 hiç çocuk yok haliyle ben biraz aceleciyim dr uma göre :)
Evet canım ben de 31 yaşındayım ve ben de de çocuk yok henüz bende acele ettikçe hep boyle şeyler çıkıyor gecikiyor gebelik o yüzden artık Dr un dediğine bıraktım kendimi.ama acele etme en azından bir adet dönemi bekle bence

Evet canım ben de 31 yaşındayım ve ben de de çocuk yok henüz bende acele ettikçe hep boyle şeyler çıkıyor gecikiyor gebelik o yüzden artık Dr un dediğine bıraktım kendimi.ama acele etme en azından bir adet dönemi bekle bence

3 adet dönemi idealmiş. Doktorum o şekilde yönlendirdi. Bittikten sonra 3 kez adet olup 3.den hemen sonra gitmiştim.

Hsg için mi diyorsunuz
Evet hsg icin. Iyileşme süreci bırakıyor doktorlar.

Bir de hsg sonrasi ilk 6 ay gebe kalma orani yuksek oluyormuş. Ben temmuzda igne vuruldum kasimda hsg ye girdim ve korunmayi hsg sonrasinda biraktim. Gerci benim bu zamana kadar tutmadi ama burda cok örnek okudum hsg sonrasi hemen hamile kalan.

Evet hsg icin. Iyileşme süreci bırakıyor doktorlar.

Bir de hsg sonrasi ilk 6 ay gebe kalma orani yuksek oluyormuş. Ben temmuzda igne vuruldum kasimda hsg ye girdim ve korunmayi hsg sonrasinda biraktim. Gerci benim bu zamana kadar tutmadi ama burda cok örnek okudum hsg sonrasi hemen hamile kalan.
Canım korunmayı bırakmışsın inşallah en kısa zamanda sağlıklı bir gebelik yaşarsın.peki hsg sonucunda ne çıktı anestezili mi anestezisiz mi yaptırdın.sir de hsg den sonra tedavisi gebelik sürecine mi başladın yoksa Dr kendiliğinden oluruna mı bıraktı

Canım korunmayı bırakmışsın inşallah en kısa zamanda sağlıklı bir gebelik yaşarsın.peki hsg sonucunda ne çıktı anestezili mi anestezisiz mi yaptırdın.sir de hsg den sonra tedavisi gebelik sürecine mi başladın yoksa Dr kendiliğinden oluruna mı bıraktı

Canim benim anestezili oldu. Zaten hafif bir anestezi veriliyor, narkoz gibi ayilma ve vucuttan atilma sureci yok. Uyandirinca biraz uykulu oldum, o kadar. Zaten hsg de 10 dk kadar suren kisa bir islem. hsg sonrasi ilk dis gebelik yasadigim tupte ufak bir yapisiklik cikti, hsg esnasinda acıldi. Bir sorun görünmedigi icin 6 ay daha normal gebelik icin şans verdi doktorum. Aslinda 2 kez dis gebelik olunca ben direk tüp bebek istedigimi ve riske atmak istemedigimi belirttim doktoruma ama doktor dogal yolla gebelik icin beni yonlendirdi. 6 ay kendinden olmazsa gel tup icin tekrar konusalim dedi.

Canim benim anestezili oldu. Zaten hafif bir anestezi veriliyor, narkoz gibi ayilma ve vucuttan atilma sureci yok. Uyandirinca biraz uykulu oldum, o kadar. Zaten hsg de 10 dk kadar suren kisa bir islem. hsg sonrasi ilk dis gebelik yasadigim tupte ufak bir yapisiklik cikti, hsg esnasinda acıldi. Bir sorun görünmedigi icin 6 ay daha normal gebelik icin şans verdi doktorum. Aslinda 2 kez dis gebelik olunca ben direk tüp bebek istedigimi ve riske atmak istemedigimi belirttim doktoruma ama doktor dogal yolla gebelik icin beni yonlendirdi. 6 ay kendinden olmazsa gel tup icin tekrar konusalim dedi.
Umarım tüp bebeğe gerek kalmadan sağlıklı bir gebelik yaşarsın.peki. eli kulağındadır inş.çok geçmiş olsun

Canım doktorun bu yapışıklık için herhangi birşey söyledimi ne nedenli olabildiği? Hakkında hayırlısı olsun tüpteki yapışıklık açıldıysa dış gebelik tekrar etmez birçok insan var bizim gibi dış gebelik sonrası sağlıklı bebekleri olan. Allah isteyen herkese nasip etsin

Bekleyeceğim canım tekrar aynı şeyleri yaşamaktan korkuyorum. Allah kimselere yaşatmasın. Bekler Ken önce bir ay brokoli kürü sonra ki ayda soğan kürü yaparım diye düşünüyorum aklımda kalmasın :KK48: sonrada zaten hsg falan çektirir dr takibimde tekrar denerim. Benim dış gebelik sağda oldu solda pco çıktı sanırım soldan hiç yumurtlamıyorum çünkü nerdeyse hep tam bir ayda bir regl oluyorum o yüzden tüpte sorun varsa kesin tekrar dış gebelik olur benim

Back