merhabalar.adet gunumden 1 hafta sonra yaptırdıgım kan tahlili sonucu 279 la başlayan beta hcg 1 haftada azar azar artarak 480 e kadar cıktı.Özeldeki bir doktor dıs gebelik yasadıgımı, bir sure belki kendi düşer diye beklememiz gerektiğini kendi düşmezse kemoterapi iğnesi ile düşürüleceğini söyledi. başka bir özel doktora gittim. o da dış gebeliği az artan beta hcg sebebi ve kahverengi kanama sebebiyle dogruladı, ancak ciddi yan etkileri bulunan böyle bir iğneyi özelde değil eğitim araştırma hastanesinde vurdurmamı tavsiye etti.Allah ondan razı olsun.Bu pazartesi 6+4 gunluk hamileyken istanbul eğitim araştırma hastanesine (eski adıyla samatya ssk) gittim.Muayene sonucu apar topar hastaneye yatırıldım,beta hcg değerlerinin dış gebeliği gösterdiğini ama bebek görünmediğinden rahimde gelişemeyen normal bir gebelik olma ihtimalinin de olduğunu dolayısıyla önce kürtaj yaparak beta hcg takibi ile dış gebeliği doğrulamamız gerektiğini söylediler. kürtaj oldum,3 gun hastanede yattım , kurtajdan sonraki 2. gun beta hcg 80 e dustu.yani tedbir amaclı yaptıkları kürtaj dogru teshismiş.özele uysam boşu boşuna kemoterapi iğnesi alacak, yan etkiler ve agrı cekecektim,kürtaj olduğum andan itibaren ağrım, kahverengi kanamam vs tüm şikayetlerim geçti. Beta hcg değeriniz bebeğin yerini gösterecek kadar yükselmiyorsa kemoterapi iğnesi olmadan önce lütfen bebeğin rahimde olması ihtimalini göz önüne alıp kürtaj hakkını kullanın , hekiminize hatırlatın. Özel hastaneden başka hastaneye gitmeyen ben İstanbul eğitim arastırma hastanesinden, özellikle doktorlarından, hemsirelerinden, odaların ve hastanenin temizliğinden çoook memnun kaldım. Bir devlet hastanesini bu halde görmek çok mutlu etti beni. Tek sıkıntım uyutulmadan sadece ağrı kesici iğne ile kürtaj olmak oldu... Böyle durumlarda İstanbulda yaşayan arkadaşlara Samatyaya uğramalarını tavsiye edebilirim... Hepimize geçmiş olsun...