• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Dış gebelik sonrası geleceğe umutla bakanlar !

Haklisin canim aynen öyle valla benim toplam dis gebelik miyom kurtaj 6400 tutu birde hic sigorta karsilamiyor simdi dikislerimi aldirmaya gidince sorucam herseyi
ben 2014 e girerken yaptırmıştım. dış gebelik + kürtaj ( ikisi aynı anda yapıldı) 1400 ödemiştik. benim dikişlerim kendinden eriyenlerdendi ama herkeste 10 günde düşenler bende 35-40 günde düştü birazda benim hatam vardı. pansuman yaparken tentürdiyot üstünde bırakmıştım oda kurumasını engellemiş . ameliyattan 15 gün sonra pansuma gittiğimde sağlıkçı üstünde tentürdiyot bırakmamı söyledi ona rağmen geç düştü. benim tüplerim alınmadı ameliyatım kürtaj dahil 2.5 saat sürmüş. 6 ay sonrada hsg çektirdim tüplerimde bir sorun yoktu açıklardı. yapışıklık oluşmamış. 20 ay hamile kalamdım geçen ay hamile kaldım ama düşük oldu oda . tüp bebek deneyeceğiz artık tabi genetik tanı sonucumuz çıkınca izleyeceğimiz yolu konuşacağız.

ben 2014 e girerken yaptırmıştım. dış gebelik + kürtaj ( ikisi aynı anda yapıldı) 1400 ödemiştik. benim dikişlerim kendinden eriyenlerdendi ama herkeste 10 günde düşenler bende 35-40 günde düştü birazda benim hatam vardı. pansuman yaparken tentürdiyot üstünde bırakmıştım oda kurumasını engellemiş . ameliyattan 15 gün sonra pansuma gittiğimde sağlıkçı üstünde tentürdiyot bırakmamı söyledi ona rağmen geç düştü. benim tüplerim alınmadı ameliyatım kürtaj dahil 2.5 saat sürmüş. 6 ay sonrada hsg çektirdim tüplerimde bir sorun yoktu açıklardı. yapışıklık oluşmamış. 20 ay hamile kalamdım geçen ay hamile kaldım ama düşük oldu oda . tüp bebek deneyeceğiz artık tabi genetik tanı sonucumuz çıkınca izleyeceğimiz yolu konuşacağız.
Bende 6 ay sonra gidicem tup bebek icin benim iki kere kimyasal oldu 3 dis gebelik artio tup bebek yapmaya karar verdik hayirlisi ya

Bende 6 ay sonra gidicem tup bebek icin benim iki kere kimyasal oldu 3 dis gebelik artio tup bebek yapmaya karar verdik hayirlisi ya
tüp bebekten önce genetik tanıyada gidin bence 1 ayda sonuç çıkıyor devlet hastanelerinin bir kısmında yada ünv. hastanelerinin genetik tanı bölümlerinden randevu alırsan 2 düşükle ( kimyasallarıda düşük sayıyorlar) bakıyorlar , özellerde 20 günde sonuç çıkar 600 den başlıyor fiyatları

tüp bebekten önce genetik tanıyada gidin bence 1 ayda sonuç çıkıyor devlet hastanelerinin bir kısmında yada ünv. hastanelerinin genetik tanı bölümlerinden randevu alırsan 2 düşükle ( kimyasallarıda düşük sayıyorlar) bakıyorlar , özellerde 20 günde sonuç çıkar 600 den başlıyor fiyatları
Haklisin canim dogru soluosun simdi 6 ay gecmek bilmiycek :(

Haklisin canim dogru soluosun simdi 6 ay gecmek bilmiycek :KK43:
eğer yaşın küçükse ( ben 35 yaşıma girmek üzereyim) bence 1 yıl bekle , ameliyat sonrası gebelik sıkıntılı oluyor. laparoskopi sonrası iç dikiş yerleri hamilelik oluşursa genişlemeden ötürü yırtılıyor ve bu yırtılmalar acı veriyormuş ve yapılabilecek bir müdahalede olmuyormuş. ben bekledim sayılır 1 yıl zaten anca toparlandım. benim ameliyat sonrası sıkıntılarım oldu. herkes ameliyattan sonra yatıp dinlenmiştir ben idrar yapamadığım için 1 gece hiç idrar yapamadan bol serum yiyerek geçirdim , baş hekim sabah gelince lop olmuş dedi sondayı takıp boşalttılar , az kalsın böbreklerimden de olacaktım. 1 hafta sonda ve yanındaki iğrenç torbayla yaşamımı sürdürdüm neyseki problem kendiliğinden düzeldi. 2 ay sonrada pozisyonel vertigo geçirdim , bence ameliyattaki anestezinin yan etkilerinden biriydi onuda ilk 1 ay yoğun hissettim ve hala arada ataklar geliyor.

eğer yaşın küçükse ( ben 35 yaşıma girmek üzereyim) bence 1 yıl bekle , ameliyat sonrası gebelik sıkıntılı oluyor. laparoskopi sonrası iç dikiş yerleri hamilelik oluşursa genişlemeden ötürü yırtılıyor ve bu yırtılmalar acı veriyormuş ve yapılabilecek bir müdahalede olmuyormuş. ben bekledim sayılır 1 yıl zaten anca toparlandım. benim ameliyat sonrası sıkıntılarım oldu. herkes ameliyattan sonra yatıp dinlenmiştir ben idrar yapamadığım için 1 gece hiç idrar yapamadan bol serum yiyerek geçirdim , baş hekim sabah gelince lop olmuş dedi sondayı takıp boşalttılar , az kalsın böbreklerimden de olacaktım. 1 hafta sonda ve yanındaki iğrenç torbayla yaşamımı sürdürdüm neyseki problem kendiliğinden düzeldi. 2 ay sonrada pozisyonel vertigo geçirdim , bence ameliyattaki anestezinin yan etkilerinden biriydi onuda ilk 1 ay yoğun hissettim ve hala arada ataklar geliyor.
Cok gecmis olsun :( benim yas 26 bende o an ameliyan ciktiktan ilk iki gun sunu anladim insanin önce sagligi olmali allahim dedim neleri var buna sukur etmem lazim benimde daha haftasi gelmedi ama gaz sorunum oluyor gaz olunca kasiklarda bi agri bi agri normalde ameliytan önce bende asiri bi kabizlik vardi haftada bikere cikardim lovbaya ama simdi hergun cikiyorum bu beni daha cok rahatlarti cnk doktor lovbaya cikamaazsam eve yollamiycakti simdi bu hafta cumartesi dikislerimi alcakti ama esim ikimiz icin cuma gunu bodrumda tatil ayarlamis ona gidicem allah nasip ederse pazartesi gidicem dikisleri aldirmaya bugun arayip sorucam doktora

Cok gecmis olsun :KK43: benim yas 26 bende o an ameliyan ciktiktan ilk iki gun sunu anladim insanin önce sagligi olmali allahim dedim neleri var buna sukur etmem lazim benimde daha haftasi gelmedi ama gaz sorunum oluyor gaz olunca kasiklarda bi agri bi agri normalde ameliytan önce bende asiri bi kabizlik vardi haftada bikere cikardim lovbaya ama simdi hergun cikiyorum bu beni daha cok rahatlarti cnk doktor lovbaya cikamaazsam eve yollamiycakti simdi bu hafta cumartesi dikislerimi alcakti ama esim ikimiz icin cuma gunu bodrumda tatil ayarlamis ona gidicem allah nasip ederse pazartesi gidicem dikisleri aldirmaya bugun arayip sorucam doktora
ben acik ameliyat oldum bu arada

Ben acik ameliyat oldum bu arada

ben dış gebeliğimi çok erken öğrendim. hcg en fazla 200 lere çıkmıştı. dış gebelik olup olmadığına kesin karar vermek için doktorum kürtaj yaptı, patolojiye gönderdi.. durum kesinleşince methotrexate iğne vuruldum.. ancak hcg daha da yükseldi.. ve bir kez daha iğne oldum.. 2 iğneden sonra hcg düşmeye başladı.. yaklaşık 4 hafta sonra bugün hcg 1.10 a düştü.. ara ara kan pıhtısı geliyor.. henüz adet olmadım.. bugün 32. gün.. doktor tüp bebek önerdi.. benim daha önce de 2 kaybım var çünkü...ilk adetten sonra rahim filmi çekilecek. yine bekleme sürecindeyim yani. Çok zor bir süreçti yaşayan bilir.Allah dış gebelikle uğraşan, bebek isteyen herkese sabır ,şifa versin ve hepimize sağlıklı bebişler nasip etsin..

Cok gecmis olsun :KK43: benim yas 26 bende o an ameliyan ciktiktan ilk iki gun sunu anladim insanin önce sagligi olmali allahim dedim neleri var buna sukur etmem lazim benimde daha haftasi gelmedi ama gaz sorunum oluyor gaz olunca kasiklarda bi agri bi agri normalde ameliytan önce bende asiri bi kabizlik vardi haftada bikere cikardim lovbaya ama simdi hergun cikiyorum bu beni daha cok rahatlarti cnk doktor lovbaya cikamaazsam eve yollamiycakti simdi bu hafta cumartesi dikislerimi alcakti ama esim ikimiz icin cuma gunu bodrumda tatil ayarlamis ona gidicem allah nasip ederse pazartesi gidicem dikisleri aldirmaya bugun arayip sorucam doktora

sanada çok geçmiş olsun açık ameliyat daha sıkıntılı ve iyileşme süreci daha uzun sürüyor diye biliyorum , tatil için iyi bir zamanlama değil gibi sanki uçaklada olsa arabaylada olsa ameliyattan sonra 1 ay dinlenmek iyi olur. sana diyorum ama bende ameliyatımdan 5 gün sonra eskişehire gitmiştim. hoş benimki 1 yıl daha kaybetmemek içindi ünv. de son dersim kalmıştı. onun sınavını erteleme lüksüm yoktu. o halde sınava girdim birde neyseki başarılı oldum çektiğim eziyete deymiş oldu.

gaz problemi uzun süre devam etmişti bende de , karın şişliğim 8 ay devam etti ve bir daha hiç düz bir karına sahip olamadım. zayıfım ama yuvarlak bir göbişim var :D 1.60 boy 47 kilo tencere kapağı gibi bir göbek :D

ben dış gebeliğimi çok erken öğrendim. hcg en fazla 200 lere çıkmıştı. dış gebelik olup olmadığına kesin karar vermek için doktorum kürtaj yaptı, patolojiye gönderdi.. durum kesinleşince methotrexate iğne vuruldum.. ancak hcg daha da yükseldi.. ve bir kez daha iğne oldum.. 2 iğneden sonra hcg düşmeye başladı.. yaklaşık 4 hafta sonra bugün hcg 1.10 a düştü.. ara ara kan pıhtısı geliyor.. henüz adet olmadım.. bugün 32. gün.. doktor tüp bebek önerdi.. benim daha önce de 2 kaybım var çünkü...ilk adetten sonra rahim filmi çekilecek. yine bekleme sürecindeyim yani. Çok zor bir süreçti yaşayan bilir.Allah dış gebelikle uğraşan, bebek isteyen herkese sabır ,şifa versin ve hepimize sağlıklı bebişler nasip etsin..
hsg yi kürtaj yaparken yapsaymış ya en azından dış gebelik bulgusu tüpte mi kalmış ona bakardı daha sonra 2. hsg de çekilirdi ona göre bir yol izlenirdi. benim dış gebelik ameliyatı yapılırken gebeliğin tüpte olup olmadığını anlamak için hsg de yapılmış ve ona göre hangi tüpe müdahale edeceklerini anlamışlar belkide o yüzden tüplerimi kaybetmedim.

geçmiş olsun

:KK200:
sanada çok geçmiş olsun açık ameliyat daha sıkıntılı ve iyileşme süreci daha uzun sürüyor diye biliyorum , tatil için iyi bir zamanlama değil gibi sanki uçaklada olsa arabaylada olsa ameliyattan sonra 1 ay dinlenmek iyi olur. sana diyorum ama bende ameliyatımdan 5 gün sonra eskişehire gitmiştim. hoş benimki 1 yıl daha kaybetmemek içindi ünv. de son dersim kalmıştı. onun sınavını erteleme lüksüm yoktu. o halde sınava girdim birde neyseki başarılı oldum çektiğim eziyete deymiş oldu.

gaz problemi uzun süre devam etmişti bende de , karın şişliğim 8 ay devam etti ve bir daha hiç düz bir karına sahip olamadım. zayıfım ama yuvarlak bir göbişim var :KK70: 1.60 boy 47 kilo tencere kapağı gibi bir göbek :KK70:
Senin normal ya benim boy 1.70 kg 65 ztn gobegim vardi hala var artik hic gitmiycek sanirim:KK76:saglik olsun doktora sordum bi problem olmaz dedi biraz degisiklik iyi gelecegini umuyorum insanin en buyuk destekcisi eşi ve ailen oluyor bu hayatta gerisi boş

:KK200:
Senin normal ya benim boy 1.70 kg 65 ztn gobegim vardi hala var artik hic gitmiycek sanirim:KK76:saglik olsun doktora sordum bi problem olmaz dedi biraz degisiklik iyi gelecegini umuyorum insanin en buyuk destekcisi eşi ve ailen oluyor bu hayatta gerisi boş

nasıl yani yaaa... bu göbek hiç mi gitmeyecek zamanla...hep mi kalacak :(

merhabalar ben ağustosta dış gebelik geçirdim iki hafta hastanede kaldım 1 hafta tek doz mtx yedim düşmedi değer aksine 9000 e kadar çıktı sonra bir haftada çoklu doz a geçtik değerim düşmeye başladı 3500 dü çıktım 2 güne bi kan verdim kasımın sonunda sıfırlandı bugun 3 renglimi gördüm geçen hafta drum sadece yukardan ultrasona baktı tamam bitmiş dedi tüpler iyi dedi tekrar dış gebelik olursa rahim filmi alırım göbekten girip bakarız şimdilik bu 3 ay snra tekrar deneyin dedi... ama korkuyorum tekrar yaşayan varmı

merhabalar ben ağustosta dış gebelik geçirdim iki hafta hastanede kaldım 1 hafta tek doz mtx yedim düşmedi değer aksine 9000 e kadar çıktı sonra bir haftada çoklu doz a geçtik değerim düşmeye başladı 3500 dü çıktım 2 güne bi kan verdim kasımın sonunda sıfırlandı bugun 3 renglimi gördüm geçen hafta drum sadece yukardan ultrasona baktı tamam bitmiş dedi tüpler iyi dedi tekrar dış gebelik olursa rahim filmi alırım göbekten girip bakarız şimdilik bu 3 ay snra tekrar deneyin dedi... ama korkuyorum tekrar yaşayan varmı[/QUOTE
Cok gecmis olsun ben 2 kez dis gebelik gecirdim malesef ilkinde ameliyat oldum ikinci kez ayni durumu yasamam sanmistim ama tekrar eylulde yasadim bu kez igneyle dusuruldu doktora rahim filmi cektireyim mi diye sordum ama gerek yok hersey kismet dedi baska bi doktora sordum o da mutlaka rahim filmi cektirmemi soyledi ben de bi daha riske atmak istemiyorum o yuzden rahim filmi cektirmeyi dusunuyorum senin de cektirmeni tavsiye ederim sorunun nerde oldugunu ogrenirsen icin rahat olur

nasıl yani yaaa... bu göbek hiç mi gitmeyecek zamanla...hep mi kalacak :KK43:
benim göbek hala duruyor 2 yıl oldu. doktora sordum bundan sonra sıfır göbek bekleme , işlem görmüş karın içinde şişlik ödem mutlaka kalır, kiminde az , kiminde çok ama kalır dedi

merhabalar ben ağustosta dış gebelik geçirdim iki hafta hastanede kaldım 1 hafta tek doz mtx yedim düşmedi değer aksine 9000 e kadar çıktı sonra bir haftada çoklu doz a geçtik değerim düşmeye başladı 3500 dü çıktım 2 güne bi kan verdim kasımın sonunda sıfırlandı bugun 3 renglimi gördüm geçen hafta drum sadece yukardan ultrasona baktı tamam bitmiş dedi tüpler iyi dedi tekrar dış gebelik olursa rahim filmi alırım göbekten girip bakarız şimdilik bu 3 ay snra tekrar deneyin dedi... ama korkuyorum tekrar yaşayan varmı
tüpleri ultrasonla bakıp nasıl görmüş acaba, yani bizlere hsg çektirin demelerinin bir anlamı yok galiba...
bence 3 ay sonra hsg çektir ve ona göre hamilelik düşün. tüplerde ufak bir daralma olduğunda bile dış gebelik oluşuyor.

benim göbek hala duruyor 2 yıl oldu. doktora sordum bundan sonra sıfır göbek bekleme , işlem görmüş karın içinde şişlik ödem mutlaka kalır, kiminde az , kiminde çok ama kalır dedi
aaa demek bu göbek o yüzden yani ben 49 kiloydum 2014 temmuz da dış gebelik yüzünden açık ameliyat geçirdim ve aynen dediginiz gibi oval portakal kadar bi göbek kaldı bende bu haziranda düşük yaptım ondan sonrada histereskopi ile polip alındı rahimden 3 aydır ilaç tedavisi görüyordum 57 kilo oldum hersey anne olmak için ne yapalım onlar gelsın de göbek falan önemli değil

Kizlar merhaba banada yardimci olursaniz cok mutlu olurum :(
Benim hikayem 2014 te tuplerimin tikali oldugunu ogrendim 2015 haziranda tup bebek yaptirdim ama malesef sonuc negatif :( ekim ayinda adetten sonra ebegumeci sut buhari yaptim 3 gun oturdum ve hemen iliski oldu bundan 15 gun sonra surekli pembe ve koyu kahve lekelenmem oldu 6 gun once regl oldum (sanirim ) cok siddetli kanamam var ve surekli pihtilar geliyor oyle az falanda degil bildigin bir avuc kadar sizde boyle seyler oldumu dis gebelikmi diye korkuyorum ;( karnimda agrim yok ama kasiklarda igne batmasi gibi arada agri oluyor nolur yardim edin

Bence mutlaka git doktora ve tahlil yaptir derim ben de iki kez dis gebelik gecirdm ilkinde benim de senin gibi kanamalrim olmustu regl oldum sandim onemsemedim sonra bikac gun kesildi tekrar basladi bi kez daha regl oldum sandim o aralar cok uzuntu yasadim babami kaybttim uzuntuden sandim gecistrdm sonra bikac doktora gttim anlamadilar en son ic kanama gecrdim ve acik ameliyat oldum sakin ihmal etme
Kizlar merhaba banada yardimci olursaniz cok mutlu olurum :KK43:
Benim hikayem 2014 te tuplerimin tikali oldugunu ogrendim 2015 haziranda tup bebek yaptirdim ama malesef sonuc negatif :KK43: ekim ayinda adetten sonra ebegumeci sut buhari yaptim 3 gun oturdum ve hemen iliski oldu bundan 15 gun sonra surekli pembe ve koyu kahve lekelenmem oldu 6 gun once regl oldum (sanirim ) cok siddetli kanamam var ve surekli pihtilar geliyor oyle az falanda degil bildigin bir avuc kadar sizde boyle seyler oldumu dis gebelikmi diye korkuyorum ;( karnimda agrim yok ama kasiklarda igne batmasi gibi arada agri oluyor nolur yardim edin
B

Back