canım, yani pataloji bulgusunu kürtajda anca rahimden alır tüpten alamaz. 5-6 haftada kese zaten rahimde görülür , rahimde görülmüş ki seni kalp atışı için çağırmış ben mi yanlış anladım. keseyi gördüğü halde dış gebelik demesi çelişkili yada şöyle bir durumda olabilir hem rahim içinde gebelik hemde tüplerde gebelik oluşmuş olduğunu varsayalım böyle bir durumda doktor senin hayatını tehlikeye atmış oluyor , dış gebelik kişinin iç kanama geçirip ölmesine sebep oluyor, rahim içindeki 8 haftalık gebelik bulgusu kalp atışı olsaydı gelişmeye devam edecekti , dış gebelikte ilerleyeceği için iç kanama geçirecektin. doktoruna güveniyorsun ki ameliyat olmuşsun bunda söylenecek birşey yok iyileşme döneminden sonra bir kaç doktorla daha görüşmeni tavsiye ederim. geçmiş için bir fayda sağlamaz ama gelecek için çok şey kazanacağına eminim. geçmiş olsun.
ayrıca bende dış gebelik geçirdim bende ameliyat oldum doktoruma güvendim. ama içimde bir dünya şüphe kaldı. bir çok kişiye bhcg değeri 10000 ve aşağısı olanlara iğne tedavisi yapılmış ve tüp içindeki bulguların vücut tarafından emilmesini beklemişler benide apar topar ameliyata aldılar ve özel hastaneler sanki bunu çok yapıyor . başka doktorla görüşmeye fırsat bırakmıyorlar. kanamam yoktu ağrım yoktu 3 hafta 5 günlük gebelik bhcg 2250 idi ama ikizmiş , daha rahime düşme zamanı bile değildi çünkü folikül çatladıktan 7 gün sonra öğrendik tüpün ucunda kalmış. ameliyat sonrası pataloji sonucundan ikiz olduğu öğrenildi. neyse giden gitmiş en azından bizden sonraki dış gebelik teşhisi konulan arkadaşlar dikkatli olsun 2 değişik hastane ve en az 3 değişik doktorla görüşmelerini tavsiye ediyorum.