• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Dış gebelik sonrası geleceğe umutla bakanlar !

Ben de bugün doktora gittim. İğneyi geçen hafta cuma günü olmuştum. Kanamam daha dün gece başladı. Ağrım çok çok fazla oldu. Dayanamadım ağrı kesici de içmem yasak. Doktorum iç kanama şüphesi olabilir diye acil çağırdı beni. Çok şükür ultrasonda karın içinde kanama görülmedi. 282 olan hcg değerim 6 günde 35 e düştü. Umarım artık bir sorun çıkmaz.
Cnm bende gecen cuma günü iğneyi vurundum ama degerim düşmedi bugün ikinci iğneyi vurundum arti düşer Alah hepimizin yardımcısı olsun.

Kızlar Allah yardımcınız olsun inşallah.Hiç moralinizi bozmayın.Yazdıklarınızı okuyunca anılarım depreşti-ne çabuk anı olmuşlar çok şükür...-Mayıs sonunda dış gebelik geçirdim ben de.Kasımda kimyasal gebelik yaşamıştım öncesinde.6 ay sonra tekrar hamile olduğumu öğrendim.Bunuda kimyasal olduğunu adetle sökülüp gittiğini düşündüm.Meğersem dış gebelikmiş.Öğrendiğimde beta hcg 1159 lara çıkmıştı.İğne vuruldu düştü tekrar 1400lere yükseldi.2. iğne vuruldum artık ameliyatla düşeceğini düşünmeye başlamıştım ki Rabbime binlerce şükür sonrasında ani düşüşe geçti.Haziran, temmuz aylarımı sona ermesini beklemekle geçirdim.Şimdi 3 aylık korunma süresini de atlattık.Testler yaptırdım eşimde sperm sayısı düşük ben de de kan pıhtılaşma sorunu çıktı.Yarın rahim filmi çektiricem dua ediyorum ondan da bişey çıkmasın diye...
Ben de bugün doktora gittim. İğneyi geçen hafta cuma günü olmuştum. Kanamam daha dün gece başladı. Ağrım çok çok fazla oldu. Dayanamadım ağrı kesici de içmem yasak. Doktorum iç kanama şüphesi olabilir diye acil çağırdı beni. Çok şükür ultrasonda karın içinde kanama görülmedi. 282 olan hcg değerim 6 günde 35 e düştü. Umarım artık bir sorun çıkmaz.

Cnm bende gecen cuma günü iğneyi vurundum ama degerim düşmedi bugün ikinci iğneyi vurundum arti düşer Alah hepimizin yardımcısı olsun.

Kızlar Allah yardımcınız olsun inşallah.Hiç moralinizi bozmayın.Yazdıklarınızı okuyunca anılarım depreşti-ne çabuk anı olmuşlar çok şükür...-Mayıs sonunda dış gebelik geçirdim ben de.Kasımda kimyasal gebelik yaşamıştım öncesinde.6 ay sonra tekrar hamile olduğumu öğrendim.Bunuda kimyasal olduğunu adetle sökülüp gittiğini düşündüm.Meğersem dış gebelikmiş.Öğrendiğimde beta hcg 1159 lara çıkmıştı.İğne vuruldu düştü tekrar 1400lere yükseldi.2. iğne vuruldum artık ameliyatla düşeceğini düşünmeye başlamıştım ki Rabbime binlerce şükür sonrasında ani düşüşe geçti.Haziran, temmuz aylarımı sona ermesini beklemekle geçirdim.Şimdi 3 aylık korunma süresini de atlattık.Testler yaptırdım eşimde sperm sayısı düşük ben de de kan pıhtılaşma sorunu çıktı.Yarın rahim filmi çektiricem dua ediyorum ondan da bişey çıkmasın diye...
Ben de şubatta kimyasal gebelik yaşadım şimdi de bu... Psikolojik olarak çok yıprandım. 1 yıl ara vermeyi düşünüyorum bebek sahibi olmak için. Aynı şeyleri yaşamak istemiyorum. :(

Ben de şubatta kimyasal gebelik yaşadım şimdi de bu... Psikolojik olarak çok yıprandım. 1 yıl ara vermeyi düşünüyorum bebek sahibi olmak için. Aynı şeyleri yaşamak istemiyorum. :KK43:
Hiç moralini bozma canım bence bi üni hastanesine git tüm tahlilleri yaptır.Eşine de kendine de

Dış gebeliğin nedenlerinden biri de enfeksiyon olabilir.Sen de iltihap olduğunu söylemişsin bence filmi çektirmeden korunmayı bırakma.Dış gebelik herkeste farklı seyrediyor.Bir kere dış gebelik geçiren birinin bu konuda daha dikkatli olup işini şansa bırakmaması lazım bence.Aradan zaman geçince bu sıkıntı belki unutuluyor ama bu acıyı taze yaşayan ve hale kontrolleri devam eden biri olarak fikrimi sorarsan bu acıyı bir daha yaşamak istemezsin bence.Hatta ben kültür testi de yaptırcam bebek düşünmeden önce.Mantar enfeksiyon varsa türünü öğrenip ona göre doktorun ilaç yazarsa kökten hallolur diye düşünüyorum.Geçmiş olsun Allah sağlıklı güzel bir hamilelik dönemi nasip etsin.
tavsiyen için sağol. dediğin doğru aradan zaman geçince ilk zamanki endişeler hafifliyor sanki. allah korusun aynı sey bi daha yasarsam bi altı ay daha korunmam gerekecek ve hayallerimizi daha da ertelemek zorunda kalcaz. sen kultur testi demişsin. bu konu hakkında çok sey okudum ama onu ilk defa duyuyorum

Ewet cnm oldu ama doktorum kanamanin kesilmesiyle alakası yok dedi :(
Iki gun kanamam olmadi bu sabah yeniden olmaya baladim(iğneyi vurunmadan once) Artik ignenin acisini bildiğin icin ilki kadar panik olmadim yeterki düşsün
Bence artık düşer.Değerin yüksek de değil.Ah o iğne aklıma bile getirmek istemiyorum tekrar geçmiş olsun canım.

Adına sevindim canım.Hızlı bir düşüş olmuş.Ben de farkettim ki ağrım olunca kanamam çok oluyor sonrasında.O dönemler hcg daha hızlı düşüyor sanırım.Sağsalim kurtuluruz inşallah şu sıkıntıdan.Ne zaman tüpüm patlıcak endişesi taşımaktan en ufak bir ağrımı iç kanama mı geçiriyorum diye büyütmekten hem yoruldum hem sıkıldım.:(

tavsiyen için sağol. dediğin doğru aradan zaman geçince ilk zamanki endişeler hafifliyor sanki. allah korusun aynı sey bi daha yasarsam bi altı ay daha korunmam gerekecek ve hayallerimizi daha da ertelemek zorunda kalcaz. sen kultur testi demişsin. bu konu hakkında çok sey okudum ama onu ilk defa duyuyorum
Allah korusun canım aklına kötü şeyler getirme benim söylediklerim sadece bir tedbir.Kültür testi sadece enfeksiyon ve mantar gibi bir sıkıntın varsa tekrar gebelik düşünmeden yaptırırsan iyi olur demiştim.Her doktor ilgilenmiyor.Ama böyle bir sıkıntın yoksa gerek yok tabi.Umarım bu sıkıntılar bir daha hiç yaşanmaz.

Kızlar az önce sonucum çıkmış.İğnenin vurulduğu ilk gün 245 di. dördüncü gün biraz yükseldi 390.8 ,altıncı gün 310'a düştü.Doktor artık %20 düştüğüne göre haftada bir yaptır dedi.Bir hafta sonrası yani bugün , onüçüncü gün ve 202.1 olmuş.Sizce yavaş mı düşüyor?İkinci iğne için doktora görünmem gerekir mi yoksa normal mi?

Allah korusun canım aklına kötü şeyler getirme benim söylediklerim sadece bir tedbir.Kültür testi sadece enfeksiyon ve mantar gibi bir sıkıntın varsa tekrar gebelik düşünmeden yaptırırsan iyi olur demiştim.Her doktor ilgilenmiyor.Ama böyle bir sıkıntın yoksa gerek yok tabi.Umarım bu sıkıntılar bir daha hiç yaşanmaz.
insallah canım. enfeksiyon var ben de. onumuzdeki ay gidicem doktora o zaman bunu da yaptırmak istediğimi söyleyeyim bari

Kızlar az önce sonucum çıkmış.İğnenin vurulduğu ilk gün 245 di. dördüncü gün biraz yükseldi 390.8 ,altıncı gün 310'a düştü.Doktor artık %20 düştüğüne göre haftada bir yaptır dedi.Bir hafta sonrası yani bugün , onüçüncü gün ve 202.1 olmuş.Sizce yavaş mı düşüyor?İkinci iğne için doktora görünmem gerekir mi yoksa normal mi?
tabiki doktora mutlaka görünmelisin ikinci iğne yapılırsa tamamen düşer kurtulursun inşallah ben üç iğne yapıldım değerlerim 3000lerdeydi hiç düşmedi

Canım yazmıştım ben daha önce kopyalıyorum şimdi senin için

Kızlar benim için çok dua edin, tam 4 haftalığiz sanırım keseyi görmeden rahatlayamayacağım...

Ama size yaptığım herşeyi yazmak istiyorum bunların bana faydası olduğunu düşünüyorum çünkü öncesinde de 9 ay sonunda hamile kalmıştım bu defa korunma sürecinden sonra hemen oldu hem de tek tüple ...

Ameliyattan sonra 1. Ay Klomenden dolayı oluşan kistler için soğan suyu içtim. Bir haftada gitti

2. Ayda soğan suyu içtim bir hafta yine sadece yeşil çay içtim

3. Ay Türkiye'ye taşınma işlemlerinden dolayı bişey yapmadım doktora gittim yumurtalar nasıl diye çok iyi çıktı

4. Ay artık tam anlamıyla program yapmalıydım kürlerle. Hayıt suyu her gün içtim bir şişe bitirdim bu arada ballı kekik içtim iki günde bir arasıra papatya adaçayı içtim memleketten maydonoz geldikçe maydonoz buharına oturdum günlük pedimde hep bir damla adaçayı yapı koydum resmen nefes aldırdı onlar, ara ara soğan suyu içtim ... Beslenmeme çok dikkat ettim portakal suyu içtim hep Ispanak brokoli yedim

5. Ay artık hem sağda hem solda yumurta olsun iste kürler yapmalıydım... Ve eşim Türkiye'ye bir haftalığına gelecekti zaten :) 4. Aydan zaten çocuk duasına başlamıştım her gün 19 defa sabahları okudum. Bal tarçın çörek otu yedim ama sadece bir hafta çok fazla olup da kist olmasın diye, eşim geldi 10. Gün ve hergün maydonoz buharı ve sonrasında değerlendirme:) bu Arada yumurtlamadan önce tefriciye okuttum 4444 defa... Derler ya çok dua etmek isteyin edin o kabul olacağına işarettir diye bebek konusunda çok kırıldım insanlara oturdum hüngür hüngür ağladım Allah'a sadece yalvardım hayırlı evlat için eşimin baba olabilmesi için ... Artık yumurtlama bitti ve ben eşime ben hamileyim dedim, o da daha erken umutlanma dedi ama hissettim dua ettim bu bir ay hep yattım en ufak ağırlık kaldırmadım.şükütler olsun hamileyim ama korkular hala devam ediyor Rabbim neyler neylerse güzel eyler...

Şuan 11 haftalık olduk bu arada /) bol şans
Merhaba gecen yıl Nisan ayında dış gebelik gecırdım iğne ile düşürdüler yaklaşık 2 ay kanama ile vucut attı. 6 ay korunduk. Bu yıl Şubat ayında hamile kaldım.su an 8 ayltık hamileyim.Allah ısteyen herkese nasip eder inş. Moral bozup umudunuzu kaybetmeyın derım.hayırlısıyla nasip eder inş.

ben de ocak ayında geçirdim dış gebelik sağ tüpü kaybettim sol tarafım açık ama malesef yumurtalarım zayıf aşılama yapıldı bu ay tutmadı artık umudumuu tamamen kaybetmek üzereyim bu duyguyu yaşamak hiç nasip olmayacak diye korkuyorum

Kızlar merhaba bnde 11 ay önce dış gebelik geçirdim 5 aydır istiyoduk bu ay hamile olduğumu ogrenince kan verdim 3 gün geciyodu 34.75 çıktı cuma günü 97 cumartesi lekenmem oldu test yaptilar 132.75 çıktı böyle olupta sağlıklı gebelik geçiren varmı korkuyorum yine dış gebelik olucak diye

Kızlar merhaba bnde 11 ay önce dış gebelik geçirdim 5 aydır istiyoduk bu ay hamile olduğumu ogrenince kan verdim 3 gün geciyodu 34.75 çıktı cuma günü 97 cumartesi lekenmem oldu test yaptilar 132.75 çıktı böyle olupta sağlıklı gebelik geçiren varmı korkuyorum yine dış gebelik olucak diye
Endişelenme ama hemen iyi bi doktora git ve daha önce dış gebelik geçirdiğini söyle.Kötü bir şey olacağından değil ama endişe insanın içini yiyip bitiriyor.Benim lekelenmelerim olduğunda bana yerleşme kanaması dediler hep.Bu topikteki arkadaşların yazdığından şüphelenip 3 doktor gezdim ve dış gebelik çıktı.Sen de atlatmışsın biliyorsundur aşamaları.Sadece tedbirini al yoksa kötü bir şey olcak anlamına gelmez bu değerler.Dilerim sağlıklı bir hamileliktir.

tabiki doktora mutlaka görünmelisin ikinci iğne yapılırsa tamamen düşer kurtulursun inşallah ben üç iğne yapıldım değerlerim 3000lerdeydi hiç düşmedi
Teşekkür ederim cevap verdiğin için.Doktorumda değer 180lerde takılırsa bu hafta gel ikinci iğneyi yapalım dedi.Cuma günü belli olcak her şey.

Çok şükür ikinci iğneden sonra 350den 175e düştü.Bir hafta sonra tekrar kontrol inşallah bitecek.

Merhaba bende dış gebelik geçiriyorum. Geçen cuma ilk iğnemi oldum.değerim 440 dan 315 düştü bugün tekrar test yaptık 340 açıkmış senin ne kadar sürdü değerinin düşmesi.
Merhaba, çok geçmiş olsun. Umarım en kısa zamanda toparlarsın kendini. 3 hafta kadar sonra 30lu değerlere bundan 2 hafta sonrada 1e kadar gerilemişti yani yanlış hatırlamıyorsam 5 hafta sürdü. Bende hiç artan bi değer görülmedi. Sayılar iyice düşene kadar 2 günde 1 ölçtür değerini doktor gerekli görürse 2. Bir doz daha yapabilir ama umarım gerek kalmaz. Ilk dozu kaç mg uyguladılar?

Arkadaşlar yazdıklarinizi okudum.hepinize geçmiş olsun.durumum sizinkiyle aynı sanırım.25 gundur duzensiz beta hcg göruldu.bir düştü bir arttı.degerde dalgalanma oldu.birsuru doktor gezdim.kimyasal geblk dendi başlarda.dün gittigm doktor dış gebelikten süphelendi ve bni baska hastaneye iğne yaptirmaya gonderdi.burdaki doktor ise iğne yapmyp kurtaj yapacgini olmazsa igne yapacgni soyledi.ve artik yoruldgum icin teslim olup bugun kurtaj oldum.yarin beta hcg ye bakip düşmediyse hala igne yspacak.kürtaj yetmedgi gbi birde iğne sıkıntısı çikti.yine cok stresliyim ignede kesin cozum degil sanirim.çok zor bu durumu yasamak.çeken biliyor.rabbim sonumuzu hayır eylesin.

Arkadaşlar yazdıklarinizi okudum.hepinize geçmiş olsun.durumum sizinkiyle aynı sanırım.25 gundur duzensiz beta hcg göruldu.bir düştü bir arttı.degerde dalgalanma oldu.birsuru doktor gezdim.kimyasal geblk dendi başlarda.dün gittigm doktor dış gebelikten süphelendi ve bni baska hastaneye iğne yaptirmaya gonderdi.burdaki doktor ise iğne yapmyp kurtaj yapacgini olmazsa igne yapacgni soyledi.ve artik yoruldgum icin teslim olup bugun kurtaj oldum.yarin beta hcg ye bakip düşmediyse hala igne yspacak.kürtaj yetmedgi gbi birde iğne sıkıntısı çikti.yine cok stresliyim ignede kesin cozum degil sanirim.çok zor bu durumu yasamak.çeken biliyor.rabbim sonumuzu hayır eylesin.
Geçmiş olsun canım.Derdi veren Allah dermanını da verir elbet.Benim de iğne vurulalı 3. hafta oldu hala kasık ağrılarım( özellikle gece) devam ediyor.Kanamam dün kesildi bugün hcg ölçümüm yapılacak gerileme yoksa 2. iğne vurulcam.Maddi manevi sıkıldım artık ama başa gelen çekiliyor işte. Senin beta hcg değerin kaçtı? Vajinal ultrasonda görülmedi mi?

Back
X