- 29 Temmuz 2008
- 1.170
- 11
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
mrb arkadaşlar bende anlatmak istedim bu konuyla ilgili deneyimimi...14 şubatta hayatımın en berbat gününü yaşadım...hayatımın anlamını yitirdimm çok çok değerliydi benim için....14 şubatta babamı kaybettimm büyük bir yıkım oldu benim için bi hafta sonra hamile olduğumu öğrendim RABBİM birini aldı birini verdi dediimm o kadar çok istedimki bebeği ve en güzelide doğumu babamın doğum tarihine denk gelicektiii...sonra hafif lekelenmelerim oldu sonra bu lekelenmeler kanamaya döndü ve ani kramp tarzında sancılarım başladı bi gece yine böle bir ağrıyla kanamam oldu hastaneye gittik ve dış gebelik teşhisiyle yatırdılar benii...iğne tedavisine başladık ilk dozu olduktan sonra ağrılarım kısmen geçmişti daha sonra ikinci dozu vurdular ve hemen sonraki gün ağrılarım şiddetlendi ultrasona girdim ve kese tüpün içinde bariz büyüme gösterdi ve kanama başladı direk ameliyata aldılar ve sağ tüpüm alındı ...1 yıl öncesinde apandisit amliyatı olmuştum ve o bölgede yapışıklık meydana geldiği için dış gebelik yaşamışım diğer tüpümün çok sağlıklı olduğunu söylediler....tam bir yıkımdı benim için zaten alt üst olan psikolojim tamamen bozulmuştu artıkk...şimdi çok korkuyorum tekrar olmasından yada hamile kalamamaktan ve o kadar çok istiyorum ki bebeğimin olmasını sanki hayatımdaki o kocaman boşluğu dolduracakk.....dış gebelik yaşayanların ALLAH yardımcısı olsun çok zor bi deneyim....
bana 3 ay korun dedı dr 4 ay korundum bu ay 2. denememızdı bebek yok
belli olmuyor ama genelde 6ayda hamıle kalınıyor
çok geçmiş olsun canım, ayrıca başın sağolsun.
inan bana bir tüpün alınması daha hayırlısı, benim tüpümde yırtılma oldıuğu halde dr tüpü almadı.
şimdi o taraftan tekrar dış gebelik geçirme olasılığım cok yüksek.
bak senin elinde cok sağlıklı bir tüpün varmış ne güzel.
burada kibele diye bir arkadaş vardı, tek tüpü alınmıştı onunda.
yanlış hatırlamıyorsam 4 ay sonra hamiş haldı.
sen için ferah tut, pozitif olmaya calıs bence.
tek tüple hamile kalan cok insan okudum ben kk da.
mrb arkadaşlar bende anlatmak istedim bu konuyla ilgili deneyimimi...14 şubatta hayatımın en berbat gününü yaşadım...hayatımın anlamını yitirdimm çok çok değerliydi benim için....14 şubatta babamı kaybettimm büyük bir yıkım oldu benim için bi hafta sonra hamile olduğumu öğrendim RABBıM birini aldı birini verdi dediimm o kadar çok istedimki bebeği ve en güzelide doğumu babamın doğum tarihine denk gelicektiii...sonra hafif lekelenmelerim oldu sonra bu lekelenmeler................
Canım allah geride kalanlara uzun ömür versin. :Saruboceq: Ayrıca çok geçmiş olsun. Bende 10 sene önce apandist amelyatı oludum ama çok problemli bir amelyattı dr öyle söylemişti.Ve bende sağ tarafımdan dış gebelik geçirdim.Dr. rahim filmine gerek yok dedi ama ben çektirmek istiyorum ve çok korkuyorum sonuç ya kötü çıkarsadiye.Ama diğer türlü gebe kalmayada çok korkuyorum (
Merhaba arkadaşlar,
Dış gebelik yaşayan tüm arkadaşlara geçmiş olsun, çok zor bir süreç.
Bu konuyu baştan sona defalarca okudum ve sizlere durumumu yazmak, danışmak istedim. Fikri olan varsa lütfen bana da bir şeyler yazabilir mi?
Maruzatım şu; 20 Mayısta gebe olduğumu öğrendim ve aynı gün b-hcg değerim 40 çıktı. Daha önce 2 düşüğüm olduğu için seri takip yaptırmamı istedi doktorum ve bu takiplerde sonuçlarım maalesef ikiye katlamadı. İlk iki gün sonra değerim 60 sonraki 80 çıktı. 80 çıkan değerimden sonraki günler değerim olması gerektiği gibi ikiye katladı. Ama sonra yine ikiye katlamamaya hatta yarısı kadar bile yükselmemeye başladı. Bugün itibariyle b-hcg değerim 680 ve ben elim kolum bağlı bekliyorum. Doktorumla telefonda konuşuyoruz sürekli ama gitmeme gerek olmadığını, değerim 1000 i bulmadan kesenin ya da dış gebelikse bunun tespit edilemeyeceğini söylüyor. Çok sıkıntılı günler geçiyorum, kalbim çarpıntı yapıyor ve vücudum bu stresten çok olumsuz etkileniyor. Bu arada ben geçtiğimiz yaz tekrar eden düşüklerimle ilgili Çapa'da tetkiklerimi yaptırdım. Kanımda pıhtılaşma bozukluğu çıktı.
Yaptırdığım B-hcg değerlerimin tarihleri;
20 Mayıs: 40
23 Mayıs 60
25 Mayıs 80
28 Mayıs 265
30 Mayıs 473
1 Haziran 660
3 Haziran 680
Sizce benim durumumda Dış gebelik mi? Tecrübeli arkadaşlardan yorumlarını bekliyorum.
Çok teşekkürler.
Civciv cevabın için çok teşekkür ederim, sana da geçmiş olsun. Allah bir daha yaşatmasın inşaallah.
Aslında dün ben de aynı tereddütle sızlandım, acaba doktorum fazla mı rahat diye ve buna mukabil Prof.Bülent Baysal Bey'e bir mail yazdım. Aynen durumumu anlattım fakat onun da dediği doktorunuz doğru yol izliyor, kanamanız vs. yoksa değerinizin 1000 leri bulmasını bekleyin.
Ben yarın sabah yine de gideceğim doktoruma, dediğin gibi belki karın içinde kanama felan saptanır. Böyle eli kolu bağlı beklemek daha çok geriyor beni.
Çok minik de olsa acaba sağlıklı bir gebelik geçirme ihtimalim var mı çok merak ediyorum? Gerçi bebekten geçtim kendi sağlığımı düşünür hale geldim ama yine de umut dünyası işte...
kibele çok teşekkür ederim ivedi cevabın için;
İşin enteresan tarafı benim ne bir lekem var ne de ağrım. Normal gebelik belirtileri yaşıyorum bunun dışında sadece b-hcg değerim istikrarlı yükselmiyor. Doktorum değerin 1000 olunca ayrıntılı usgde görürür bebek rahimde mi yoksa dış gebelik mi diyor?
Ama değerim bir türlü bini bulmuyor ve bu süreç beni çok yoruyor. Yarın sabah gideceğim doktora, değerim yükselmese bile...
Bu arada 2 günde bir muhakkak bakıyoruz b-hcg, ihmal etmiyorum.
Senin yaşadıklarını da okudum ve çok üzüldüm. Yanılmıyorsam (maaşallah) hamilesin, Allahım evladına sağlık sıhhat versin.
Merhaba arkadaşlar,
Cevaplarınız için teşekkür ederim. Sabah doktora gittim, gitmeden de yine b-hcg baktırdım ve sonuç yine değişmemiş. 600 küsürlerde. Son üç ölçümde takıldı kaldı. Doktorum muayene etti ve rahim içinde şüpheli gebelik kesesi var gibi dedi, hatta bana da gösterdi. Zaten b-hcg nin yerinde sayması dış gebelik ihtimalini azalttı, bana göre değerin bu takılmadan sonra düşüşe geçecek ve kendiğinden düşü kolacak dedi. Aslında rahatladım sayılır, en azından dış gebelik korkum biraz azaldı. Son 15 gündür öyle korktum ve üzüldüm ki hep dedim ki "Rabbim bana bu yaşadıklarımdaki hayrı göster, selamet ver" ve şimdi düşünüyorum da bunda ki hayır da bu sanırım. Dış gebelik korkusu yaşayıp kendiliğinden düşük ihtimaline sevinecek olmam! Allah cc. kullarını hep farklı imtihanlarla sınıyor ve sabrını ölçüyor. Anne olmayı ve bir evlâda emek vermeyi öyle çok istedim ki hep, çok istediğimle sınanıyorum hepsi bu!
Önümüzdeki Cuma'ya kadar kanama bekliyorum şimdi eğer gelmezde yine doktora gideceğim. Bu arada b-hcg takibine devam...
Merhaba arkadaşlar,
Cevaplarınız için teşekkür ederim. Sabah doktora gittim, gitmeden de yine b-hcg baktırdım ve sonuç yine değişmemiş. 600 küsürlerde. Son üç ölçümde takıldı kaldı. Doktorum muayene etti ve rahim içinde şüpheli gebelik kesesi var gibi dedi, hatta bana da gösterdi. Zaten b-hcg nin yerinde sayması dış gebelik ihtimalini azalttı, bana göre değerin bu takılmadan sonra düşüşe geçecek ve kendiğinden düşü kolacak dedi. Aslında rahatladım sayılır, en azından dış gebelik korkum biraz azaldı. Son 15 gündür öyle korktum ve üzüldüm ki hep dedim ki "Rabbim bana bu yaşadıklarımdaki hayrı göster, selamet ver" ve şimdi düşünüyorum da bunda ki hayır da bu sanırım. Dış gebelik korkusu yaşayıp kendiliğinden düşük ihtimaline sevinecek olmam! Allah cc. kullarını hep farklı imtihanlarla sınıyor ve sabrını ölçüyor. Anne olmayı ve bir evlâda emek vermeyi öyle çok istedim ki hep, çok istediğimle sınanıyorum hepsi bu!
Önümüzdeki Cuma'ya kadar kanama bekliyorum şimdi eğer gelmezde yine doktora gideceğim. Bu arada b-hcg takibine devam...