Dış Gebelik Belirtileri,Tedavi Yöntemleri

arkadaşlar banada dış gebe teşhisi kondu malesef.acele bi karar vermem gerekiyo.ameliyatmı iğne tedavisimi.ikisininde çok fazla riskleri var iğne tedavisi yatarak uygulanıyomuş sanırım kaç gün yatılıyo bilgisi olan varmı.birde düşmesse tekrar ameliyata alıyolarmış enfeksiyon kandeğerlerinin ani düşüşü gibi riskleride varmış.ameliyattada sağ tüpüm alınacak muhtemelen.hasarsız kurtarmaya çalışacaklar ama kurtulsada orada tekrar dış gebelik oluşma riski varmış.yani tek tüple hamile kalmaya çalışıcam.bir buçuk yaşında bir oğlumvar.onunda mağdur olmasını istemiyorum.doktorum iğne tedavisnin uzun sürebileceğini söledi.bebeğimi yalnız bırakmakta istemiyorum.sanırım ameliyatı tercih edicem.bir gece yatırıyolarmış ama tek tüpümüde feda etmiş oluıcam.çok üzgünüğm arkadaşlar

canım çok gecmiş olsun.
kısaca özetliyim.
bende dış gebelikte tüpte yırtılma olduğu için iç kanama olmuştu.
doktor önce 100mg mtx iğnesi vurdu ama hiç yatmadım hastanede.
(benim hcg 100 seviyelerindeydi ama)
sonra iç kanamadan dolayı laporoskopi ile orayı temizlediler.
bu arada tüpü almadılar - delinmesine rağmen kendi haline bıraktılar.
umarım hayırlısı ile en kolay şekilde atlatırsın.

tırtılım neden bu kadar olumsuzsun ya
olumlu düşünsene.
valla kesin dış gebelik geçirecekmissin gibi hazırlanmışsın benim anladığım?
yapma böyle ya.
ben başka dr a göründüm, durum hiç iç acıcı değilmiş ama yinede ümitliyim delikafadulden

tırtılım neden bu kadar olumsuzsun ya
olumlu düşünsene.
valla kesin dış gebelik geçirecekmissin gibi hazırlanmışsın benim anladığım?
yapma böyle ya.
ben başka dr a göründüm, durum hiç iç acıcı değilmiş ama yinede ümitliyim delikafadulden[/QUOTE]

canım sekerımmmmm :)
napam bu dıs gebelıkten sonr benı olusuzluk sardı walladelikafadulden
sanada masallah dıyorum bıraz o olumlu dusunmeyı banada ogretsen hıç fena omaz:Saruboceq:
yaa canım korkuyorum ıste elımde degıl bugun yıne kahverengı leke geldı dıger dıs gebelıktede adetın 24. gunu gelmıstı sımdıde 24. gunu 10 mayısa kadar beklıcem adet tarıhım 10 mayıs yoksa dr gıdecem dua et hbr verırım

Herkese çokk geçmiş olsun,,
Bende ocak ayında dış geblik geçirdim ilk aşılamada..ığne ile sonlandırıldı tüpüm alınmadı.Doğum kontrol hapı kullandım 2 ay..2. aşılama için iğneler başladım nisanda ve o andan itibaren dış gebelik geçirdiğim tüpte sızlamalar başladı ve daha sonra ara ara sağ kasığıma ağrı girmeye başladı.Bhcg testi yaptırdım ve 1 sonucuna sevinceğim hiç aklıma gelmezdi.Ağrı ara sıra hafif hafif devam ediyor sizdede ağrı yada sızı oldumu hiççç???.Tüplere aşılama öncesi bakılmıştı ve sorun yoktu.Sanırım tekrar hsg çektirmek zorunda kalacağım o tüpte dış gebelik sonrası sorun olup olmadığını anlamak için....

canım oluyor boyle ıgne batıyor gıbı hatta bırdaha gıttıgımde soracagım adete yakın hep korkuyorum yıne dıs gebelık mı dıye

Ben bugün doktora gittim ağrı için .dış gebelik geçiren bi kaç kişiyede sordum (iğneyle tedavi olanlara)Onlarda da ara sıra dış gebelik olan tarafta ağrı oluyormuş..Ultrasonla görünen bir sorun yok.Laparoskopi yaplabilirmiş,tüpe baskı yapan bişey olabilirmiş,dıştan tüpte yapışıklık olabilirmiş,vsss..Bunları öğrendikten sonra tedavi seçeneği sunabilirmiş.

meraba kızlar 11 mayıs salı günü hcg değeri 455 15 mayıs değeri ise 1894 yani tam olması gerektiği gibi ama keseyi göremedik ne yazıkki yarın bi uzmana görünücem ama ne ağrım ne sızım ne de lekelenmem var inşaallah dış gebelik değildir...Allah cümlemzin yardımcısı olsun

canı kese 1500 te goruuyor net olarak 2000 hcg oldugunda goruluyormus
bıraz bekle
nıye olumsuz dusuuyorun ınsallah bebıstir saglıklı sıhatlidir hcg ıyi artmıs benımde 2 katına cıkıyordu agrım vardı sag kasıkta ama karın boslgunda olanlarda leklenme ve agrı olmuyor
insallah senın oyle bır sıkıntın olmaz

bende 5. haftanın ıcındeyım. 20 mayısta 1387 cıkmıstı bhcg . bı hafta bekleyelım dedı dr. ama bende hıc bı r belırtı yok hala ne bulantı ne kusma ne lekelenme ne agrı. normal hayattan farksız. nıye acaba?

metotreksatdan sonra kaç gün içinde kanmanız başladı.bende 60kg yum 60mg oldum 5gündür herhangibir kanama ağrı yok??

metotreksatdan sonra kaç gün içinde kanmanız başladı.bende 60kg yum 60mg oldum 5gündür herhangibir kanama ağrı yok??

geçmiş olsun demremcim.Benim tam 40 gün sonra oldu.Yani hcg 50 nin altına düşünce regl oluyorsun.Ayrıca ben 54 kg mım ve bana 75 mg vurmuşlardı.

canım ben adetımı 38 gun sonra oldum
ama bu 38 gun ıcınde devamlı lekelıydım .
ben 62 kg bana 85 mg vurdular

Merhaba Kızlar!Size bir sorum olacak.Migrenden dolayı doğum kontrol hapını bıraktıktan sonra regl düzenim 45,36,36 şeklinde oldu.Arada çocuk için doktora gittiğimde herhangi bir durumun olmadığını söyledi tamamen korunmayı bıraktık, bu ay 36 günde adet olmayı beklerken gecikti,40.günde b-hcg 2 çıktı.Yani hamile olamam sanırım.Aynı zamanda kasıklarımda yanma tarzında ağrılar var.Bugün 41.gün.Forumdakileri okuyunca aklıma ister istemez dış gebelik belirtileri geldi.Düşük hcg,kasıkta ağrı.Doktora gitmekten nefret ediyorum.Bir fikri olan varmı?

canım beninde adetim 35 günde bir gelir.Dr gittim prolaktin die bir hormon varmış ona test istedi ve sınırın biraz üstünde çıktı bu geç adete sebebiyet verebiliyormuş.Çok üzgünüm çoook Dış gebelikle ilgili ise hcg düşük olmaz sadece ilerlemesi yavaş olur. yasakkelime Yani iki günde iki katına artması gerekirken o çok yavaş artar.ben adetime 5 gün kala testte öğrendim ve hcg 690 idi.4gün sonra anca 1000 olabildi.gebeliğin dış gebelik olduğunu sizin tahmin edebimeniz çok zor.Ben iki hafat dr kontrolumde olmama rağmen karar verememiş ve kurtaj yaparak patalojiye göndermişlerdi.Bence kasık ağrısı gebelikle alakalı ama yumurtalık ağrısı şüpheli bir durum.Şu anda sende gebeliğe dair hiçbir durum yok.Bence adet olmazsan bir hafta sonra birdaha test yapıtır.İnşallah sağlıkı bir gebelik çıkar.:CüvCüv:

Teşekkür ederim ırem Hazal!Sence hcg seviyesi 2 iken gebelik çıkma şansı varmı?Yani yumurta çok geç olgunlaşıp döllenme ihtimali varmı?Bu prolaktin gebeliğe engel falan olmaz dimi?Üfff ne çok soru çıkıyor ya?Kadın olmak çok zor!ınşallah canım bende birgün hamişlere katılırım!

Valla iki değeri ilerlermi bilmem ama prolaktin gebeliğe engel olabiliyor.Genelde gebelikte süt oluşumunda yükselirmiş ve doğal gebelikten korunma deniliyor.Dr bana bir haf vermişti çok ağır üç günde bir ikiye bölüp içiyorsun.Ben üçüncüde fenalaştım bıraktım.Ama reglin üçüncü günü gittiğimde çok düşmüştü bile.Ayrıca stres hormonuda deniliyor.Ondan sonraki ay gebe kaldım.Ama klomene kullanmıştım.Ve iltihap vardı onunla ilgili tedavi görmüştüm ilacı kullandığım an.Oyüzden neden gebe kalamıyordum hangisi işe yaradı neden dış gebelik oldu bilmiyorum.Sadece burda söylenenler çok doğru stresi bitirince ve bebek düşünmüyünce şak diye geliyor.Ben o ay yumurtalama zamanında eşimle birlikte olamıycağım için ilacı yarım bırakmış ve iğne vurulmamıştım ama tutu.Çünkü kesin olmıycak diyip boş vedrmiştim.Umarım yardımcı olmuşumdur.

mrb arkadaşlar bende anlatmak istedim bu konuyla ilgili deneyimimi...14 şubatta hayatımın en berbat gününü yaşadım...hayatımın anlamını yitirdimm çok çok değerliydi benim için....14 şubatta babamı kaybettimm büyük bir yıkım oldu benim için bi hafta sonra hamile olduğumu öğrendim RABBıM birini aldı birini verdi dediimm o kadar çok istedimki bebeği ve en güzelide doğumu babamın doğum tarihine denk gelicektiii...sonra hafif lekelenmelerim oldu sonra bu lekelenmeler kanamaya döndü ve ani kramp tarzında sancılarım başladı bi gece yine böle bir ağrıyla kanamam oldu hastaneye gittik ve dış gebelik teşhisiyle yatırdılar benii...iğne tedavisine başladık ilk dozu olduktan sonra ağrılarım kısmen geçmişti daha sonra ikinci dozu vurdular ve hemen sonraki gün ağrılarım şiddetlendi ultrasona girdim ve kese tüpün içinde bariz büyüme gösterdi ve kanama başladı direk ameliyata aldılar ve sağ tüpüm alındı ...1 yıl öncesinde apandisit amliyatı olmuştum ve o bölgede yapışıklık meydana geldiği için dış gebelik yaşamışım diğer tüpümün çok sağlıklı olduğunu söylediler....tam bir yıkımdı benim için zaten alt üst olan psikolojim tamamen bozulmuştu artıkk...şimdi çok korkuyorum tekrar olmasından yada hamile kalamamaktan ve o kadar çok istiyorum ki bebeğimin olmasını sanki hayatımdaki o kocaman boşluğu dolduracakk.....dış gebelik yaşayanların ALLAH yardımcısı olsun çok zor bi deneyim....

bir de arkadaşlar dış gebelik geçirip sonrasında ne kadar süre sonra tekrar hamile kaldınız ...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…