Dış Gebelik Belirtileri,Tedavi Yöntemleri

herkese çok geçmiş olsun ben bundan birsene önce dış gebelik geçirdim ilk hamileliğimdi günüm geçtikten sonra tahlil yaptırdım tahlilde çıktı doktoru aradım 10 gün sonra gel dedi gittim ultrosonda gözükmedi doktor direkt dış gebelik olabileceğini söyledi kan tahlili yaptırdım o da doktoru doğruladı benim doktorum ilk başta hiç ameliyat demedi iğne ile düşebileceğini söyledi kemoterapide kullanılan bir iğne ben hemen o iğneyi kullanmaya başladım bir gün iğne bir gün tahlil şeklinde 4 iğne sonunda beta hcg azalmaya başladı 2 hafta içinde normale döndü çok sancım ve kanamam oldu sonra bir ay doğum kontrol hapı kullandım daha sonra tekrar 9 ay sonra hamile kaldım allaha çok şükür az hasarla atlattım ama o psikoloji bozukluğu üzüntü çektiğin her acının üstünde ben şimdi 5 aylık hamileyim hala içimde bi korku var doktora gidip yatağa yattığımda hala titryorum o ilk alınan kötü haber üstümde kaldı allah kimseyi o yalda bırakmasın heveslerimizi kırmasın olmayan herkesenasip etsin hamileleride sağlıkla kurtarsın.

Canım cok gecmıs olsun ınsallah rabım kucagıına almayıda nasıp etsın darısı bızlere ınsallah

senı o kadar ıyı anlıyorum kı benımde ılk hamılelıgımdı dr 3 ay korun bu ay denemeye basladık korkuyorum yıne dıs gebelıkse dıye
ne guzel masallah bak 2. de normal olmus benımde umudum dualarımda hayırlısı dıyorum

nasılsın tırtılım?
ben iyi olmaya çalışıyorum
biliyorsun bizde sizin gibi bu ay korunmayı bırakacaktık
yani ben son adetimi 9 martta oldum, nisandan sonra bırakıcaktım ama hala adet olamadım(
ayrıca nisan başından beride korunmayı bıraktık
ama hamişte değilim daha 2gun önce baktım.
zaten adetim düzensizdi, birde üstüne şimdi acaba tekrar dış gebelik geçirirmiyim korkusu var...
bende cok ii anlıyorum seni.
ama en azından adetin düzenli ise, vakit gecer gecmez haberin olacak.
ben artık her hafta test yapmaya karar verdim.

bu durumlar canımı cok sıktı bu aralar, sanırım depresyona giriyorum....
bu arada bende bir gün anne olacağım diye bir topic var.
aslında eğlenceli bir topic, sıklıkla giriyorum kafamı dağıtıyorum.
seni de beklerim canım
kendine iyi bak.

safircim sanada cok gecmiş olsun.
bak ne güzel hamişsin artık...
Allah bebişini sağlıkla kucağına almayı nasip etsin.

o koltuktan korkma artık:)
darısı da bizlerin başına...

irem hazal ban dr bebek omazsa 3-4 ay dene ole gel dedı daha 1. ay bıle olmadı blmıyorum bakıcaz ınallah hamıle olurumda normal bır hamılelık geekte almaz dıe dua edıyorum

arkadaşlar dış gebelik geçirdikten sonra rahim filmi çektirdiniz mi ?

canım benim dr um, rahim filmi için 2 ay daha beklemem gerektiğini söyledi
yani ameliyattan itibaren 5 ay
bu arada deneyin bence dedi.
hatta rahim filminin bile benimle ilgili kesin bişi vermeyeceğini ekledi

ben de dış gebelik geçirdim,hem de iç gebelikle beraber,doktor normal gebeliği görünce dış gebelik olacağını düşünemedi.çünkü 30 bin de bir görüler bir vaka,bir gece şok tablosuyla hastaneye kaldırıldım,sezaryenle ikisini de aldılar,olan rahimdeki bebeğe oldu.buna da şükür diyorum,gecikseydik ölebilirdm

slm arkadaşlar.bende tahmini bir aylık hamileyim.doktorum büyük ihtimal dış gebe olduğumu sölüyo.ama kese hala gözükmediği için herhangi bir tedaviye başlamadı.kan değerlerimdeki artış çok azmış bundan dolayı dış gebelikten bahsetti doktor.ilk beta hcg sonucum357 ikincisi580 üçüncüsüde 785 çıktı.iki gün arayla yapılan sonuçlar bunlar.sizce bu değerlere görede kesin dış gebelikmidir.normal olma değerlerin ani yükslmesi falan söz konusu olamazmı.gerçekten çok üzgün ve endişeliyim.çrş.tekrar gitcem.keseyi görmeye çalışacak.bana fikir verebilecek arkadaşlar varsa çok mutlu olurum

canım normal gebelıkte 357 ıe basladıgını varsayarsak 357-714-1428 gıbı olması lazımdı yaklasık 2 gunde 2 katına cıkmalı
bagzılarında hcg 2katına cıkıyor normal gıbı gorunuyor benım oleydı ınsallah degıldır
ama kendını yınede hazırla amma mı
sakın amelıyat olma ılacla gıdıyor
ço uzuldum ılk hamılelıgn mıydı ?

hayır cnm bi oğlum var bir buçuk yaşında.buda süpriz bi gebelikti zaten.korunurken oldu.yinede çok üzgünüm.bugun yine gittim kese yine gözükmedi.doktor kan tahlili istedi yarın tekrar gidicem.duruma göre 2 seçenek sunacakmış bana ne olduğunu sölemedi ona göre bi yola giricem artık.hayırlısı olsun.ama hala yüzde birde olsa normal için bi ihtimal var.dua ediyorum inşallah öledir

cnım ınsallah normladır spırıla veya hap kullanımında dı gebelık oluyor ozellıklede spıral buraya yaz tamam mı merak edıyorum gelısmelerını

acil cevap çok korkuyorum.yardım lütfen.

bugün 4.gün hala regl olmadı
sol tarafımda ara ara ağrılar oluyo,tıbkı bu dış gebelik belirtileri gibi belirtiler yaşıyorum.
hamilelik düşünmemiştim,bu ne zaman belli olur bu cuma doktora gidicem.tahlillerde belli olmuyo diye yazanlar var.
eğer dış gebelik olduğu saptanırsa şu aşamada nasıl bi yol izlerler.
cvp bekliyorum,bu ilk deneyim,çok tedirginim.

ayrıca daha önce regl en fazla 2 gün gecikirdi.ya da iki gün erken olurdu.hiç böyle olmazdı.
ara ara hafif şiddetli rahatsız etmiycek şekilde bulantılar geliyo.gece yatarken bile acıkma hissi oluyo.
bu arada herhangi bi kanama hiç olmadı.
dış gebelikse kanama ne zaman oluyo.

cnm niye aklına direk dış gebelik geldi anlamadım.bence sen hemen bi kan testi yaptır.bence kesin hamilesin.ayrıca yumurtalıklarında veya kasıklarında ağrı olması gebeliktede olabilen şeyler.diğer belirtilerde gebeliği gösteriyo.ben ilk bebeğimde aynılarını yaşamıştım.sol tarafımda sürekli bir ağrı vardı ve çocuğumun orda tutunduğunu öğrendim.şimdi yine hamileyim ama değerlerimde yükselme gerektiği kadar olmadığından ve kese gözükmediğinden dolayı dış gebelikten bahsediyo doktorlar.senin değerlerinde artış normal olursa vede kesen gözükürse herşey normaldir demek merak etme.ben senin yerinde olsam çoktan doktora gidip test yaptırmıştım.ayrıca bende bu ikinciyi düşünmüyodum korunurken oldu.allah nasip ederse oluyo demekki.hayırlısı olsun senin içinde

canım yaa normal hamıleleıktet agrı oluyor tahlılle hcg 2 gunde 2 katına cıkması lazım hch 1500 oldumu vajnal ult ıle rahımd kese gormek lazım
buradan anlasılıyor bence gıt dr cuma pazartesı carsamba tahlıl yapar
benım tahlıller normaldı
aa adee 15 gun kala kahverengıleke geldı aha dedım ımplatasyon kanamsı
adete 2-3 gun kala yıne pembe kanama geldı adetoluyom sandım 3 gunde bıttı gelmyor ezden test aldım cıft cızgı hcg batırdım normal ama 2 gun sona kavrengı akıntı geldı dr gıttım duşuk dedı yat dınlen dedı yıne kanama daha fazla geldı yıne gıttım kahverengı leke dusuk dedı
nese arıl agrı ıyıce arttı patlıycam sonra ult ıle baktı suaratı bozuldu dusukte olabılır dıs ebelıkte dedı yat bakacaz amelıyat olur dedı sonra dr tanıdıklarımız vardı onlar ılacla erıyor dedı sonra unvrte astanesıne gıttık bır sefer baktılar dıs gebelık dedıler ıste gne yaptılar mtx ıgnenın yapılmasından tam 5.5 haftada bıtı

Merhaba kızlar. Ne güzel ya böyle bir konunun açılmış olması. Bende 3 ay önce dış gebelik geçirdim. onun öncesinde de düşüklerim olmuştu. 3 ay korunmadım tam adet olacağım gün kan testi yaptırdım ama negatif çıktı. adetimin 32. günü kahverengi lekeler gelmeye başladı. 35. gün kan kan testi yaptırdım 48 çıktı. ( benim normalde adet günüm geçmeden çıkar testte hamile olduğum ama bunda öyle olmadı ) geç döllenmedir belki diye düşündüm. hemen progestana falan başladık yine düşük olur belki diye.
değerim 2 günde bir arttı sonra 750 lerde kaldı. o zaman anladık dış gebelik olduğunu. hemen metx. iğne vuruldum 2 gün sonrab 300 e düştü, sonra tekrar garanti olsun diye bir 50 lik metr vuruldum yine hızlı bi şekilde düştü ve allajıma şükür atlattım. pek ağrım olmadı hafif hafif gaz sancılarım ve kahverengi lekelenmelerim oldu. 1 ay önce de rahim filmi çekildim tekrar aynı şeyleri yaşamamak için. tüpler normal çıktı

bu ay denemeye karar verdik ve bugün 28. günüm ama idrar testi negatif kızlar. çok korkuyorum yine öylemi olucak diye. en son ikorunmsız ilişkim 15. günde oldu. sonra da 25. günde yani üç gün önce oldu. ağrım sancım yok. dua edin ne olur dış gebelik olmasın bu sefer. psikolojim bozuldu korkudan geberiyorum . ya adet olayım biran önce yada normal sağlıklı bir hamilelik. Allah hepimizin yüzünü güldürür inşallah...

anlıyorum senı
ama suda var bak tuplerın durumunu bılıyorsn bu ıyı
benımde 10 mayıs adet gunumbende korkuyorum
bu hafta yemek yapıcam dondurucua kaldrcam esya hazırlıcam hast ıcın gerekırse dıe
temızlık yapıcam 2 ay bısı yapamamıstm
işte boleee insallah normal hamılesındır

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…