Dış Gebelik Belirtileri,Tedavi Yöntemleri

evet özlem dış gebelikte test pozitif çıkar benim daha adetim gecikmeden gebe olduğumu öğrendim.Zaten dış gebelikte teorikte genede hamilesin fakat bebek yanlışyerde gelişiyor.Benim en başından hafifte olsa sağ kasığımda hep ağrım vardı.Orda hep hissettim onu gece yatarken bile.Ve adet olmadım.hatta progeston 24 olmuştu yani normal hamile birinin değerleri gibi yükselmişti sadece hcg yavaş ilerliyor , dr kese göremiyor.Genede kanama yada yırtılma olmazsa evde kendi başımıza bu teşhisi koymak çok zor.Dr bile koyamıyor anca kan değerlerin takip edilmeli.umarın öyle bir problemin yoktur.Olumlu düşün ne kadar düşünürsen okadar başına geliyor.

civciv ve tırtıl bugun dr la görüştüm ve bana hcg çok yavaş geriliyor amelyat olabilir dedi.Değerlerim cuma 3030 pazartesi 2500 çarşamba 2400 sizdede böyle yavaş ilerlemeler olmuşmuydu ? dr bir haftada belirgin bir düşüş olmalı diyor.

canım bendede yavas dusmeler oldu (basladım -1199)-1000-700-500-350-70-59-42- 3 e kadar dustu yavas dusuyor onemlı olan dusmesı amelıyat gerekmez 6 hafta sonunda dusmesı onemlı 5 ın altına dusmesı onelı egılıp dogrulma anı hareketler sakın yapma 6 hafta sonunda ıyı olur senın daha kac hafta oldu ılk gunlerde 199 9 da kaldı 1 hafta sonra dustu zamana ıhtıyacı var bekle sabırlı ol her dr soylemıo yorma kendını patlama olabılır dıkkatlı davran

canım bendede yavas dusmeler oldu (basladım -1199)-1000-700-500-350-70-59-42- 3 e kadar dustu yavas dusuyor onemlı olan dusmesı amelıyat gerekmez 6 hafta sonunda dusmesı onemlı 5 ın altına dusmesı onelı egılıp dogrulma anı hareketler sakın yapma 6 hafta sonunda ıyı olur senın daha kac hafta oldu ılk gunlerde 199 9 da kaldı 1 hafta sonra dustu zamana ıhtıyacı var bekle sabırlı ol her dr soylemıo yorma kendını patlama olabılır dıkkatlı davran

iğne olalı 8 gün oldu normalmidir senağlama

Baştan sona bütün yazılanları tektek okudum herkes bir kadın için ağır şeyler yaşamış gerçekten kadın olmak bazen çok çok çok zor olabiliyor ben geçen yaz tatildeyken ufak bir kanamam oldu (daha sonra adının lekelenme olduğunu öğrendim).28 günlük periyotlarla regl olduğum için korktum ve ertesi sabah Bodrumda özel bir hastaneye gittim. Hemen tahlil yapıldı doktorum sağ tarafımda bir kist olduğunu söyledi bhcg değerim 48 çıktı lekelenmem olduğu için dr. gebelik var fakat sağlıklı olmayabilir 48 saat sonra bir test daha yapıcaz ona göre sonuca varabilriiz dedi . 48 saat sonraki testte bhcg değerim 51 çıktı. dış gebelik şüphesi olabileceğini söylediği gbi soluğu istanbulda aldık ertesi gün yaşadığım yerdeki çok bilinen bir özel hastanede muayene oldum adetime 10 gün vardı bir hcg daha yapıldı değer 49 a düşmüştü. iç kanamanın başladığını acil laparoskopi yapılmasını söyledi ve ben ertesi sabah 9da masaya yattım ve alındı sol tüpümün %100 açık olduğunu sağ tüpümde %80 açık olduğunu hiç hasar olmadığını ameliyatın çok güzel geçtiğini 1 ay korunacağımızı daha sonra sorun olmayacağını hamile kalabileceğimi eşim ve bende hiçbir sorun olmadığını söyledi. veee aradan 7-8 ay geçtikten sonra şubat ayında kimyasal gebelik geçirdim. her biri ayrı bir yıkım biz kadınlar için. onuda atlattım şimdi gene umutluyum. umudumuda kaybetmek istemiyorum ama bugün işyerime gelen bir doktorun söylediği yıktı beni "15 günlük dış gebelik ilaçla tedavi edilebiliyor.Laparoskopi sonunda antibiyotik tedavisi yapıldımı" madem tedavi edilebiliyordu yemin etmiş bir doktor benim psikolojimi düşünmeden para kazanabilmek için o masaya nasıl yatırdı beniameliyat arkasından hiçbir tedavi neden uygulamadı. 10milyara yakın ödeme yaptım biliyormusunuz ? şimdi düşünürken yazarken gözyaşlarımı tutamıyorum. ve her akşam Allahıma dua ediyorum sağlıklı hayırlı bir evlada kavuşabilmek için. Şimdi çok iyi bir doktor buldum daha doğrusu iyiliğini faydasını gören çok olmuş önümüzdeki hafta gidicem umarım kalıcı bir hasar yoktur. o kadar üzülüyorum ki her gece rüyamda bebeğim kucağımda acaba sadece rüyalarımdamı sevebilicem diye düşünmeden duramıyorum. Sokaklarda dolaşan yüzü gözü kir içinde olan çocukları bile düşünmeden kucaklayacak kadar seviyorum öpüyorum kucaklıyorum acaba kendi bebeğime kavuşacağım gün ne zaman gelecek diye bekliyorum bekliyorum:KK43:( uzun oldu ama kusura bakmayın:KK43:(

Baştan sona bütün yazılanları tektek okudum herkes bir kadın için ağır şeyler yaşamış gerçekten kadın olmak bazen çok çok çok zor.....:KK43:(

Canım çok çok geçmiş olsun.Sanırım kanama başladığı için amelyat etmişler ama değerlerinde çok düşükmüş.Benim 3000 di kafamçokkarıştı.Genede kendini şanslı bil,sonuçta tüplerinde problem olsaydı ikincisinde kimyasal gebelik değil dış gebelik geçirirdin tekrar.Zaten bu tarz problem yaşayanlar sonrakine daha kolay hamile kalıyor.Ama ben tüplerim ne alemde onu bile bilmiyorum CADIARZU.Ve çok yavaş iyileşiyorum.onca ay hiçbirşey yapmadan korunmak çok sıkıcı hemde çokk
:çok üzgünüm:

offf çk zor yasadıklarıızı buraan paylasıyoruz amabılıyormusun ılk gıttıgımr ozel hastane bana aynısıı yaptı KURTAJ GIBI OLCAK ZATEN NE OLDUGU BELLI DEGIL 24 SAAT YATACAKSIN DIŞ GEBELIKSE KUTAJ GIBI OLACAK DEYIP DIREKT BENIM OUME FATURAYI KOYDULAR ALLAHTAN BEN NETTEN OKUMUSTUM ZATEN DIS GEBELIK OLABILIRDIYEREK GITTIM. ilala tdavı falan dedım laf karısrdı sonra DEDI BURASI OZEL PARANIZ YETMEZSE DOGUMEWINE GIDIN DEDI ben daha onceden unıversıye hastanesıne gıtmiştım 4 ay enf vardı dr gıttım sadece unıversıte hastanesındekı hocadan fayda gordum verdıgı ıla bıttı adet gordum sonra hamıle kaldım. yıne o hastaneye gıttık ve dedı ıç kanam baslasa sende çok kotubır agrı olur dayanamazsın zaten 2 saat ıçınde amelıyat etmek lazım ölürsun demıstı
sanyoru senın doktor amelıyat paası ıçın yalan soylemıs olabılır.
bu arada "anneolmakistiyoruuuum "
arkadasım bız dıger tupumuzun ne oldugunu bılmıyorz ve senın dıs gebelık gecırme ıhtımalın %1 bıımse tup olduu için %25
bzim için ney ıyı neyn kotu oldugunu bılemeyız demi?
bende ruyamda bebek sevıyorum dun o ozel hastaneye gıttım arkadasım dogum yapı aklıma aglayarak kolıdordbekledıgım o asagılık doktorun onume koydugu fatua ve yasadıklarım geldı sonra akadasımın odasına gırdım sanısı var aglyor içimden dedm kı sancı ewet zor ama arkasında elıbos degıl kucagına alcak buyutecek bebegını
bende sancı cektım ama kucagım dolmadı bostu.içim acıdı aglayarak geldım ewıme onu kıskanmadım ama mutlu olmasını ısterdım ben dogum sancısı cekecek olsa sanırım sukur ederım bebegım olmusta dogacak dıye tabı arkadadasmda daha agır bırsey yasamadıı en agır yasadıgı dogum
onu yadırgamıyorum ben orda kendıme agladım
senı okadar ıyı anlıyoum kı kımyasal gebelıkten sonakı hamıle kalanar normal oluyo kafana takma bebek olurasa bize burdan yaz

selam kızlar bende dış gebelik sürecimi yazayım.biz 6 yıllık evliyiz eşimle ilk bir yılımızda korunduk ve sonraki yıl çalışmalara başladığımızda bir sonuç alamayınca gidip tahlillerimizi yaptırdık ve tedavisiz bebek sahibi olamayacağımızı öğrendik çok üzüldük tabiki.ama 5 yıl boyunca da hep birşeyler çıktı yolumuza ve birtürlü tedaviye başlayamadık.neyse 2009 yılının ilk günü tedavimiz başladı ve kısa protokolle tüp bebek transferim oldu.24 ocakta test günümdü ve müjdeli haberi aldık 355 ti b hcg değerim çok güzeldi kesinlikle hamileydim iki gün sonra katlanmış mı diye bir tahlil daha yaptırdık ve 900 e çıkmıştı sonucum dr um çok güzel dedi 6 şubatta kalp atışını duymak için çağırdı.çok mutluyduk ilk tedavimde hamile kalmıştım.4 subatta çok hafif bir lekelenmem oldu tabii soluğu dr.da aldık ve ameliyatıma giden süreçte başlamış oldu.o gün değerim 1500 ün üzerinde olmasına rağmen dr. keseyi görememişti.biraz bekleyelim dedi ve 3 gün sonrasına tekrar çağırdı.benim lekelenmemde bitmişti bu 3 gün içinde büyük umutlarla gittik muayenehaneye ama malesef gene ortada kese mese yoookkk.dr.um hastaneye yatırdı beni b hcg değerlerimi takip için. benim değerlerimde normal bir hamile gibi hergün çok mükemmel bir sekilde artmaya devam ediyordu.her gün kan verip ultrasona giriyordum dr um dış gebeliklerde b hcg 5-6 binin üstüne çıkamaz tüpün muhakkak patlar diyordu ama tüp te dahil hiçbir yerde keseyi göremiyordu diğer ultrason uzmanları ve k doğum uzmalarıyla birlikte 9 doktor bakmıştı nerde diye ama hiçbir yerde gözükmüyordu bebişim bu arada ne kanamam vardı ne de herhangi bir ağrım.her iki satte bir gelip ağrım olup olmadığını soruyorlardı.mesleğin içinden olduğum için durumun vehametini iç kanama tehlikesini ve bunun beni ölüme bile götürebileceğinide çok iyi biliyordum 5-6 binde tüp patlar derlerken benim ameliyattan iki gün önceki değerim 31 bindi.ameliyatta yapamıyorlardı çünkü nerede olduğunu nereyi açacaklarını bilmiyorlardı.dr um kürtaj yapacağız dedi ne olur olmaz diye kürtaj oldum patalojiye gitti çıkan parçalar. dr umarım birşekilde ordadır derken ben dua ediyordum rahimden kazınan şeyin bebek olmaması için çünkü bir şekilde yaşama ihtimali olan bebeğim kazınıp atılmış olacaktı.sonuçlar geldi hiç bebekle ilgili bir parçaya rastlanmamıştı.derin bir oh çektiğimi hatırlıyorum.benim bebeğim olması gereken yerde değildi ve hernerdeyse orda asla büyüyüp doğamayacağını çok iyi biliyordum benim suçum değildi olduğu yerde büyümesi imkansızdı.sonra sol tüpümde bir kitle görülmeye başlandı ve bu olabilir dediler ve ertesi gün ameliyata gireceğimi söylediler tabii bende hala ağrı yok iç kanama belirtisi olabilecek hiçbirşey yok.neyse ameliyat günüm geldi hazırlıklarım tamamlandı ve ameliyathaneye girdik bana narkoz verilmeden bir dakika önce hafif bir ağrı hissettiğimi hatırlıyorum.gözlerimi açtığımda odamdaydım sol tüpümdeki o kitle gerçekten bebeğimmiş ve tüpün uçundaki saçakların arasına yerleşmiş o hissetiğim hafif ağrıdada tüpüm patlamış ve iç kanama başlamış.ameliyattan bir dakika önce yani.tüpün en geniş ve bu kadar büyüyebilmesine tek müsait yer orasıymış ve çok çok az insanın başına gelirmiş böylesi.kaldıki benimki tüp bebekti yani tüplerden aşağı inememezlik yapmadı benimki rahimden tüplere tırmandı.şimdi iyiyim demekki kaderimizde bunu da yaşamak varmış diyorum geride dondurulmuş üç embriyom daha var onlarla deneyeceğiz inşallah dr.um üzerinden iki adet geçsin tekrar deneyebilirsiniz dedi ama bugün 45. gün ben hala ilk adetimi olamadım.dahada ne zaman olacağım allah bilir??????inşallah böyle şeyleri birdaha ne ben nede hiçkimse yasamaz.işte buda benim biraz farklı dış gebelik hikayem.

bende anlatayım dış gebelik olayımı ama Allah kimseye yaşatmasın dr kontrolündeydik daha önceden 2 düşük yaptıgım için hamileydim ama adetten 1 hafta önce 1 damla k.rengi lekelenme oldu sonra adet günüm geçti test yaptım hamileyim dr aradım bana14 gün sonraya randevu verdi progestan türü bir ilaç 5 günde vurulmam için igne sonra lekelenmeler basladı agrı sızı yok drumu arıyorum gelecem randevumu öne çek diyorum hayır makbule herşey normal bekle dedi randevu günüm geldi çattı ve o güne kadar sadece wc ye kalktım rahimde birşey görünmedigini bata istedi 5600 çıktı 2 gün sonra tekrar yrniledik 3200 çıktı dr dış gebelik ama bekleyelim kendi düşecek dedi 1 hafta sonraydı ve .bayramdı 4200 e yükseldii aradım pzt ameliyat dedi mahvoldum hemen baska bir dr gittim ilk drum izmirde çok ünlüdür oda dış gebelik oldugunu söyledi ama bekleyelimagrı sızı olursa hemen hastaneye git dedi ertesi sabah kalktım eşim ekmek almaya gitmişti bir sancı çektimki eşim karsımda kitlendi hemen acile hemogramlar öglen ameliyat dedi sonra iç kanma deilmiş die beta 0 olana kadar hastanede yatcan dedi 1 gece yattım ertesi gün çıkış istedim kendidruma gittim beta 1 iniyor 1 çıkıyor drum cuma ameliyat dedi çünkü bebegim 8 haftalık olmuştu perşembe gecesi birkaç damla kanama geldi drum son bir beta istedi az da olsa düşmeye baslamasdı gün aşırı betalar yapıldı yavas yavas düşüyordu benim betam tam 60 gün sonra düştü ve o 60 gün kanamam kesilmedi şuan çok iyiyim çok şükür o kadar kanamaya ayakta durduguma şükrediyorum bundan sonra inşallah hayırlı olur

bende anlatayım dış gebelik olayımı ama Allah kimseye yaşatmasın dr kontrolündeydik daha önceden 2 düşük yaptıgım için hamileydim ama adetten 1 hafta önce 1 damla k.rengi lekelenme oldu sonra adet günüm geçti test yaptım hamileyim dr aradım bana14 gün sonraya randevu verdi progestan türü bir ilaç 5 günde vurulmam için igne sonra lekelenmeler basladı agrı sızı yok drumu arıyorum gelecem randevumu öne çek diyorum hayır makbule herşey normal bekle dedi randevu günüm geldi çattı ve o güne kadar sadece wc ye kalktım rahimde birşey görünmedigini bata istedi 5600 çıktı 2 gün sonra tekrar yrniledik 3200 çıktı dr dış gebelik ama bekleyelim kendi düşecek dedi 1 hafta sonraydı ve .bayramdı 4200 e yükseldii aradım pzt ameliyat dedi mahvoldum hemen baska bir dr gittim ilk drum izmirde çok ünlüdür oda dış gebelik oldugunu söyledi ama bekleyelimagrı sızı olursa hemen hastaneye git dedi ertesi sabah kalktım eşim ekmek almaya gitmişti bir sancı çektimki eşim karsımda kitlendi hemen acile hemogramlar öglen ameliyat dedi sonra iç kanma deilmiş die beta 0 olana kadar hastanede yatcan dedi 1 gece yattım ertesi gün çıkış istedim kendidruma gittim beta 1 iniyor 1 çıkıyor drum cuma ameliyat dedi çünkü bebegim 8 haftalık olmuştu perşembe gecesi birkaç damla kanama geldi drum son bir beta istedi az da olsa düşmeye baslamasdı gün aşırı betalar yapıldı yavas yavas düşüyordu benim betam tam 60 gün sonra düştü ve o 60 gün kanamam kesilmedi şuan çok iyiyim çok şükür o kadar kanamaya ayakta durduguma şükrediyorum bundan sonra inşallah hayırlı olur

cok geçmişler olsun canım.İlaç vermişlermiydi sana

iremhazalben ilaç kullanmadım kendiliginden düştü canım
lansor teşekkür ederim umarım birdaha yaşamayız Allah hiçkimseye yaşatmaz inşallah

bence dış gebelik olabilir sende.çünkü aynı teşhisi banada koymuştu doktorum ve ben şimdi bebeğimi kaybettim.sol tüpüm alındı.çok mutsuzum,üzgünüm.allahım bana yardım et.

Mrb sımay ÜzÜlme bende senın gıbı 1 yıl Önce dıŞ gebelık oldum ve amelıyat oldum tÜpÜm alınmadı ama rahım fılmı Çektırdım 6 ay sonra kapalı Çıktı... Ve ben dıĞer tÜpten hamıle kaldım... HerŞeyın gÜzel olacaĞına ınan ve sabret olurmu .. Bende Çok ÜzÜldÜm ama ıÇımdekı umut bıtmedı hıÇ. ınŞallah sende hemen hamıle kalırsın..

arkadaşlar öncelikle hepinize tekrar cok gecmiş olsun.
başınıza gelenleri okudum, Allah bir daha yaşatmasın.
umarım kısa zamanda, arka arkaya hepimiz güzel bebiş haberleri patlatırız.

Mrb sİmay ÜzÜlme bende senİn gİbİ 1 yıl Önce dıŞ gebelİk oldum ve amelİyat oldum tÜpÜm alınmadı ama rahİm fİlmİ Çektİrdİm 6 ay sonra kapalı Çıktı... Ve ben dİĞer tÜpten hamİle kaldım... HerŞeyİn gÜzel olacaĞına İnan ve sabret olurmu .. Bende Çok ÜzÜldÜm ama İÇİmdekİ umut bİtmedİ hİÇ. İnŞallah sende hemen hamİle kalırsın..

merhaba turkugozlum.
sana birkaç sorum olacaktı.
sen ameliyat olarak laporoskopi mi gecirdin.
tüpte yırtılma olmuşmuydu senin?
yada tüpe müdahale edildimi hiç canım?
soruyorum cunku benim hikayemde bir garip.

kısaca anlatıyım, ben hamile olduğumu bilmiyordum ama çok ağrım vardı.
karın kısmında iç kanama olmuş - tüp yırtılmıştı.
laporoskopi ile kanama olan karın kısmını temizlediler.
gebelik ürününü aldılar.
bide cd verecekti dr ama bulamadılar - ki bu olay benim bugunlerde cok midemi bulandırdı.
çünkü gecen hafta baska bir dr a gittim.
ameliyet raporunu okudu ama beğenmedi.
çünkü tüp dikildi gibi bir ifade yok - cd de yok.
dr dediki ameliyatta ne yapıldı bilemiyorum.
ayrıca, bana önceden tüpün kendini yenileyeceği söylendi, yeni dr buna şaşırdı.
bana tüp kendini yenilese bile orası büzülebilir ve tüp tıkanabilir dedi.
rahim filmi için 2 ay daha bekle yada denemeye başla istersen dedi.
rahim filmi bize hiçbirşeyin garantisini veremez dedi, ve detaylı anlattı.
banada hepsi mantıklı geldi.
ama senin örneğin benimkine yakın gibi geldi.
başından geceni biraz daha detayla anlatırmısın?
tşkler.

tabi anlatayım canım ben hamile kalmak için bekliyordum ve adet günümde lekelenme şeklinde kanamam oldu ha oldum ha olcam derken kesildi birden bende test yaptım ve pozitif çıktı doktora gittim rahimde kese göremedi bi hafta sonra görürüz belki dedi gittim yine yok ve korktuğumuz şey oldu sağ tüpüme yerleşmiş orda duruyor sürekli beta hcg ölçüldü yükselme vardı 2 doz metatrox diye bi iğne oldum düşsün diye ama değerlerim hala yükseliyordu yani gebelik sağ tüpte büyüyordu... ve tüp patlarsa iç kanam riskim olduğundan ameliyata alındım açık ameliyat oldum... tüpüm kesilip çıkarıldı ama alınmadı doktorum yaşım genç olduğundan kendini yenileyebilir dedi...

ama 6 ay sonra rahim filmi çektirdim sol tüp açık ama sağ tüp tıkalı çıktı... ve filmden 4 ay sonra sol tüpümden hamile kaldım.. işte böyle canım bence sende hamile kalmadan önce film çektirmelisin. durumu bilmelisin yoksa boşa beklemenin bi anlamı yok... çok zor günler geçiridim sizleri çok iyi anlıyorum ama umutlu ve sabırlı olun lütfen.. çünkü dış gebelikte olsa hamile kalmak ta doğurgan olduğunuzu gösterir inşallah hepiniz normal hamile kalacaksınız...:)

saol canım
iyiki sormuşum sana, çünkü örnek çok yakın.
bende de gencsin kendini yeniler dedi önceki dr
ama gecen hafta gittiğim, yenilerken doku kendini büzebilir ve tüpün tıkanmış olabilir dedi.
sanıyorum seninkide buna birebir örnek olmuş:KK43:
bende olay yeni olduğundan rahim filmi için 2 ay daha beklememi söyledi.
ancak bu arada denemeye başlayın dedi.

Allah bebeğini hayırlısı ile kucağına almayı nasip etsin canım.
tekrar saol.

arkadaşlar bende 18 şubatta dış gebelik yüzünden ameliyat oldum ve sol tüpüm alındı.ve daha adet olmadım.sizler ne kadar zaman sonra adet oldunuz acabaCADIARZU

canim benim komsumun da -nicki kibele- dis gebelik ameliyati olmustu. tupu alindi. sanirim soldu. yanlis hatirlamiyorsam doktor ameliyatta duvarlarini kazimadi, dogal yolda dokulsun diye. ve ameliyattan 2-3 gun sonra kanama ile beraber gebelik duvarlari dokuldu. ve tam 1 ay sonra regl oldu. yani hic sasmadi. sonra da 3 ay sonra tek tupu ile hamile kaldi. :nazar::nazar::nazar:

canim benim komsumun da -nicki kibele- dis gebelik ameliyati olmustu. tupu alindi. sanirim soldu. yanlis hatirlamiyorsam doktor ameliyatta duvarlarini kazimadi, dogal yolda dokulsun diye. ve ameliyattan 2-3 gun sonra kanama ile beraber gebelik duvarlari dokuldu. ve tam 1 ay sonra regl oldu. yani hic sasmadi. sonra da 3 ay sonra tek tupu ile hamile kaldi. :nazar::nazar::nazar:

çok sağol canım. bende bugün sonunda gördüm kırmızıları. iki gün sonra yeni tedavime başlayacağız hayırlısıyla inşallah.

X