Dış Gebelik Belirtileri,Tedavi Yöntemleri

Evet bekarım, malesef başıma böyle birşey geldi.. çok telaşlıyım gerçekten.. Dualarınızı eksik etmeyin ne olur.. ayşecim iç kanamanın belirtileri nelerdi?

Evet bekarım, malesef başıma böyle birşey geldi.. çok telaşlıyım gerçekten.. Dualarınızı eksik etmeyin ne olur.. ayşecim iç kanamanın belirtileri nelerdi?
çok geçmiş olsun bnede geçenlerede dr iğne verdi onla düşürdüm
durumunuz itibariylede çok zor allah kolaylık versin
hemen bi dr ye gidin kesin teşhis konulduysa hemen tedavi olun
iğne yapıp düşcek derlerse aileniz yanınızdamı bilmiyorum ama sancı ve kanayala atıyosunuz ben her akşam çok kanamam olacak düşerken diye acile gittim en sonunda et paçası gibi geldi gene gitim dr baktı falan taam düşmüş dedi ama kanamam çok oldu
mutlaka dr gözetimi altında olmalısınız bence

cevaplayan tüm arkadaşlar çok sağolun..
Denizcek benim çok ağrım var 2 gündür hiç kesilmedi bir acile gittim sebebini bulamadılar ama ufak kan sızıntısı olabilir dediler ama kendi doktorum değerin 140a düşmüş korkulcak bişey yok bu satten sonra dedi.. hangisine güveneceğimi şaşırdım gerçekten..

bence sen kendi doktoruna güven canım. değerin gerçekten çok düşmüş.ama sıfırlanana kadar sürekli kontrole git.göreceksin herşey çok güzel olacak...opuyorumnanaktan

minikbirmasal ve denizcek desteğiniz için çok sağolun kaç gecedir uyku uyumadım, ağrıdan ve korkudan..
yarın tekrar bir kontrol yaptıracağım umarım herşey iyi olur..
Allah herkese yardım etsin.. Ben çok kötü günler yaşadım ve yaşıyorum başka kimse yaşamasın inşallah..

canım keşke dr olsak daha çok yardımcı olabilsek
özel olucak cvp vermek zorunda değilsin ama ailenin haberi yoksa gebeliğin devam ederse nasıl yapıcaksın canım
veya kanmayla sonuçlanırsa ailen yanındamı acil bişe olsa ortaya çıkıcak
allah yar veyardımcın olsun
dertleşmek istersen dinleriz canım
burda kimse kimseyi tanımaz rahat ol

denizcek anneme anlatmak zorunda kaldım malesef daha doğrusu kendi ben telefonda konuşurken duymuş..
tabii ki tepkisi çok kötü oldu ama artık en azından bilen biri var..
şu aşamadan sonra çok büyük kısmını atlattım diye düşünüyorum tekrardan bi kanama olmasını hiç istemiyorum tam korkularımı atmışken
bakalım, yarın bir test daha yaptıracağım.. tekrardan düşmüş olduğunu görmeye ihtiyacım var..

onun için ne kadar zor olsada duyması iyi olmuş canım
şu aşamada senin hamile olman değil allah korusun dış gebelik ölümlerden dönüyosun insan canı herşeyden önemlidir bence
insanlar hayatlarında hata yapabilirler ama sonuçları acıda olsa katlanmak zorundalar
umarım düşmüştür veya vardır gibi bir cümle kulllanmak zor tabi durum ve şartlarını tam olarak bilemeyiz
ama eğer varsa bebeğin babası haberii var dimi ilgisi alakası nasıl
varsa eğer evlilik olur dimi
yanlış anlama sakın canım meraktan irdelemek için değill insanoğlu kimin ne yaşayacağı belli olmaz ama sorunlar paylaştıkça azalır
umarım gönlünce olur herşey

Arkadaşlar merhaba. Bende hamile kaldım kalacam derken. Birde baktım hamileyim ne sevinç ama:gitme:sonra ilk beta hcg yaptırdım değer 3500 dedim bunda bir anormallik var çünka 10 gün önce adet görmüştüm. neyse doktora gittik kese yok. 2 gün sonra tekrar beta hcg 6300 'e çıkmış bir kaç doktora daha gittik bu arada. sonra 2 gün sonra bir beta hcg daha değer 8500 olmuş, ağrımda yok kesede yok. Doktor ameliyat dedi ilaçla düşmez dedi. netice olarak 25 şubatta ameliyat oldum hem dış gebelik hem kist ameliyatı.
Dış gebelik sonrası hamile kalanlardan bilgi almak istiyorum. Ben 3 yıllık evliyim ilk hamileliğimdi. birde ben normalde dış gebelik geçirdiğim tarih üstüne bir adet daha gördüm. Anlıyacağınız moral motivasyon sıfır ama herşey kısmet. Allahım birdaha yaşatmasın. Herkesede geçmiş olsun.

merhaba canım bende 2 defa dış gebelik geçirdim bildiklerimi paylaşayım senle öncelikle dış gebelik te beta değerleri normal gebeliğe göre daha hızlı artıyor veya düşüyor düensiz seyrediyor yani haftasına göre ilk öğrendiğinde aynı sende olduğu gibi yüksek değerler kendini belirtiyor çünki tüpte geliştiği için bebek beslenmesinide ordan sağlamaya çalışıyor .zaten normal olmadığını ordanda anlayabiliriz.bide dış gebelik sırasında lekelenme yada sende olduğu gibi adet kanamasına benzeyen kanamalar olabiliyor.dış gebeliğin bir diğer belirtiside bu aslında dış gebelik tüpte olunca ağrı yapıyo kasık bölgeinde ve omuz başında ağrıyo bide bende çok garip bi duygu olmuştu dış gebelik olduğu bile belli değilken hep bi içimde sıkıntı doktor buda olabilir demişti benim ilk dış gebelik te ameliyatla alındı yanında sol tüpümde ikincisi sağda oldu tabi onuda ilaçla sonlandırdık geçti ama dedğin gibi etkisi moral motivasyon olarak devam ediyor allah acil şifa versin sağlıklı geblikler versin.

saol,allah sanada kolaylık versin. 2 kere yaşamak daha yıkıcı olmuştur eminim inşallah bundan sonra yaşamayız bir daha. şimdi aynı şeyi yaşarım die korkuyorum. Ama herşey kısmet. çocuğun varmı senin. Yaşın kaç sorması ayıptır.

merhaba neden ayıp olsun 32 yaşındayım 4 yaşında bir kızım var kızımda hiç sorun olamdı gayet sağlıklı bir gebelik ve doğum yaptım ama bu işler kismet sanırım ona kardeş gelsin diye karar verdik 2 defa hüsranla sonuçlandı ama hala ümidimi kaybetmedim yola devam olmazsa tüp bebek deneyeceğiz kısaca başa ne geleceği belli olmuyyor

herkese merhaba,
dün gece bu forum başlığındaki tüm yazılanları okuduktan sonra bunu yazmaya karar verdim. başında dış gebelik sıkıntısı olan herkese bir an evvel acil şifa diliyorum. benim de sorunum sanırım bu yönde. şöyle ki; sat 5 şubat. adet tarihlerim inanılmaz düzenli, saat gibiydi ancak regl olmam gereken 9 martta regl olmadım, bunun üzerine 13 mart tarihinde gecikmeye de güvenerek özel bir klinikte kan testi yaptırdım. sonuç; 174.6.test sonucunu telefonla laboratuardan almıştım ve günlerden cumartesiydi, tamam dedim pazartesi doktorumdan randevu alır, gider görünürüm, konuşurum.
ancak pazar günü öğleden sonra sol kasıkta ve belde başlayan şiddetli ağrı ile saat 4 gibi eşim hastaneye götürdü, sanırım 5 kez kan verdim, idrar tahlilleri vesiare. idrar tahlili verecekkken çamaşırımda ufak bir lekelenme de gördüm. idrarda kan gördükleri için böbrek taşı düşürüyor olabilceğimi düşündüler ama cumartesi yaptırdığım test sonucuna göre hamile olabilirdim, bunun üzerine de düşük ve dış gebelik ihtimallerini de göz ardı etmediler. hastanede alınan hcg sonucu ise; 150,9.
bunun üzerine pazartesi günü sabahtan annemin önerdiği bir doktora birlikte gittik, dış gebelik olabilir, izleyelim dedi. o arada alanında uzman olduğu söylenen bir ultrasoncuya da gitmem önerildi, gittim. bu hcg değeri ile henüz kese göremeyeceğini söyleyen doktor, ultrasonda gördüğü sol tüpte bir-iki anormallik üzerine dış gebelik konusunda izlenmem gerektiğini öğütledi. öğleden sonra kendi doktorumda idim, o da bana 1 hafta 10 gün boyunca 2 günde bir kan vererek hcg değerlerimi izlemek gerektiğini bu değerlerle zaten keselik görünmeyeceği için bunun vücut tarafından kendiliğinden de atılabileceğini ancak uyanık olmam gerktiğini söyledi. pazartesi klinikte, salı hastanede tekrar kan verdim.sonçlar sırasıyla şöyle;

13 mart - klinik - 174.6
14 mart - hastane - 150.9
15 mart - klinik - 160.2
16 mart - hastane - 220.0

bu değişim ve düşük değerler beni çok korkutuyor, ancak gebeliğim konusunda 5 haftalık diye bir rakam kullanmaları da erken teşhis olabileceği konusunda rahatlatıyor.
bir de eklemem gerekirse, pazar günü beni hastaneye kaldıran ağrı tekrarlamadı. kanama da o günde kaldı, o da tekrarlamadı. şu an içinse ne ağrı, ne kanama :/ sadece düşük ve istikrarsız hcg değerleri
bu tarz bişey yaşayan var mı? önerileriniz nelerdir?

herkese yeniden kolaylıklar dilerim.

merhab ben dış gbelik yaşadıyım zamanda benimde bi yükseliyordu bi düşüyorsu ama bned deçok ağrı vardı kesem bile olmuştu ma dış gebliki sana tafsiyem çok ağın olunca kasıkta ve omuzda hemen doktora git ihmal etem dış geblik çok sinsi oluyor bazen ağrı hiç olmuyor bazende çok oluyor ben 2 ay uğraşım taki iç kanam yaşayana kadar çok zrdu üpümde giti işllah seninkisi dış geblik değildir

selam minikkuzucum.. ben de yakın zamanda dış gebelik yaşadım.. ben de 5. haftaya kadar kesin teşhis edilemedi ama değişken beta değerlerim nedeniyle şüphelenildi.. ve en nihayetinde doktorum kesin tanıyı koyduğunda 5 haftalıktı.. benim de ağrım sızım olmadı hiç.. ve dış gebelik olduğunu ben içgüdülerimle hissediyordum onun dışında hiç bir anormallik yoktu.. panik yapma, gerçekten daha çok erkenmiş bu kadar küçükken zaten bir tanı olamıyor diye biliyorum.. erken teşhiste tüplerine de dokunmadan ilaçla halledilebiliyor hem.. çok geçmiş olsun şimdiden inşallah normal gebeliktir.. haberlerini bekliyoruz

size yukarıdaki mesajı yazdıktan sonra 2. gün hastaneye yattım, ilaç tedavisi görüyorum ve halen hastanede kontrol altında tutuluyorum :/ allah kimsenin başına bu derdi vermesin. iyi dilekleriniz için sonsuz teşekkürler.

ya kızlar bende bu dış gebelikten korrkmaya başaldım tecrübeli arkadaşlar yorum yaparsa çok seviniirm.

hcg degerim 1500 sat 10 şubatt ama kese yok altan ve karınadan ultrasyonla bakıldıı
ctsi dr tekrara çagırdıı neidrrrr bu yaaaa:bbo: doplermi yapılsa fikirlerinize ihtiyacım varrr

Slm melısdenız.daha Öncekı deĞerlerın yok mu.yanı ılk defada mı 1500 gÖrdÜn?

bence cumartesiye bırakma.tekrar bi dr.görün.yada 2 güne bir kan değer takibine baktır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…