herkese merhaba,
dün gece bu forum başlığındaki tüm yazılanları okuduktan sonra bunu yazmaya karar verdim. başında dış gebelik sıkıntısı olan herkese bir an evvel acil şifa diliyorum. benim de sorunum sanırım bu yönde. şöyle ki; sat 5 şubat. adet tarihlerim inanılmaz düzenli, saat gibiydi ancak regl olmam gereken 9 martta regl olmadım, bunun üzerine 13 mart tarihinde gecikmeye de güvenerek özel bir klinikte kan testi yaptırdım. sonuç; 174.6.test sonucunu telefonla laboratuardan almıştım ve günlerden cumartesiydi, tamam dedim pazartesi doktorumdan randevu alır, gider görünürüm, konuşurum.
ancak pazar günü öğleden sonra sol kasıkta ve belde başlayan şiddetli ağrı ile saat 4 gibi eşim hastaneye götürdü, sanırım 5 kez kan verdim, idrar tahlilleri vesiare. idrar tahlili verecekkken çamaşırımda ufak bir lekelenme de gördüm. idrarda kan gördükleri için böbrek taşı düşürüyor olabilceğimi düşündüler ama cumartesi yaptırdığım test sonucuna göre hamile olabilirdim, bunun üzerine de düşük ve dış gebelik ihtimallerini de göz ardı etmediler. hastanede alınan hcg sonucu ise; 150,9.
bunun üzerine pazartesi günü sabahtan annemin önerdiği bir doktora birlikte gittik, dış gebelik olabilir, izleyelim dedi. o arada alanında uzman olduğu söylenen bir ultrasoncuya da gitmem önerildi, gittim. bu hcg değeri ile henüz kese göremeyeceğini söyleyen doktor, ultrasonda gördüğü sol tüpte bir-iki anormallik üzerine dış gebelik konusunda izlenmem gerektiğini öğütledi. öğleden sonra kendi doktorumda idim, o da bana 1 hafta 10 gün boyunca 2 günde bir kan vererek hcg değerlerimi izlemek gerektiğini bu değerlerle zaten keselik görünmeyeceği için bunun vücut tarafından kendiliğinden de atılabileceğini ancak uyanık olmam gerktiğini söyledi. pazartesi klinikte, salı hastanede tekrar kan verdim.sonçlar sırasıyla şöyle;
13 mart - klinik - 174.6
14 mart - hastane - 150.9
15 mart - klinik - 160.2
16 mart - hastane - 220.0
bu değişim ve düşük değerler beni çok korkutuyor, ancak gebeliğim konusunda 5 haftalık diye bir rakam kullanmaları da erken teşhis olabileceği konusunda rahatlatıyor.
bir de eklemem gerekirse, pazar günü beni hastaneye kaldıran ağrı tekrarlamadı. kanama da o günde kaldı, o da tekrarlamadı. şu an içinse ne ağrı, ne kanama :/ sadece düşük ve istikrarsız hcg değerleri
bu tarz bişey yaşayan var mı? önerileriniz nelerdir?
herkese yeniden kolaylıklar dilerim.