Diş eti hastalıkları ...Bilgi ve paylaşım...

merhabalar,
kızlar dişlerim çok hassas günde 1 defa fırçalayabiliyorum. yoksa sızlamaya başladılar,hassasiyet var. bazen kanıyor da ne yapmalıyım sizce? yarın dr gideceğim bir söyliyeyim bakalım ne diyecek.sansodyn macun kullanıyorum. hızlı korumasını dene dediler bir de onu deneyeceğim.

7 aylık gebeyim her fırçaladığımda dişlerimden çok fazla kan geliyor korkuyorumda sizce ne yapmalıyım

merhaba kızlar benim de diş eti çekilmem var. Doktora diş eti tedavisi için dünyanın parasını verdim zamanında bi işe yaramadı acaba doğal yollarla bi çözümü varmı?

kekik suyu dişetlerine iyi geliyor diye duymuştum benim de diş etlerim hassas her fırçalamamda kanıyor yıllardır.bu ara alıp denemeyi düşünüyorum.

Baa lutfen birseyler yazin. Ön dislerimde kaplama var daha sonra apse olmustu ve bu apse daha sonra agrisi gecti yerinde agrisiz sizisiz bir sislik kaldi dis kokunde bezelye buyuklugunde bu sislik Allah gostermesin kanser falan degildir demi internette dis koku iltihabi yaziyor bu sorunu yasayanlar bir seyler soylesin cok korkuyorum ben

arkadaşlar diş doktorundan çok korkuyorum bu yüzden diş problemım olduğu halde 3-4 aydır dişçiye gitmemekte direniyorum. dolgu yapılan dişim alttan takrar çürümeye başlamış ve çok acı veriyor. artık herhangibir şey çiğneyemez oldum. bu günlerde de sızlamalar var hemde aşırı derecede. diş etim ise hiç birşey yapmadığım halde başlıyor kanamaya. gün içinde ağzımda kan tadı almak hiç hoş değil. bu kanamalar ve sızlamalar için napmalıyım acaba?

Selamlar...Benim iki haftadır sabahları kalktığımda diş etim kanıyor neden acaba önemli birşey var mıdır.

selam arkadaşlarım öncelikle bu konuyu açıp buraya yorum yapan tüm arkadaşlarımdan allah razı olsun
bana çene kemiği erimesi teşhişi kondu nette araştırmalarım ve birçok dr ile görüşmemde 4 seansta diş ve dişetlerimin temizleneceği söylendi ve tabi bende bi korku oluştu taki buradaki yorumları okuyana kadar
iştahımın kaçmasına gece uykularımın kaçmasına neden olan diştaşı ve dişeti temizliğimi 2 gün önce yaptırdım ve o kadar kolay olduki anlatamam ve tek seansta
sizlere tavsiyem diştaşlarınızı temizletin kanamaları ciddiye alın ve sakın ola korkmayınnnnn
tedavi bitince bumuymuş diyorsunuz
allah hepinize şifa versin

Merhaba kizlar

Yurtdisinda Dental Hygienist'lik yapiyorum dis eti hastaliklari ile ilgili sorulariniz olursa seve seve cevaplarim..

merhaba bende dişeti büyümesi var diştaşı temizletmem gerekiyo acaba istnbul anadolu yakasında bildiğiniz güzel bir yer var mı buna periodontoloji bölümü bakıyo dişetleri için

arkadaşlar benim dişlerim doğumdan sonra çok kötü oldular, dişetlerim çekilme yapmış ve cepler oluşmuş, dişlerimi tedavi ettirmezsem dökülebilirmiş, tabiki tedavi ettirmek isterim ama bana çıkarttıkları fatura 2000'i geçik , ama ondan sonrada tekrarlarmı bilemiyorum , lütfen benim gibi olanlar varsa yazsınlar ,bana yol göstersinler ,Allah Rızası için yazın,

Merhaba kizlar

Yurtdisinda Dental Hygienist'lik yapiyorum dis eti hastaliklari ile ilgili sorulariniz olursa seve seve cevaplarim..

merhaba cok tesekkur ederim benim sorum olacak
1 aydir dis etlerim hassas ve kaniyor .. dis doktoruna gittim birseyler yazmasi icin.. gel 3 ayda bir temizleyelim diyor ama ben boyle birsey olmasini istemiyorum, hem gozle bakildiginda dis plagi falan yok dislerim cok temiz.. 3 ayda bir hep hep gidemem ki
akil verebilirmisiniz ne yapmaliyimm :26:

Dişlerinizi günde 3 kere fırçalayın ve 2-3 ayda bir düş minelerinizi temizletmeye gitmelisiniz. Faydasını görüceksiniz :)

Bu hastalık bildiğim kadarıyla genellikle diş taşlarının oluşmasıyla başlıyor. Öncelikle diş taşlarından kurtulmanız lazım. Eğer hastalık ilerlememiş ise doğru fırçalama, sert şeyler yememe, dişleri sert şeylerle karıştırmama ile bu sorunu halledersiniz. Diş etlerinize günlük masaj yapın. Parmaklarınızla hafif. Çünkü kan akışı için gerekli. Fırça ile de yapabilirsiniz bunu. Listerine gargara kullanın. Arayüz fırçası kullanın.
Eğer gingivit yani diş eti hastalığı ilerlemiş ise diş doktoruna gitmelisiniz. Hastalık diş kemiğine kadar iniyor ve dişler yerinden sökülüyor.

mrb ben de 3 gün önce operasyon geçirdim ama daha 3 seans daha var çeneyi 4 e bölüp yapıcak doktorum.bugün daha iiyym acaba ne kadar zaman sonra eski haline döner dişetlerim ?

merhabalar belki bilen vardırr başına gelen vardır burda ?
üst dişim dolgum hava almış ve çektiricem ama ilhitap yapmış 2 aydır özel doktora gidiyorum gidiyorum ilaç veriyo her seferinde ilacı kullan gçicek iltihap dio geçmiyo ya 2 aydır ilaç kullanıyorum midem delincek yakında neden geçmezki bu iltihap ???

Adaçayı toz haline getirilerek diş temizliğinde kullanılır. Dişleri sağlamlaştırır, bembeyaz yapar.
Ahududu çiçeğini kaynatarak yapılan ılık su banyosu, diş eti iltihaplarına iyi gelir.
Ayçiçek yağı içilmez ama gargara olarak kullanıldığında ağızdaki zararlı bakteri ve molekülleri yok eder. Vücudun zehirlerden temizlenmesine yardımcı olur.
Böğürtlen suda kaynatılıp bu su ile ağız çalkalanırsa ağız yaraları ve diş etleri iltihaplanmasına iyi gelir. Böğürtlen yaprakları çiğnenirse dişeti kanamaları durur.
Ceviz kökünden diş ağrısını önleyici bir sıvı elde edilir. Çayın içinde bulunan fluorür maddesi diş çürümelerini önler.
Frenk üzümü (kaynatılmış) kaynar suya bırakılarak elde edilen sıvı iel gargara yapılırsa ağız yaraları, diş etleri kanamaları yok olur.
Kara buğday son derece zengin besin değeri ile yüksek kalori sağlayıcı bir bitkisel üründür. İçinde dişlerin çürümesini önleyen florür vardır.
Kimyon tohumları ağızda çiğnendiğinde diş etlerini kuvvetlendirir.
Havuç dişetlerini kuvvetlendirir.

Karadut şurubunun lokal olarak uygulanması halinde düş ağrısına iyi gelmesidir.
Karanfil ağacından elde edilen yağın diş çürümelerini önleyici etkisi vardır.
Limon çiğnendiğinde diş etleri kanamasını önler.
Maydanoz diş ağrılarında etkili olur.
Mine çiçeği suyu ile gargara yapıldığında diş çürümelerini önler.
Turp dişetlerini kuvvetlendirir.
Yaban mersini diş iltihaplarına iyi gelir

bugün diş doktoruna gittim..daha önce kanal tedavisi görmüştüm şuan ise o kanal tadavisi olan dişim dee ve diş etimde ağrı meydana geldiğinden dolayı doktoruma gözüktüm..asıl amacım diş eti çekilmesini durdurmaktı amaa maalesef haftaya diş etimin kesilecegini ve kemik tozu koyulacagını öğrendim ve sırayla birçok iş daha var ama biz sırasıyla gidelim dedi doktorum. .tabiii şimdi beni korku aldııı ama dişlerimi kaybetmektenseee az biraz acı çekmeye razıyım..:18:

evet sonundaaa dişimi kestirdim zor değilmiş korktuğum kadarda olmadııı sadece o koltuğa oturana ve iğneyi yapana kadarr sonra sadece gözlerimi kapadım o aletleri görüp daha çok heyecanlanmamak için..neysee işlem yaklaşık 1 saat sürdü..şuan diş etimdee 5 6 dikiş var çok şükürkiii çok şişme vede morarma olmadııı haftaya dikişlerim alınacakkk allahın izniylede diğer problemleriii hallettirecem yavaş yavaşşş...

diş etleri hastalıkları dikkat edilmezse çabuk ilerleyen hastalıklardır.tarif ettiğiniz durumda sadece diş taşı temizliği yeterli değil, ilaç uygulamaları belki ufak çaplı ameliyatçıklar, diş etlerinize ilaç uygulamaları gereklidir.Belki dişlerinizin sallanıp dökülmesini önlemek için birbirlerine sabitlenmesi gerekebilir. Bunlar diş hekimine de maliyeti yüksek olan tedavilerdir.
Yine de ihmal edilmemelidir.
Tedavi sırasında ve sonrasında size verilen önerilere dikkatle uyarsanız, ağız bakımınıza özen gösterirseniz tekrarlama ihtimalini ciddi oranda düşürmüş olursunuz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…