Diş eti hastalıkları ...Bilgi ve paylaşım...



Bütün bu bitkisel şifaların hepsi doğru ve faydalıdır. Ancak siz ağız bakımınıza dikkat etmezseniz geçici çözümlerdir. Diş etleriniz iyileşmiş zannedersiniz oysa içten içe alttaki kemik erimeye başlar. Florür ile dişleri çürükten koruduğunuzu sanırsınız ama başlamış bir çürük varsa onun içeride kalmasına ve derine doğru daha hızlı ilerlemesine sebep olursunuz.
Bu tedaviler sadece hastalığın sebep olduğu belirtileri ortadan kaldırır hastalığı iyileştirmez.
 
Diş etindeki siyahlık,morluklar nasıl giderilir? Lazerle kesilmesi mi lazım diş etinin? Porselen dişten kaynaklanan diş eti çekilmesi ve morluklarım var nasıl geçer bunlar?

Diş eti çekilmesi olduğu için diş köklerim belirginleşti,hassasiyet arttı.Ne yapmalıyım?
 

öncelikle porselen dişinizin değiştirilmesi gerekli. diş etinizin renklenmesi önemli evet ama diş eti çekilmesi daha önemli bir sorun şu durumda. diş eti çekilmesi sonrası dişi tutan kemikte de erime başlar zamanla. mümkünse alttan metal destekli değil zirkon destekli bir porselen seçmelisiniz.
bu değişilikten sonra muhtemelen diş etinizin sıkıntısı geçer zaten. geçmezse lazerle diş etinizin kesilmesi değil sadece en üst tabakasının yakılarak yenilenmesi sağlanabilir.
 
llllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllll
 
Son düzenleme:
merhabalar, benim de bu kurban bayramı sonrasında diş sorunum ortaya çıktı, yıllardır daha hiç bir sızı veya sorunla karşılaşmamıştım ilk defa dişimden bir sorun yaşıyorum. Sert bir şey yediğimde (genellikle et) ortaya çıktı. fırçaladığımda diş etlerim kanıyor hatta kanama sonrasında da devam ediyor. arada oyuk gibi bir şey var hayatımda ilk defa kürdan kullanmaya başladın kurban bayramının ilk gününden beri var artık ekmek bile acıtıyo diş etlerimi. diş hekimine gideceğim ama sizden önbilgi almak istiyorum

bu arada yeni doğum yaptım hormonal bir sorun olabilir mi?
 
Son düzenleme:

bey değilim bu arada :))

dişiniz birbirine bakan ara yüzeyden çürümüş de olabilir, yediğiniz et dişin arasına girip orada diş etine zarar vermiş de olabilir. kürdan kullanmayın ama nolur, diş etine de daha fazla zarar veriyorsunuz, dişte bir çürük varsa onu kurcalayıp canınızın daha çok acımasına da sebep olabilirsiniz. dişler arasnda rahatsız eden bir şeyi çıkarmak için en güzeli diş ipi..
yeni doğum yaptıysanız direk hormon etkisi olarak değil de şöyle bir etki olabilir; hamilelik döneminden diş etleriniz hassastır,dişlerinizde de hamilelik döneminde dişlere çok iyi bakılamıyor genelde çürük başlamış olabilir.
bahsettiğiniz şikayet diş eti şikayetine daha çok benziyor. yediğiniz dişlerin arasına kaçmış, orada diş etine be kemiğe baskı yapmış o da size sıkıntı çıkarıyor gibi. diş hekimine gittiğinizde öncelikle dişinize bakacaktır tabii ki. o hissettiğiniz oyuk çürükse müdahale der zaten, yok dişte bir şey yok derse de diş eti olabilir, o zaman da temizlik yaptırınca rahatlarsınız. Aslında hamilelikten yeni çıktığınıza göre her halukarda bir diş taşı temizliği yaptırsanız iyi olur.
geçmiş olsun :)
 
merhaba

benimde son bir haftadır dişlerimde hatta tam anlayamasamda sanıyorumm ki diş etlerimde.özellikle yemek yerken ağrı oluyor ve uzun süre geçmiyor.şuan yemek yemeğim halde bir tuaflık var.bunun sebebi ne olabilir ? çalıştığım için fırsat bulup hekime görünemedim.birde yeni diş taşlarımı temizlettiğim halde tekrar oluşmular üstelik günde bazen 3 kereden fazla dişlerimi fırçaladığım olurdu,bunun sebebinide sorsam:26:
 

yemek yerken üstüne bastığınızda ağrı oluyorsa kökte bir sıkıntı başlamış olabilir, kanal tedavisi gerekebilir.
yemek yerken sıcak soğuk tatlı ekşi hassasiyeti varsa çürük başlamış olabilir,dolgu gerekir.
yemek yerken dişte ağırlık hissi oluşuyorsa diş etlerinizde sıkıntınız olabilir.

diş taşı temizliği için ideal zaman aralığı 6 ay. daha erken oluşan diş taşınız varsa ağız bakımı ile ilgili bir yerde hata yapıyorsunuz demektir. dişler günde en az 3 kere fırçalanmalı, her gün mutlaka diş ipi kullanılmalı, gece yatmadan önce mutlaka fırça ve ip kullanılmalı, dil yanak damak yüzeyleri de fırçalanmalı.gerekirse 2-3 haftada bir alkolsüz plak önleyici gargaralar ( oral B ve colgate de var ) kullanılabilir.
dişleri fırçalarken diş etinden dişe doğru fırçalama yapılmalı. diş ipi kullanırken diş yüzeyini siler gibi diş etine baskı yapılmamasına dikkat edilmeli.
 

bu tam anlamıyla benim yaşadığım şey.hnai diş etlerimi kesesim geliyor o derece sızıntı var.dişleri fırçalarken diş etinden dişe doğru fırçalama yapılmalı. şu dediğinizi bu yaşa kadar inanın biilmiyordum bende.çok teşekkür ederim yorumunuz için.hekim yolu şart oldu bana.
 
arkadaşlar acil yardım 2 gündür diş etlerim felaket agrıyor.ama hepsi degil alt ön dişler yemek yiyemiyorum çok acil cvp yazın
 
arkadaşlar acil yardım 2 gündür diş etlerim felaket agrıyor.ama hepsi degil alt ön dişler yemek yiyemiyorum çok acil cvp yazın


geçmiş olsun.
alt ön dişler diş taşlarının en kolay ve en sık oluştuğu bölgelerdir. muhtemelen oluşan diş taşlarınız artık diş etlerinize baskı yapmaya başladı ve bu sizi rahatsız ediyor.
diş ipi ile diş aralırının temizliğini yapın. dişlerinizi daha sık fırçalayın ama sert değil yine yumuşak hareketlerle,diş etinden dişe doğru süpürür gibi hareketlerle.
en kısa zamanda da bir diş hekimine gidip diş taşı temizliği yaptırın. sizin gözünüze çarpmasa da diş taşı oluşumunun belirtisidir bu şikayetiniz.
bir ihtimal dişleriniz apse yapmış da olabilir ama o daha düşük bir ihtimal. her iki ihtimalde de mutlaka muayene olmalısınız.
 
Diş etlerim zaman zaman çelikir gibi oluyor, aşırı hassaslaşıyor. İki üç gün sonra geçiyor. Böyle hassas ve gıcık bir ağrı olunca diş etimin ağrıyan kısmını koparıncaya kadar fırçalamak geliyor içimden. Keza öyle de yapıyorum.
 



bu şikayetlerinizin ara ara olması stresle ve hormonlarla alakalı muhtemelen. koparıncaya kadar sert bir şekilde fırçalamak yerine diş etinizden dişinize doğru masaj yaparak fazla bastırmadan, sağa sola doğru sert sürtmeler yapmadan fırçalayın dişlerinizi. sadece sıkıntınız olduğu zaman değil, her zaman. ve diş ipi kullanın. diş taşlarınız var mı ona baktırın, fark etmediğiniz bir diş taşı başlangıcı hem diş eti çekilmesi yapar hem diş etlerinde kaşınma vs yapar.
 
3 gün önce mantı makarna haşladım pişmişmi diye bakıcaktım meğer makarnaın içinde kaynar su varmış ağzım bir yanır anlatamam. buzla yanan yerlere kompres yaptım. ağız spreyleri kullnadım geçmedi. alt diş etlerimin iç kısmından dilin altına şişlik oluştu su topladı bembeyaz olmuş orası. bugün inmi biraz.ama dilimin yan kısmında kabarcık çıktı çok canım acıyor. yemek yiyemiyorum. kayınvalidem şişlik patladıysa iltihap diline bulaşıp enfeksiyona yol açmış olabilir dedi. bilmiyorum. bi ialaç var piraldyne. onu süryom iyi gelirmi yada neyapmalıym
 


En kesin ve kısa çözüm lazer terapi yaptırabilirsiniz. aynı gün içinde acınız geçer 48 saat sonra ihtiyaç olursa-yara tam geçmemiş olursa bir seans daha lazer yapılabilir.
KAnakort orabase pomat ağız içi yaraları iyileştirme ve acısını almada iyidir. eczanelerden alacağınız klorheksidin içerikli gargaralar da yara iyileşmesini hızlandırıp acınızı azaltır. (kloroben,tantum verde andorex tanflex vs )
 
slmlar, anadolu yakasında önerebileceğiniz bir periodontolog var mı? şu an diş telim var. bittikten sonra diş eti düzenlemesi için görüşmek istiyorum. önerilerinizi bekliyorum..
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…