Adaçayı toz haline getirilerek diş temizliğinde kullanılır. Dişleri sağlamlaştırır, bembeyaz yapar.
Ahududu çiçeğini kaynatarak yapılan ılık su banyosu, diş eti iltihaplarına iyi gelir.
Ayçiçek yağı içilmez ama gargara olarak kullanıldığında ağızdaki zararlı bakteri ve molekülleri yok eder. Vücudun zehirlerden temizlenmesine yardımcı olur.
Böğürtlen suda kaynatılıp bu su ile ağız çalkalanırsa ağız yaraları ve diş etleri iltihaplanmasına iyi gelir. Böğürtlen yaprakları çiğnenirse dişeti kanamaları durur.
Ceviz kökünden diş ağrısını önleyici bir sıvı elde edilir. Çayın içinde bulunan fluorür maddesi diş çürümelerini önler.
Frenk üzümü (kaynatılmış) kaynar suya bırakılarak elde edilen sıvı iel gargara yapılırsa ağız yaraları, diş etleri kanamaları yok olur.
Kara buğday son derece zengin besin değeri ile yüksek kalori sağlayıcı bir bitkisel üründür. İçinde dişlerin çürümesini önleyen florür vardır.
Kimyon tohumları ağızda çiğnendiğinde diş etlerini kuvvetlendirir.
Havuç dişetlerini kuvvetlendirir.
Karadut şurubunun lokal olarak uygulanması halinde düş ağrısına iyi gelmesidir.
Karanfil ağacından elde edilen yağın diş çürümelerini önleyici etkisi vardır.
Limon çiğnendiğinde diş etleri kanamasını önler.
Maydanoz diş ağrılarında etkili olur.
Mine çiçeği suyu ile gargara yapıldığında diş çürümelerini önler.
Turp dişetlerini kuvvetlendirir.
Yaban mersini diş iltihaplarına iyi gelir
Diş etindeki siyahlık,morluklar nasıl giderilir? Lazerle kesilmesi mi lazım diş etinin? Porselen dişten kaynaklanan diş eti çekilmesi ve morluklarım var nasıl geçer bunlar?
Diş eti çekilmesi olduğu için diş köklerim belirginleşti,hassasiyet arttı.Ne yapmalıyım?
merhabalar doktor bey, benim de bu kurban bayramı sonrasında diş sorunum ortaya çıktı, yıllardır daha hiç bir sızı veya sorunla karşılaşmamıştım ilk defa dişimden bir sorun yaşıyorum. Sert bir şey yediğimde (genellikle et) ortaya çıktı. fırçaladığımda diş etlerim kanıyor hatta kanama sonrasında da devam ediyor. arada oyuk gibi bir şey var hayatımda ilk defa kürdan kullanmaya başladın kurban bayramının ilk gününden beri var artık ekmek bile acıtıyo diş etlerimi. diş hekimine gideceğim ama sizden önbilgi almak istiyorum
bu arada yeni doğum yaptım hormonal bir sorun olabilir mi?
merhaba
benimde son bir haftadır dişlerimde hatta tam anlayamasamda sanıyorumm ki diş etlerimde.özellikle yemek yerken ağrı oluyor ve uzun süre geçmiyor.şuan yemek yemeğim halde bir tuaflık var.bunun sebebi ne olabilir ? çalıştığım için fırsat bulup hekime görünemedim.birde yeni diş taşlarımı temizlettiğim halde tekrar oluşmular üstelik günde bazen 3 kereden fazla dişlerimi fırçaladığım olurdu,bunun sebebinide sorsam:26:
yemek yerken üstüne bastığınızda ağrı oluyorsa kökte bir sıkıntı başlamış olabilir, kanal tedavisi gerekebilir.
yemek yerken sıcak soğuk tatlı ekşi hassasiyeti varsa çürük başlamış olabilir,dolgu gerekir.
yemek yerken dişte ağırlık hissi oluşuyorsa diş etlerinizde sıkıntınız olabilir.
diş taşı temizliği için ideal zaman aralığı 6 ay. daha erken oluşan diş taşınız varsa ağız bakımı ile ilgili bir yerde hata yapıyorsunuz demektir. dişler günde en az 3 kere fırçalanmalı, her gün mutlaka diş ipi kullanılmalı, gece yatmadan önce mutlaka fırça ve ip kullanılmalı, dil yanak damak yüzeyleri de fırçalanmalı.gerekirse 2-3 haftada bir alkolsüz plak önleyici gargaralar ( oral B ve colgate de var ) kullanılabilir.
dişleri fırçalarken diş etinden dişe doğru fırçalama yapılmalı. diş ipi kullanırken diş yüzeyini siler gibi diş etine baskı yapılmamasına dikkat edilmeli.
arkadaşlar acil yardım 2 gündür diş etlerim felaket agrıyor.ama hepsi degil alt ön dişler yemek yiyemiyorum çok acil cvp yazın
Diş etlerim zaman zaman çelikir gibi oluyor, aşırı hassaslaşıyor. İki üç gün sonra geçiyor. Böyle hassas ve gıcık bir ağrı olunca diş etimin ağrıyan kısmını koparıncaya kadar fırçalamak geliyor içimden. Keza öyle de yapıyorum.
3 gün önce mantı makarna haşladım pişmişmi diye bakıcaktım meğer makarnaın içinde kaynar su varmış ağzım bir yanır anlatamam. buzla yanan yerlere kompres yaptım. ağız spreyleri kullnadım geçmedi. alt diş etlerimin iç kısmından dilin altına şişlik oluştu su topladı bembeyaz olmuş orası. bugün inmi biraz.ama dilimin yan kısmında kabarcık çıktı çok canım acıyor. yemek yiyemiyorum. kayınvalidem şişlik patladıysa iltihap diline bulaşıp enfeksiyona yol açmış olabilir dedi. bilmiyorum. bi ialaç var piraldyne. onu süryom iyi gelirmi yada neyapmalıym