Diş eti hastalıkları ...Bilgi ve paylaşım...

bu hastalıgı 10 yılı askındır cekıyordum
denemedıgım fırca macun vs kalmadı
hep temızlık yaptırdım
ama kurtulamadım
kı benımkı ılerı duzeydeydı artık
arkadakı dıslerımı kapatıyordu dıs etlerım sarkmıstı ıyıce
bastırınca kan ıltıhap cıkıyordu agsıs sancısı hıc saymıyorum bıle
hıc bırsey yıyeymez oldum
su harıc hersey dıbınde bırıkıyordu
yoruldum
hergun fırcalamayı bıraktım
her fırcalamamda kıpkırmızı kan cıkıyordu
canımdna bezdım nerdeyse
gıttıgım dr lar ıyı temızleyeceksın vs dıye gonderıyorlardı
6 ay once tup bebek denemsı yaptık
beklenmedık sekılde dıs etlerım duzelye basladı
eskı hallerını aldılar eskı yerlerıne gectıler kı bende hıc ıananamadım
cok sukur sımdı ıyıyım kanamıyor ıltıhap yok
aldıgım vıtamınlerınmı etkısı ılaclarınmı etkısı ınanın hıc bılemıyorum
cok rahatladım
ınsallah dogundan sonrada bu durum devam eder
zor Allah sıfalar versın hepımıze

arkadaşlar benim diş etimde morluklar yok... dişlerimi fırçalarkende kanamıyor.. kırmızılıkta yok.. dişlerimin üstü biraz beyaz gibi yani diş etim.. sanki nokta nokta delik var gibi... diş eti çekilmesimi oluyor ocaba bu.. yoksa normal mi.. herkesin ki mi öyle..

ya hamilelikten dolayı durmadan ağzımda kan kokusu ile dolaşıorum herşeye kanıyor ya

selam kızlar...

ben bir yerde diş eti çekilmesinin depresyon sonucu çene kemiği erimesi yüzünden olabildiğini okumuştum. CADIARZU

çok dikkat edin kendinize.

arkadaşlar benim diş etimde morluklar yok... dişlerimi fırçalarkende kanamıyor.. kırmızılıkta yok.. dişlerimin üstü biraz beyaz gibi yani diş etim.. sanki nokta nokta delik var gibi... diş eti çekilmesimi oluyor ocaba bu.. yoksa normal mi.. herkesin ki mi öyle..

bende de oldu bu durum son zamanlarda. yani diş etlerim sağlıklı görünümlerini kaybedip hafif beyazlaştılar gibi... bir de rahatsız hissediyorum ağız içimi, eskisi gibi değil. ağız tadım bozuldu sanki... :KK43:( üstelik dilim de bembeyaz oldu.

gargara mı kullansak?

Merhabalar,,

bir sorum var 14 aylık bebeğimin diş etinde fındık büyüklüğünde bir mor şişlik oluştu. Doktorumuzu aradık diş doktoruna yönlendirdi dişinin çıkamadığını ve kan topladığını söylediler. Dentinox krem sürün dediler. Bu konu hakkında yardımlarınıza ihtiyacım var..

Benimde üst diş etlerim şişti. Ortasında da ip gibi öne sarkma oldu. Ben bizim burda yaşlı bir diş doktoruna gösterdim. Kendisi bana 60 gr gliserine 15-20 tendürdiyot damlat. bir de içine biraz limon sık sabah akşam diş etlerini bunla fırçala. hatta kanatmaya çalış pis kan dışarı aksın dedi. Şimdi bu diş doktoru 70 yaşına gelmiş. Kendi halinde mütevazi bir muayenesi olan biri. Babamın eskiden gittiği yermiş. babamın tavsiye üzerine gittim ama pek de güven vermedi. Dediğini yapayım mı yoksa daha büyük bir yere mi gideyim ? Ne varsa eskilerde var derler ama diş eti de çok hassas daha kötü bişey olmasın diye çok korkuyorum

ben geçen yıl kestirdim diş etleirmi.ameliyat esnasında hiçbişi hissetmiyosun ama uyuşukluğun etkisi gidince biraz acı oluyo yani kesilmiş oldunu hissediyosun.ama sonuç çok güzel oluyo. artık diş etlerinde kanama ağız kokusu v.s. olmuyo.düşünme derim

ben geçen yıl kestirdim diş etleirmi.ameliyat esnasında hiçbişi hissetmiyosun ama uyuşukluğun etkisi gidince biraz acı oluyo yani kesilmiş oldunu hissediyosun.ama sonuç çok güzel oluyo. artık diş etlerinde kanama ağız kokusu v.s. olmuyo.düşünme kestir derim

ben geçen yıl kestirdim diş etleirmi.ameliyat esnasında hiçbişi hissetmiyosun ama uyuşukluğun etkisi gidince biraz acı oluyo yani kesilmiş oldunu hissediyosun.ama sonuç çok güzel oluyo. artık diş etlerinde kanama ağız kokusu v.s. olmuyo.düşünme kestir derim

nasıl ya diş eti kestirmek mi :1shok:

evet kesip diş altındaki iltihapları temizliyolar ayy nasıl yaptırdım bende bilmiyorum

Benimde üst diş etlerim şişti. Ortasında da ip gibi öne sarkma oldu. Ben bizim burda yaşlı bir diş doktoruna gösterdim. Kendisi bana 60 gr gliserine 15-20 tendürdiyot damlat. bir de içine biraz limon sık sabah akşam diş etlerini bunla fırçala. hatta kanatmaya çalış pis kan dışarı aksın dedi. Şimdi bu diş doktoru 70 yaşına gelmiş. Kendi halinde mütevazi bir muayenesi olan biri. Babamın eskiden gittiği yermiş. babamın tavsiye üzerine gittim ama pek de güven vermedi. Dediğini yapayım mı yoksa daha büyük bir yere mi gideyim ? Ne varsa eskilerde var derler ama diş eti de çok hassas daha kötü bişey olmasın diye çok korkuyorum

tentirdiyotun izi kalır dişlerinde yav. :bbo:

bu konu için teşekkürler benimde diş etimde iltahap varmış filim çekilecekmiş çok zorlanıyorum ağrım oluyor salı günü doktora gidicek filim çeklecek damağımda iltap sardı ve çok korkuyorum benim gibi rahatsızlığı olan varmı :?

Arkadaşlar benim de size bi sorum olacak.
Benim ön üst ve alt 4'er dişimin hizasındaki diş etlerim mor renkte. Yaklaşık 7-8 sene önce oldu ve hala öyleler. Şu anda 5 aylık hamileyim. Son 1 haftadır ağzımda hafif bir iltihap kokusu hissediyodum. Bugün elimle dişetlerimi şöyle bir yokladım ve feci bir iltihap kokusuyla karşılaştım. Dişeti morluklarım için doktora gitmiştim ama çözümü yok demişti. Şimdi yazılanları okuyunca, acaba dişetlerimdeki iltihaptan mı kaynaklandı bu morluklar diye düşünmeye başladım. Sizce nedir bu morluğun sebebi ve bu koku? Ayrıca, napmamı önerirsiniz, yardımlarınızı bekliyorumm

Dişler düzgün temizlenmediğinde, üzerlerinde ve aralarında biriken yiyecek artıkları bakteriler üretirler.
Bakteri plağı dediğimiz bu püremsi birikintiler, diş çürüklerinin ve dişeti iltihaplarının baş sorumlusu olup, zamanla tükürüğün çökelmesi sonucu diş taşlarını oluştururlar.
Bakteri plağının içinde üreyen mikroorganizmalar, şekerli gıdaları parçalayarak asit üretirler.
Ve bu asit, dişi küçük bir bölgeden başlayıp giderek büyüyen bir şekilde çürütür.
Daha ileri safhalarda çekim kaçınılmaz olabilir.
Dişeti iltihabının ilk belirtisi dişetindeki kanamalardır.
Dişetlerinde renk, şekil bozuklukları ve ağız kokusu ile kendini daha da belli eder.
Dişeti iltihabının neden olduğu diş kayıpları, çürüklerin neden olduğu diş kayıplarından çok daha fazladır.
Sağlıklı diş eti açık pembe renktedir. Dişe ve kemiğe sıkıca yapışmış olup, portakal kabuğuna benzer parlak - pütürlü bir görünümü vardır.

Dişeti Hastalığının Belirtileri :
* - Dişeti hastaliklarinin ilk ve en önemli belirtisi dişeti kanamasıdır. " Sağlıklı dişeti kanamaz."
* - Dişetlerinde şişmeler, kızarmalar oluyorsa.
* - Dişetlerinde çekilmeler ve açığa çıkan kök yüzeylerinde oluşan hassasiyet oluşuyorsa,
* - Dişeti kenarlarında veya dişler arasında, distaşlarına bağlı olarak oluşan siyah alanlar görülüyorsa,
* - Diş ile dişeti arasından iltihap geliyorsa,
* - Dişlerde sallanmalar, uzamalar ve dişler aralsında açılmalar oluyorsa,
* - Ağızda sürekli bir kötü koku ve kötü tat hissi var ise,

Geç kalmadan bir dişhekimine muayene olunması gerekir.

Diştaşlarımı temzilettim,
dişetlerimde öle fazla bi kanama yada morarma yok,
ama dişlerimi her gün üstüste fırçalarsam üç gün sonra yara oluosenağlama

sırf bu yüzden her gün fırçalayamıyorum çünkü çok acıolar sonra

bilgisi olan var mı bu ne böle?imdaaaaaat:KK43:duyun beni

Diştaşlarımı temzilettim,
dişetlerimde öle fazla bi kanama yada morarma yok,
ama dişlerimi her gün üstüste fırçalarsam üç gün sonra yara oluosenağlama

sırf bu yüzden her gün fırçalayamıyorum çünkü çok acıolar sonra

bilgisi olan var mı bu ne böle?imdaaaaaat:KK43:duyun beni

inatla fırçalayın dendiğini duymuştum arkadaşa.

X