Diş eti hastalıkları ...Bilgi ve paylaşım...

Merhaba bayanlar kardeşim 20 yaşında bir kaç yıldan beri diş eti çekilmesi sorunu var. İstanbul Üniversitesi diş hastanesine gidiyordu 6 ay da bir diş taşı temizliği yaptırıp evde de günde iki kere fırçalayıp ara yüz fırçasıyla temizleyip ardından ip muhakkak yapmaktaydı. Güngören diş hastanesine gitti orada da aynısını yaptı ek olarak temizlemeden 1 ay önce antibiyotik ve vitamin kullandı sonra diş taşı temizliği yapıldı. Kanaması yok başka ağız problemi bulunmamaktadır. Ancak bu tedavi ve bakımlara rağmen diş eti çekilmesinde ilerleme var ön alt kök gözükmeye başlamış. Yardım alabileceğimiz bir diş hastanesi ya da bildiğiniz Periodontoloji uzmanı bilgisi verebilir misiniz? Teşekkürler.

merhaba, bir hafta gibi bir süredir ağzımdaki garip taddan ötürü ciddi rahatsızlık duyuyorum. Çoğu zaman tuzlu gibi olan bu tad, bazen de limon kolonyası yutmuşum gibi oluyor. Dişetlerimle ilgili bir sıkıntım daha önce olmadı. Çekilmesi gereken çürüyen bir 20 yaş diişim var. Nedeni bu diş olabilir mi? Daha önce de 20 yaş dişim çıkmış ve çürümüştü ama o böyle bir probleme neden olmadı. Gebelik için tedavi görüyorum, bu nedenle bu ay hamile kalıp kalmadığım belli olmadan diş hekimine gidemiyorum. Bu garip taddan ötürü de çok rahatsızım :KK43: nedeni nedir, lütfen yardım edin?

Arkadaşlar

Alt diş etlerimde çekilme baslamış. Ben yılda1 kere dişlerimi temizletiyorum. Ama yanlış fırçalama yapıyormuşum. en son gittiğim doktor söyledi. Hatta alt dişlerimden birinin köküne yakını görünüyor. Diş fırçalamamı değiştirsem bile bu dişin etini eski haline getiremezmişim. bana bir ameliyattan bahsetti. Damaktan alınan bir et parçasıyla dişetine yama gibi bişeyler yapacagını söyledi. Bu işlemi hemen yaptırmak istemedim. biraz araştırmak istedim. konu ile ilgili bu şekilde bi operasyon geciren varsa bilgi verebilir mi ltf ?
Ayrıca iyi bir doktor ismi de önerebilirmisiniz...

arkadaşlar merhaba benimde diş etimde çekilme var ama bnmki çok kaşınıyo yıllardır geçmedi üstelik sizinde kaşınıyomu? :18:

Merhaba bayanlar kardeşim 20 yaşında bir kaç yıldan beri diş eti çekilmesi sorunu var. İstanbul Üniversitesi diş hastanesine gidiyordu 6 ay da bir diş taşı temizliği yaptırıp evde de günde iki kere fırçalayıp ara yüz fırçasıyla temizleyip ardından ip muhakkak yapmaktaydı. Güngören diş hastanesine gitti orada da aynısını yaptı ek olarak temizlemeden 1 ay önce antibiyotik ve vitamin kullandı sonra diş taşı temizliği yapıldı. Kanaması yok başka ağız problemi bulunmamaktadır. Ancak bu tedavi ve bakımlara rağmen diş eti çekilmesinde ilerleme var ön alt kök gözükmeye başlamış. Yardım alabileceğimiz bir diş hastanesi ya da bildiğiniz Periodontoloji uzmanı bilgisi verebilir misiniz? Teşekkürler.

Dentshine Sarıyer/Maden Işıl hanım.

Arkadaşlar

Alt diş etlerimde çekilme baslamış. Ben yılda1 kere dişlerimi temizletiyorum. Ama yanlış fırçalama yapıyormuşum. en son gittiğim doktor söyledi. Hatta alt dişlerimden birinin köküne yakını görünüyor. Diş fırçalamamı değiştirsem bile bu dişin etini eski haline getiremezmişim. bana bir ameliyattan bahsetti. Damaktan alınan bir et parçasıyla dişetine yama gibi bişeyler yapacagını söyledi. Bu işlemi hemen yaptırmak istemedim. biraz araştırmak istedim. konu ile ilgili bu şekilde bi operasyon geciren varsa bilgi verebilir mi ltf ?

Babamın sadece bir dişinde böyle bir problem olmuştu. Yaptırmıştı. Çünkü daha fazla ilerlerse dişinizi kaybedersiniz. Çünkü kemik sertliğini yitiriyor.

Arkadaşlar

Geçmiş olsun cnm,benim doktorumdur kendisi.Diş hastalıkları uzmanı, nişantaşında yeri,www.dentec.com.tr adresinden bilgi edinebilirsin . Benim kanal tedavilerimi yaptı, konusunda gerçekten çok iyidir.

ailede erken dis kaybi var mi acaba?

Arkadaşlar

doktorunuz onerdiyse ve dediginiz kadar bir cekilme varsa bence yaptirin. en azından yapilan operasyonla daha fazla cekilme olmasi onlenir. vakanin durumuna gore ise az veya cok kapanma saglanir. islem korkutmadin sizi. rutinde uygulanan bir yontemdir.

her fırçaladığımda mutlaka ama mutlaka diş etlerim kanıyor maalesef :KK50:

şuan piyasadaki en yumuşak fırçayı kullanmama rağmen yine kanıyor :KK50::KK50::KK50::KK19:

diş etlerimi güçlendirici formül vs varsa uygulamak isterim :nazar:

diş etlerime denk getirmeden fırçalıyorum ama yinede kanıyor yaww :26:

ya benimde dişlerimin iç tarafı simsiyah biraz da mor ama doktora gittiğimde dişlerini temizlet gecer dedi mineral çökmesi mi neymiş

her fırçaladığımda mutlaka ama mutlaka diş etlerim kanıyor maalesef :KK50:

şuan piyasadaki en yumuşak fırçayı kullanmama rağmen yine kanıyor :KK50::KK50::KK50::KK19:

diş etlerimi güçlendirici formül vs varsa uygulamak isterim :nazar:

diş etlerime denk getirmeden fırçalıyorum ama yinede kanıyor yaww :26:

hangi fırçayı kullanıyorsun? :KK6: ben de kanama yok ama herhangi bir diş fırçası diş etime değer değmez çok garip bir rahatsızlık duyuyorum, geçen gün sensodyne expert (orta sertlikte) olan fırçayı kullanmaya başladım hem dişetlerime değdiği halde hiç rahatsızlık vermedi hem de etkili bir temizlik sağladı, fırçan eğer sensodyne değilse sensodynenin en yumuşak olanını dene istersen, ben memnun kaldım çünkü orta sertlikte olanını kullanmama rağmen :KK3:

hangi fırçayı kullanıyorsun? :KK6: ben de kanama yok ama herhangi bir diş fırçası diş etime değer değmez çok garip bir rahatsızlık duyuyorum, geçen gün sensodyne expert (orta sertlikte) olan fırçayı kullanmaya başladım hem dişetlerime değdiği halde hiç rahatsızlık vermedi hem de etkili bir temizlik sağladı, fırçan eğer sensodyne değilse sensodynenin en yumuşak olanını dene istersen, ben memnun kaldım çünkü orta sertlikte olanını kullanmama rağmen :KK3:

bende sensodyne nin hassas dişler için özel olarak tasarlanmış fırçasını kullanmama rağmen yine kanıyor diş etlerim maalesef :KK43: diş etlerim fazla hassas sanırım :KK50:

netten baktımda visvak filan çiğneyin diyordu :KK1: olmazsa öyle yaparım :KK52::KK9: başka önerilerde vardı ama aklımda visvak kalmış ,garipsedim mi naptım :44:

Diş etimi kestirecem.Acı oluyormu??Sonrasınıda merak ediyorum tabiii

Ben diş teli kullanıyorum da 2 yıldır.Tedavimin bitmesine 1-2 ay kaldı.Diş doktorum bana diş etlerimi keserse daha güzel bir gülüşüm olacağını söyledi ve 5 hafta sonra bu küçük operasyonu yapacakmış.Ama ben çok korkuyorum acaba çok sıkıntı çeker miyim ondan sonra diye.Eğer siz yaptırdıysanız biraz bilgi verebilir misiniz?Diş eti kesimi ve daha sonrasında yaşadıklarınızla ilgili :)

Merhabalar, benim ön alt dişlerimden birinin dişeti ciddi şekildecçekilmişti, yaklaşık 1 yıl aynı kaldı, kızarıktı ve dişiköküne yaklaşmıştı, doktora gittim,lazerle temizlenmesi gerektiğini, zamanla tüm dişlerimin çekileceğini, döküleceğini, ve bir sürü başka olumsuzluk yaşayacağımı anlattı, moralim çok bozuldu,üstelik tedavinin kesin çözüm olmadığını da söyledi.1000 tl de ücreti olur dedi. O moral bozukluğuyla nette araştırma yaptım. Ertesi gün bilmem kaç etkili pahalı bir diş macunu aldım (ki eskiden 1 liralıklardan alırdım) ve kekik suyu aldım. her fırçalamadan sonra kekik suyu ile gargara yaptım, açıkçası pek umudum yoktu. yaklaşık 1 ay sonra dişetim normal yerine gelmiş ve kızarıklık gitmişti. Çok şaşırdım ve mutlu oldum.Keşke ilk halinin fotoğrafını çekseymişim şimdiki haliyle karşılaştırmak daha kolay olurdu. Önüme gelene bunu anlatıyorum. Çünkü bu durumda olanları anlıyorum. Doktora gitmeden denemekte fayda var bence. Umarım faydalı olur. Sevgiler.

Merhabalar, benim ön alt dişlerimden birinin dişeti ciddi şekildecçekilmişti, yaklaşık 1 yıl aynı kaldı, kızarıktı ve dişiköküne yaklaşmıştı, doktora gittim,lazerle temizlenmesi gerektiğini, zamanla tüm dişlerimin çekileceğini, döküleceğini, ve bir sürü başka olumsuzluk yaşayacağımı anlattı, moralim çok bozuldu,üstelik tedavinin kesin çözüm olmadığını da söyledi.1000 tl de ücreti olur dedi. O moral bozukluğuyla nette araştırma yaptım. Ertesi gün bilmem kaç etkili pahalı bir diş macunu aldım (ki eskiden 1 liralıklardan alırdım) ve kekik suyu aldım. her fırçalamadan sonra kekik suyu ile gargara yaptım, açıkçası pek umudum yoktu. yaklaşık 1 ay sonra dişetim normal yerine gelmiş ve kızarıklık gitmişti. Çok şaşırdım ve mutlu oldum.Keşke ilk halinin fotoğrafını çekseymişim şimdiki haliyle karşılaştırmak daha kolay olurdu. Önüme gelene bunu anlatıyorum. Çünkü bu durumda olanları anlıyorum. Doktora gitmeden denemekte fayda var bence. Umarım faydalı olur. Sevgiler.

ne kadar güzel :KK9: senin adına sevindim, geçmiş olsun, kekik suyu kullandığını söylemişsin, macun olarak hangi macunu kullandın bu arada? :KK6:

X