Diş eti hastalıkları ...Bilgi ve paylaşım...

Arkadaşlar benim diş eti problemim war hemde baya kötü sanırım.. kırmızı we şiş şiş.. üstelik fırcalarken kanıyor.. ağız kokumda war.. ameliyat filan olmaktan korkuyorum.. Tel filanda takmazlar umarım :S başka bir yolu yokmudur :S lütfen yardımcı olunn..

Arkadaşlar benim diş eti problemim war hemde baya kötü sanırım.. kırmızı we şiş şiş.. üstelik fırcalarken kanıyor.. ağız kokumda war.. ameliyat filan olmaktan korkuyorum.. Tel filanda takmazlar umarım :S başka bir yolu yokmudur :S lütfen yardımcı olunn..

Ben dişçiye o kadar cok gittim ki,

Yirmilik çektirmem gerekiyordu bir turlu cıkamıyordu 2 yıl ağrısını cektim korkudan gidemedim,ama inanki ameliyat o cektiğim ağrıların yanında hiçmiş,

Tel taktırdım bazı zmnlar doktorum teli baya gerdi cok ağrım oldu ağrı kesici aldım.

Hatta ön dişlerimde dişetlerim cok gorunuyordu eskiden iki dişim aralık olduğu için arasındaki dişeti baya sarkıktı tellerim cıktıktan sonra dişeti operasyonu yaptılar elektrostatla dişetlerime hafif hafif elektrik akımı uyguladılar dişetlerim toparlandı cok duzgun bir dişeti hattına sahip oldum.hiç de acı yoktu.

Bir suru dolgu yaptırdım.

Ama inanın insanın canı dişçideyken hiç yanmıyor gerekli uyuşturmayı yapıyorlar.En cok problem varken doktor korkusundan ertelerken ağrı cekiyor insan.

mrb arkadaşlar benim de dşetlerimde sorun var şişler ve alt tarafta özellikle ayrılma var.ben pendikte oturuyorum.acaba pendik taraflarında tanıdığınız ya da tavsiye edebileceğiniz iyi bir periodontist var mı?

bendede diş eti problemi vardı doktorum kanasada yumuşak hareklerle fırçala demişti..ve adaçayını ağzımda gargara yağıyorum sabah akşam kanamıyor artık..

ya ben salı gideceğim,benım diş etlerim ne morrarma ne şişme,hiçbirşey yok,dişlerimde diştaşı çürük çarık yok,sararma hiçbirşey yok,ama kanıyor,ve kokuyor,etimde çelikme falan hiç yok,deli olcam

ya ben salı gideceğim,benım diş etlerim ne morrarma ne şişme,hiçbirşey yok,dişlerimde diştaşı çürük çarık yok,sararma hiçbirşey yok,ama kanıyor,ve kokuyor,etimde çelikme falan hiç yok,deli olcam

Mide problemin olabilir,ya da cürük,dişeti şişmesi falan olmasada,20liklerin o tarafta herhangi iki dişin arasında cok yiyecek birikiyor iyi temizlenmiyorsa koku yapabilir.O kanayan yerlerde dişlerin arasını diş ipi ile temizlemeni öneririm.Sonuçları da buraya yazarsan sevirim

Mide problemin olabilir,ya da cürük,dişeti şişmesi falan olmasada,20liklerin o tarafta herhangi iki dişin arasında cok yiyecek birikiyor iyi temizlenmiyorsa koku yapabilir.O kanayan yerlerde dişlerin arasını diş ipi ile temizlemeni öneririm.Sonuçları da buraya yazarsan sevirim

canım çok sağol,kaç kez gittim,diş aralarını temızleyelım diyolar,birşey yok,iyice açtılar araları,bulamıyorlar,çok bakıyorum dişleırme,zaten bembeyez,sigara falanda içmiyorum,mideden şüphelenıyorum,bak ablam yurtdışında yaşıyor,geçen yıl diş etleri kanamış,çokk,doktora gitmiş,doktor ilk iş midesıne endoskopi,ve daha endoskopiden önce direk sneın mıdende sorun var ondan kanıyor demiş,neyse endoskopiden sonra bir ilaç,ablamın şak diye bitmiş kanamsı,ya bızım doktorlar bızlen ilgilenmıyormu,başka bir tıpmı okuyorlar anlamdımki

canım çok sağol,kaç kez gittim,diş aralarını temızleyelım diyolar,birşey yok,iyice açtılar araları,bulamıyorlar,çok bakıyorum dişleırme,zaten bembeyez,sigara falanda içmiyorum,mideden şüphelenıyorum,bak ablam yurtdışında yaşıyor,geçen yıl diş etleri kanamış,çokk,doktora gitmiş,doktor ilk iş midesıne endoskopi,ve daha endoskopiden önce direk sneın mıdende sorun var ondan kanıyor demiş,neyse endoskopiden sonra bir ilaç,ablamın şak diye bitmiş kanamsı,ya bızım doktorlar bızlen ilgilenmıyormu,başka bir tıpmı okuyorlar anlamdımki

Kesinlikle katılıyorum bizim doktorlar pek ilgilenmiyor.Ben bunu bildiğim için artık önce bir önaraştırma yapıyorum cevremden kırk kişiye danışıyorum doktora gittiğimde de sorularımı soruyorum.biz sormazsak hiçbişey açıklamıyorlar saf saf geri gonderiyorlar şu ilaçları al şu saatte iç bu kadar.

Nasreddin hoca boşuna dememiş bana hekim değil damdan düşeni getirin diye :))

merhaba dişçiden geliyorum,tabikide tahmın ettiğim gibi başladı temizlemeye,iyice açtı araalrını:)40 dk sürdü,adam bile bunaldı yanı o derece,kokunun diş eti kanamasından olduğunu söledi,6 ay ara ile temizlet,eğer diş etinde kanam devam ederse üniversite hastahanesine git,o zaman cerrehi müdahale gerekıyor dedi,ve bir sürü kızdı,dişlerimizi 5 dk fırçalıcakmışız..başım ağrıdı adam gerdi sabah sabah beni,

kızlar bana İzmir'de bir doktor önerebilir misiniz acaba? güvenmek çok zor gerçekten. diş etlerimde çekilme olduğunu farkettim doktor önerilerinizi bekliyorum . . . :KK59:

arkadaşlar eğer ağız kokunuz varsa büyük ihtimalle diş ya da diş eti problemlerindendir. ben de yaşadım bu sorunu. bi kere çok kötü birşey kendin farkedemiyorsun. kimi insan diş fırçalamak nedir bilmez, kimileri de ne kadar bakarsa baksın gene de kurtulamaz.biraz da şans işi, yapıyla alakalı. doğru yolu bilmek çok önmli. eğer doğru şekilde tedavi olursanız kurtulursunuz. tedavi olmakla da bitmiyor doğru bakımı öğrenip, hiç ama hiç aksatmadan yapmak gerekiyor. yoksa aynı şikayetleriniz yeniden başlar. ağız kokunuz varsa büyük ihtimalle diş taşları ve diş eti enfeksiyonlarından dolayıdır. hiç zaman kaybetmeden diş hekimine gidip diş taşlarınızı temizletin. doğru diş fırçalama tekniğini mutlaka ama mutlaka öğrenin, araştırın. yatmadan önce, hasta bile olsanız, yorgunluktan ölseniz de dişlerinizi fırçalayın, ve diş ipi kullanın (hele ki dişleriniz sıkı şekilde dizilmişse). diş eti kanaması kesinlikle normal birşey değil. elma yerken, diş fırçalarken kanardı benim. normal herkeste var sanırdım. çünkü küçüklüğümden beri böyleydi. toplumumuzda küçük yaştan itibaren 6 ayda bir diş hekimine gitme alışkanlığı olmadığı için, problemlerimizin çözümü gecikebiliyor maalesef. diş fırçalamak yeterli olmuyor. düzenli hekime gitmek, doğru şekilde diş fırçalamak, diş ipi hatta dil temizleyicisi kullanmak gerekiyor. ihmal etmeyin sonra çok üzülürsünüz.

:KK57:
arkadaşlar eğer ağız kokunuz varsa büyük ihtimalle diş ya da diş eti problemlerindendir. ben de yaşadım bu sorunu. bi kere çok kötü birşey kendin farkedemiyorsun. kimi insan diş fırçalamak nedir bilmez, kimileri de ne kadar bakarsa baksın gene de kurtulamaz.biraz da şans işi, yapıyla alakalı. doğru yolu bilmek çok önmli. eğer doğru şekilde tedavi olursanız kurtulursunuz. tedavi olmakla da bitmiyor doğru bakımı öğrenip, hiç ama hiç aksatmadan yapmak gerekiyor. yoksa aynı şikayetleriniz yeniden başlar. ağız kokunuz varsa büyük ihtimalle diş taşları ve diş eti enfeksiyonlarından dolayıdır. hiç zaman kaybetmeden diş hekimine gidip diş taşlarınızı temizletin. doğru diş fırçalama tekniğini mutlaka ama mutlaka öğrenin, araştırın. yatmadan önce, hasta bile olsanız, yorgunluktan ölseniz de dişlerinizi fırçalayın, ve diş ipi kullanın (hele ki dişleriniz sıkı şekilde dizilmişse). diş eti kanaması kesinlikle normal birşey değil. elma yerken, diş fırçalarken kanardı benim. normal herkeste var sanırdım. çünkü küçüklüğümden beri böyleydi. toplumumuzda küçük yaştan itibaren 6 ayda bir diş hekimine gitme alışkanlığı olmadığı için, problemlerimizin çözümü gecikebiliyor maalesef. diş fırçalamak yeterli olmuyor. düzenli hekime gitmek, doğru şekilde diş fırçalamak, diş ipi hatta dil temizleyicisi kullanmak gerekiyor. ihmal etmeyin sonra çok üzülürsünüz.

arkadaşım çok güzel yazmışsın,doğru,katılıyorum,ve şans işi,ben çok baktığım halde kurtulamadım,doktor suçlama kendını gentik dedi,vee ağzımdadişlerim görüntüsüde rengıde süper,ama doktor dediki yapılcak bişey yok,hepsi çekılcek diş yapılcak dedi,kaç tane gezdim,yok bulamadım..kabullendım artık

Benimde diş etlerim sorunlu, sürekli diş taşı oluşuyor. İpananın diş eti hassaslı macununu kullanıyorum.

diş etlerim şimdiye kadar hiç olmamıştı fırçayı dokundurduğum an kanıyor!Baktım fırçalayamıyacağım ben de elimi iyice sabunladım biraz da temiz su döktüm.Diş etlerime tabii bittiği kısma gelmeden masaj yaptım hafif ovarak kanama bitti.Kan dolaşımı arttı galiba iyi geldi.

Sinirini bozuyor insanın çok fena..Daha fırçayı nazikçe temas ettirir ettirmez nası kanıyor anlatamam.Neyse bitti şükür..Doktoruma soruyorum gittikçe diş etlerim nası diye normal diyor? Acaba stresten olmasın hayatım boyunca hiç olmamıştı..
1366.jpg

şimdi yalnızca önde iki tane dolgulu olan dişlerin etleri minnacık kopmuş gibi sürekli kanamaya eğilimli ne yapılabilir arkidaşlar hello england?:KK57:

Dişçinin taşlı yollarını aştık ve uyuz dişçime vardık..Kim mi ben ve yine ben..Bu kaçınılmaz sondan kaçış yoktu ve muayene olduk.Dişetleri iltihab olmuş üçü tedavi edilmeye başlandı..Neymiş diştaşı varmış kaç dakika yonttu sanırsın aytaşı var çıkıntı hissettiklerim ney diyordum ben de bayağı temizledi etler kanadı morardı vıyyy vıyyy!:18:Nefret ediyorum dişle ilgili her şeyden ama bana ceza verilmiş uğraş dur çocukluğumdan beri böyle sanki yapıştırılmışta hepsi birden dökülecek gibi..Yani bilgi vereyim dedim aynı sorunu yaşayanlara.

Doktor bana şunları yapmamı söyledi iple temizlenecek ama dikey olarak yataylamasına değil arası yalnızca..Fırçayla dişetleri de fırçalanacak daireler çizilerek nazik bir şekilde günde iki kere her diş dibi 8-10 kere fırçalanacak..Hee olur 45 dk dişlerimize ayıralım..Napalım mecburuz sizde temizleyin ben fırçalayan biri olarak bu duruma düştüm bilemiyorum bir de böyle deniyeceğim bakalım ne olacak...:KK25:

X