- 14 Aralık 2007
- 201
- 4
- 44
inatla fırçalayın dendiğini duymuştum arkadaşa.
hadiiii:1shok:
denicem, çok teşekkür ederima.s.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
inatla fırçalayın dendiğini duymuştum arkadaşa.
hadiiii:1shok:
denicem, çok teşekkür ederima.s.
Arkadaşlar benim diş eti problemim war hemde baya kötü sanırım.. kırmızı we şiş şiş.. üstelik fırcalarken kanıyor.. ağız kokumda war.. ameliyat filan olmaktan korkuyorum.. Tel filanda takmazlar umarım :S başka bir yolu yokmudur :S lütfen yardımcı olunn..
ya ben salı gideceğim,benım diş etlerim ne morrarma ne şişme,hiçbirşey yok,dişlerimde diştaşı çürük çarık yok,sararma hiçbirşey yok,ama kanıyor,ve kokuyor,etimde çelikme falan hiç yok,deli olcam
Mide problemin olabilir,ya da cürük,dişeti şişmesi falan olmasada,20liklerin o tarafta herhangi iki dişin arasında cok yiyecek birikiyor iyi temizlenmiyorsa koku yapabilir.O kanayan yerlerde dişlerin arasını diş ipi ile temizlemeni öneririm.Sonuçları da buraya yazarsan sevirim
canım çok sağol,kaç kez gittim,diş aralarını temızleyelım diyolar,birşey yok,iyice açtılar araları,bulamıyorlar,çok bakıyorum dişleırme,zaten bembeyez,sigara falanda içmiyorum,mideden şüphelenıyorum,bak ablam yurtdışında yaşıyor,geçen yıl diş etleri kanamış,çokk,doktora gitmiş,doktor ilk iş midesıne endoskopi,ve daha endoskopiden önce direk sneın mıdende sorun var ondan kanıyor demiş,neyse endoskopiden sonra bir ilaç,ablamın şak diye bitmiş kanamsı,ya bızım doktorlar bızlen ilgilenmıyormu,başka bir tıpmı okuyorlar anlamdımki
arkadaşlar eğer ağız kokunuz varsa büyük ihtimalle diş ya da diş eti problemlerindendir. ben de yaşadım bu sorunu. bi kere çok kötü birşey kendin farkedemiyorsun. kimi insan diş fırçalamak nedir bilmez, kimileri de ne kadar bakarsa baksın gene de kurtulamaz.biraz da şans işi, yapıyla alakalı. doğru yolu bilmek çok önmli. eğer doğru şekilde tedavi olursanız kurtulursunuz. tedavi olmakla da bitmiyor doğru bakımı öğrenip, hiç ama hiç aksatmadan yapmak gerekiyor. yoksa aynı şikayetleriniz yeniden başlar. ağız kokunuz varsa büyük ihtimalle diş taşları ve diş eti enfeksiyonlarından dolayıdır. hiç zaman kaybetmeden diş hekimine gidip diş taşlarınızı temizletin. doğru diş fırçalama tekniğini mutlaka ama mutlaka öğrenin, araştırın. yatmadan önce, hasta bile olsanız, yorgunluktan ölseniz de dişlerinizi fırçalayın, ve diş ipi kullanın (hele ki dişleriniz sıkı şekilde dizilmişse). diş eti kanaması kesinlikle normal birşey değil. elma yerken, diş fırçalarken kanardı benim. normal herkeste var sanırdım. çünkü küçüklüğümden beri böyleydi. toplumumuzda küçük yaştan itibaren 6 ayda bir diş hekimine gitme alışkanlığı olmadığı için, problemlerimizin çözümü gecikebiliyor maalesef. diş fırçalamak yeterli olmuyor. düzenli hekime gitmek, doğru şekilde diş fırçalamak, diş ipi hatta dil temizleyicisi kullanmak gerekiyor. ihmal etmeyin sonra çok üzülürsünüz.