Diş eti hastalıkları ...Bilgi ve paylaşım...

Hımm ağrı kesici içtim çıkar çıkmaz doktordan bir de bir kez daha içtim onun dışında çok şükür bir ağrım olmadı sadece görünüş berbattı..Umarım alt dişlerde ağrısız olur..

Benim diş etlerim çok kötü ya uyrken kanıyor sabah kalktığımda dilimin üstünde kurumuş oluyor iğrenç ötesi bi durum daha önce kanama için gargara yaptım ve bi kaç ilaç kullandım ama tkr oldu. Muz yerken bile kanıyor:gitme:

Canım o zaman sende görünsen iyi olur benimde öyleydi fırçalarken ser birşey yerken ekmekten bile kanıyordu...

Aynen cnm. Önce çene cerrahına gitmem lazım çenem aşırı kütlüyor daha sonra diş etine, dişten çeneden çok çekiyorum. Nasıl bi tedavi uyguluyorlar bilgin var mı?

verdiğin bilgiler için sağol duyguege... bişey daha sorucam:ecrin_bebek: senin kendi dişlerine mi uygulandı bu işlem, yani benim sadece kaplamalarımın olduğu yerdeki diş etlerim böyle. seninkilerde kaplama mı, öyleyse değiştirilme gibi bi durum var mı? merak ettim...

bende bikaç ğündür dişeti kanamasıyla ugraşııyorum..öncesiii agrıyan dişimi doldurturdum işini çok iyi yapan bii dişşcimize sonrasııı dişeti kanamam va rfirçaladıktanm onra oluuyoo geneldeee geçmesse bakcam tekrardan

Canım yaa çok geçmiş olsun, benim sadece alt dişler temizlendi. Uyuşturmaya gerek duymadılar. Çok da ağrım olmadı. Ama görüntü ben de fenaydı. Dişetlerimimn nekadar çekildiğini diştaşlar temizlendikten sonra fark ettim ve ürktüm açıkçası...

Ağzımda diş kalmadı bu yaşta... senağlama

Verdiğin bilgiler için çok teşekkürler.. Aydınlatıcı olmuş gerçekten... :1hug: Umarım alt dişlerini işleminin de bir an önce ve acısız yaptırırsın ve kurtulursun...

Sağol tatlım sanada geçmiş olsun benimde aynı öyle estetik olarak görüntü baya bozulduÇok moralim bozuldu açıkcası..Doktor sağlıklı dişin bu desede..
Şimdi mesela 2 dişim ayrık duruyor aralıklı yani daha önce ortası doluydu meğer o etler sarktığı içinmiş..
Dahada bitmedi yeni yıldan hemen sonra tekrar gidicem..

Benim de ağzımı kapatınca, yani dişlerimi üst üste getirdiğimde, tek sıra olan dişler, şimdi tamamen kaymış durumda ve alt taraftaki dişlerim de komple yukarı doğru çıkmış, yani bir kavis yapmış halde, resmen uzamışlar!!!! ışte aynen dediğin gibi diş etlerinin sarkması ve gevşemesinin neticeleri hep bunlar malesef. Ve sordum, geri dönüşü de yokmuş maelsef.... Sadece daha da ilerilemesini engelleyeceğiz elimizden geldiğince...

Arkadaşlar merhaba. Sanırım 4 gündür diş etimde iltihap var. Dıştan yanağım şişti ve ağzımı açamıyorum bu şişme yüzünden ağzım kilitli gibi. Şuan maddiyat nedeni ile dişçiye gidemiyorum. Geçirebilecek bişey biliyor musunuz acaba? Yemek bile yiyemiyorum kaç gündür

Benim de ilk olarak geçen Sene alt ön dişlerim sallanıp hassaslaşmaya başladı ve sonrasında dayanılmaz bi ağrıya neden oldu..Doktora gittiğimde yakın zamanlarda grip olup ,ateşlenip ateşlenmediğimi sordu.Gribal enfeksiyonlardan sonra iltihap kendini bu şekilde çıkarıyo sanırım.Gargara verdi fakat kısa sürede ağrım dinmeyince 2 tane hap yazdı.Damak şişti ve toparlandı sonra.Stresten de oluyor sanırım.xxDerinxx eczaneye gidip durumunu anlat onlar sana uygun bi gargara verirler.

Kızlar dişeti iltihaplarınız geçmezse ve kırmızıysa sürekli dişeti çekilmesi olmuş olabilir..Buna mutlaka dikkat edin tedavisi çok zor ve masraflı..Aman koruyun dişlerinizi arkadaşlar...

selam arkadaşlar anneminde dişeti sorunu var sorunu şu: feci bir şekilde dişetleri sızlıyor ne kanama nede şişlik var sadece dişetleri sızlıyor. doktora gitti ve doktor sensodyne diş macunu kullanmasını söyledi ilaç falan yazmadı. annem dişmacununu kullanıyo tuzlu suyla gargara yapıyo karanfil yağı bile sürüyo ama bi değişiklik yok. bu durumu yaşayan var mı? neler yapılırsa geçer bu sızlama? ve bu sızlama dişeti hastalığı mı?

Arkadaslar dis eti problemlerine karsi veya bir arkadasin yazdigi gibi annesinin sizlamasina karsi, burada yani Almanya`da CHX icerikli gargara tavsiye ediyoruz.
CHX= Chlorhexidin denilen bir ilac ve dis etinin iltihaplanmasindaki sorumlu olan tüm bakterileri üldürüyor, fakat Türkiye`de yasamadigim icin orada bu ialcin adinin ne oldugunu bilmiyorum.
Ancak gidip eczaneden sorun derim.
Dis eti iltihabi coksa günde 3 kere 1-2 hafta boyunca gargara yapin. Bakin tabiki gencliginize dönmez o disetleriniz ama en azindan iltihabi kurutmus olursunuz.
Sonra sigara dis etin bas düsmani, azaltin veya birakin derim.
Sonra düzenli sabah kahvaltidan sonra ve gece yatmadan 3 dakika boyunca her zaman fircalamaniz sartki o bakteriler üremesinler.
Gece dislerinizi fircalamadan uyumayin, birde dis ipligi veya ara dis minik fircalarida kullanirsaniz dis eti iltihabiniz zamanla kuruyacaktir.
Yani 1. hyjen
2. düzenli fircalama
3. gargara
bunlari yapinca dis etiniz rahatlar. Simdilik uzaktan bu kadar size yardim edebilirim.

dişlerim kanıyor,hassas temizletince dis etlerim eriyor sanki araları açılıyor. mecburen temizletiyorum fırcaladğım halde yine aynı hale dönüyor dis etimde sorun var sanıyorum ama doktorlar temizlemeden baska bir sey yapmıyor ve söylemiyor ilacı yok mu diyorum yok diyorlar.off off

işte bende buna kızıyorum diş doktorları burada millete yok bilinçsiz iş yapmayın yok diş hekimlerinden başkasına ağzınızı açmayın diye veryansın ediyolar sorada gidiyosunuz sizden nasıl fazla para alırım diye gereksiz işlem yapıyolar ondan sonrada ayıkla pirincin taşını.yazık günah yaa inan okurken neşeli45 arkadaşımız için hem üzüldüm hemde sinirlendim tabiki çok değerli diş hekimlerimiz var ama bu çürük elmalarda insanın sinirini bozuyor hem bu diş gittimi biaha gelmiyorki çok geçmiş olsun neşeli45.bence insanlar dr lara gittikleri zaman helede özellere sölenen leri direk kabul etmeyin sorgulayın bu ne yaa sırf para için kesip biçme derdindeler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…