Diş eti hastalıkları ...Bilgi ve paylaşım...

Slm kızlar bende bişey sormak istiyorum benim önden 6 dişim köprü protez 3 yıldır bir sorunum yoktu son 2 haftadır iltihap oluştu diş etimde doktorumu aradım ilaç verdi kullandım pek ii gelimedi sanırım sorun devam ediyo ne yapmalıyım zamansızlıktan doktora gidemiyorum

hepinize gesmis olsun diliyorum.. benimde dis etlerinde sorunlar var. dr gunde 3 defa 15 dk fircalamami soyledi. fircalamamin ardindan parodontax isimli macunu verdi. devam ediyorum cekilme yok oldu sayilir dis etlerimde duzeldi rengi kirmizi idi simdi acik pembe oldu. birde her fircalamadan sonra misvak kullandim onunda çok faydasi oldu. herkese misvagi muhakkak tavsiye ederim..

bende bundan 1-1,5 yıl önce diş eti hastaliği yüzünden küçük bir operasyon geçirdim, üstten ön dişlerimde 6-7 tanesini kesti diş diplerini temizledi ve dikiş attı 8-9 gün durdu dikişler o dönem bayağa zorluk çektim, altlardan 4 tane dişide ön yine onlarıda etleri yaktı.. şimdi tekrarladi yine etlerim kanıyor dr. tekrar gittim bana bir gargara verdi onu kullandim sonra antibiyotik verdi bol bol diş etlerimde dahil düzenli fırçalamamı söyledi sonuç ne olucak bilmiyorum, çünkü diş eti hastalığının arkası diş çekilmesi ve diş kaybı

Evet gülerken diş etlerının gözükmesı estetık olarak bı sorundur.Bı hekıme başvurursan bunu tedavı edebilir.

Dişte oluşan ıltıhap ilaç alarak düzelmez.İlaç sadece hekımın yaptığı tedavıye destek olabilir.Acil olarak hekıme gıtmelısın dışetı tedavını yapmalı canım.

bende de bu sorun var ...ki dişlerimi çok severim akannehir

sizinle paylaşmak istedim dr. ibrahim saraç oğlunun kürü,umarım işinize yarar..

Diş eti çekilmesi (paradontoz) için bitkisel kür tarifi

1,5-2 yemek kaşığı kır papatyasını 1 bardak kadar suda, kısık ateşte, 4-5 dakika kaynatın. Kür ılıdıktan sonra dişlerinizi bu bitki kürü ile fırçalayın. Bu işlemi, diş eti çekilmesi sorunu geçinceye kadar her gün düzenli olarak yapın.

Yukarıdaki kür ayrıca kanser hastası olan ve kemoterapi uygulanan kişilerin ağız içi yaraları için de oldukça etkilidir. Bu ağız içi yaraların tedavisi için yukarıdaki kür ile düzenli olarak gargara yapılmalıdır.

bende bugun diş taşlarımı temizlettim birde yukardan 1tane altan 3diş etimi kesti dr şuan kan toplamış durumda orda umraım iyi olur

diş eti hastalıklarının genelde nedenı bakterıler ve yanlıs dıs fırcalamaktır
bu ndenele dogru sekılde fırcalama yapılmalıdır
dıs etlerının 1 numaralı dostu tuzlu su gargarasıdır

bende de aynı problem vardı.alt diş etlerim mordu.sağlıklı bir diş eti pembe renkte olmalıymış.doktoruma gittim.tatarların temizlenmesi gerektiğini böylece diş etlerimin rahatlayacağını söyledi.temizlettim.biraz acı vericiydi çünkü bunu yapmadan uyuşturmak için iğne yapması gerekti.aradan 3 ay geçti ve şu an o bembeyaz dişlerimde kararmalar söz konusu.sigara kullanmıyorum,her gün mutlaka fırçalıyorum.tekrar aynı acıyı çekmek istemediğimden temizletemiyorum.sensodyn le fırçalamaya başladım.bakalım işe yarayacak mı bilmiyorum.ama tartarlar bir kere temizletilince sanırım devamının da gelmesi gerekiyormuş

Diş eti tedavisi görmeye başladım bende.yarın randevum var
ığrenç kırmızı dişetlerine sahibim.
Uykudayken ağzımdan kanlı sıvı akmasıda cabası.
Bu kırmızılıkla diş eti tedavisi yapamayız dedi.
Gargara,diş ipi yazdı.Yarında büyük ihtimal dişeti tedavisine başlanır heralde.
Aynı durumda olan varsa,yada bu süreci yaşayıp bitirmiş olan paylaşabiliriz.

yaa bana biri bilgi versin ben yurtdisindayim burda sigorta disdoktora gitmeni herseyini ödüyor ama nisanlim türkiyede durumuda iyi sayilmaz ve kac aydan beri disetlerinden sorunu var disetleri cekilmis durumda altdisleri sallanmayada baslamis.nezamandan beri doktora git diyorum ama malum durumu iyi olmadigi icin gidemiyor.Dislerinden olacak diye cok üzülüyorum yardimci olmak istiyorum ama elimdende bisey gelmiyor (

Canım bıran önce diş doktoruna gitsin,sigortası falan varsa karşılar tedaviyi.

Selamlar..
Bende pazartesi günü dişetlerimdeki iltihaplanmadan ve kanamadan dolayı küretaj tedavisi oldum..Uyuşturulup yapılmasına rağmen inanılmaz gerildim..3 seansta yapılcak şuan sadece üst dişlerim bitti haftaya alt dişlerim için gidicem
Şuan dişlerimin arası yara görünümünde kan oturdu morardı berbat görünüyor umarım en kısa zamanda geçer..
Hepinize geçmişler olsun çok zor gerçekten..

bu tür hastalıklarda diş macunu kullanımı çok önemli benim arkadaşımında diş eti çekilmesi vardı. gittiği doktorr diş macunu önerdi ve onu kullandı.Şuan bir şikayeti yok.

meraba duyguege, doktorun dişeti hastalıkları uzmanı mı? aynı sorun bende de var .yazdan beri korkumdan gidemiyorum. küretaj nasıl bi işlem,dişetlerin kesilip dikiliyo mu?.. doktorun kim.. ben hala karar veremedim de..
çok geçmiş olsuna.s.

cok ucuk rakamlar isteyebiliyorlarmış bu tedavi için sanırım ne kadara yaptırıyorsun sen? iyileşme ne kadar suruyor biraz bilgi verebilir misin?

Ben de merak ettim küretajı ?? Kaçtır gidiyorum ama hiç böyle bir işlemden bahsedilmedi bana CADIARZU . Sadece diş taşı varmış o temizlendi ve kaç aydır diş plağı verip gönderiyorlar...

Yaramadı o da...

Kanama yok ama iltihap için birşey yapılmıyor nedense

cok ucuk rakamlar isteyebiliyorlarmış bu tedavi için sanırım ne kadara yaptırıyorsun sen? iyileşme ne kadar suruyor biraz bilgi verebilir misin?

İyi akşamlar arkadaşlar kusura bakmayın biraz geç oldu ama kaç gündür bakamıyorum laptopu eşim işyerine götürüyordu ancak yazabildim..

Şimdi bütün yapılanları anlatmaya çalışıcam yine eksik olursa sorabilirsiniz arkadaşlar..
Pazartesi gittim ilk önce sadece üst dişlerimden başlandı ağzımın uyuşması için üst tarafa 2 iğne vuruldu ucu kıvrık çengel gibi ve aynı zamanda hava ve su püskürten bir cihazla bütün dişetlerimin altına girilerek temizlendi yaklaşık 40 dakika kadar sürdü bittiğinde bütün ağzımın içi kan revan içindeydi tabi ağzımdaki makinenin çektiklerini saymıyorum..Eşimin söylediğine göre bütün dişetlerim patlatılmış
Tabi bu süreçte hiç birşey hissetmedim eve geldiğimde ağzımın için dişlerimin arası kan doluydu..1 hafta boyunca günde en az 8 10 kere dişlerimi fırçaladım ve antiseptik ağız gargarası yaptım birde tuzlu su gargarası..Bugün 1 hafta oldu yarın alt dişlerim için gidicem inşallah..

Erbek 2004 arkadaşım muhtemelen seninki benim dişetlerim kadar ileri boyutta değil küretaj tamamen dişetinin altına girilip pis kan boşaltılıyor ve sonra dişetlerine temiz kan doluyor tabi alttaki plak kreç ne varsa temizleniyor canım..
Birde ücret hakkında bilgim yok eşimin arkadaşı ve aralarında anlaştılar arkadaşlar..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…