Diş cektirme korkusu

Iste beenden bahsediliyor zira disci koltugund bAyilmis biri olaraktan dis hekimini bile korkutmus biriyimdir.sorun su ki igne cekim degil benim korkum o matkap ve sesi disaridan duysam tansiyonum dusuyor fenalasiyorum carpinti basliyor o derece yani allah korktuguyla sinarmis insani ondan tirsiyorum. disler cok onemlicok

bende çok korkuyorum
4 tane yarım çıkmış 20lik dişim var çekilecek.
hiç çürüğüm yoktu azılarım lekelenmeye başlamış geçen farkettim onların dolgu olması lazım.
ama nasıl olacak bilmiyorum.
kendimi o dişçi koltuğunda dişim çekilirken ya da dolgu yapılırken hayal ettiğimde elim ayağım uyuşuyo
bide o aletlerin sesi yokmu

Ödüm patlıyor. Üstelik sorun 20'lik dişimde. Dışarı çıkamamış ve alınması gerekiyormuş.
Doktor söyledi, çıktıktan sonra ben ağlamaya başladım.
Bekledikçe de sıkıntı yaratırmış ama düşündükçe bile kaçıp gidesim geliyor.

O ilthiap olsa gerek. Bende de eskiden çıkmıştı oradan biliyorum. Önce dişimde çok fena bi agrı olmuştu, ertesi gün de işte o diş etinde sivilce gibi iltihap çıkmıştı. Sıkınca da igrenç igrenç bir şey akmıştı. Ama uzatmadan gidip halletmiştik. Öyle canım falan da yanmadı.

Hem korkunun ecele faydası yok. Acı çekecegini bilsen bile git kurtul... ki dedigim gibi acı falan çekmiyorsun.

Bennnnnnnnnnnnnnnn....kendine bir cimcik at......hissettin mi? Disini cektirirken bu kadarbile hissetmiyeceksin.

Bunun en buyuk sebebi karsilastiginiz yanlis doktorlar. Ben doktoruma cok guveniyorum yirmilil disimi bile bir gr aci hissetmeden sadece baski duygusu ile cekirdim ve dikis atmadi. Kardesimi goturdum dikis aticam dedi son anda gelistirdigi taktik ile 5 dkda kalkti benden kolay atlatti. Ama baska doktora kirik icin acil gittim normal hayatta gorustugum bi insan ve cok severim ama.doktorlugu berbatmis meger. Eli agir kavrami gecerli sanirim. Igne yeri bile gunlerce sizladi. Sut disi cekerken onumdeki kizi da aglatmisti suphelenmistim ztn simdi tekrar gitmem lazim nasil.ayarlasamda kendi doktoruma gitsem diye dusunup duruyorum. Korkmayin duzun bi doktor buldugunuzda gercekten aci degil baski hissediyorsunuz.

Birde iltihap o kdr artttiysa tehlikeli olabilir patlatmayin ve en azindan gidip ilac alin kurusun kist olursa daha beter is acar basiniza

Ya işte insan başkalarından korkunç hikayeler duyunca daha kötü oluyor. Sezeryan oldum bu kadar korkmadim çünkü bayılıyorum ordaBu zamana kadar Disciye hiç gitmedim sadece temizletmistim bu kadar. Birde bebeğim var emziriyorum morfin nasıl olacak acaba dozunu az veriler diye de endiseleniyorum

Benim de dişim kırıldı, çürük kırıyor. Kökü varsa dolgu yaparlar. Ben yaptirdım memnunum. Zaten uyusturuyolar dişinu acımıycak. Bu arada hamilesiniz sanirim doktora belirtin bunu

5 aylık kızım var emziriyorum
Hım doktora söylersin emzirdiğini ona göre ya ilaç verir ama çekmesi de riskli .çok kötüyse emzirme ilaç bitimine kadar mama ver zarar görmez .îğne korkunuz varsa da çok acımıyor da bazı özel doktorlarda spreyi var ...

Iltahap kapana kadar beklemekle iyi etmemissin...zamaninda.gitseydin belki dolguyla disi kurtarirlardi cekilmezdi ne guzel... Dis cektirme konusunda neden korktugunu anlamadim...aci duyacagini dusunup acidan mi korkuyorsun..? Daha once dis cektirdin mi bilmiyorum ama korktugun aciysa canin acimiyor zaten :)) sifir aci...sadece dise morfin vurulurken bocek isirigi kadar ignenin acisi oluyor...hissetmiyorsun bile...yirmi dakkaya kalmadan agzinin o tarafi komple uyusuyor sifir his...sonra doktor agzinin icinde insaata basliyor resmen :) ama sen disaridan izleyen bir yabancidan farksiz oluyorsun....doktor agzina pense gibi birsey sokyyor disini onunla tutup saga sola oynatiyor tak diye cekip aliyor sende oyyyylee izliyon...ne bir aci ne bir sizi zerre his yok...bitti gittiiiii...bu kadar basit... :))
Sonra eve gidiyorsun sicak soguk gidalardan bi sure uzak duruyorsun..morfinin etkisi gecince az b sizliyor..belki o gece biraz zonkluyor...sinra.o da.geciyor...
Yani korkcak bir sey.yokkkk :))

Bu arada Iltahapli disi hemen cekmezler zaten...iltahap gecene kadar ilac verirler..

Ayyy o Neymis oyle Adam gibi uyusturamamis mi... Bayan diye genellemeyelim aslinda..benim disimi bayan doktor cekti cok sorunsuz yapti..dolgu mu yine bayan bir doktor yapti o da cok iyiydi...yine de hastanelerden nefret ediyorum..

ben 20lik dişimi çektirmiştim.uyuşturucu iğne sayesinde çok acı hissetmedim ama dişin kökü çok sağlammış zor çıkmıştı.doktor bacağını koltuğa koyup destek almıştı dişi asılırken ödüm patlamıştı çatur çutur sesler gelmişti dişimden bu kadar zor çekilmesine rağmen çektirdikten sonra hiç ağrım olmadı şişlikte olmadı.rahatladım çünkü 20lik dişim çıkamadığı için sürekli iltihaplanıyordu.çektirdim kurtuldum.korkma anlık bişey o korku,sonrasında çok rahatlayacaksın.

disim kirilmisti hava alıyordu ağrılar başladı doktora gittim ilaç falan verdi kanal tedavisi olacaktı. Ilaclari içtim ağrı falan geçti tabiki bende korkum olduğu için gitmedim sonra. Hamile kaldım bu sürede disim parcalanmaya başladı ve yine ağrılar. Bu sefer başka Disciye gittim hamile olduğum için müdahale edemedi ağrı kesici antibiyotik verdi bu şekilde gecistirdim. Hep bu korkudan şimdi dişimi kaybedicem. Yarın Disciye gidicem bakalım ya bide emziriyom şuanda o nasıl olucak onu düşünüyorum

Inşallah

Suan allah inandirsin kalbim carpmaya basladi kanim cekildi bayilmak uzereyim ellerim buuuuuuuzzzzz gibiiiii. Bende cok korkuyorum ve disciye gitmem gerek.. cocukken disim cekilmisti veee cok ama cok acimisti o gunden sonra fobi olustu gidemiyorum ne yapacammm benn bununyazarken bile korkudan agliyorum allahimmm benden korkani yoktur bu dunyadaa o koltukta bile hungur hungur aglarim o derece cok korkuyorummm acimiyor demissiniz fakat cocuklugumda yasadigim o cekimden sonra inanmiyorum beni bayiltip cekseler olmuyor muu ?elim ayagim bosaldi suann oooffff

Cnm cektirdin mi ? Acidi miii

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…