Diş cektirme korkusu

Yokk o ara kar coktu çıkamadım. Geçen gün gittim Disciye kem Kum etti daha vereceği antibiyotigi bilmiyor bana randevu verdi guvenemedim gitmedim. Başka yerlere gidicem. Bi de guatr çıktı onunla uğraşıyorum suan

Çok mu acıdı sen küçükken çektiklerinde....iyi uyusturamadılar o zaman....canım gözünde büyütme büyüttükçe korkun büyür...eğer çektirmeyse işlemin iyi bir doktor bul..korkunu anlat..hassas olduğunu söyle iyi uyuştursun...çekmede iyi uyuşunca acı falan olmaz....dolgu yine zahmetsiz...uyuşturuyorlar guzelce...içini temizleyip dolduruyorlar...yine acısız..kanal en pisi diye biliyorum hiç yaptırmadım o yuzden o konuda bir yorumum yok...

Kucuktumm hemde saglam disimi cekti diste curuk yoktu sadece arka iki disim arasindaki dis eti ikisnin arasina gelmis siskin diye cekti cahill adam 12 yasinda cikacak ordan dis dedi ve cikmadi 3igne vurdu ve cekerken coook acidi o gunden sonra fobi olustu disci dendimi allah inandirsin boyle tansiyonum dusuyor fenalasiyorum. Gelelim problemime lise zamaninda disim kirilmisti korkudan kimseye demedim dr da girmedim. Suan 23 yasindayimhafif kulagim agirmaya basladi ve gitmem gerektigini anladim. Disim kirik ama bir tarafindaki kirik olan bolgede disin cok az kismi disarda diger tarafinda kirik yok birde ortasi acik. İns. Derdimi dogru ifade edebilmis ve anlamissinizdir disimin halini.. Acaba disimi vekerler mi yoksa dolguyla kurtarilir mi.. Herkes bana dolgu hiiic acimaz dedi.. Dokguya karsi cesaretim geldi fakat cekerse cok korkuyorum aksi gibi 20lik disimde hafif cikmis fakat dis etim sis gibi agri vs yapmiyor.
Burada okuduklaeima gore ameliyat olmam gerekiyor.. Ben kendimi. Bir yerden atsam anca yeridir

Birde ozele gitmem daha iyi olur degil mi ? Hani dis hastanesine gitsem asistanlara yaptiriyorlar daha mi cok aci cekerim igne vururken aciyor mu cook ? Keske bayiltip ne yaparsalar yapsalar

Birde ozele gitmem daha iyi olur degil mi ? Hani dis hastanesine gitsem asistanlara yaptiriyorlar daha mi cok aci cekerim igne vururken aciyor mu cook ? Keske bayiltip ne yaparsalar yapsalar
Canim doktor cok yanlış yapmis sağlam dis cekilir mi ya..travma yasaman cok normal...bunu ancak iyi bir doktorda agrisz acısız rahat bir dis operasyonu geçirerk atlatirsin galiba..

Disin kirildiktan sonra cok beklemissin..ağrı yapıyorsa kulağına dogru curumus olabilir..bazen curukler kendini hic belli etmiyor..benim curugumde oyleydi..birgün otururkn disim kırıldı oyle durup dururkn..ağrı sızı yok..doktora gittim hemen ertesi gün dolgu yapsın diye..doktor disin kirilmamis çürümüş ustelik çürük koke kadar inmiş artik dolgu yapılmaz dedi cekti... Yani gözünü korkutmak istemm ama kırık niyetiyle gittigin çürük cikabiliyor...
Aslında dolgu ile dis cekimi arasinda acisal acidan bir fark olmadi ben de..duydugum tek aci ikisinde de uyuşturucu iğne damaga vurulurkn sinek ısırıgi kadar bi aciydi...sonra 15 dakika kadar bekliyorsun agzin yamulup salyanin aktığını farketmeyeck kivama gelince çekiyorlar :)))
Iğne tabiki cok acitmiyor..iğne vurulurkn gozunu kapat ve güzel bir sey düşün..igneye bakma..kol cimdirilmesi kadar bi aci duyacaksn o kadar...
Dolgu da disin orta bolgesini boyle sanirim donen bi aletle oyuyorlr ama hicbir sey hissetmiyorsun..ağzının icinde insaat isleri gibi bir tak isler yapiyor sen de lzliyorsun :)) sifir aci...çekimden daha uzun ama...
Cekim de de sifir his..iyi uyusmasi onemli..ben dis hastanesinde muayene oldum ama senin icin rahat etsin ozele git..doktorada durumunu anlat..korktuğunu iyi uyusturmasini soyle...hicbir sey hissetmeycksin oyle dusun..eger cekim basladgnda aci hissedersen (bu cok dusuk bi ihtimal) doktora mudehale et ve disinin uyusmadigini soyle...
Korkma.unutma dis dedigin bekledikce muayenesi zorlaşan bi is.
Belki benim sansim rahatsizlgimi farketmemin sabahi doktorun kapısını calmam olmuştur..
Ben otuz yasimdayim hala hicbir yirmiligim çıkmadı ve alttan baski yapip on yildir dönem dönem yogun bas agrisi yapiyorlar ama yirmilige benim de cesaretim yok..eti yirtamamis gomulu disleri ameliyatla aldirmayi ben de göze alamadim...
Kanal tedavisi de olmadim onun hakkinda bir bilgim yok ama cekim ve dolguya gore sıkıntılı diye duydum can..o yuzden agrilarin artip is kanal tedavisine donmeden doktora kos bence...
Doktordan sonra yaz merak ederm :)

Ablacigik cok tesekkur ederim epey bir moral verdiniz.. Dun o morallae arkadasa whatsapptan yazdim kuzeni vardi dis doktoruydu.. Sansima adamla playsl station oynuyorlarmis gel cafeye geciyoruz dedi bende sabredemedik aksamin 21:30 da gittim cafeye dr. Hastamis kim dedi bende elimi kaldirdim.bakayim disine dedi gosterdim kanal tedavisi ve sonrs dolgu olur ded yarina yanima gel dedi (bugun icin ) Az da olsa icim rahatladi.. Eve geldim yataga girdim allahimmm beyniki kemiriyorum. Disimi gordugunde pek aydinlik degildir ya yarin gittigimde yok bu dis cekilmelik derse diye neler dusundum. Gozume uyku girmedi sabaha kadar gozlerim acik disim hafiften zongluyor. Dikkatimi cekti gece 2 gibi okunca agri kesildi boyle disim uyusmus gibi hissettim. Sonradan sabaha karsi uyuyakalmisim suan uyandim kii asiri bir mide bulantisi basladi sebebini anladim dun aksam kafaya cok taktim ve bugunde doktora gidecegim stress mideme vurdu kalbimin ritmi degisti.. saat 12 yada 1 gibi giderde gosteririm disimi. İnsallah cekim demez buyuk ihtimal iltihaplidir ilac verir haftaya gel der. Haftayada ins 25inde ankaraya gidecegim.anca 1nisan gibi donerim off ne olacak hiiic bilmiyorum mayistada nisanim var ins. o zamana kadae halledilir. haber ederim abla.. İnsallah disim komple halledildiginde aaaaa hiiiic aci hissetmedim keske bu zamana kadar beklemeseydim derim ahh ahh :)

Muhakkak oyle diyecksin dusunme bunu...bak curumus disin Jabalpur dedigine gore kirik olayini asmis...ama cekmez ianal yapar..disi kurtarmayi amacliyor...Jabalpur hic yaptirmadim ama cekim ve dolgudan biraz daha uzun siren daha zahmetli bi operasyon diye biliyorum...biraz agzima acik oturman gerekebilir koltukta...bunu sıknti yapma...ve canin acirsa doktoru uyar uyusmanin tam gercekleamedigi konusunda...cok da bekletme o disi bekledikce zahmeti buyur....hepinizi bir seylerden korkuyoruz..Ben de igneden korkarim zaman zaman..ta da baska bir seyden...ama sorunun baska cozumu yoksa frayed okul ne olacaksa olsun demek gerekiyor bazen...o sıkıntıyi her gun cekmektense bi kere ceo nursing Gitsin..benim cok inandigim bir sey var ki kadin cok guclu bir varliktir...o baring goruntusunun altinda cok gucludur dayaniklidir..kendine guven

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…