Diş cektirme korkusu

turkuazzzzz

aklımın iplerini saldım
Kayıtlı Üye
15 Nisan 2014
109
80
Iyi geceler kızlar disimde kırık vardı hava alıyordu korkudan bir türlü doktora gidemedim sonra o disim iyice paramparça oldu ve kökü kaldı sadece cürüdü. Dün bir baktım disimin yanında adeta sivilceye benzeyen bişey çıkmış bir dokundum iltihap patladı.bu gün baktım yine aynısı çıkmış. Ya ben çok korkuyorum disciden aranızda benim gibi olup korkusunu yenen var mi

var......... dur anlatıcam ............

sen ne kadar geç gidersen çekim o kadar zorlaşır bilgin olsun

Iltihaplı ise önce antibiyotik ilaç verir kullanırsın sonra çeker.iltihaplı iken asla çektirmeyin doktr çekse de izin vermeyin .korkma derin nefes al ver .gerisini doktora bırak uyuşturuyor zaten duymazsın uyuşturucu iğne biraz rahatsız ediyor o kadr .geçmiş olsun ...

yok böyle bir korku, her turlu amelıyat operasyona razıyım ama diş ve dişe iğne sözkonusu olunca kendımden gecıyordum :) ...(benım korkum dişe vurulan iğne)

sonra dr.umla konusunca anladı durumumu, bayılacak gıbıydım, nasıl o ıgne vuruldu anlamadım, bıraz sprey ile uyuşturuyor, ıgneyı vuruyor, uyuşan yerden bır daha ılac sıkıyor, ınan hıc anlamadım...

ve suan ıkıncı dıs kaplamalarımı kullanıyorum o kadar anlamadım yanı....bu konuda önceden dr. ile konuşmak cok onemlı, yoksa ben mumkun degıl eskı kaplamaları sokturup yenısını taktıramazdım.....

Böyle örnekler görünce içim rahatliyor biraz ama sonra yine başlıyorum korkmaya Güzel bir doktor arastircam sizlerinde bana onerebilecegi bir yer var mi? Istanbuldayim. Ssk doktorlarından korkuyorum

Sağolasın

kimi iğneden korkuyor çektirmekten korkmuyor.bende iğneden hiç korkmuyorum çektirmekten korkuyorum.kadın doktora denk geldim acıyor dediğim halde yapıştı çekti dişimi.ağlayarak çıktım odadan.şimdide diğer dişlerimi çektirmeye korkuyorum.

korkunun ecele faydası yok bende korkarım o dişe iğne olayından ama mecbur kalınca dayanıyorsun.bende çürüğümü dolgu yaptırdım ağrım sızım yoktu hemde benim.Ama o çürük ilerler de kanal tedavisi olmak zorunda kalırım korkusundan iğneye razı oldum yarım saatte bitmiş oluyor korkma

Böyle örnekler görünce içim rahatliyor biraz ama sonra yine başlıyorum korkmaya Güzel bir doktor arastircam sizlerinde bana onerebilecegi bir yer var mi? Istanbuldayim. Ssk doktorlarından korkuyorum

ben kaç dr.a gıttım ikna olana kadar.... ılk sorduğum: iğnede acıyacak mı? idi.
ve , ''evet, bıraz ''lafını duyunca kacıyordum ordan......
uzun sure yaptırmadım korkudan, ben de ıstanbuldayım, çalıştığım kurumun ozel dr. u etılerde yeri ama sanırım dısardan hasta kabul etmıyordu, yinede sormak lazım tabi..ona anlattım durumumu ve o :'' hiç acımayacak, korkma'' dedi ve sahiden de acımadı..

Ahh benim kaprisimi çekecek bir doktor lazım sanırım geçen halam dişini çektirdi doktor çok suratsiz falan dedi sorularına bile cvp vermemiş. Bende böylesine dusmekten korkuyorum baya bi araştırmaya girmem lazım artık o dişçi senin bu dişçi benim gezerim desteginiz için teşekkürler

evet ıkna olana kadar gezmen lazım korkuyorsan...ama gerçekten bu ısı hıc acıtmadan yapan da var... başkası dese belki inanmazdım ama kendım bızzat en agır dıs tedavılerını gordum güle oynaya gectı hemde :)

Ben korkuyorum ayni benimde senin gbi iki azi disim kirikdi yillar önce kanal Tedavisi gerkydu discye gttm kadinlar gnuydu hatrlyrm elektrik gtti doktr igneyi dudagma bi cakti :) o gndn snra disciye gtmdm h
Normlde igne vs hc korkma direk acarm kolumu neyse yllar gecti kök kaldi ama agri olmydu taki hamile kalincaya kdr ah ne cektm hamilelikte o dis agrsndan ne hap iceblyrm ne bise sabahlara kdr agladim dis agrilarindan allah bilir dohum yaptm vs tabi zaman geçti hala gtmyrm ama agrio artk sürekli antbytk agri kesici ayakta onlarla duruydum migdem delincek diyede korkyrm
Artk tak etti 1 2 hafta once dedim hergn cekcegme bikre cekerm bi cesart gttm yattm iki sat beklettler tam vazgecioke kadin geldi bi sprey bi igne bi igne daha agzm yuzum yamuldu :)
Kök du bide doktr geldi çekti acimadi ama sıkıntıya gelemiyorum basmda durdkca skntya grdm o igne vrlrken fln br iki gn sizladi oh dedm gecti bu sfer diger hc agrimayan kök diş coştu :)
Tekrr gdeblrmym blmyrm smdilik gene agri kesiciye devam ; )
Bir degl iki degl çekilecek dis cok 20 likler curuk kök kanal Tedavisi hamilelijte dislerm baya yprandi yani anlcgn disci fobsii fena bisi ben bdaha gdermym blmyrm :)
Seni ck iyi anlayblyrm

Bende de var o korku hemde nasil bir bilsen. belki 10 yil oldu ici oyulmus bir azi disim var.Agrimadigi icin varligini bile unutmus durumdayim.simdi bebek dusunuyoruz biran once doktora gitmem lazim.hatta bugun yumurtlama gunumdu sirf bu yuzden bu ay erteledim.1 ay icinde mutlaka gitmem lazim ama nasil!

hicbisey olmuyor,zaten o bolgeyi uyusturur doktorunuz hic bisey hissetmezsiniz..ben ayni anda 2 tane yirmilik disimi cektirdim,toplamda 5 dk surmedi bile..ama siz boyle ihmal etmeye devam ederseniz diger dislerinize de curuk iltahap yayilir.biran once doktora gidin

ben ortaokuldayken korkudan aylardır dişimi çektirmemiş acıyla kıvranmıştım en sonunda zorla çektiler ve ondan sonra 2. dişimi çektirmeye kendim gittim. inan hiçbir acısı yok, iğne yapıyor 15 dk içinde komple uyuşuyor ağzın zaten dilini ısırsan bile anlamıyorsun. bu arada iğneyi de hissetmiyorsun rahat ol derdinden kurtul. sonra keşke daha önce çektirseydim diye söyleneceksin =) geçmiş olsun

Bu kadar korkmayın. Kanal tedavisi ve dolgu yaptırması çok çok daha zorlu bir durum. İki saat matkapla dişinizi oyuyorlar. Üstüne bir de oraya bir çivi takıp sabitliyor bilmem ne. Çok zorlu bir haftaydı benim için. Doğru düzgün uyuyamamıştım. Bir de üstte en arkada olduğu için diş çok acılı geçmişti.

o abse çok tehlikeli yalnız. bir an önce gidip antibiotiğinize başlayın. zaten bir süre kullanmadan çekim yapmayacak. ertelemeyin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…