Direkt evlilik niyetiyle başlamak?

Bence çok doğru yapmışsınız. Zaten kendisi açmış konuyu ve bence cümleleri tamamen size mesaj. Yani takiliriz ama evlenmeyelim. Hele karşıma dusunecegim biri cikarsa diyince resmen sıvamış. Sizden o halde gorusmeyelimi beklemediği için zoruna da gitmis belli :) oh canima değsin iyi yapmışsınız. Bir bildiği varmış hadi canım yalanını sevsinler.
Yani 20 li yaşlar olsa hadi gezelim tozalım ama bence 30 dan sonra biraz daha kartları açık oynamak gerekiyor. Çocuk dusunuyormussunuz ne güzel neden zamanınızı ona harcayacaktiniz ki. İyi yapmışsınız bence. İnşallah karsiniza sizi hak eden birisi çıkar 🙏

Bir şeyi merak ediyorum çocuk düşünmeyen adamları nasıl buluyorsunuz ? Ben hiçbir zaman çocuk istemedim de düşünmedim de etrafımdaki en tembelinden en çalışkanına bütün erkek arkadaşlarım baba olma hayaliyle yanıp tutuşuyor

Arkadaşımın 7-8 yıllık bir ilişkisi var. belki daha fazla. kız çocuk istiyor. adam baştan beri evliliğe karşı. nedendir bilmem ayrılmıyor da ya da ayrılamıyor bilmiyorum. kız şu an 40 ı geçti. ne ara evlenip çocuk yapacak. baştan bıraksa belki evlenip çoluk çocuğa karışacaktı ama şu an biyolojik olarak şansı çok azaldı bence. velhasıl doğrusunu yapmışsınız

Arkadaşımın 7-8 yıllık bir ilişkisi var. belki daha fazla. kız çocuk istiyor. adam baştan beri evliliğe karşı. nedendir bilmem ayrılmıyor da ya da ayrılamıyor bilmiyorum. kız şu an 40 ı geçti. ne ara evlenip çocuk yapacak. baştan bıraksa belki evlenip çoluk çocuğa karışacaktı ama şu an biyolojik olarak şansı çok azaldı bence. velhasıl doğrusunu yapmışsınız

Kadin ayrilmiyorsa bile, adam hic mi düsünmüyor "ben sebep oluyorum" diye :KK43:

Kesinlikle karşı tarafı ürkütecek şekilde evlilik delisi gibi davnramadım zaten akışında olur herşey diye düşündüm ki kendisine de söyledim tanırız birbirimizi olmazsa herkes kendi yoluna bakar illa evleneceğiz diye birşey yok dedim. Ama karşı taraf çok keskin bir şekilde evlilik hakkında olumsuz yorum yapınca vakit kaybetmek istemedim.
Doğru olanı yapmışsınız.

Merhaba hanımlar 33 yaşındayım. Ara ara birileriyle görüşüyorum. Niyetim herşey yolunda giderse evlilik. Arada aracı olunca karşı tarafın da evlilik niyetiyle görüştüğünü biliyorum. Fakat farklı bir tanışma olunca niyeti hemen belli etmek doğru mu sizce? Aslında başımdan geçen olayı anlatsam doğrusunu yanlışısını söylerseniz daha doğru olur.

Eğitimde biriyle tanıştım. Aynı yaşıtız. Herşey çok güzel gidiyordu İlgili, kibar evlerimiz 10-15 dakika uzaklıkta. Bazı kriterleri çevremdeki insanlara uymasa da (kariyer+dış görünüş) ben kesinlikle bunları sorun etmedim çünkü etkilendim kendisinden. Baya karnımda kelebekler uçuşuyor falan, kendisinin de hisleri yoğun. Eğitimden yaklaşık bir kaç ay sonra iletişime geçtik ve görüştük yüz yüze. Hiçbir problem yok. Elektriğimiz baya tuttu, planlar yapıyoruz, gayet güzel anlaşıyoruz. 2.görüşmeyi yaptık. Laf arasnda arkadaşıyla yaptığı konuşmadan söz etti. Arkadaşıyla evlilikle ilgili nasıl konuştıklarını, "oğlum ne evliliği, böyle kafam rahat" vs gibi cümleleri dile getiriyor. Neyse benim tabi yüzüm düştü. Evlilik düşünmüor musun diye direkt sordum ilerde kafama göre biri çıkarsa olabilir, (ben değilim yani başkası çıkarsa:)) evlilikten korkmuyorum ama şu an düşünmüyorum hele çocuk hiç düşünmüyormuş. Ben de kendisine evlilik ve çocuk düşündüğümü bu şekilde devam edemeyeceğimi belirttim. O da saygı duyduğunu belirttti hemen masadan kalkmadık ben gayet kararımdan emin hiç üzüşmemiş gibi sohbete devam ediyorum fakat o enerjik, esprili adam gitti omuzları cokmus adam geldi. Birden modu düştü, üzüldüpünü o kadar iyi anladım ki.. Neyse kalktık benı arabamın olduğu yere bıraktı seni de evine bırakayım dedım istemedi, tavirlı davrandı ve tokalasmak istesem de tokalasmadı benimle.

Bu olaydan sonra tekrar bır kez konustuk wp dan. Benim hemen kestirip attığımı, orada o lafları söyledıysem bır bildiği var diye düşünmem gerektiğini söyledi. Fakat konu çocuk konusuna gelince yine istemediğini üstüne basa basa hatta bu konu açılınca daha da istemediğini belirtti. Ben de boşa vakit kaybetmememiz gerektiğini dile getirdim. Mesajı yazdım ve sadece beğeni atıp bıraktı. Cevap bile yazmadı ben de heryerden çıkardım.

Şimdi benim sorum şu, görüştüğüm kimseye niyetimin evlilik olduğunu söylemiyorum, belli yaşa gelmiş insanlarız akışında olur herşey diye düşünüyorum fakat farkettim ki söylemesem de alttan bu mesajı vermeye çalışıyorum gibi. Niyetimi hemen belli edersem çok mu itici görünürüm. Bu arada niyetim evlenmek derken hemen nikah masasına gidiyoruz değil tabiki:) Birbirimizi tanıyalım, bir şeyler paylaşalım, birlikte yeni yerler görelim istiyorum. Kafamda şu da soru işareti adama niyetimi belli etmesem ki mesela bu görüştüğüm kişi bu konuyu açmasa 1-2 sene konuştuk, birşeyler paylaştık ciddi bir adım beklerken adam bana ben evlilik düşünmüyorum derseee:)) Boşa vakit kaybı olmaz mı?
En doğrusunu yapmışsınız, ne istediğini bilmeyen biri ile yıllarınızı harcamayın zaten...

Çok üzücü değil mi ya kız kendisine neden bunu yaptı acaba çocuk istediği halde 😔 Yani aşk sevgi tamam güzel şey yaşamak lazım ama ileride ayrilirlarsa kızın yaşayacağı pişmanlık bence çok büyük. Şansı varsa keşke yumurtalarını dondursaydi 😔 çocuk istememek çok doğal bence ama isterken mahrum kalmak üzücü.

Kadin ayrilmiyorsa bile, adam hic mi düsünmüyor "ben sebep oluyorum" diye :KK43:
adam baştan beri açık oynuyor🤷‍♀️
Çok üzücü değil mi ya kız kendisine neden bunu yaptı acaba çocuk istediği halde 😔 Yani aşk sevgi tamam güzel şey yaşamak lazım ama ileride ayrilirlarsa kızın yaşayacağı pişmanlık bence çok büyük. Şansı varsa keşke yumurtalarını dondursaydi 😔 çocuk istememek çok doğal bence ama isterken mahrum kalmak üzücü.
4 yıldır tanıyorum. 4 yıldır her gördüğümde ayrıl diyorum ama sanırım emek verdim saçmalığı var ya bi de evleneceklerine inanıyor sanırım hala. gerçi evlense nolucak. en iyi ihtimalle 41 inde anne olmayı deneyecek. her şey nasip tabi ama gerçekçi olmak lazım. çok zor🤷‍♀️

Merhaba hanımlar 33 yaşındayım. Ara ara birileriyle görüşüyorum. Niyetim herşey yolunda giderse evlilik. Arada aracı olunca karşı tarafın da evlilik niyetiyle görüştüğünü biliyorum. Fakat farklı bir tanışma olunca niyeti hemen belli etmek doğru mu sizce? Aslında başımdan geçen olayı anlatsam doğrusunu yanlışısını söylerseniz daha doğru olur.

Eğitimde biriyle tanıştım. Aynı yaşıtız. Herşey çok güzel gidiyordu İlgili, kibar evlerimiz 10-15 dakika uzaklıkta. Bazı kriterleri çevremdeki insanlara uymasa da (kariyer+dış görünüş) ben kesinlikle bunları sorun etmedim çünkü etkilendim kendisinden. Baya karnımda kelebekler uçuşuyor falan, kendisinin de hisleri yoğun. Eğitimden yaklaşık bir kaç ay sonra iletişime geçtik ve görüştük yüz yüze. Hiçbir problem yok. Elektriğimiz baya tuttu, planlar yapıyoruz, gayet güzel anlaşıyoruz. 2.görüşmeyi yaptık. Laf arasnda arkadaşıyla yaptığı konuşmadan söz etti. Arkadaşıyla evlilikle ilgili nasıl konuştıklarını, "oğlum ne evliliği, böyle kafam rahat" vs gibi cümleleri dile getiriyor. Neyse benim tabi yüzüm düştü. Evlilik düşünmüor musun diye direkt sordum ilerde kafama göre biri çıkarsa olabilir, (ben değilim yani başkası çıkarsa:)) evlilikten korkmuyorum ama şu an düşünmüyorum hele çocuk hiç düşünmüyormuş. Ben de kendisine evlilik ve çocuk düşündüğümü bu şekilde devam edemeyeceğimi belirttim. O da saygı duyduğunu belirttti hemen masadan kalkmadık ben gayet kararımdan emin hiç üzüşmemiş gibi sohbete devam ediyorum fakat o enerjik, esprili adam gitti omuzları cokmus adam geldi. Birden modu düştü, üzüldüpünü o kadar iyi anladım ki.. Neyse kalktık benı arabamın olduğu yere bıraktı seni de evine bırakayım dedım istemedi, tavirlı davrandı ve tokalasmak istesem de tokalasmadı benimle.

Bu olaydan sonra tekrar bır kez konustuk wp dan. Benim hemen kestirip attığımı, orada o lafları söyledıysem bır bildiği var diye düşünmem gerektiğini söyledi. Fakat konu çocuk konusuna gelince yine istemediğini üstüne basa basa hatta bu konu açılınca daha da istemediğini belirtti. Ben de boşa vakit kaybetmememiz gerektiğini dile getirdim. Mesajı yazdım ve sadece beğeni atıp bıraktı. Cevap bile yazmadı ben de heryerden çıkardım.

Şimdi benim sorum şu, görüştüğüm kimseye niyetimin evlilik olduğunu söylemiyorum, belli yaşa gelmiş insanlarız akışında olur herşey diye düşünüyorum fakat farkettim ki söylemesem de alttan bu mesajı vermeye çalışıyorum gibi. Niyetimi hemen belli edersem çok mu itici görünürüm. Bu arada niyetim evlenmek derken hemen nikah masasına gidiyoruz değil tabiki:) Birbirimizi tanıyalım, bir şeyler paylaşalım, birlikte yeni yerler görelim istiyorum. Kafamda şu da soru işareti adama niyetimi belli etmesem ki mesela bu görüştüğüm kişi bu konuyu açmasa 1-2 sene konuştuk, birşeyler paylaştık ciddi bir adım beklerken adam bana ben evlilik düşünmüyorum derseee:)) Boşa vakit kaybı olmaz mı?
Yaşın küçük değil tabi ki evlenmek ve çocuk isteyeceksin. boşver sakın vakit kaybetme onunla. Zaten karşına seni sevecek bir adam çıkarsa seni sürükler götürür, hiç böyle ürkek Ceylan triplerine girmez

Bence iyi yapmışsınız gezip tozup takılacaktı dangalak beyimiz sonrada bir ara boşluk bulursa evlenecekti demekki... Baştan niyetini öğrenmişsiniz... Öküzist sendromuda mevcut "öyle biri çıkarsa ileride evlenirim" cümlesi belirti vermiş öküzist seviyesi 10 üzerinden 100... Bence çok şanslısınız çünkü bu sendromlu kişilerle evlenip henüz mutlu olan görmedim 😂 biraz ot görseler peşine düşüyolar tabi siz pırlanta olunca dangalaklığını ortaya koymuş... Allah sizi korumuş verilmiş sadakanız varmış...

Cok dogru yapmissin. Belirli bir yastan sonra bu konulari cok daha erken konusmak gerekiyor. Ve karsisinizda olgun bir insan olunca sorun olmamasi lazim. Iki kisi icin de en iyisi beklentilerle ilgili net olmak.

Daha tanışma aşamasında sizinle evleneceğini nereden bilip de ona göre cümle kurabilir ki?
Bana aceleci geldiniz
Evlenme konusunu hemen hop açmasaydınız keşke büyü bozulmuş gibi geliyor bana. Belki üç ay sonra evlenmek isteyecekti sizinle. Doğru insan mı emin olmalı herkes.
Biz eşimle 27de tanıştık. 2 sene bittiğinde herkes aman oyalıyor ediyor diyordu. Biz takılıyoruz ya kafasındaydık. Gün geldi ikimiz de hazır olduk evlendik. Zamanla insan tanıyor emin oluyor bana göre. Asıl ilk görünce evlilik dese adam yaşım geldi hadi evlenelim diyen biri gibi gelirdi bana. Ben evlenmek için evlenen birini değil, benimle evliliği düşünmeye başlayan birini tercih ederdim

İkinci buluşma evlilik-çoluk çocuk konuşmak için biraz fazla erken değil mi?öncesinde bir eğitimde tanışmışsınız adamı yıllardır tanımıyorsunuz ki..
Kadın halimle bir flörtüm tanışma aşamasında şak diye evlilik kartını önüme koysa ya da konuyu ben açmışsam bile evlenmezsek görüşmeyelim tadında konuşursa bi soğurum itilirim ondan, tam bir kezban itemı bu durum.
Hatta adamın amacının evlilik,benim ise sadece bir Araç/üreme makinası olarak görüldüğümü düşünürüm. Oysa amaç Ben olmalıyım..birlikte yaşlanılmak istenen, çok sevilip benden bir parçayla taçlandırılmak istenen .. evlilik ise bu yolda bir araç olmalı.umarım aradaki farkı anlatabilmişimdir.
Takdir edersiniz ki böyle bir durumu da 2 buluşmada konuşup sonuca bağlamak mümkün değildir.Amaç sadece takılmak ise zaten farkeder,yol verirdiniz.

Doğru olani yapmissiniz bende evlenmeden önce biriyle tanıştım beni begendigini söyledi, görüşmek istediğini konuşuyoruz yüz yüze geldik evlilik düşünmedigini dile getiriyordu bende görüşmeyi sonlandirdim
Çok hosuma giden biriydi esimle tanistim evlendim
Suan iyiki hemen gorusmeyi sonlandirdim diyorum esimle gayet mutluyum ve o kisi hala bekar.

Daha tanışma aşamasında sizinle evleneceğini nereden bilip de ona göre cümle kurabilir ki?
Bana aceleci geldiniz
Evlenme konusunu hemen hop açmasaydınız keşke büyü bozulmuş gibi geliyor bana. Belki üç ay sonra evlenmek isteyecekti sizinle. Doğru insan mı emin olmalı herkes.
Biz eşimle 27de tanıştık. 2 sene bittiğinde herkes aman oyalıyor ediyor diyordu. Biz takılıyoruz ya kafasındaydık. Gün geldi ikimiz de hazır olduk evlendik. Zamanla insan tanıyor emin oluyor bana göre. Asıl ilk görünce evlilik dese adam yaşım geldi hadi evlenelim diyen biri gibi gelirdi bana. Ben evlenmek için evlenen birini değil, benimle evliliği düşünmeye başlayan birini tercih ederdim

Ben de zaten kendisiyle evlenip evlenmeyeceğimi bilemiyordum ki... Burada dile getirmek istemiyorum ama hijyen ile ilgili bir durum gözüme çarptı mesela. Bir çok kişi olumsuz da düşünebilir ama ben mesela o an heyecandan görmedim, sorun etmedim belki de ilerleyen zamanlarda bu durum gözüme çarpıp soğuyup evlenmek de istemeyeceğim. Anlatmak istediğim şu, ben de evlenelim yoksa olmaz mantığında değildim ki. Beyfendi böyle bir konu açmışken evliliği düşünen hiçbir kadın o cümlesinden sonra rahat rahat ilişkiye devam edemez diye düşünüyorum o an orada konuşmasa bile kafasında soru işşareti olur bu konu. Ayrıca evliliği geçtim çocuk kesinlikle istemiyorum diyen biriyle nasıl kafa rahatlığıyla devam edebilirim ki?

İkinci buluşma evlilik-çoluk çocuk konuşmak için biraz fazla erken değil mi?öncesinde bir eğitimde tanışmışsınız adamı yıllardır tanımıyorsunuz ki..
Kadın halimle bir flörtüm tanışma aşamasında şak diye evlilik kartını önüme koysa ya da konuyu ben açmışsam bile evlenmezsek görüşmeyelim tadında konuşursa bi soğurum itilirim ondan, tam bir kezban itemı bu durum.
Hatta adamın amacının evlilik,benim ise sadece bir Araç/üreme makinası olarak görüldüğümü düşünürüm. Oysa amaç Ben olmalıyım..birlikte yaşlanılmak istenen, çok sevilip benden bir parçayla taçlandırılmak istenen .. evlilik ise bu yolda bir araç olmalı.umarım aradaki farkı anlatabilmişimdir.
Takdir edersiniz ki böyle bir durumu da 2 buluşmada konuşup sonuca bağlamak mümkün değildir.Amaç sadece takılmak ise zaten farkeder,yol verirdiniz.

Ben de bunu anlamıyorum yaaa!!! Niyeti evlenmek olan kadın neden kezban damgası yiyor hemen. Bana da evlilik delisi gibi davranan biri itici görünür ki kendisi nasıl gelecekteki planlarında evlenmek ve çocuk olmadığını belirtiyorsa ben de gelecek planımdan söz etmiş oldum. Evlilik delisi gibi davranmadım
kezban ne alaka?

Bir kadin bir erkek neden flört eder birbirinden hoşlandığı için sevdigi icin birlikte olmak istediği için falan bu da evlilige dogru gidecektir dogal olarak eğer birlikte bir aile kurmaya engel ozel baska bir durum yoksa tabii. Aradaki bu çekim olmadan alttan verilen evlilik imalari itici olabilir bu karsinizdaki insanin da sizin icin dogru kisi olmamasi ihtimalini arttırir diye düşünüyorum. Ben eşimle tanıştım aramizda duygusal çekim ilk karsilasmamizda oluştu yani birkac gorusmemiz sonrasinda seninle evlenmek istiyorum yoksa gorusmek istemiyorum triplerine girmistim yaşlar 24 falan simdi dusununce komik geliyor da kimse hicbir yere kacmadi sartlar olgunlasinca da evlendik 6 yil sonra olgunlasti ancak sartlar da neyse 😂aranizda biraz olsun evliligi dusundurecek bir cekim varsa itici gelmez imalariniz diye düşünüyorum ama yoksa itici gelebilir bence bir şeyler hissettiginiz biriyle karsilarsaniz imalarda bulunsaniz daha iyi olabilir

Kesinlikle dogru olanı yapmıssınız sonucta belli bir yasa gelmişsiniz bu muhabbetlerin gecmesi cok normal.. Bende eşime ikinci gorusmede ciddi bir ilişki dusunup dusunmedigini sormustum, kimseyle gonul eglendirecek vaktimin olmadıgını gayet net soylemiştim. O da bana ciddi dusundugunu ifade etmişti. Bu şu demek degil tabiki gorusuyorum kesin evlilik olacak degil, bir sure konusursunuz gezersiniz maddi manevi her konuda uyumlu giden bir ilişki soz konusuysa duygularda hızlı bir sekilde gelişir ve evlilik yolunda adımlar atılır. Şahsen bu yontemle beş ayda nikah masasına oturdum😁mutluyum sukurler olsun darısı sizlere 😊

Bir kadin bir erkek neden flört eder birbirinden hoşlandığı için sevdigi icin birlikte olmak istediği için falan bu da evlilige dogru gidecektir dogal olarak eğer birlikte bir aile kurmaya engel ozel baska bir durum yoksa tabii. Aradaki bu çekim olmadan alttan verilen evlilik imalari itici olabilir bu karsinizdaki insanin da sizin icin dogru kisi olmamasi ihtimalini arttırir diye düşünüyorum. Ben eşimle tanıştım aramizda duygusal çekim ilk karsilasmamizda oluştu yani birkac gorusmemiz sonrasinda seninle evlenmek istiyorum yoksa gorusmek istemiyorum triplerine girmistim yaşlar 24 falan simdi dusununce komik geliyor da kimse hicbir yere kacmadi sartlar olgunlasinca da evlendik 6 yil sonra olgunlasti ancak sartlar da neyse 😂aranizda biraz olsun evliligi dusundurecek bir cekim varsa itici gelmez imalariniz diye düşünüyorum ama yoksa itici gelebilir bence bir şeyler hissettiginiz biriyle karsilarsaniz imalarda bulunsaniz daha iyi olabilir

Şimdiye kadar görüştüğüm kimseye acık acık niyetim evlilik bak yoksa olmaz gibi bir cümle kurmadım ya da evlilikle ilgili açık açık bir şey söylemedim. Genelde gelecek planlarından söz edilir ilişki oturunca. İleri de şöyle yaparız, böyle yaparız diye karşınızdaki kişi sizi planlarına dahil eder oradan bi anlarım niyetini:) Çok haklısınız mesela ben bu adamdan elektrik aldığım için bana evlilikten söz etseydi itici gelmezdi sanırım bana:) Tabi dozunda olduğu müddetçe
Biz de şartlar olgunlaşsa da çocuk yok, adam baştan bunu kesin dille belirtti. Hatta bititdikten sonraki 2. konuşmada kesinlikle istemediğini üzerine basa basa söyledi.

Ben sana hak verdim konu sahibi, ne öyle bi bildiği var diyecekmişsin de soracakmışsın da. olgun adam tavırları değil bunlar.

Şimdi olay 'evlenmeyeceksen oyalama beni karşiim'den ziyade adamın karakteri, olgunluğu. sen karşındakini gelecek odaklı bakarak değerlendiriyorsun bu normal. Adam da evlilik düşünmüyordur belki, o da ona göre normal. ama mesela ben erkek olsam karşımdaki kadına gelinim sen anla misali evlilikle işim olmaz yea demem, sana değer vermiyorum mesajını verdiğimi düşünürüm ve bu hiç beyefendice değil (çok şey beklediğimi biliyorum hatunlar ben de). Evlilik mi istemiyorum, baktım birkaç görüşmede iş oraya gidiyor, güzelce açıklar olayı bitiririm. Yaptım ama bi sor niye yaptım diye de zırlamam.

X