Direkt evlilik niyetiyle başlamak?

Evlilik niyetiyle goruşmek istenler direkt gorucu, araci vs şeklinde tanişmali bence.
Ne dusundugunu bilmediginiz biriyle flort edip sonra da bir kaç ayda evlilik ne zaman, evlilik dusunuyor musun muhabbetleri çok sıkıcı şeyler. İnsani acele etmeye zorluyor.

Benim de karsima cikmişti boyle bir adam, bir sonra evleneceksek goruselim evlenmeyeceksek gorusmeyelim demişti oysa flortumuz keyifli ilerliyordu ki yasim da kucuktu zaten evlenmedim bitti.
İlişkinin boyutu degişip evliliğe gidecegi zaman kendisi gidiyor zaten boyle şeylere gerek olmuyor. Eşim evlilik dusunmuyorum asla diye kesin konuşuyordu ki ben de istemiyordum hesapta yone kucuktum.😁 8 yillik evliyiz, olunca önüne gecilmiyor darlamaya gerek yok.

Merhaba hanımlar 33 yaşındayım. Ara ara birileriyle görüşüyorum. Niyetim herşey yolunda giderse evlilik. Arada aracı olunca karşı tarafın da evlilik niyetiyle görüştüğünü biliyorum. Fakat farklı bir tanışma olunca niyeti hemen belli etmek doğru mu sizce? Aslında başımdan geçen olayı anlatsam doğrusunu yanlışısını söylerseniz daha doğru olur.

Eğitimde biriyle tanıştım. Aynı yaşıtız. Herşey çok güzel gidiyordu İlgili, kibar evlerimiz 10-15 dakika uzaklıkta. Bazı kriterleri çevremdeki insanlara uymasa da (kariyer+dış görünüş) ben kesinlikle bunları sorun etmedim çünkü etkilendim kendisinden. Baya karnımda kelebekler uçuşuyor falan, kendisinin de hisleri yoğun. Eğitimden yaklaşık bir kaç ay sonra iletişime geçtik ve görüştük yüz yüze. Hiçbir problem yok. Elektriğimiz baya tuttu, planlar yapıyoruz, gayet güzel anlaşıyoruz. 2.görüşmeyi yaptık. Laf arasnda arkadaşıyla yaptığı konuşmadan söz etti. Arkadaşıyla evlilikle ilgili nasıl konuştıklarını, "oğlum ne evliliği, böyle kafam rahat" vs gibi cümleleri dile getiriyor. Neyse benim tabi yüzüm düştü. Evlilik düşünmüor musun diye direkt sordum ilerde kafama göre biri çıkarsa olabilir, (ben değilim yani başkası çıkarsa:)) evlilikten korkmuyorum ama şu an düşünmüyorum hele çocuk hiç düşünmüyormuş. Ben de kendisine evlilik ve çocuk düşündüğümü bu şekilde devam edemeyeceğimi belirttim. O da saygı duyduğunu belirttti hemen masadan kalkmadık ben gayet kararımdan emin hiç üzüşmemiş gibi sohbete devam ediyorum fakat o enerjik, esprili adam gitti omuzları cokmus adam geldi. Birden modu düştü, üzüldüpünü o kadar iyi anladım ki.. Neyse kalktık benı arabamın olduğu yere bıraktı seni de evine bırakayım dedım istemedi, tavirlı davrandı ve tokalasmak istesem de tokalasmadı benimle.

Bu olaydan sonra tekrar bır kez konustuk wp dan. Benim hemen kestirip attığımı, orada o lafları söyledıysem bır bildiği var diye düşünmem gerektiğini söyledi. Fakat konu çocuk konusuna gelince yine istemediğini üstüne basa basa hatta bu konu açılınca daha da istemediğini belirtti. Ben de boşa vakit kaybetmememiz gerektiğini dile getirdim. Mesajı yazdım ve sadece beğeni atıp bıraktı. Cevap bile yazmadı ben de heryerden çıkardım.

Şimdi benim sorum şu, görüştüğüm kimseye niyetimin evlilik olduğunu söylemiyorum, belli yaşa gelmiş insanlarız akışında olur herşey diye düşünüyorum fakat farkettim ki söylemesem de alttan bu mesajı vermeye çalışıyorum gibi. Niyetimi hemen belli edersem çok mu itici görünürüm. Bu arada niyetim evlenmek derken hemen nikah masasına gidiyoruz değil tabiki:) Birbirimizi tanıyalım, bir şeyler paylaşalım, birlikte yeni yerler görelim istiyorum. Kafamda şu da soru işareti adama niyetimi belli etmesem ki mesela bu görüştüğüm kişi bu konuyu açmasa 1-2 sene konuştuk, birşeyler paylaştık ciddi bir adım beklerken adam bana ben evlilik düşünmüyorum derseee:)) Boşa vakit kaybı olmaz mı?
Kararlı oluşunuzdan dolayı tebrik ederim. Evlilik amacıyla görüşseniz bile bunu belli etmeyin derim. Öncelik tanışmak arkadaş olmak ve duygusallık yaşamak. Baktınız güzel herşey ciddi konular hakkında kendinizi anlatırsınız. Sadece bu durum farklı adam evlilik çocuk düşünmüyorsa size uymuyor demektir devam etmenin bi mantığı yok.

Yaştan dolayı haklısınız bir yerde. 25-30 arasındaki boş vermişlik ve günü gün etmelik zamanlar biraz geride kaldı. Hele ki evlilik ve çocuk isteğiniz varsa.
Ama şunu da diyeyim. Ben hep ciddi düşünüyordum ve dile getiriyordum sonuç bitiyordu. Eşimle ilk görüştüğümüz gün evlilik hakkında ne düşünüyorsun ben düşünmüyorum demişti bana. tatsız ilişkiler yaşamıştım öncesinde ben de hiç düşünmüyorum evlenmeyi demiştim. Güzel demişti.
9 ay boyunca bir kez bile evlilik kelimesini ağzımıza almadık. Hatta yakın arkadaşlarıma 3-5 ay daha beklerim bir şey olmazsa ayrılacağım demiştim . Aralıkta tanışmıştık bir sonraki yıl Eylül ayında karşıma geçip evlenelim demişti.
kaç yaşındaydınız ?

ben adamın bildiği neymiş onu merak ettim🙈
bu kadar dangalakça bir savunma yapan biriyle ayrılmanız isabet olmuş.

Onu şu anlamda da söylemiş olabilir. Senle ben biz olduk artık ben yanlış bir şey desem de kestirip atmamalı bir bildiği var diye düşünmeliymişim:)) Ben böyle anladım ama doğru mu anladım orası muamma:))

Merhaba hanımlar 33 yaşındayım. Ara ara birileriyle görüşüyorum. Niyetim herşey yolunda giderse evlilik. Arada aracı olunca karşı tarafın da evlilik niyetiyle görüştüğünü biliyorum. Fakat farklı bir tanışma olunca niyeti hemen belli etmek doğru mu sizce? Aslında başımdan geçen olayı anlatsam doğrusunu yanlışısını söylerseniz daha doğru olur.

Eğitimde biriyle tanıştım. Aynı yaşıtız. Herşey çok güzel gidiyordu İlgili, kibar evlerimiz 10-15 dakika uzaklıkta. Bazı kriterleri çevremdeki insanlara uymasa da (kariyer+dış görünüş) ben kesinlikle bunları sorun etmedim çünkü etkilendim kendisinden. Baya karnımda kelebekler uçuşuyor falan, kendisinin de hisleri yoğun. Eğitimden yaklaşık bir kaç ay sonra iletişime geçtik ve görüştük yüz yüze. Hiçbir problem yok. Elektriğimiz baya tuttu, planlar yapıyoruz, gayet güzel anlaşıyoruz. 2.görüşmeyi yaptık. Laf arasnda arkadaşıyla yaptığı konuşmadan söz etti. Arkadaşıyla evlilikle ilgili nasıl konuştıklarını, "oğlum ne evliliği, böyle kafam rahat" vs gibi cümleleri dile getiriyor. Neyse benim tabi yüzüm düştü. Evlilik düşünmüor musun diye direkt sordum ilerde kafama göre biri çıkarsa olabilir, (ben değilim yani başkası çıkarsa:)) evlilikten korkmuyorum ama şu an düşünmüyorum hele çocuk hiç düşünmüyormuş. Ben de kendisine evlilik ve çocuk düşündüğümü bu şekilde devam edemeyeceğimi belirttim. O da saygı duyduğunu belirttti hemen masadan kalkmadık ben gayet kararımdan emin hiç üzüşmemiş gibi sohbete devam ediyorum fakat o enerjik, esprili adam gitti omuzları cokmus adam geldi. Birden modu düştü, üzüldüpünü o kadar iyi anladım ki.. Neyse kalktık benı arabamın olduğu yere bıraktı seni de evine bırakayım dedım istemedi, tavirlı davrandı ve tokalasmak istesem de tokalasmadı benimle.

Bu olaydan sonra tekrar bır kez konustuk wp dan. Benim hemen kestirip attığımı, orada o lafları söyledıysem bır bildiği var diye düşünmem gerektiğini söyledi. Fakat konu çocuk konusuna gelince yine istemediğini üstüne basa basa hatta bu konu açılınca daha da istemediğini belirtti. Ben de boşa vakit kaybetmememiz gerektiğini dile getirdim. Mesajı yazdım ve sadece beğeni atıp bıraktı. Cevap bile yazmadı ben de heryerden çıkardım.

Şimdi benim sorum şu, görüştüğüm kimseye niyetimin evlilik olduğunu söylemiyorum, belli yaşa gelmiş insanlarız akışında olur herşey diye düşünüyorum fakat farkettim ki söylemesem de alttan bu mesajı vermeye çalışıyorum gibi. Niyetimi hemen belli edersem çok mu itici görünürüm. Bu arada niyetim evlenmek derken hemen nikah masasına gidiyoruz değil tabiki:) Birbirimizi tanıyalım, bir şeyler paylaşalım, birlikte yeni yerler görelim istiyorum. Kafamda şu da soru işareti adama niyetimi belli etmesem ki mesela bu görüştüğüm kişi bu konuyu açmasa 1-2 sene konuştuk, birşeyler paylaştık ciddi bir adım beklerken adam bana ben evlilik düşünmüyorum derseee:)) Boşa vakit kaybı olmaz mı?
Bence çok doğru yapiyorsunuz. Birde hadsiz uygun birisi olursa ne demek? Ne kadar çirkin .

Bence iyisini yapmissiniz

Bence gayet makul davranmışsınız. Zaten etkilendiğinizi söylemişsiniz bu konuşma aranızda geçmeseydi daha da üzülecektiniz. Sizden o da etkilendiği için bir anda iletişimin kopmasına üzülmüş, tepkisi de bundan ama evlenmek istemiyor açık ve net. Neden devam edesiniz ki? Ben de olsam keserdim iletişimi. Açık ve net olmak bazen acıtır ama sonrası için üzmez.

Buluşur buluşmaz evlilik konuşulması garip geldi .
Kendimi düşündüm ve karşı taraf için " aradığını bulamamış evlilik delisi galiba " derdim.

Bikac ay takılıp konusunu açmak daha iyi olabilirdi. Belki siz onunla düşünmeyecektiniz ne biliyorsunuz?

kaç yaşındaydınız ?
Ben o zaman 26 idim ve 30 dan önce evlenmeyi düşünmüyorum demiştim.
Bazı şeyler nasip kısmet. Bir arkadaşıma da görücü gelecekti istemiyorum diye ağlıyordu . Halası gelsinler gözünün üstünde kaşın var istemiyorum dersin dedi. Ama bir kez de dışarda görüşmeye karar verdi sonuç evlendiler. Yani belki de akışına bırakmak gerekiyordur biraz da. Erkekler her ne kadar düşünmüyorum dese de 32 yi geçmiş ise bir yerde düşünüyordur evliliği de. Ama bizden mantıklı oldukları için direk duygusal bakıp hemen evlilik kelimesini kullanmazlar. Tabi tersi de olabilir. yani sadece gününü gün etmek isteyenler de vardır bunları az çok farkedersiniz sanırım. Ona göre uzak durursunuz öylelerinden.

Buluşur buluşmaz evlilik konuşulması garip geldi .
Kendimi düşündüm ve karşı taraf için " aradığını bulamamış evlilik delisi galiba " derdim.

Bikac ay takılıp konusunu açmak daha iyi olabilirdi. Belki siz onunla düşünmeyecektiniz ne biliyorsunuz?

Tamam da adam bu konuyu açmışken nasıl hiçbir şey olmamış gibi devam edebilirdim ki? Adamın evlilik ve çocuk düşünmediğini bile bile ilk günkü heyecanla yazıp, kendimi ilişkiye veremezdim ki...
Adam da belki bu konuyu biletek açtı aramızda çünkü evliliğin e si bile geçmedi öncesinde, ben de açmadım o da. O gün birden pat diye arkadaşıyla yaptığı konuşmadan söz etti.

Bunu seninle evlenmeyi veya seninle hemen çocuk düşünüyorum diye değil de benim planlarım ve isteklerim arasında bu var diyerek anlatmak lazım bence. Yani ben böyle bir insanım bi noktada bunalrı düşünüyorum ama sen bu konulara uzak bir insansan baştan bizden olmaz demenin nesi kötü? Bence son derece sorumluluk sahibi ve aklı başında olduğunu gösterir o kişinin. İstemiyorum asla diyen kişi için de aynısı geçerli. İkinci günden adamın soyismi ile defter kenarlarına imza çalışmayalım tabii ama dürüstlük iyidir :)
Yani şöyle denilebilir mi :) benim belli bir görüşüm ve planım var. İster seninle ya da bir başkasıyla artık ciddi ilişki istiyorum. :)

Aslında konu evliliğe hiç gelmedi, Birbirimizi tanıma aşamasındaydık tam cicim aylarındaydık gül gibi geçinip gidiyorduk:) kendisi arkadaşıyla yaptığı konuşmadan söz edince ben niyetimin evlilik oldığunu, devam edemeyeceğimi dile getirdim.
Spontane konuşma olmuş sizinkisi :) benim de eski sevgilim evlilik düşünmediğini söyledi onun düzensiz yaşantısı vardı, ailesi, arkadaşları işi hep düzensizdi. Bilerek de açmış olabilir sizi yoklamak için

Mikro penis ne demekk?:))) Annem de çocuğu olmuyor belki dedi.
evli ve Çocuğu olabilir ihtimali de aklıma geldi bir tanıdığa araştırttım:)) Kendi halinde biriymiş, bekarmış:)

Evlilik ve çocukla ilgili konuyu adam açmış, siz de fikrinizi ve kendi isteğinizi belirtmişsiniz. Bu da gayet normal.

Adamın, "çevrenizdeki insanların bazı kriterlerine ( kariyer+dış görünüş ) uymadığını" belirtmişsiniz. Bu kriterler nedir ? , merak ettim.

Çocuk istemeyen kadın ve erkekler de var dünyada. Hatta ülkemizde çok yaygın olmasa da , özellikle yurt dışında baba olmak istemeyen erkekler ; vazektomi dahi yaptırıyorlar.

33 yaşında yetişkin bir kadınsınız , annenizle sohbet edebiliyor olmanız güzel ancak başkalarının özel hayatına dair çok fazla paylaşımda bulunmuyorsunuzdur umarım.

Diyelim ki karşı tarafın çocuğu olmuyor , bu da çok normal ve insani bir durum. Ancak bunun başka insanlarla sohbetinin yapılması hiç hoş değil.

Evlilik düşünmez ok çocuk istemez ok kafama göre biri çıkarsa olur nedir ya?siz sıradan biri misiniz onun yanında bu kelimeyi söylüyor?bide yüzü düşmüş vah vah adamdaki özgüvene bak karşılığını alacağını düşünmedi sanırım,salon ipini gitsin boşa zaman kaybı
Görüşeceğiniz kişilere evlilik düşünerek başladığınızı belirtin fakat zaman ne gösterir elbet bilinmez kartları açık oynayın,bnde evlilik düşünmedim eşim çok hevesl idi almıştır şuan hevesi gerçi 😅😅 karşınızdaki insanı tanıdıkça ilerler ilişki zaten hop diye gelişmez bide sizden daha evliliğe isteği olan biri çıksa karşınıza fakat sizin kafanızda bi şeyler oturmasa sizde istemezsiniz

Bence çok doğru yapmışsınız. Belli bir yaştan sonra açık ve dürüst olmak daha mantıklı değil mi? Ne istediğini bilmeyen biriyle zaman kaybetmek saçma. Adam da hem karnım doysun hem pastam dursun diye beklemiş bir de ergen gibi tripler falan amaan

X