Direksiyon Sınavı Sorunsalı

Öncelikle ehliyetsiz trafiğe çıktığınızı düşünemediğim için sanırım sokakta trafiğin olmadığı yerlerde kullandınız az biraz ve otomatik ki bu bile hata ehliyetaiz 2 sene direksiyon başına yalnız hiçbir şekilde oturamazsınız hadi geçtik, bu tecrübe olmuyor tecrübe trafikte kullanmaktır..

Direksiyon hocanızı suçlamışsınız, bana debriyajdan ayağımı çekerken gaza basacağımı söylememedi diye de pardon direksiyon kursunda arabayı nasıl kullandınız o zaman stop ettirmeden yani bu bilgiyi hoca iletmese arabayı kaldıramazsınız bile en az 10 saat kursta hocanın bunu öğretmeme ihtimali sıfır çünkü derste de hep stop sorunu olmuştur..

Hele hele başkası torpille geçmiş de hemşerilermiş geçin bunu lütfen 3 komisyon üyeside mi aynı memleketten de hepsi mi görmezden gelecek hatalarınıza kılıf aramayın sinyal vermemek kalma sebebi değildir sadece puanınız düşük olur demek ki bu tek hatanız değil demek oluyor

2 yıllık tecrübe dediğin giden arabanın içinde gitmek mi acaba?
Zira 2 yıllık tecrübe sahibi olup bu hataları yapmanı hiçbirşey açıklamaz. Ehliyetsiz araba kullanmana girmiyorum bile. Umarım ehliyetinizi alamazsınız. Benim annemin amcası da bir sürücünün hatası yüzünden acılar içinde vefat etti.

Otomatik vitesli araçla manuel araç farklı..Ehliyetim var ama yıllardır otomatik kullanıyorum.Manuel aracı verseler kullanabilmem zor.Çünkü alışmışım otomatik vitese..
Ayrıca sinyal vermemek büyük bir hata.

Ne adaletsizliğinden ne üften püften bahsediyorsunuz ? Gayet adaletli bir karar vermişler. Daha arabayı kaldırmayı , sinyal vermeyi vs bilmiyorken nasıl ehliyet alıp trafiğe çıkacaksınız siz allah aşkına? İki sene boyunca pratik yapmadınız mı? Manuel ehliyet almak istiyorsanız manuel direksiyonla praktik yapacaksınız , ehliyeti aldıktan sonra hangi arabayı isterseniz onu kullanırsınız, olay bu …

Ayrıca Türkiye’de kurallar tam olarak nasıl bilmiyorum ama bir çok ülkede ehliyetiniz yokken sürücü kursu ve eğitmenler gözetimi dışında kendi basınıza direksiyonun başına oturmanız bile yasak. Bence önce trafik kurallarını öğrenin .

Kendinize fazla güvenip amann nasıl olsa gececem ben 2 yıldır kullanıyorum herseyi biliyorum nasılsa diye ciddiye almadan sınava giriyorsun belki ve bazı kuralları onemsemedigin için o anda da aklına gelmiyor bir sinyal yakmak..yani biraz karışık oldu ama şunu söylemek istiyorum trafik kurallarını babadan abiden dayidan arkadaştan öğrenince bazı şeyleri atlıyoruz iş ciddiye binincede baya bir zorlanıyoruz..bende çok istiyorum ehliyet almayı ama çok korkuyorum sürmekten değil birine zarar vermekten cesaret edemiyorum aşırı ozguvende iyi değildir sizde iğneyi kendinize batırın biraz ve hersey tamam dediğiniz de alın ehliyetinizi

Biliyorum tecrübeliyim diyenlerin %90 ı zaten en az 1 kere kalıyor sınavdan.

Usta öğreticinin diğerine yapılanı anlatması ayrı bi saçma. Şikayet edebilirsiniz ama ispat edilemez o şu an. O komisyon 2 sene görev alamaz tespit edildiği zaman.

Madem manuel araçla işiniz yok keşke otomatik vites ehliyeti alsaydınız onda herkes ilk seferde geçiyor. Ayrıca komisyon yüzünden kimse kalmaz demeyin özellikle bırakanların olduğunu bizzat biliyorum. En son 2021 ortalarında sınav ücreti 400 liraydı şimdi kaç olmuştur kimbilir

Bi kere bayağı yanlışsın onu kabul et.
Bu halinle asla geçemezsin.
Burada linç yemen de çok normal. Sitemin kendine olsun komisyona değil.
Ayrıca iki hakkın daha var. Ben de üçüncü sınavımda aldım ve stop yüzünden kalıyordum. Onu hallettim ve aldım.
Umudu kaybetmeye gerek yok daha iki hak varken.
Direksiyon hocandan eksik olduğun konular hakkında destek talep etmelisin hatalara yoğunlaşırsan toparlama ihtimalin yüksek sonuçta.

Kendinize çok güvendiğiniz için ayrıntılara fazla dikkat etmemişsiniz. Sınavda belli aşamalar vardır yeni öğrenen biri özellikle o aşamaları ezberler, sınav esnasında adım adım, her istenileni yapar ki sınavı geçsin.
Park yapmanın hamle sayısı bile bellidir. Normal araba kullanırken belki fazla hamle ile o parkı düzgün yaparız ama komisyonun beklediği bir şey var yani sizden.
Bundan sonra sadece sınava odaklı çalışın derim.

Arabanın stop etmesi önemli bir hata, sinyal de öyle. Hayati tehlikelere sebep olabilecek bir durum. Allah korusun.
Eskiden daha kolaydı ehliyet almak 10 seneyi geçti alalı. 100 almıştım öyle direk verdiler direksiyon hakimiyetim iyiydi çünkü. Ama trafiğe 1,5 yıldır çıkıyorum. Hazır hissetmedim ehliyeti ilk aldığımda arabayı bozmuştum o yüzden bir daha trafiğe çıkmaya cesaret etmedim. Sonrasında süreceğim dedim ve çalıştım eşimle hemen her gün ehliyet alırmışcasına direksiyon çalışma alanına gittik. Rampa bulduk çalıştık. Dönüş çalıştım. Park çalıştım. Silecek açıp kapamayı bile çalıştık. En son yaparım dediğim noktada bile benimle geldi gitti tek kendi güvenliğimiz değil çünkü mesele. Hatta tek başıma çıktığım ilk zamanlar dörtlüyü yakıp o şekilde gidiyordum. İnsanlar senden uzak dursun demişti
Kıssadan hisseyi siz anlayın.

Araç surme olayinin butun inceligi vites zaten, kritik qnlarda , hizlanma, yavslam gerekiren yerlerde vs hep vites asil zorlugu oluşturuyor. Vitesi bilmeden otomatik arabyi kullanmak bilgisayar oyunu gibi bir şey, ehliyetsiz bir sekilde nasil oluyorsa 2 yillik tecrubeniz var diye kendinize fazla guvenmissiniz, olayin ozeti bu. Ben hic tecrubem yokken kursa basladim, kiz kardeslerimin gazına gelip, geçemezsem karnım daha da büyüyecekti, cok sıkıntıydi durum ama sıfır tecrube ile başladigim kursu, gcen hafta ilk giriste kazanarak bitirdim cok şükür. Cunku temkinli davrandim, heyecan yapmamaya calistim ve bir de cok calistim. Ben biliyorum ya demedim, baskasina torpil yapiyorlar diye bahane uydurmadim

2. hatada bırakıyorlar diye biliyorum.
ilk sınavda geçenlerden biriyim.
1 kez hata yaptım. stop ettirdim.
kaldım diye çalıştırmadım aracı. çünkü kaldım sandım.
komisyon niye bekliyorsun çalıştırsana deyince sevinçle çalıştırdım.

arkadaşım 3. de geçti.

1 buçuk yıldır kendi aracımı kullanıyorum çok şükür. manuel seviyorum . aracımı da öyle aldım.
darısı başınıza.

ehliyet sınavı şans ya, iyi komisyon kötü komisyon diye bir şey kesinlikle var.

Bende merak eden arkadaslar ıcın yazıyım cunku sınavla ılgılı her detayı arastırıyordum:))bugun ılk seferde gectım
Hıc anlatılabin gıbı streslı degıl once bunu soyleyeyım komısyon üyelerı hıc darlamadı
Okuduklarımda hep komısyondan dert yanan oluyordu ama ınanın sız guzel kullanıp sınyallerı verıp parklrı yaparsanız zaten sorun olmaz
Sakınce surun parklarda ozellıkle hıc acele yapmayın
Ben evde bıle parkuru gozlerum kapalı sınyallerım park hamlelerıme kadar tekrar edıyordum:)))
Heyecan sıfır olamaz evet ama surdukce ıstasyonlar gectıkce rahatlıyor ınsan
Tum gırıcek arkadaslara basarılar dılıyorum
Bu arada 160 odedım kalsaydım 500/550 arası demıstı hocam
Bırde zaten hoca manevraları dubaları ogretıyor gırerken hamle hakkımız yok ılerı gerı bastan anlattı

Artık kurallar çok hassas ben 3. De aldım 2.de bırakılma sebebim(bütün parkuru başarılı bir şekilde(l park, iki şuna arası park, sinyaller, yokuş destekli kalkış vb.) tamamlamama rağmen) çok sağa yanaştığım içinmiş(sağda kaldırım var). Kurs öğretmenim ile komisyon üyesi tartışmışlardı. Kurs öğretmeni hatayı görünce indirseydiniz neden parkuru tamamlattınız demişti. Çok haklıydı.

Herkes tavsiye vermiş de gerçekten 2 yıldır arabayı ehliyetsiz nasıl kullanıyorsunuz ya benim yaşadığım şehirde adım başı çevirme var ayrıca sinyal vermemek hafife alınacak bir hata değil.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…