- 14 Şubat 2012
- 6.206
- 8.820
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
1 stop hakkınız var biliyorsunuzdur. 2.stopta kalıyorsunuz. 30dk. İçinde 2 kez stop ettirmezsiniz merak etmeyin. Sinyalleri unutmaz, parkları sorunsuz yaparsanız tamamdır. Eğitimdeymiş gibi düşünün, zaten farklı bişey yapmayacaksınız, ben geçersiniz diye düşünüyorum. Başarılar.
( sınavda başıma gelen aksiliklerden bahsedeyim.
1- Aynaları ayarlamayı unuttum.
2- Eğitimlerde L parkı en son yapıyorduk ve sınavda da bu şekilde olacak demişti hocam. Benden ilk L parkı yapmamı istedi komisyon. Üstelik her zaman çalıştığımız yerde değil farklı bir alanda.
3- Hocam sınavda kesinlikle hiç bir aracı sollamamam gerektiğini söylemişti. Önümde kocaman tur otobüsü durdu, kasisten geçerken oldu bu. Bende tamamen durursam kalkamam stop ettiririm diye sollamaya çalıştım. Komisyon uyardı otobüsün arkasında kalalım lütfen dedi. Aklıma gelen başıma geldi orda stop ettirdim.
4- geri vitesten çıkarken vitesi boşa alıp ilerlemişim komisyon uyardı.
5- parkuru tamamladığında sınavın bitmesine 6dk. Vardı. Devam edelim dedi komisyon... biraz gittik burdan U dönüşü yapalım dedi ve ilk kez oradan u dönüş yaptığım için kaldırıma çarpıyordum neredeyse...biraz geri alayım desem kesin stop ettirecek biliyom...hocamda farkında stop ettirecem.... kurtarır kurtarır kır direksiyonu az daha dedi...sonuçta döndüm ordan ve başlangıç noktasına geldik...
Ben parkuru tamamlayınca sınav bitiyor diye düşünüyordum. Süre dolunca bitiyormuş. Acele etmeyin. Süre ile parkuru eşit bitirin inşallah. Çok fazla süreniz kalırsa komisyonun ne isteyeceği belli olmaz. Belki 1 park daha yaptırır hiç çalışmadığınız bir yerde... oda stres yaptırır insana....
İkinizi de çok teşekkür ederim. @aamir khan siz ilk seferde mi sınavı geçtiniz?Rampa kalkışında sese odaklanmayı deneyin debriyaj noktasını bulmak için. Bir de dersleri alırken en sık kullandığınız ayakkabıyla girin sınava mutlaka.
Umarım alırsınız ilk seferde, ama alamazsanız da dünyanın sonu değil. Ekstra sürüş pratiği demek altı üstü.
Evet ilk seferde geçtim, yaşadığım aksiliklere rağmen. Rahat olun o yüzden. Bende süre dolmadan parkur bitince devam ettirdiklerini sınavda öğrenmiş oldum...hocam süre tutuyordu bazen. 9 dk. Kala bitirmiştim son eğitimde mesela...ama kalan 9 dk da devam ettirirler demedi hiç ... belkide 2-3 dk. Falan kalmış olsa hiç devam ettirmeyeceklerdi bilmiyorum...İkinizi de çok teşekkür ederim. @aamir khan siz ilk seferde mi sınavı geçtiniz?
30 dakikanın dolması gerektiğini, dolmayınca bir şeyler yaptırırdığını bilmiyordum. Bunu önceden öğrenmem iyi oldu.
Endişe hataya sebep olur, bunu çok iyi biliyorum ama endişe etmeden de duramıyorum.
Anladım, çok teşekkür ederim.Evet ilk seferde geçtim, yaşadığım aksiliklere rağmen. Rahat olun o yüzden. Bende süre dolmadan parkur bitince devam ettirdiklerini sınavda öğrenmiş oldum...hocam süre tutuyordu bazen. 9 dk. Kala bitirmiştim son eğitimde mesela...ama kalan 9 dk da devam ettirirler demedi hiç ... belkide 2-3 dk. Falan kalmış olsa hiç devam ettirmeyeceklerdi bilmiyorum...
2. kez stop ettirirsen veya emniyet kemerini takmazsan indirirler.Sandığınız kadar korkulacak bişey yokkk emin olun
Bir kere yaptıysanız bir kere daha yapabilirsiniz
Tek hatada hemen indirmiyorlar zaten bildiğim 3 kere felan hata yapınca indiriyorlar
Münübüscü ben sınvadayken bayan olduğum için yol vermemişti eğitmenimde burdakiler bayan sürücülere hep böyle yapıyor dediğinde çok sinirlenip sollamıştım eğitmen uyardığında sollarken sinyal verdim hocam demiştim herkes kaldın demişti ama geçtim
İnşallah2. kez stop ettirirsen veya emniyet kemerini takmazsan indirirler.
Umarım yarın sınavım iyi geçer de buraya güzel haberi veririm.
Kimler kimler geçiyor o sınavdan.. dert etmene değmez. Hayatında ufak bir detay olsun bu sınav. Dünyanın sonu değil üstelik. Allah kolaylik versinBirkaç gün sonra direksiyon sınavım var. Karakter olarak gergin, endişeli biriyim. Söz konusu sınav olunca bu özelliğim hat safhada oluyor.
Genel olarak sınav beni endişelendiriyor ama özellikle park konusunda endişeliyim. En son derste geri geri parkı ve L parkı iyi yaptım. Ama itiraf etmeliyim ki yapana kadar canım çıktı. Debriyajtan ayağı hafifçe kaldırıp arabanın hareket ettiği noktada ayağımı sabitlemek epey zahmetli.
Endişemi, heyecanımı, gerginliğimi nasıl yok edebilirim?
Aslında gaza ( arabadaki değil ) ve motivasyona çok ihtiyacım var. Bu işin Taktiği varsa da paylaşırsanız sevinirim.
Teşekkürler. Ben karakter olarak bazen fazla endişeli ve heyecanlı olabiliyorum. O yüzden ayağım titreyebiliyor. Araba kullanırken de ayaklar önemli. Bilemiyorum n'olacak.Kimler kimler geçiyor o sınavdan.. dert etmene değmez. Hayatında ufak bir detay olsun bu sınav. Dünyanın sonu değil üstelik. Allah kolaylik versin
Teşekkürler.Hiç stres yapma. Ben ilk sürücü koltuğuna direksiyon dersimde oturmuş biri olarak birinci sınavda aldım ehliyeti. Vicdanlı bir heyete denk gelmek de önemli tabi beni çok rahatlamışlardı. Tam virajı alırken şeridinden çıkan diğer sürücü adayı yüzünden istop ettirmistim sakin ol tekrar çalıştır hicbir sey yok diyip beni rahatlatmislardi sağolsunlar... inerken de hadi hayırlı olsun diyince içimdeki ferahlığı anlatamam... Umarım güzel olur her şey senin için de
Kaldım. Komisyonda teselli etmeye çalıştı, 2 hafta sonrakine girersin vs. dediler.Canım hocan kaldın dedi mi? Bende stop ettirmistim. Bir-kac uyarıda aldım komisyondan yazmıştım. Kaldım diye düşündüm hatta hocama mesaj attım emeklerinizi boşa çıkardım üzgünüm diye...hocam aradı hayırlı olsun geçtin diye...
İlk sınava istediğin zaman giriyorsun ama sonrakilerde öyle olmuyor. Ben öyle anladım internette yazılanlardan.Hayırlısı olsun. O konuda bilgim yok.
Ben teorik sınavı geçtikten sonra yapılan ilk direksiyon sınavına girmemiştim. Hazır hissetmiyordum kendimi. Kursa söyledim beni yazmayın bu sınava ben 1 hafta özel ders alıp hazır hissedince sınava girmek istiyorum dedim. Tamam dediler 1 hafta daha ders aldım hatta 2 saatin ücretini almadılar bizden olsun dediler. Diğer saatleri de en düşük fiyattan aldılar. Ben sınavdan kalarak 240 tl vermektense özel derse para vereyim hem sınavı geçerim hem direksiyonum gelişir diye düşündüm ....iyiki de öyle yapmışım... 1 hafta özel dersten sonra sınav parkurunu iyice ezberledim hatalarımı sıfırladım.
2 hafta sonraki sınava neden girmek istemiyorsunuz ki... daha iyi sizin için arayı açmadan girin. Şimdi sınav parkurunu ezberlemissinizdir. Nerede ne yapacağınız otomatiğe bağlanmıştır. Bu arayı açmayın derim. Ben nerede kasis var, nerede vites değiştiriyorum, nerede ayna kontrolünü daha dikkatli yapmalıyım herşeyi otomatiğe bağlamıştım.Kaldım. Komisyonda teselli etmeye çalıştı, 2 hafta sonrakine girersin vs. dediler.
Işıklarda durdum. Normalde vitesi 1 e alacağımı biliyordum ama komisyon başkanı " hadi ilerle" deyince vites 3 e kalkış yapınca araba istop etti. O anda da bitti sınav. Vites 1 e alıp kalkış yapacağımı çok iyi biliyordum ama o an öyle oldu işte. Bir de ışıklar ne ara değişti de yeşil yandı anlamadım. Başarısız olma sebebine de fazla heyecan yazıldı. Baştan beri öyleydim çünkü. Nefret ediyorum böyle olmamdan.
2 hafta sonrakine nasıl hazır olacağım bilmiyorum. Hazır olamam büyük ihtimalle.
Hevesim hiç ama hiç kalmadı. Ehliyet almasam mı diye düşünüyorum.
İnternette 2. sınav tarihinde sınava girilmezse bir hak gider diyor. Öyle mi gerçekten?
Ben biliyorum yolu. Benim sorunum geri vitesle. Sanırım L parkta eğim olunca araç geri gideceğine ileri gidiyor.2 hafta sonraki sınava neden girmek istemiyorsunuz ki... daha iyi sizin için arayı açmadan girin. Şimdi sınav parkurunu ezberlemissinizdir. Nerede ne yapacağınız otomatiğe bağlanmıştır. Bu arayı açmayın derim. Ben nerede kasis var, nerede vites değiştiriyorum, nerede ayna kontrolünü daha dikkatli yapmalıyım herşeyi otomatiğe bağlamıştım.
Sınavı geçtiğiniz zaman bu hallerinize çok kızacaksınız. Niye kendime zehir ettim bu süreci keşke daha rahat olup keyfini çıkarsaydım diyeceksiniz. Şimdi ne desek siz bu stresi yaşayacaksınız. Ama inanın ben öyle pişmanım ki o 3 haftalık eğitim süreci ve sınav stresiyle kendimi, hocamı, eşimi de yıprattım. Bir-çok kişi 1.sınavda geçemiyor zaten. Bunu büyütmemek lazım. Şimdiki aklım olsa eğitimlerde ve sınavda gır gır şamata ile geçerdi. Ben hep stres panik korku ....hepsi boşaymış....şimdide trafikte öyleyim....yokuşta kalmaktan, park etmekten, ters yola girmekten, yolda geri geri gitmek zorunda kalmaktan öyle korkuyorum ki... stres bitmiyo bende...Saatlerdir ağlıyorum. Bir şey de yemedim. Nefret ediyorum bazı şeyleri çok abartıp sinir stres olmamdan.