Direksiyon sınavı beni endişelendiriyor

Derslerde park yaparken hiç dörtlüleri yakmadım, sadece sinyal verdim. Hoca öyle söyledi. Park alanları çalışma yerinde. Trafikte bir yer değil.
4. vitese kadar çıkılabilir. Derslerde 4 e kadar çıkıyordum. Vites durumu yola bağlı oluyormuş.
L parkta dortluler yakılıyor. .tekrar sorup hocanıza emin olun bence.

Neyse ben kafanızı karıştırmayayim.ayna kontrolü, sinyaller , levhalar önemli. Halledersiniz eminim, yeter ki heyecan yapmayın. Bol şans diliyorum.

Son dersimde yapmadığım hata kalmadı bende hocada benden umudu kesmişti sıfır hatayla geçtim sınavı ben sevinçten hoca şoktan ağlamıştı Allahım nekadar yeteneksizdim derslerde sonra sınavda ne olduysa oldu ilk seferde geçtim inşallah sizde hayırlısıyla geçersiniz
Taktik veremiyorum zira o yarım saati hiçççç hatırlamıyorum

Aynen 2 diye değiştirdim sonra :KK66:
O parkta dörtlüleri yakıp yakmadiginizi hocanıza sorun bence. Çünkü akan trafikte o şekilde paralel park yaparken günlük hayatta yakıyoruz dörtlüleri.

Son dersimde yapmadığım hata kalmadı bende hocada benden umudu kesmişti sıfır hatayla geçtim sınavı ben sevinçten hoca şoktan ağlamıştı Allahım nekadar yeteneksizdim derslerde sonra sınavda ne olduysa oldu ilk seferde geçtim inşallah sizde hayırlısıyla geçersiniz
Taktik veremiyorum zira o yarım saati hiçççç hatırlamıyorum

Teşekkür ederim.

Peki trafikte nasılsınız. Rahat kullanabiliyormusunuz... 1ay hergun aynı güzergahta kullandım. 10_15 gün ara vermiştim yarın farklı bir güzergaha araçla gitmem gerekiyor ve ben şimdiden stres olmaya başladım. Ilk kez süreceğim yollarda acayip tedirgin oluyorum. Ne zaman normale döneceğim, ne zaman araç kullanmak kolaymış zevkliymiş diyeceğim ben yaaa:olamaz::KK43:
(Üstelik aracım otomatik)

merhaba, benim öğrendiğim normal vitesli arabaydı. şuanda aktif olarak araç kullanmıyorum maalesef. tedavi sürecinden sonra doktorun izniyle aldım tabi ehliyeti ama tabi ki üzüldüğüm zamanlarda yine atak oluyor ama çok hafif. keşke ben de kullanabilsem aktif olarak :KK43: çok keyifli kullanmak ama henüz aracımız yok olur da alırsak ben de bocalayacağım :)

Yarın sınav var ve ben bugün derste 2 tur yaptım. 2. turda sorun yoktu ama ilk turda rampa kalkışında aracı birkaç kez istop ettirdim. Normalde hiç böyle yapmazdım, nasıl oldu anlamadım.Park yaparken hiç sorun olmadı.
Tedirginliğim devam ediyor maalesef.:KK43:

1 stop hakkınız var biliyorsunuzdur. 2.stopta kalıyorsunuz. 30dk. İçinde 2 kez stop ettirmezsiniz merak etmeyin. Sinyalleri unutmaz, parkları sorunsuz yaparsanız tamamdır. Eğitimdeymiş gibi düşünün, zaten farklı bişey yapmayacaksınız, ben geçersiniz diye düşünüyorum. Başarılar.
( sınavda başıma gelen aksiliklerden bahsedeyim.
1- Aynaları ayarlamayı unuttum.
2- Eğitimlerde L parkı en son yapıyorduk ve sınavda da bu şekilde olacak demişti hocam. Benden ilk L parkı yapmamı istedi komisyon. Üstelik her zaman çalıştığımız yerde değil farklı bir alanda.
3- Hocam sınavda kesinlikle hiç bir aracı sollamamam gerektiğini söylemişti. Önümde kocaman tur otobüsü durdu, kasisten geçerken oldu bu. Bende tamamen durursam kalkamam stop ettiririm diye sollamaya çalıştım. Komisyon uyardı otobüsün arkasında kalalım lütfen dedi. Aklıma gelen başıma geldi orda stop ettirdim.
4- geri vitesten çıkarken vitesi boşa alıp ilerlemişim komisyon uyardı.
5- parkuru tamamladığında sınavın bitmesine 6dk. Vardı. Devam edelim dedi komisyon... biraz gittik burdan U dönüşü yapalım dedi ve ilk kez oradan u dönüş yaptığım için kaldırıma çarpıyordum neredeyse...biraz geri alayım desem kesin stop ettirecek biliyom...hocamda farkında stop ettirecem.... kurtarır kurtarır kır direksiyonu az daha dedi...sonuçta döndüm ordan ve başlangıç noktasına geldik...

Ben parkuru tamamlayınca sınav bitiyor diye düşünüyordum. Süre dolunca bitiyormuş. Acele etmeyin. Süre ile parkuru eşit bitirin inşallah. Çok fazla süreniz kalırsa komisyonun ne isteyeceği belli olmaz. Belki 1 park daha yaptırır hiç çalışmadığınız bir yerde... oda stres yaptırır insana....

X