sırf soru sormak için soruluyor yani bu ama insan demoralize oluyor yaa
inşallah Rabbim açar bize bir kapı yoksa yandık gittik bittik yani
amin canım temennimiz o zaten.. grupta kal canım en azından birbirimizle sohbet ederiz.
Diplomalı işsiz;
ben oluyorum o
önlisans bitirdim yetmedi açıköğretimden lisansa tamamladım
özelde kendi alanımda iş bulamıyorum
kpss'ye girdim olmadı
banka sınavlarına girdim olmadı
tanıdıklar kesin hallederim dedi hepsi yalan oldu
işsizlikten çıldırıcam az kaldı !
hoşgeldin bile diyemiyorum. durumumuz çok acı gelen pek hoşbulmuyo
napıcaz bilemiyorum açıkcası..
özel için umutluydum akrabalarım sağolsun diyordum hepsi yalan oldu dediğin gibi
pek kutsallığı kalmadı işte.atanamayınca etüt merkezine başvurmstm.dedilerki full time sbh 8 aksam 6 ama genelde 7yi bulur haftada 1gün haftaiçi izin dediler maaş ise 800tl.sekreterlik için başvursaymşm enazndan oturdğm yerde kayıt yapar tlf bakardm.ben boğaz patlıcam ayakta olcam falan gerisini sen tahmin et.branşımdan özel sektrde maaşları iyi yalnız akşam çıkamadğn iş yetiştrmeye çalıştğn zamanlarda geç saate kalabilirsn.herşeyi enine boyuna aylarca düşündm iş aradm falan sonrada zamana bıraktm.aldığım eğitimle bir süre bebeğime kendm bakıp eğitimini kendm veririm inşallah..kimse mezun olduğu sektrde çalışmıyor.çoğu arkadaşım ünv mezunu olarak mağazalarda çalışıyorlar.para kazanmk zor eğitim sistemini konuşmaya gerek bile yok sanırım
800 tl miiiiiiiiiii
yok artık yorucu bi iş boğaz patlacaksın resmen.
canım benim bebeğine yoğunlaş..
bebek kısmetiyle birlikte doğarmış belli mi olur sana şans getirir belki.
hayırlısıyla kucağına alman dileğiyle yavrunu :)
ah ahhhh tam da damarıma bastınız diplomalı işsizlerden biride benim malesef iki senedir evdeyim bunaldım, sıkıldım, patlamak üzereyim. nere başvuru yapsam iki gün içinde size olumlu yada olumsuz döneceğiz diyorlar dönmüyorlar. yakında nişanım olacak parasızlıktan nasıl olacak bilmiyorum istediğim gibi bi nişan yapamıcam malesef. ne özelde işe alıyorlar nede kpss oluyor. hiç biri olmuyo olmuyo olmuyo.
selam canım..
iki sene mii seninde çok olmuş ya.
bölümün ne senin ?
allah mutlu mesut etsin inşallah tez vakitte iş bulursun
Merhaba ben de aol okuyorum ve insallah seneye universiteye baslayacagm. Hem gec kalmslik hem ev cocuk hem de sizn gibi emek verip karsiligini alamayan insanlar gorunce hevesim kalmiyor. Daha hangi alana yonelmem gerektigine bile karar veremedm. Hakkimizda hayirlisi..
inşallah canım hayırlsıyla bi üniversiteye başla bakalm. senin işin daha zor
evlisin annesin hemde öğrenci olacaksın ama olsun tanıdığım bi çok kişi bu durumda halinden memnunlar :)
tabi memnuniyeti mezun olana kadar sonrası bizim gibi boşluk :)
ümidimiizi kaybetmemeye çalışıyoruz yani Allahın takdiri diyoruz
Genişleyen bir aileyiz ne acı.
konuyu açtığımda bu kadar kaderdaş bulabileceğimi sanmıyordum ama genişlemişiz dediğin gibi çok acı.
bi nebzede olsa birbirimize destek olsak kardır diye düşündüm.
arkadasım her ne iş olup calisirmisin . okse her turlu is bulurfsun ben memurum ki memurlugu hic sevmezdin bundan oncesine kadar 8 tane is degisritdim. -sen kendine guvenip sosyal ortama girmezsen hicbirsye bulamazsin. iş dedigim bri tane bekerken sevgili gibi on kişi iş tekif eder. kendine guvenen bir sekilde git ben sana mecbur degilim pozisyonun agir genelede her is veren bole tipler ister. 10 tane ozel sektor degistirmis bri olarka soyluyorum kendşne guven yeter.
artık ne iş olsa yaparım mantığındayım diyebilirim ama bir yandnda biraz daha bekle ya kendi mesleğinle alaklı iş bulabilirsin diyo o beni tutuyo işte yoksa call center vs yapabilirimm kendime çok güveniyorum problem değil zaten o husus. umarım hakkımızda hayırlısı olur
vay ülkemin haline vaykiki vay vay
ayneeen öyle..
ağlanacak halimizi dalgaya almaya çalışıyoruz işte..
okumuşuz binbir sıkıntıyla sonrası boşluk çok acı ya.
hiç böyle bi son hayal etmiyodum açıkcası
Dış ticaret için öncelik ingilizce akıcı konuşmak ve ticari ingilizce
yoksa iş bulman zor
mesleki ve normal ingilizcem var canım
ama bi rusçada fena olmaz diyorum.
sonra hevesim kaçıyor vazgeçiyorum