- Konu Sahibi Liipstiick
Arkadaslar ekonometrıyı bıtırınce iş imkanı oluyomu yoksa cok caba sarfetmekmı gerekıyo. Kpss den cok ıyı puan almadı özellikle memur olmak ıcın cabalıyo kuzen fıkır verırmısınız
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
siz en azından sınava girip şansınızı denemişsiniz yani aklınızda acaba denese miydim diye bir soru yok ama şartlar gitgide zorlaşıyor ve bu sınav da kalkarsa çok zor günler yaşanılacak ama konu sahibi henüz şansını denememiş ilerde pişmanlık duymasın diye öncelik versin diyorumbende 2,5 senedir işsizdim canıma tak etti hayat devam ediyor e parasız da bir şey olmuyor elim ayagım tutuyor diye baska sektörde bir işe girdim 2 haftadır çalışıyorum çalışmak çok güzel ama bazen gururumada dokunmuyor değil etrafımda çocukları okuyan insanlar gelip sanki cocukları üniversiteyi bitirmişde hemen iş sahibi olmuş gibi konuşmuyorlar mı iyice sinirim bozuluyor gerçeklerle hayaller çok farklı diye haykırmak istiyorum..ben de istemez miydim 4 sene emek verdiğim işi yapabilmeyi benimde ailem ne umutlarla okutmuştu.. ama gerçek hayat acı gerçeklerle dolu ..
2 senedir kpss deneyip duruyorum ama şansa bakın ki alımlar bir elin parmağını geçmiyor keşke çok çalışan başaran verdiği emeğin karşılığını alabilse...
hangi arkadaşımla konuşsam herkes mutsuz umutsuz konuşurken içimiz daralıyor.. mezun olurken nasıl enerjiliydik sektöre atılıp meslegımızı ıcra edecektik ama enerjimizi sömürdüler artık bu saatten sonra işimi yapma şansım oldugunda aynı heyecanla yapabılecek mıyım bilemiyorum..
gecemi gunduzume katıpda gectıgım sınavlar ordan burdan kısıpta aldıgım kıtaplarım hayallerim umutlarım hepsi kafamda çorba olmuş durumda ve hayatımda her alanda mutsuz olmama sebep oluyor..
bu adaletsiz sistem benim gibi bir sürü gencin hayat enerjisini de söndürmüş durumda..
en acısı da artık hayal kurmaya korkuyorum ((
siz en azından sınava girip şansınızı denemişsiniz yani aklınızda acaba denese miydim diye bir soru yok ama şartlar gitgide zorlaşıyor ve bu sınav da kalkarsa çok zor günler yaşanılacak ama konu sahibi henüz şansını denememiş ilerde pişmanlık duymasın diye öncelik versin diyorum
haklısın sonuna kadar denemek lazım ama bi garip düzen işte çalışınca da olmuyo ki..
napalım hayat devam ediyor bende kendime göre başka bi sektör seçtim orda tecrübe kazanmaya bakıyorum hiç tecrübesizlikten iyidir
bir kerede olacak diye bir şey yok ama maalesef şartlar bunu gerektiriyorHepiniz hoşgeldiniz
Ben banka sınavına girdim. çok küçük bir farkla geçemedim sınavı.
açıkcası ders çalışmak bana artık çok umutsuzca geliyor.
yani birşey olmayacağını bile bile çalışmak gibi bişi
hoşbuldukk :)Hepiniz hoşgeldiniz
ünlü bir markanın beyaz eşya küçük ev aletleri üzerine satış temsilciliği yapıyorum teknolojiyi seviyorum her gün yeni bir şey öğreniyorum falan insanlara faydalı olmak güzel bi duygu :)aynen öyle canım. özel değilse şuan ne iş yapıyorsun
Bende diplomali issizim ve bunun tek sebebi turkiyede okudugumdan cunku cok engel var kazanmamiz icinMerhaba kızlar
Az önce bir arkadaşın konusunu gördüm bende üniversite mezunuyum iş bulamıyorum
Oradan esinlenerek bu konuyu açmaya karar verdim.
Belki biraz olsun birbirimize destek oluruz,eksikliklerimizi,tecrübelerimizi paylaşıp
İş görüşmeleri,mülakatlar hakkında tavsiyelerde bulunuruz.
Not: konuyu nereye açacağımı bilemedim yanlış yere açmış olabilirim.
ünlü bir markanın beyaz eşya küçük ev aletleri üzerine satış temsilciliği yapıyorum teknolojiyi seviyorum her gün yeni bir şey öğreniyorum falan insanlara faydalı olmak güzel bi duygu :)
Bende diplomali issizim ve bunun tek sebebi turkiyede okudugumdan cunku cok engel var kazanmamiz icin
Hepiniz hoşgeldiniz
Allah yardımcınız olsun, şans sizinle olsun kızlar.
Gruba dahil değilim sadece destekçiyim:)
2 banka sınavına girdim zaten duymuşsundur yakında oldu isim vermiyim şimdi.birin kazandım mülakata gittim 1buçuk ay oldu hala sonuç bekliyorum ötekini kazanamadım ve arkadaşımın kayınvalidesi(o bankadan yeni emekli olan bir müdür) bana "bilseydim sınava girdiğini kesinlikle girme derdim boşuna para yatırmışsın çünkü bankaya girecek olanlar 1 ay önceden zaten belli oluyor sınavda formalite icabı yapılıyor" dedi
kazanamadığıma üzüleyimmi sevineyimmi bilemedim ama şu anda sonuç beklediğim bankadan da umudum kesilmek üzere bu lafları duyunca
ciddi olamazsınnnnnnnnn
bizim dayımız yok o yüzden işsiz olmaya mahkumuz demekki.
keşke başka bir ülkede yaşasaydım diyorum bazen en azından emeğimin hakkını alabileceğim bir ülkede
çok ciddiyim ve ben o sınavı kazanamadım diye o kadar üzüldümki ama bunları duyunca bir şok geçirdim tabiki
lanet olsun dedim yaa sınav başı 50lira para veriyoruz ve o sınava binlerce kişi giriyor bankanın elde ettiği kazanca bakarmısın
hakkımı helal etmiyorum kesinlikle ve artık umutlarım tükenmeye başladı torpilimiz yok diye iş sahibi olamayacakmıyız yaaa
ya şu gençlere iş vermeyipte ülkesinden kaçıp ülkemize gelen suriyeliler ıraklılar a birsürü iş var
ben kafeye gidip birşeyler içemiyorum param yok aman masraf olmasın dikkat edeyim diye ama kafeler de bunlar oturup I phone 5 leriyle selfie çekiyorlar
nerden geliyor bu değirmenin suyu diye sormayacam çünkü bizi işsizliğe talim eden devlet bu nankörlere bakıyor!
hepsini geçtimm.
ben ailemden para isteyemiyorum artık. utanıyorum yük olduğumu düşünüyorum
dışarı çıkmıyorum masraf yapmamak için.
yetişirilmek üzere alınsam oryantasyon döneminden sonrada paşalar gibi işime başlasam.
ahh ahh. bunların aradığı hazır tecrübeli işi bilen birileri. neden çünkü çömeze ayıracak vakitleri yok neden çünkü onlar hiç bu durumları yaşamadılar değil mi..
ne umutlarla bitirdim üniversitemi ben. ailem kep atarken birinciliğimle kıvanç duyuyordu.
taze bilgim var ama tecrübem yok .. dolayısıyla iş yok.