Ateistlik hikaye yurt dışında insanlar artık müslümanlığa yöneliyor... Ama bunu cesaret edip yazmamıyorlar çünkü en çok korktukları şey bu İngiltere eski başbakanın baldızı bile Müslüman oldu ayrıca benim etrafımda o kadar çok insan varki Müslüman olan insanlar kendilerini boşlukta hissediyor huzursuzluk içinde yaşıyorlar ve bir çoğu bu manevi boşluk yüzünden intihar ediyor bi amaçları yok neye hizmet ediyorlar dünya sadece çalışmak yiyip içip gezmek için değil bu onlara bir zaman sonra yetersiz ve anlamsız geliyor hiç bir şekilde o kalplerindeki boşluğu dolduramıyorlar ve dini açıdan farklı arayışlara yöneliyorlar..bu dinlerin en başında tabiki İslam var..En nihayetinde Allah doğru yolu bulanlardan eylesin bizide geç olmadan...
Ne zaman konu AKP' ye , Erdoğan'a gelecek diye bekliyordum zaten :)
bardağın tanesi 1000 tl demek ispatı var mı?
her konuda iddialar da bulunuluyor,ben akpliyim diye herşeyi savunmam
saray yapıldıysa o saray ona kalacak değilki,yerine gelenler olacak elbet
ama sizin anlamadığınız şu,adam cumhurbaşkanı yabancı ülkelere gidiyor
özel uçağı var diye kızıyorlar,şimdi bu adam havayolları firmasıylamı gitsin?
böyle komik bir düşünce olabilir mi?
peki hangi partiyi savunur?
partiyi tutmak her dediğine evet mi demektir!
hangi parti hatasız olmuş bugüne dek,o zaman siyasi görüşümüzün olmaması lazım
şimdi şurda akpyi ve oy verenleri aşağılar konuşuruz artık...
Ne zaman konu AKP' ye , Erdoğan'a gelecek diye bekliyordum zaten :)
bardağın tanesi 1000 tl demek ispatı var mı?
her konuda iddialar da bulunuluyor,ben akpliyim diye herşeyi savunmam
saray yapıldıysa o saray ona kalacak değilki,yerine gelenler olacak elbet
ama sizin anlamadığınız şu,adam cumhurbaşkanı yabancı ülkelere gidiyor
özel uçağı var diye kızıyorlar,şimdi bu adam havayolları firmasıylamı gitsin?
böyle komik bir düşünce olabilir mi?
1. O saray yasak bir alanda yapildi, adam yani hukuku bile önemsemiyor.
2. O sarayin baskalarina kalmasinin önemi yok. Halk sefalettekene 1200 odalik saray yapmak neyine? Cumhurbaskanin konutu zaten vardi. Yani hem gereksiz, hem pahali
3 bardaka iddia diyorsun ama diyanet baskanin 1 milyon dollarlik arabasi iddia degil, 80000 dollarlik saat iddia degil. Emine erdoganin binlerce dollarlik takilar ve basörüleri iddia degil.
Neticede halk sefalette, fakirler cok, üniversiteliler bile asgari ücret ile calisiyorlar. Ve bunun yaninda erdoganlar zengin hayati yasadigini inkar edemezsin.
Ki sadece durum maddi bile degil, erdogan kac kisiyi torpille yüksek makamlara aldi (ki hic o ise uygun olmayan insanlar üstelik). O ise uygun olan insanlarin hakkini yedi. KPSS icin gece gündüz calisan insanlarin hakkini yedi.
Bunlarida geciyorum, bakara makara diyen sahis ile secim zirvesinde el ele balkondaydi. 14 yasindaki herhangi bi neden ile ölmus olan bir cocugu, cesedi sogumamisti bile, insanlara yuhlatti! 14 yasindaki COCUK!!!!
Daha yeni somada yas tutan insanlari dövmeye kalkti, gercekten döven yusuf yerkeli kabinesinden atmadi.
"Benim basörtülü bacima kabatas ta tecavüz ettiler" diye yalan atip, "camide icki ictiler" diye iftira atmisti.
Ayakkabi kutusu, binlerce polisi, savcilari yerinden ve isinden etmisti.
Yani kisacasi var da var. Bu adami sözde muhafazakar politikasi icin sevmis olabilirsin ama en azindan kendi dinine saygisizlik edip bu adama müslüman deme.
Dedigini anliyorum ve hak veriyorum Duka. Mesela bu isid i mossad kurdugu iddialari var. velev ki oyle olsun. iyi de isidin Turkiyede bile binlerce taraftari var buradan gidip gonullu isid teroristi olan var. bunlarin hepsi de bunu Allah icin yaptigini saniyor Hz. Muhammede inaniyor. Musluman olmalarina ragmen bu kotulukleri yapabiliyorlarsa evet sana can-i gonulden hakveriyorum bozulmus Islamin kendisinden uzaklasmis ama cok dindar okdugunu iddia eden musluman gercek muslumanlardan cok daha fazla Cok haklisinBenim hangi dine mensup olduğumun konuyla bir alakası olduğunu sanmıyorum, geçelim.
Bana saçma saçma konuşmuşsun derken kendinizle çeliştiğinizin ve aslında benim dediğime geldiğinizin farkında olmamanız komik olmuş. Ben müslümanlar bozulmuştur dediğimde "senin gibi dönenler bozuk!" demiştiniz, şimdi bir kısmı daha dahil etmişsiniz sanırım, her ilahi dinde olur böyle şeyler diye. İyi gelişme var :)
Müslüman olmak için Kelime-i Şehadet getirmek yetiyor, yanlış mı biliyorum? Siz insanları neye dayanarak hayır onlar müslüman değildir diye etiketleyebiliyorsunuz ki? Işid misal, Allah ve İslam adına öldürdüğünü iddia ediyor sizin açınızdan bu durum terör onların açısından cihat?
Müslüman değilim.
Amaçsız da yaşamıyorum.İntihara meyilli hiç değilim.
Yazdıklarınızın içinde sadece ''önyargı'' var.Başka bir şey değil.
Dedigini anliyorum ve hak veriyorum Duka. Mesela bu isid i mossad kurdugu iddialari var. velev ki oyle olsun. iyi de isidin Turkiyede bile binlerce taraftari var buradan gidip gonullu isid teroristi olan var. bunlarin hepsi de bunu Allah icin yaptigini saniyor Hz. Muhammede inaniyor. Musluman olmalarina ragmen bu kotulukleri yapabiliyorlarsa evet sana can-i gonulden hakveriyorum bozulmus Islamin kendisinden uzaklasmis ama cok dindar okdugunu iddia eden musluman gercek muslumanlardan cok daha fazla Cok haklisin
Ben önyargılı değilim ve dünyanın asıl hangi dine yöneldiğini yazdım. Ve bu yazdıklarım birebir sonradan Müslüman olan insanların yaşadıkları gel gitler tavsiyem bunun hakkında bir kaç video izlemen sonradan Müslüman olan insanların birebir duyguları ne demek istediğimi daha iyi anlarsın üstelik herkes böyle hissedecek diye bir kaide yok. Ayrıca bu yazdıklarımın hiç birinde ön yargılı bi yaklaşım yok sıkı bir araştırmaya koyulursan insanların neden İslam dinini seçtiğinide görürsün.
Önyargı yok diyorsunuz ama Müslüman olmayanların amaçsız yaşadığından, intihara meyilli olduğundan bahsetmişsiniz.Ne alakası var,bu "Bütün Müslümanlar teröristtir."den pek farklı değil.Neyse...Bütün insanların(!)niye İslam'ı seçtiği inanın beni fazla alakadar etmiyor zira ben bizzat o dinin içindeydim.
Sizinle anlaşamadığımız nokta şu ki Müslümanların bozulmuş olması Hristiyanların, Yahudilerin bir kar tanesi olduğu anlamına gelmez ve Müslümanların İslam'ın özünden çok uzaklaşmış olduğu gerçeğini de değiştirmez.
İsrail Gazze'yi bombalıyor çoluk çocuk demeden öldürüyor ve içimiz yanıyor ama Işid, El Kaide, Taliban hatta Hamas İsrail'den farklı mı? Bakın Afganistan'a, Pakistan'a, Irak'a bir tanesinde huzur var mı? Ama huzur İslam'da diyorduk? Müslümanların ya da kendine müslüman diyenlerin çoğunlukta olduğu coğrafyalardaki kadar çatışma, cehalet, sefalet, savaş başka nerede var örnek gösterir misiniz? Ya da zengin Arap ülkelerine bakalım, onlardaki israfın, paranın verdiği şaşırmışlığın, kadının değersiz bir eşya gibi görülmesinin ve insan haklarının çoğundan mahrum kalmasının neresi İslam ile uyuşuyor? Onlar da müslümanız diyorlar ama? Size göre gerçek müslüman olmayabilirler ama onlar kendilerini müslüman olarak kabul ediyorlar değil mi?
Bu durumda rica ederim tekrar düşünün müslümanların bayaa bozulmuş olduğu ve İslam'ın özünü kaybetmiş olduğu yorumumun nesi yanlış?
Merak ediyorum burada kendine müslüman diyen kadınlar mesela çin'de doğmuş olsalardı gene müslümanmı olacaklardı?
bir önceki yazimi okudunuz mu Duka Tesla?
Suanki yazdiginizi ima eden tek bir cümle yazmadim.
Hepimiz insaniz, ve herbirimiz iyi ve kötüye yönelebilecek fitratta yaratilmisiz. Irademiz var, iste buda yaptigimiz her davranisimizdan yine kendimizin sorumlu oldugu anlamina geliyor.
Herbirimiz sorumluyuz.
Herseyden. Ömrümüzden, zamanimizi nasil degerlendirdigimizden, gencligimizi nerede tükettigimizden, kötü durumda olanlari görmezden gelmekten vs. vs.
Sonucta ölüm herkesin basina gelecek ve o an herkes kendi yaptigi ile basbasa kalacak. Yani kisi Ahiretteki durumunu dünyada ki yapip ettikleriyle kendi hazirliyor.
Israile dur deniyor duruyorlar mi ki, onlar kendilerinde dur denildiginde dursunlar?
Insan en büyük düsmani aslinda kendi NEFSidir. Kendim dahil tüm insanliga söylemek istedigim sey ! Neden düsmani disarda ariyoruz ki?
Air Asia, yolcularinin veya MH370 ucaginin basina gelenler insani tekrar tekrar düsündürüyor. Ölmüm ansizin hic beklenmedigimiz anda gelecek olan kacinilmaz son. Aslinda düsündüren cok seyler var...
Müslüman olarak doğmuş olmamıza bence yatıp kalkıp şükretmeliyiz. Şu da var sonradan İslamı seçenler daha da bağlı oluyorlar dinlerine ve bilinçli oluyorlar.