Bakın şurada anlaşalım. Ben kendi görüşlerime göre müslüman değildir demiyorum. Allah'ın emrettiği iyi insan olma yolundaki emirlere uymayanlar değildir diyorum hatta ben demiyorum. Bunu bizzat Allah kitabında belirtiyor. Ayrıca şu anki tabloya bakarak yorum yaptım. Elbette ki ilerde kim hidayete erer kim gerçek müslüman gibi yaşar bilemem. Kendim için de kesinlikle müslümanım diyemem sadece olmaya çalışıyorum.
Aynı Kuran'ı bende okuyorum. Allah'ın emirlerinde eğilip bükülecek bir durum söz konusu değil ki yanlış yorumlansın. Dümdüz, kesin ve net. Haksız yere insan öldürmeyeceksin, tecavüz etmeyeceksin, çalmayacaksın, aldatmayacaksın vs. deniyor. Bunları uygularsan müslümansın deniyor. Aynı kitabı onlar da okuyor. Tüm bu emirleri istediğin kadar yorumla ışid ve türevlerinin yaptıklarına kılıf uyduramazsın.
Lütfen gerçekçi olalım ve gerçekleri yadsımayalım.
İslam alimleri dahi, hatta özellikle onlar, birçok ayet hakkında anlaşmazlığa düşmüştür.
Öldürmeyeceksin ama şu durumda öldürebilirsin de deniyor ona bakarsanız, ben de sürekli Kuran okuyorum. Eleştirdiğin şeyi savunandan daha iyi bilmen gerektiğine inanıyorum çünkü.
Bahsettiğimiz terör örgütü öldürmesi gereken durumda olduğunu düşünüyor. Başka biri de başka bir ayet hakkında sizden farklı düşünüyor. Kuran yoruma açık ve geniş anlatımlıdır. Kesin,net,bükülemez falan değildir. Hatta bu nedenle içinde birçok gizemi ve mucizeyi barındırdığı söyleniyor.
Gerçeklerden gidelim.