Dinler Bir Gün Ortadan Kalkar mı?

İslam bozulmuş mu bilmiyorum ama müslümanlar bayaa bozulmuş bak ondan eminim :)

İslam bozulmuş mu bilmiyorum ama müslümanlar bayaa bozulmuş bak ondan eminim :)
evet bozulanlar var,tıpkı sizin bir gün Müslüman olupta sonradan döndüğünüz gibi :)
de get ötede oyna :) başka oyunlar bul kendine çocuk Müslümanlarla uğraşma
saygıyı hep kendine bekleyenler sizsiniz,bozuk olanda sensin.

Benim önceden müslüman olup da sonradan döndüğümü nereden biliyorsunuz acaba? Hangi kaynağa dayandırdınız bunu? Ama pardon kaynak, referans falan sizin tarzınız değil pek, iddiayı ortaya salla gitsin gerçekliğini ispatlamak diye bir şeye gerek yok :)

Dünyadaki müslümanların neredeyse yarısının sefalet içinde yaşarken diğer yarısının kendine altın tuvaletler yaptırdığını, büyük bir çoğunluğunun aldığı eğitimin okuma-yazma seviyesinde kaldığını, kendisi gibi olmayana tahammül göstermediğini, İslam adına erkek, kadın, yaşlı, çocuk demeden katliamlar yapıp global terörizmin büyük oranda sorumlusu olduğunu düşünürsek "müslümanlar bozulmamış" demek inandığınızı iddia ettiğiniz dine hakarettir öncelikle.

hangi dine mensuptunuz ve şu an hangi dine mensupsunuz soruyorum o halde?
sen olmasan bile başkaları var,başkalarının inançları beni ilgilendirmiyor
karşısındakini rencide etmedikten sonra

o kişiler bizden değil,Allah onları bildiği gibi yapsın,herzaman karşıyım o tiplere
bir yerde insanlar açken sen zevki sefa içinde olursan Allah sorar
benim dinim bunu kabul etmez
sen kalkıpta teröristlere Müslüman dersen,asıl hakareti sen etmiş olursun
Müslümanlık adı altında yapılıyor bunlar.

Müslüman olma şartları nedir? Adamlar kelime-i şehadet getirerek, "allahuakbar" çekerek kafa kesiyor siz onların müslüman olmadığını iddia edebilir misiniz? Yaptıkları sizin insanlığınıza sığmadığı için müslüman da olamayacaklarını düşünüyorsunuz ama değil.

Bakın savunduğunuz şeyleri doğru ifade edin. Sizin İslam'ın kusursuz olduğunu düşünmenizi anlarım. Ancak müslümanlar bozulmamıştır, hepsi birer pırlantadır deyip kafanıza göre o müslümandır, bu değildir diye etiketleme yapamazsınız. Müslümanlar kadar bozulmuş, dinin özünden çıkmış/sapmış bir topluluk yoktur başka. Kabul etmeseniz de bu gerçek.

ben sana soru sordum cevap vermemişsin hangi dine mensupsun?
kim Müslümanlar birer pırlantadır dedi,sen daha okuduğunu anlamamışsın
daha doğrusu anlayıp,bilerek saptırmışsın!!!
ben sana açıklamamı yaptım,sen hala aynı yerdesin
terörist Allahuekber dedi diye Müslüman oldu öyle mi?
sizin gibileri kandırıyorlar işte,seni inandırmak için uğraşacak değilim
öyle bi amacımda yok zaten,sordun cevap verdim.
Müslümanların bazıları bozulmuştur,tıpki diğer ilahi dinlere mensup kişiler gibi.
bu konu çok uzun buradada anlatamam zaten.
hem bu konunun sonu yok,sen şimdi başka bir konuyada el atarsın ama Müslümanlar şöyle diye
sanki ben gelmişim tüm Müslümanları övmüşüm gibi,saçma saçma konuşmuş yine.

Benim hangi dine mensup olduğumun konuyla bir alakası olduğunu sanmıyorum, geçelim.

Bana saçma saçma konuşmuşsun derken kendinizle çeliştiğinizin ve aslında benim dediğime geldiğinizin farkında olmamanız komik olmuş. Ben müslümanlar bozulmuştur dediğimde "senin gibi dönenler bozuk!" demiştiniz, şimdi bir kısmı daha dahil etmişsiniz sanırım, her ilahi dinde olur böyle şeyler diye. İyi gelişme var :)

Müslüman olmak için Kelime-i Şehadet getirmek yetiyor, yanlış mı biliyorum? Siz insanları neye dayanarak hayır onlar müslüman değildir diye etiketleyebiliyorsunuz ki? Işid misal, Allah ve İslam adına öldürdüğünü iddia ediyor sizin açınızdan bu durum terör onların açısından cihat?

Yorumunuzu görünce yazmadan edemedim. Evet adına müslümanım deyip, Allah-u Ekber nidalarıyla islamla bağdaşmayan işler yapan insanlar var. Tıpkı cheeses cries deyip Irak'ta, Afganistan'da ve bir sürü coğrafyada müslüman katleden hristiyanların olduğu gibi. Ya da yahudiler gibi...

İnsanların yaptıklarını dinlere mal etmek ya da dünya üzerinde olup biten fitnelerden sadece müslümanları sorumlu tutmak, bir tek o yönden bakmak ne kadar akıllıca bilemiyorum. İslam barış demektir. Onun şemsiyesinin altına sığınıp pis işler yapan bir takım insanlar yüzünden he evet müslümanlar çok bozulmuşlar demek ne kadar mantıklı geliyor size? Bir de müslüman diye kime denir? "Allah’ın bütün şartlarını yerine getirmeye söz veren kişi sözünde durur ise, mümin sayılır." Allah'ın şartları nelerdir? Özetle çalmayan, çırpmayan, AŞIRILIĞA KAÇMAYAN, güzel ahlaklı, yumuşak huylu, vs vs uzayıp giden kullar olmamızı amaçlayan GÜZEL ÖZELLİKLERdir.

Şimdi Allah kullarından islamı benimseyerek böyle insanlar olmalarını istiyorken haksız yere cana kıyan, türlü pislikler yapan insanlara nasıl müslüman dememizi bekliyorsunuz? Müslüman da olmayacaklarını düşünüyorsunuz ama değil demişsiniz de hadi ben Allah'ın sözlerine dayanarak bir sonuca varabiliyorum da siz neye dayanarak kastettiğiniz insanların sözde değil özde müslüman olduklarını iddia ediyorsunuz?

sen sürekli Müslümanlara çıkışıyorsun,bir düşmanlık var adeta içinde
o kısım etki tepki meslesiydi,yoksa Müslümanlar çok süper sütten çıkmış ak kaşık değil
kim günahsız ki şu dünyada,tabiki insanız günah işliyoruz,benim orada şu yazımıda atlamışsın
her iki taraftanda yobazlar temizlenmeli demiştim ve kimsenin inancı beni ilgilendirmez
şayet benim inancıma laf söylerse bende aynısını söylerim,durum budur
işine geleni alıyorsun :)
neden dinini söylemiyorsun ne mahzuru var?
bilelimki ona göre yorum yapalım değil mi?
işide gelince sen Müslüman olduğunu düşünüyorsun neden ,öyle olduğuna kendini inandırıyorsun
öyle olmasını istiyorsun,
işide ben nasıl Müslüman diyeyim,adam kuranın aksini yapıyorsa,ayetleri inkar ediyorsa
kendi emirlerini getiriyorsa,ehli sünnetten uzak yaşıyorsa,hangi kitapta var durduk yere adam öldürmek...
Allahuekber demişte Müslümanmış tövbe yarabbim...

bi üstteki arkadaş yazmış,müslümanları katledersen Hristiyan ol, Yahudi ol sorun değil
kimse de çıkıp demezki,nasıl Yahudilik, hristyanlık bu
ama Müslüman adı altında yapıldığı halde vay bunlar Müslüman, terörist
sizin gibileri inandırdılar,ve hala inanmaya devam ediyorsunuz
şimdi biz bütün Yahudi ve Hristiyanları kötü bilelim o zaman
he ama yok en çok sapıtanlar müslümandı değil mi
sapıtanlarda Allah'a verecek hesabını.
işidin Müslüman olduğuna dair ne kanıt varki,adam Allahuekber demiş
der şehadette getirir,tevhidde getirir,münafıklarda böyleydiler
içlerinden tasdik etmeyip
sadece dillerinden döküldü Allah lafzı,ben nasıl müslümaan diyeyim onlara!

Kelime sehadet dedigimiz sadece o sözcükten ibaret degil ki.
Allahtan baska ilah olmadigina yürekten inanmak asil olmasi gereken dir. Bunun dil ile söylenmesinin sebebi kendisinin müslüman oldugu bilinsin ki kendisine bu dünyada müslüman muamelesi yapilsin diye. ( örnegin, öldükten sonra cenazesinin yikanmasi, cenaze namazinin kilinmasi gibi )

Iman etmis olmak birinci adim ama ikinci adim Müminane tavirlar sergilemektir. yani inandigimiz seylerin eyleme donusmesi gerekmektedir, Misal komsusu ac iken tok yatan kisinin bu tutumu iman eden kisinin tutumu ile bagdasmamaktadir.

Isid Allah adina insanlar öldürüyor ve cihat olarak atlandiriyor dediniz ya. Allah tealanin rizasi uygunmu degilmi? bu önemli olan.
kendisini bizlere Kurani Kerimde Rahim ve Rahman sifatlariyla tanitan yüce Allahin kötülüge fenaliga rizasi asla olmaz .

Tamam ama aynı şekilde onların Müslüman olmadığına dair kanıtınız da yok.Siz demez misiniz hep ''kimse kimsenin kalbini bilemez'' diye.Belki de içlerinde çok büyük bir Allah aşkı vardır.Bunu da bilemezsiniz tıpkı gerçekten Müslüman olduklarını bilemeyeceğiniz gibi.
Kendi emirlerini uyguluyorlar,ayetleri inkar ediyorlar demişsiniz.Ona gelene kadar bizim ülkede bu şekilde yaşayan kaç Müslüman var haberiniz var mı sizin ? Her şeye bir kılıf bulan mı dersiniz,sahih hadislerin işine gelenini alıp geri kalanına ben inanmıyorum diyen mi...Hayır inanıyorsanız evet bu böyledir deyip geçin.Neyi kime karşı savunuyorlar anlamıyorum cidden.

Konuya yorumum : Bitmez.Ama azalacak inanan sayısı.Belki yüzyıllar sonra mitolojik olarak devam eder tıpkı eski Yunan Tanrıları gibi.

valla din tektir,insanlara göre değişiklik arz etmez
bazı şeylerde dinden çıkabilir insan,müslümanım deyipte ayetlere inanmazsa,günaha günah değil derse vs.
doğruyu bildiğim halde,yinede pek yorum yapmam çekinirim
çünkü vebal almak istemem,Allah'la onun arasında
ancak işidi örnek verirseniz,orda dur derim,bebeler bile bilir adamların Müslüman olmadığını.
yaptıkları islamla uyuşmuyor,adamlar hergün binlerce insanı öldürüyor
islamda ak denilen şeye kara diyorlar,herneyse herkes istediğine inansın

Madem öyle, 1200 odalik saray yapan, bardaklari 1000 liraya alan erdogani halen savunuyorsun ama?

Madem öyle, 1200 odalik saray yapan, bardaklari 1000 liraya alan erdogani halen savunuyorsun ama?
Ne zaman konu AKP' ye , Erdoğan'a gelecek diye bekliyordum zaten :)
bardağın tanesi 1000 tl demek ispatı var mı?
her konuda iddialar da bulunuluyor,ben akpliyim diye herşeyi savunmam
saray yapıldıysa o saray ona kalacak değilki,yerine gelenler olacak elbet
ama sizin anlamadığınız şu,adam cumhurbaşkanı yabancı ülkelere gidiyor
özel uçağı var diye kızıyorlar,şimdi bu adam havayolları firmasıylamı gitsin?
böyle komik bir düşünce olabilir mi?

Sizinle anlaşamadığımız nokta şu ki Müslümanların bozulmuş olması Hristiyanların, Yahudilerin bir kar tanesi olduğu anlamına gelmez ve Müslümanların İslam'ın özünden çok uzaklaşmış olduğu gerçeğini de değiştirmez.

İsrail Gazze'yi bombalıyor çoluk çocuk demeden öldürüyor ve içimiz yanıyor ama Işid, El Kaide, Taliban hatta Hamas İsrail'den farklı mı? Bakın Afganistan'a, Pakistan'a, Irak'a bir tanesinde huzur var mı? Ama huzur İslam'da diyorduk? Müslümanların ya da kendine müslüman diyenlerin çoğunlukta olduğu coğrafyalardaki kadar çatışma, cehalet, sefalet, savaş başka nerede var örnek gösterir misiniz? Ya da zengin Arap ülkelerine bakalım, onlardaki israfın, paranın verdiği şaşırmışlığın, kadının değersiz bir eşya gibi görülmesinin ve insan haklarının çoğundan mahrum kalmasının neresi İslam ile uyuşuyor? Onlar da müslümanız diyorlar ama? Size göre gerçek müslüman olmayabilirler ama onlar kendilerini müslüman olarak kabul ediyorlar değil mi?

Bu durumda rica ederim tekrar düşünün müslümanların bayaa bozulmuş olduğu ve İslam'ın özünü kaybetmiş olduğu yorumumun nesi yanlış?

İşte ben buna da karşıyım. İslamın özünü anlamış bir insan akp zihniyetini savunamaz.
peki hangi partiyi savunur?
partiyi tutmak her dediğine evet mi demektir!
hangi parti hatasız olmuş bugüne dek,o zaman siyasi görüşümüzün olmaması lazım
şimdi şurda akpyi ve oy verenleri aşağılar konuşuruz artık...

John Lennon bunun için 'Imagine' diyor. Bakalım.

Ateistlik hikaye yurt dışında insanlar artık müslümanlığa yöneliyor... Ama bunu cesaret edip yazmamıyorlar çünkü en çok korktukları şey bu İngiltere eski başbakanın baldızı bile Müslüman oldu ayrıca benim etrafımda o kadar çok insan varki Müslüman olan insanlar kendilerini boşlukta hissediyor huzursuzluk içinde yaşıyorlar ve bir çoğu bu manevi boşluk yüzünden intihar ediyor bi amaçları yok neye hizmet ediyorlar dünya sadece çalışmak yiyip içip gezmek için değil bu onlara bir zaman sonra yetersiz ve anlamsız geliyor hiç bir şekilde o kalplerindeki boşluğu dolduramıyorlar ve dini açıdan farklı arayışlara yöneliyorlar..bu dinlerin en başında tabiki İslam var..En nihayetinde Allah doğru yolu bulanlardan eylesin bizide geç olmadan...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…