Din yznden ayrlmak istemiyorum :( Bu durumda ne yaplr?

canım erkek arkadaşın neden 1.5 sene sonra sana böyle bir laf söylemiş,
neden bunu bile bile senle çıkmaya devam etmiş????
şimdi mi söylemek aklına gelmiş

ya herkez aynı şey soyluyor ama dediğim gibi zaman cok cabuk akıp geçti ve hiç bunları dusunmeye de fırsat olmadı acıkcası.. evlilık benım için cok uzak dıye hıc acmadık bu konuları ta gecen aya kadar.. simdi ister istemez dusunur olduk..sonuca varamassak ta ayırlamıyoruz. bir cıkmaz içinde hissediyorum kendimi. Akışına bırakacağım. Yaşayacapımız guzel gunler varsa yaşarız ne olacak dusunmeden.. Belki zamanla duzelir ve kendi kendine karar verir.inanıyorum..

Kimse için dinini değiştirme, değiştireceğin din müslümanlık olsa bile.

Aşk için din değişmez, aşk bitince tekrar mı değiştireceksin. bkz. tuğçe kazaz.

Çünkü anlamadığın bilmediğin , sadece sevdiğin biri için seçtiğin bir dine nasıl gönül bağı ile bağlı olacaksın. Din hangisi olursa olsun, gönül bağıyla bağlı olunca güzeldir.

Okursun, anlarsın, hoşuna gider Müslüman olursun o başka birşey.

Ahmet, mehmet için müslüman olursun o başka birşey.

Bence birkez daha düşün

esimi kabul etmeleri icin biraz zor olmasina ragmen ailemi onunla tanisip birkac gün gecirmek icin ikna ettim. ailem onu görüp yakindan taniyinca ne kadar iyi bir insan oldugunu gördü.. yani kendileri görüp taniyip ikna oldular... zamana gelince onunla görüsüp tanimalarina ikna etmem birkac haftami aldi :) ama son sürat calistim .. hergün temcit pilavi gibi önlerine sundum. kabul etmek zorunda kaldilar tanismayi.. insallah senin icinde böyle olur ve cok mutlu olursun :)

sizin aileniz hakkında yanlış bir cümle edersem söz sarfedersem bağışlayın ama sanırım aileniz çok fazla dini hassasiyetlere önem veren bir aile değil şöyle ki islam dininde bir bayanın gayrimüslim yanı müslüman olmayan bir erkekle evlenmesi kesinlikle yasak..

sizin aileniz bu şekilde düşünebiliyor izin veriyor ama herkesin ailesi böyle değil. mesela benim ailemde insan canlısı anlayışlı bir aile fakat bağlayıcı etkenleri dinimiz, inancımızdır

arkadaşın sevgilisinin aileside bu tarz düşünüyor olabilir, tabiki islamda hristiyan bir bayanla evlenebilir müslüman erkek ama eğerki bahsedildiği gibi aile dinine ve inancına çok önem veren bir aileyse ilk tercihleri her zaman müslüman bir gelinden yana olucaktır..

ya adam direk benim ailem tutucu,seninle evlenemem demiş.bundan daha net bir cümle olabilir mi.belli ki sevgiliniz hiçte modern değil.müslüman bile olsan,sen evlenmeden benimle tatillere geldin,ailem kabul etmez diyebilirdi.yaşın daha çok genç.önünde uzun yıllar var.umarım karşına seni olduğun gibi sevecek insan çıkar.

en başta din Allahın yarattığı sıradan bir kul için değiştirilecek birşey değil güzel arkadaşım...hissetmediğin müddetçe böyle birşey yapmamalısın.kendi dininin gerekliliklerini yerine getirmediğini , getiremediğini söylerken başka bir din seçmek ona geçmek anlamsız...ev , semt ,iş ,şehir ,ülke değiştirmek gibi birşey değil bu...bunun farkına varman gerek...kimse için başka bir dine geçilmez...

erkek arkadaşın ileride olası durumlarda çocuklarınız ile ilgili hangi dine mensup olacak doğduğunda sorusunda takılıyor olabilir...sizinle kiliseye mi yoksa babasıyla camiye mi gidecekler?bu epey büyük bir çelişki...bunu sorun etmesi gayet normal geliyor bana..bu herkesin yaşayabileceği bir ikilem.bir hristiyanda bunu düşünebilir bir yahudide bir müslümanda...
bu gerçeği bilerek bu kadar zaman geçirmiş olması, işin son evresinde bu düşüncelerini belirtmesi onun ayıbı gerçekten buna söylecek söz yok.zamana ve mantığınıza bırakın bu işi...allah kolaylıklar versin

son derece haklısınız.. ama elimden pek çok şey gelmediği ıcın bunu da araştırmaya başladım işte. Onun dusunmesi de tabi ki dogal da boyle kararsız durması cok iyi değil..ama dediğiniz gibi zaman bırakalım. Ne yazıldıysa o olur zaten..

direk evlenemem demedi sadece cok sorun yaşarız dedi.. ama bi yandan kaybetmek te istemiyor. içinde yaşadığı çelişki yıpratıo ikimizi de.. umarım en kısa zamanda bi karara varırız.

aman sanki kendisi islam dinini çok yaşıyor da,birde sana yaşattırmaya kalkışıyor..nüfus cüzdanı hanesinde sadece islam diye kalıyorsa din konusu ,hiç bu din olayından bahsetmeye hakkı yok..isterse seni ailesine kabul ettirebilir...sırf müslüman olmak için müslüman olunmaz..
işin başka bir boyutuda şudurki , dini nikah kıyamazsınız bu şekilde..bence bu önemli ama siz ne düşünürsünüz bilmem

gerçekten birbirini seven iki insan herşeye rağmen birbiri için savaşır ve birçok şeyi göze alır. ailelerinize durumu anlatırsınız belki umduğunuz kadar büyük bir tepkiyle karşılaşmazsınz belli mi olur

evet değil mi? bende oyle dusunuyorum ama fazla gercekci :) belki de halledebiliriz..

Ailesinin karşısında aşkını savunacak biri değilse sevgilin,

Malesef ben pek olumlu konuşamayacağım.

Herkes bir birey.

Siz de ondan farklı dinde bir bireysiniz.

Dünyada milyonlarca örneği var bu tip evliliklerin...

Bence değişmek zorunda değilsiniz...

büyük konuşmak istemem ama din bu yani gömlek değil ki kolayca değiştirilsin
insan başkası için inançlarından düşüncelerinden vazgeçebilir mi :uhm:
benim için imkansız :1no2:
ama farklı bir dinden biriylede evlenmeyi bırak sevgili bile olamazdım
hiçmi tartışma yaşamadınız inançlar yüzünden
sonuçta başka biri dinsiz olsa yada farklı dinden olsa neyse saygı duyarsınız dinden konuşmazsınız
ama dini inancı olan bi insan dininin gerektirdiklerini yaşamaz mı zaten fisfisfis
bunun tutuculukla alakası yokki yasakkelime
ne bileyim bence zaten olacak bi iş değilmiş bu :sinifsinif:

arkadaşlar dini başka olması ne gibi bi ikileme yol açıyo ki onu anlamadım iki biey de aynı zevklere sahipse aynı şeylerden hoşlanıolar aynı yerlere gitmeyi seviyolarsa din bunun önüne geçemez din öncelikle hoşgörüyü gerektirir zaten bence sevgileri için savaşmalılar diyorum

Son düzenleme:
canim yazdiklarini sevinerek okudum

Islam dini güzellik dinidir ,degistirilemeyen tek mucizevi dindir

evlenmek istedigin kisinin sayesinde Islam dinine gecmeye vesilen olucak

gectigimiz mubarek mirac kandilinde

hristiyan bir Alman müslüman oldu (Allah kabul etsin insallah)

bu Alman gencin Türk kiz arkadasi var ve birbirini seviyorlar

ama kiz ,ona ailem asla vermez beni sana diyor ,hristiyan oldugu icin

cocuk o gunden itibaren Islam dinini arastiriyor ,burda düzenlenen ateseliklere katiliyor

namazada baslamis ama Kuranimizi tam sökememis(hangi birimiz cok iyi biliyoruz ki ? )

kendisini hazirlamis vaziyette namaza geliyor ve sahadet ederek müslüman oluyor

o kadar duygulandik ki , o kadar sevindik ki anlatamam

sanirim bayramdan sonra nisanlari olucak(sünnet olayindan sonra)

insallah sende es adayinin sayesinde dinimize girmeye vesile bulmus olup

dinimizi iyice ögrenir ,sevdigin ve inandigin iicin yasarsin

canımmm öncelikle aslında müslüman da sayılırsın...şöyleki eğer müslümanlık daha ağır basıyorsa kendi kalbinin terazisinde dinini tabiki değiştir ama bir erkeğin seni kabul etmesi için değil...evet din ilişkilerde çok büyük faktör ama ne müslüman hristiyan insanlar evleniyor yani...ama sevgilini karşına alıp dğru düzgün konuşmayı dene bence...yani onun senden beklentileri neler...ailesinin kabul etmeyeceğini düşünüyorsa nie hala senle birlikte ki demek ki her şeye göğüs germeye razı...ama bunları sen onunla konuşmalısın bence canım boylu boyunca....:1hug:

alkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkis

aynen katılıyorum.. din içinde yaşanan bişey ilişkide bunun kavgasını neden yapalım ki onu anlamadım..saygı duyduktan sonra bu kavgalar asla olamaz..o farklı bişey.

islam dini sevgi ve huzur dolu bi dindir.illaki ayrılmam diyosan önce araştır,eğer bunu kendi rızanla yapıcaksan tabiki değiştirebilirsin.
bu arada bana erkek arkadaşın çok samimi gelmedi.yazık ki seviyosun.bence onunla ciddi anlamda konuşmalısın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…