- 12 Ekim 2009
- 18.678
- 24.172
- 798
Yalnız benim random gülüşüm sabit değil. Şekil değiştiritor sürekli. Bence random gülüşle ruh hali arasında bir bağlantı var. Bazı arkadaşlar edebiyat ile ilgili konuşuyorlar yukarıda. Onları da kınıyorum ayrıca. Uzak kaldık diye bilmiyor değiliz tamam mı. Saksı değilim ben.
kahrolsun bağzı şeyler.
ayrıca random gülüsün de mi sırası varmış?
hsjdjıdkjdj bu olmuyor mu mesela? random işte gayet :))
Siz ne bilirsiniz random gülüşü. Siz ancak nef'i gibi garip garip şeyler yazın. Bir Nilgün bodur okumazsınız ama.
Siz ne bilirsiniz random gülüşü. Siz ancak nef'i gibi garip garip şeyler yazın. Bir Nilgün bodur okumazsınız ama.
Hassasiyetiniz çok güzel size katılıyorum.Siz de bana hak verir misiniz bilmem ama bazen bu konuda verilen tepkiler abartılı olabiliyor.Özellikle telefon ve bilgisayardan bir metin yazmak kalemle yazmak gibi olmuyor.Yanlışlıkla kelimeler,noktalama işaretleri karışabilir ya da yazdım zannettiğiniz şeyi yazmamış olabilirsiniz. İyi niyetin,duyarlılığın haricinde kendi eğitimi ve güzel konuşması üzerinden insanlara aşağılayıcı tutumlar sergileyenlerden de ben pek hazzetmiyorum.En güzeli herşeyi güzel üslûpla anlatıp orta yolu bulmakTürk milleti olarak Türkçe bilmiyoruz.
Doğru Türkçe yazamıyoruz, doğru Türkçe konuşmuyoruz.
Dil elden gidiyor!
İnsan bildiği her dili kendi içinde düzgün yazmalı ve düzgün konuşmalı.
Dili kullanma şeklimiz karşı tarafta bizimle ilgili bir imaj çizer. İstediğimiz kadar güzel olalım, güzel ve/veya şık/pahalı giyinelim, makyajımız muhteşem olsun dilimizi düzgün konuşup yazmadıktan sonra karşı tarafta saygı uyandırmak mümkün değil, kalite ortada.
Bu konuya takıntılıyım, elimde değil. Burada anladım neden Uluslararası Öğrenci Performansı Değerlendirme yani PISA raporunda bizim çocuklarımızın geri kaldığını, çünkü ana-babaları olarak bizler daha şöyle bir platformda kendi dilimizde doğru düzgün yazamıyor, kendimizi ifade edemiyoruz. Noktalama işaretlerini kullanmayanlar, “gidiyo, geliyo” yazanlar, kelimeleri anlamından farklı kullanmalar daha neler neler. Hele hele öğretmen olup yanlış yazanlara hiç ama hiç tahammülüm yok, düşünsenize çocuklar kimlere emanet.
“Aman canım, şurada aramızda yazışıyoruz işte” diye küçümsemeyin sakın, böyle böyle, dikkat ede ede davranışlar oturur.
Benim içimden doğru düzgün Türkçe yazmayan kadınlara cevap yazmak gelmiyor.
Bu konu bir süredir içimi kemiriyordu. Yazmak zorundaydım.
Ahahaha nın suyu mu çıktı? Bakın pekala da böyle gülünebiliyor, ehehehe de olabilir. Lütfen gülüşünüz büyük ünlü uyumuna uysun!!11!
Ahahaha nın suyu mu çıktı? Bakın pekala da böyle gülünebiliyor, ehehehe de olabilir. Lütfen gülüşünüz büyük ünlü uyumuna uysun!!11!
her yol var bizde :)
asl? ile başladığım msn ile devam ettiğim, slm, nbr? bile yazdığım zamanlar geride kalmış olabilir ama hala random gülebiliyorum bir kere.
ama şurada bir başlıkta abv diye bir şey görmüştüm. hiç bir fikrim yoktu, allah belanı versin demekmiş. o gün yaşlandığımı anladım.
ve kendimi divan edebiyatında buldum ajjdjehjadh
divan edebiyatını da vay be ne laf sokmuşlar diye okuyan bir sarkastik olarak okuyayım mı boduru? anlar mıyım?
‘Kötü içerik bildir’ demek oluyor sanırım :)örneğin kısaltmalarda kib i öğrendiğimde vay anasını be demiştim. (artık ne kadar yaşlıyım düşün) burada da seni kibledim dediklerinde kendine iyi bak dediklerini düşünmüştüm. halbuki şikayet ettim diyormuş...hala da bilmiyorum kib'in buradaki manasını ya neyse :))
Hazır hafif konu kıvama gelmişken birşey söylemek istiyorumEski kadınım, bu sebeple bazı kelimeleri algılayamıyorum, bir ara bu random ne ola ki bile dedim sizler yüzünden :))) gelişigüzel, rastgele demekmiş, e o zaman random gülüşün bir harf sıralaması olamaz sanırım, ben random mandom tercih etmiyorum, hahahaha yazıyorum, hafif tebessüm ediyorsambu ikonu, ağzımı ayıra ayıra gülüyorsam da bu ikonu kullanıyorum ama asadgdgfjkfkf yazınca hatalı random gülüş mü oluyor, gülüşün de kuralı mı varmış ?
Bayıldım bu beyite, çok teşekkür ederim.söylediklerinizde haklısınız ancak buradan böyle dil kurallarını beklemek bana garip geliyor.
hepten çileden çıkaracak şekilde yazmasın kimse ona katılıyorum ama büyük harf küçük harf yazacağım diye de kastıramam açıkcası.
internet dili/online dil bunun adı ne bilmiyorum, ama bu kabulle yazıyorum yazdıklarımı.
bir de merak ediyorum mesela bu hassasiyetiniz sözlü dilde de var mı?
örneğin e-mail mi diyorsunuz, e-posta mı?
yada laptop mu diyorsunuz dizüstü bilgisayar mı?
son olarak bir kaç gündür divan edebiyatı okuyorum, türkçe beyitlerin yine türkçe açıklamaları var. bunları anlayamıyor olmak üzüyor.
dünden beri sağda solda paylaştığım beyiti de paylaşayım :)
Kalem kec-dil, mürekkeb rû-siyeh,kağıt dü-rû bilmem,
Kimi etsem o şûha arz-ı hâlim yazmada mahrem.
(Nabi )
Kalem eğri dilli, mürekkep siyah yüzlü, kâğıt ikiyüzlü
Şimdi kalkıp arzuhalimi yazmaya kimi mahrem kılayım.
Eski kadınım, bu sebeple bazı kelimeleri algılayamıyorum, bir ara bu random ne ola ki bile dedim sizler yüzünden :))) gelişigüzel, rastgele demekmiş, e o zaman random gülüşün bir harf sıralaması olamaz sanırım, ben random mandom tercih etmiyorum, hahahaha yazıyorum, hafif tebessüm ediyorsambu ikonu, ağzımı ayıra ayıra gülüyorsam da bu ikonu kullanıyorum ama asadgdgfjkfkf yazınca hatalı random gülüş mü oluyor, gülüşün de kuralı mı varmış ?
Muhakkak bakacağım, teşekkür ederimİlginiz varsa Kaza Okları kitabını okuyun, tavsiye ederim çok eğlenirsiniz. :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?