Hanımlar,
konu güzel, Türkçe'ye sahip çıkalım elbette ama madem bu konuyu masaya yatırdınız gördüğüm bazı üstelemeleri dile getireyim, ben dahil çoğumuzun yazım hataları oluyor, ki arada bazı yazılarımı okuyup aman be Mune ne kadar kötü yazmışsın diye kendimi eleştiriyorum lakin bazen bazı üyeler üzüntü, acı, yaşadığı panikle veya Türkmen, Azeri, yurtdışında doğup büyümüş olması nedeniyle açtıkları konuda bir sürü yazım hatası yapabiliyor, üye ağlayarak eşinin aldattığını yazarken veya ateşi 40 derece olmuş bebeği için paniklemiş bizden yardım beklerken konuya -de ayrı yazılır, bişey değil birşey, hayır bir şey ayrı yazılır, ne biçim yazmışsınız konu sahibesi, eee yani? gibi yorumlar yazıp kadının derdine ortak olmak yerine yazım hatalarını tenkit etmeyi doğru bulmuyorum, ayrıca zaten bir kısmı yabancıyım yazım hatalarım olabilir, panikle yazıyorum, çok üzgünüm yazım hatalarım olursa affola diye başlıyor söze, buna rağmen üyenin üstüne gidilmesi çok yersiz, kadın çırpındıkça üstüne üstüne gidenler banlanıyorlar kusura bakmasınlar.
Sitede dört dörtlük Türkçe beklemek hata olur, sesli harfler yutulmasın, noktalama işaretleri doğru yerde kullanılsın kafi.
Ayrıca Türkçe'ye sonradan giren kelimelere de değinilmiş, Türkçe yazım hatalarını üyeyi ağlatacak kadar eleştirirken dikkat ediyorum da yine ben dahil çoğunluğumuz Türkçe olmayan kelimeler kullanıyoruz, mesela tuvalet, kaos, grup gibi, biz bu kelimeleri kullanırken Türkçe'ye sahip çıkalım demek olmuyor gibi sanki.
Misal yaptığımız bir yanlış daha kırmızı ruj aldım diyoruz, ruj yabancı kökenli bir kelimedir ve zaten ruj dediğinizde kırmızı dudak boyası aldığınızı ifade etmiş olursunuz, yaptığımız veya gözden kaçırdığımız başka yanlışlarda var, forumda sıkça rapor edilmemize bile sebep oluyor, kinaye, vurgu gibi durumlarda kullanılan noktalama işaretlerini bilmediğimizden olsa gerek, yanlış anlayıp farklı manalar çıkarabiliyoruz, misal eğitimli olduğunuzu vurgulamak için kelimenin başına ve sonuna çift tırnak işareti kullanılır fakat üyeler bunu eğitimsiz demek istedi, cahil demek istedi, bana hakaret etti diye algılayabiliyor ya da kinayelerde parantez içinde ünlem işareti kullanılır gibi.
Çok uzattım farkındayım işin özü en azından sitede kendimizi doğru ifade ettiğimiz sürece yazım hatalarına çok da takılmamak gerekiyor.
Gelmişken bir de uyarı yapayım, konu siyasete, konu sahibeleri veya yorumlara laf çarpmaya gelmezse sevinirim, böylece kimse alınıp polemiğe girmek zorunda kalmaz.