DILENCI...

Ben dilencilere çok para kaptiranlardanim ama artık bende vermiyorum. Eskiden özellikle küçük çocuklara mutlaka para verirdim ama sonradan anladım ki o çocuklara para vererek ben onları calistiran insanlara destek olmuş oluyorum istemeden de olsa. O çocuklar okula gideceği yerde dilencilik yaparak mendil satarak yol kenarlarında arabaların camlarını silerek su satarak hayatlarını tehlikeye atıyorlar ve herkes acıyor para veriyor. Hiçkimse vermese o çocuklar zorla çalıştırılamayacak diye düşündüğüm için artık vermiyorum. Özellikle kucağında küçücük bebeğiyle dilenen kadınları gördüğüm zaman daha çok üzülüp mutlaka verirdim biseyler ama sonradan o bebeklere uyumalari icin çok kötü şeyler verildiğini okudum biyerde ve bu yüzden ciddi anlamda üzüntüden psikolojim bozuldu. Artık çocukların bu sekilde kullanılmasına ben katlanamiyorum ve bu yüzden kesinlikle dilencilere para vermiyorum. Ihtiyacı olan birine vermek daha güzel hemde zararsız bir yardım en azindan

yardıma muhtaç insanlardan bahsetmiyor ki.. aslında zengin olduğu halde dilenen dilencilerden bahsediyor

Alakası yok arkadaşım, engelli kendi seçmemiş böyle olmayı Allah yaratmış. Bunlar bildiğin dilenci. Peçete satan amca, köşede lif satan teyze yardıma muhtaç. Muhtaç ki evinde sobanın yanında el işi örecek, kahvede çayını yudumlayıp iki laflayacak yaşta çıkıp soğukta 3 kuruşa onca sokağı dolaşıyor.

Hergün vapurda gördüğüm bi dilenci var. Yıllardır aynı vapurda Kadıköy Beşiktaş gidip geliyor. Bi seferde 10 TL toplasa ki çok rahat toplar. Günlük kazancını hesap edin.
Devlet onlardan da vergi almalı.

Gecenlerde mahalle arasinda elinde bastonu olan guya ! Topal bir adami karisi kapidan ugurladi.Adam omzuna atmisti bastonu.Yilan gibi suzulerek gidiyodu valla.Sinirim bozulmasin diye takip etmedim daha.Muhtemelen carsiya dogru topallamaya baslamistir :)
Dilenciye,muhtaca sadaka konusu benim de yumusak karnim.Yasli biri oldu mu asla dayanamiyorum.Cocuklari zorladiklari icin onlara karsi direnc kazandim ama.Direncliyim dediysem de sanki dedektorle buluyorlar gercekten para va verecek insani.Hastane kantininde geldi bir cocuk yanima.Tost ve soda alir misin bana dedi.Dusunmeme firsat vermeden siparisi verdi.Zaten hastanede cok farkli bir ruh halindesin.Itiraz etmedim hic.Neyseki yerken gordum.Icim bir nebze olsun rahatladi.

sizin gibiler derken???birine yardim etmek kotu birsey mi gibi anlatiyosunuz.ben her onume gelene vermiyorum ayrica diyelim ki beni kandirmis olsun yaptigi seyde o ve vicdani arasinda kalmis bisey.

Sizin gibiler değil, sizin gibi düşünenler dedim.
Ayrıca iyilik yaptığınızı düşünürken dolandırıcılara yardım ettiğiniz konusunda uyardım diye neden tepki verdiniz?
Yardım etmek en doğal hakkınız ama dolandırıcılığa zemin hazırlamak yardım değil..

Şahsen ben yaptığım yardımın da gerçek ihtiyaç sahibine gitmesini isterim.

Bizim şirketin etrafında her cuma öğlen saati dilenciler peyda oluyor. Cuma namazı için camiye giden işçilerin yolunun üstünde...
Ve bunlar yaşlı tonton diyeceğiniz teyze ve amcalar dikkatinizi çekerim..
Sizin ihtiyaç sahibi sandığınız o yaşlılar karakolda şakır şakır dökülüyor.

İlla yardım etmek istiyorsanız belediyelerin sosyal hizmetler birimiyle konuşun. Hiç bir geliri olmayan insanlar 2 3 ayda bir para alabilmek için kapılarını aşındırıyor..

sizin gibiler lafina kizdim yoksa dusuncenize degil.sanki kotu bisey yapmisim gibi soylediniz ayrica ben her onume gelene de vermiyorum zaten.bildigim ailelere elimden geldigince ufakta olsa yardim ediyorum.bazende yolda gordugum icimi ciz eden biri olursa veriyorum

Ağzınıza yüreğinize sağlık. Tek düşünen ben değilmişim böyle koca yürekli insanların olduğunu bilmek beni mutlu diyor

Eşim genelde gelip ekmek parasi, yemek parasi, otobus parasi diyenlere tamam alayim der ama istemezler. Geçenlerde avm de yemek yiyoruz bir çocuk geldi abi yemek yiyecem param yok dedi eşim tamam otur alayim dedi yok para ver surda yiyecem dedi iyi oraya gidelim dedi yok sen ver dedi böyle konuşurken gitti cocuk. Yine yaşlı bir teyze ekmek parası, ekmek yok evde aciz vs diyor tamda market önündeydik gel teyze ekmek alalım dedi kadın kizdi gitti. Gerçketen ac olsa kabul ederlerdi ama alalim deyince topukluyorlar

Dilencilik te iyi para var benim ömrüm boyunca göremiceğim paraları bunlar birkaç ayda kazanıyor halkımız çok yardım sever olduğu için böyle ben para vermiyorum siz de vermeyin alıştırmayın kimseyi yattığı yerden para kazanmaya

Bir dilencinin bir günlük kazanciyla

* 1 yıl yemek yenir (hani yemek yicem diyorlar ya )

* Türkiye tur atılır ( hani yol parası istiyorlar ya )

Uyarı: kucağında uyuyan bebek gördüğünüz dilencilerin yanına gidin bebeklerini uyandırmaya çalışın eğer uyanmiyorsa lütfen polise haber verin bazı bebeklere az dozlu uyusturucu verip uyutuyorlar ve o bebekler en fazla 3 yaşına kadar yaşayabiliyor çünkü verilen ilaç bebekte ölüm etkisi yapıyor.
Zaten o kişiler için bebek değersiz her yıl doguruyorlar.

Şaka yapıyorum tabii ki ama acaba kızı suan parası olmayana ücretsiz bakıyor mu davasına vs merak ettim
çok havalı burnu büyük bir kızdı...birgün beraber okuldan çıktık, yürüyerek eve gidiyorduk ki tam karşımıza babası çıktı..
adamı görmezlikten gelip, önünden yürüdü gitti..onun adına utanmıştım...

ben özellikle küçük çocuğu olanlara asla vermiyorum ama mama alacağım ne olur deyincede dayanamıyorum
gidip marketten alıyorum çoğu zaman sen parasını versende olur zahmet etme ben alırım diyor
ama ben inanıyordum böyle söyleyince
3 ay önce sosyal medyada okuduğum şeyden sonra onlarada vermiyorum almıyorum, aldırıp geri iade ediyorlarmış parasını alıyorlarmış

geçenlerde para biriktirdim birşey almak için
bakırköy cumartesi pazarının orada marketten geçerken
çocuk yalvardı yakardı evimizde yiyecek yok dedi onun istediklerini aldım (buarada yağı küçük aldığım için kızdı deterjan alacaksın diye tutturdu diyorum bütçem bu hayır büyük al dedi aldı eline bunu alacaksın diye sonunda dedim tamnam bunlarıda bırak almıyorum birşey dedim deterjana koştu o zaman bunu al diye elimdekileri bıraktım aldı hemen geliyorum bekle al bunları dedi
kendime istediğim şeyi alamadım
marketten çıkıp ilerledikten sonra döndüğümde diğer çocukta birisine aldırmıştı
hani beyaz eski minibüs gibi arabalar oluyor ya arkasında koltuk olmuyor çoğu zaman heh işte o arabanın arka tarafında 2 kadın oturmuş çekirdek çitliyor (çingene tipleri) adamın tekide kapıyı açtı, çocuk ona doğru gidiyordu ilkten afafladım ama bakmadım marketten geçerken içeri baktım ki bana birşeyler aldıran çocuk başkasına da aldırıyor
o zaman da çok pişman oldum dedim daha çocuk bebek dilenci dönemi kapandı

buradan bebekli çocuklu dilencilere para verenlere söylüyorum
onlardan para kazanmak için daha çok çocuk doğuruyorlar
o çocuklarda telef oluyor
yapmayın vermeyin
bebekler para daha çok kazandırıyor diye zorla uyutuyorlar
geçen ilk baharda yolumun üstünde hep bir dilenci vardı haftada 2 gün falan olurdu 1 çocuk 1 bebekle
kadın geldi bu çocuk niye uyuyor ne yaptın ne içirdin dedi kadın apar topar hazırlanıp kaçtı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…