- 21 Kasım 2018
- 4.123
- 5.389
- 158
yardıma muhtaç insanlardan bahsetmiyor ki.. aslında zengin olduğu halde dilenen dilencilerden bahsediyorbirincisi o dilenci kelimesi hic sevimli degil engelli birine ozurlu demek gibi benim gozumde.yardima muhtac desek daha dogru olur.diger bi konu ben cocuklara asla vermem ama bazen yasli yada gercekten yardima muhtac oldugunu hissedersem veririm.bunu kotuye kullananlar var ama gercekten yardima muhtac insanlarda var
birincisi o dilenci kelimesi hic sevimli degil engelli birine ozurlu demek gibi benim gozumde.yardima muhtac desek daha dogru olur.diger bi konu ben cocuklara asla vermem ama bazen yasli yada gercekten yardima muhtac oldugunu hissedersem veririm.bunu kotuye kullananlar var ama gercekten yardima muhtac insanlarda var
sizin gibiler derken???birine yardim etmek kotu birsey mi gibi anlatiyosunuz.ben her onume gelene vermiyorum ayrica diyelim ki beni kandirmis olsun yaptigi seyde o ve vicdani arasinda kalmis bisey.
sizin gibiler lafina kizdim yoksa dusuncenize degil.sanki kotu bisey yapmisim gibi soylediniz ayrica ben her onume gelene de vermiyorum zaten.bildigim ailelere elimden geldigince ufakta olsa yardim ediyorum.bazende yolda gordugum icimi ciz eden biri olursa veriyorumSizin gibiler değil, sizin gibi düşünenler dedim.
Ayrıca iyilik yaptığınızı düşünürken dolandırıcılara yardım ettiğiniz konusunda uyardım diye neden tepki verdiniz?
Yardım etmek en doğal hakkınız ama dolandırıcılığa zemin hazırlamak yardım değil..
Şahsen ben yaptığım yardımın da gerçek ihtiyaç sahibine gitmesini isterim.
Bizim şirketin etrafında her cuma öğlen saati dilenciler peyda oluyor. Cuma namazı için camiye giden işçilerin yolunun üstünde...
Ve bunlar yaşlı tonton diyeceğiniz teyze ve amcalar dikkatinizi çekerim..
Sizin ihtiyaç sahibi sandığınız o yaşlılar karakolda şakır şakır dökülüyor.
İlla yardım etmek istiyorsanız belediyelerin sosyal hizmetler birimiyle konuşun. Hiç bir geliri olmayan insanlar 2 3 ayda bir para alabilmek için kapılarını aşındırıyor..
Gerçekten şu dilencilere para veren ınsanlar ne zaman gözünüz açılacak? Her gün haberlerde çıkıyorlar. Emin olun sizden bizden zengin onlar . Sizin ayda kazandığınız parayı bir günde kazanıyorlar .
Herkes birbirini uyarsa da kimse vermese onlar da bu işi bırakır . Onları bu mesleğe iten biziz . Biz verdiğimiz için onlar babadan oğula Bu mesleğe devam ediyor .
Meslek diyorum çünkü onlar böyle diyor bu bizim mesleğimiz
Gerçekten hayır mi yapmak istiyorsunuz okullarda durumu olmayan öğrencilere yapın .
Fakir bir çocuğun tutun elinden götürün bir mağazaya kıyafet alın.
O kadar da mi yapamıyorsunuz ?
Simit alın ayran alın alinteriyle çalışan mendil satan dedeye verin karnı doysun en azından paranızın yeri belli olur.
Ne zamandır içime dert olmuştu bu konu oh be konuştum rahatladım.
emekli maaşını ve oplunun maaşını harcasaydı evlatlarına, ihtiyacı olmadığı halde dileniyordu..Aslında dilendiği parayi evlatlarına harciyormus gibi de dusunulebilinir
dimi yaaa:)Ama yazık bak adak dilenerek çocuk okutmuş.
Şaka yapıyorum tabii ki ama acaba kızı suan parası olmayana ücretsiz bakıyor mu davasına vs merak ettimemekli maaşını ve oplunun maaşını harcasaydı evlatlarına, ihtiyacı olmadığı halde dileniyordu..
çok havalı burnu büyük bir kızdı...birgün beraber okuldan çıktık, yürüyerek eve gidiyorduk ki tam karşımıza babası çıktı..Şaka yapıyorum tabii ki ama acaba kızı suan parası olmayana ücretsiz bakıyor mu davasına vs merak ettim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?