Astoria bana neyi hatırlattın biliyormusun
Yıllar önce bir yazı okumuştum"Kötü gün dostları çok üstün görülür fakat,iyi gün dostu bulmak daha zordur"minvalinde bir şeydi.
Saçma buldum önce,fakat düşününce hak verdim.
Dediğin gibi durum bence de.
Bir arkadaşımız vardı.
Ne zaman sıkıntıya düşsek yardıma ihtiyacımız olsa manevi anlamda, yanımızda olurdu.
Fakat kimsenin mutluluğunu tebrik ettiği,sevincini paylaştığı görülmedi.
O başkasının mutsuzluğunda mutluydu,kendini sanırım öyle iyi hissediyordu.
Kanmak isteyen insanlar olduğu müddetçe kandırmak isteyen insanlar da var olmaya devam edecekler...Benzer tabi ki. Sizin bireysel bir tatmin olarak anlattığınız durumu biz de dilenciler sayesinde toplu olarak yaşamış oluyoruz. Dilencilik artık ahlaki bir suç olmaktan çıkıp bir meslek haline geldi. Özellikle merhametli olarak bilinen toplumlarda buna sık rastlıyoruz. Dilenci deyince direkt para isteme gibi de düşünmeyin. Mesela yarışma programlarında kaybettiği halde sunucuya yalvaranlar, yeteneği ve bilgisi yerine acıklı hayat hikayelerini ön plana çıkaranlar da dilencilerdir. Umut dilencileri. Bence "dilencilik psikolojisi" kavramı üzerine de çalışmalar yapılmalı, özellikle Türkiye'de.
Bi de bizim mahallede her 2gunde bi ameliyat olup yol parasi kalmadigi icin evine gidemeyen bi dede vardi..Bi gun annem ona sen de hergun amelyat mi oluyosun bi duzelemedin dediydiBirgün işten çıkmış eve gidiyorum. Arabaya binmek için bir hastanesinin bahçesinden geçiyordum yürüyerek. Yanıma yaşlıca bir teyze geldi. "kızım, yol param kalmamış. bana yol parası verir misin?" dedi. normalde dilencilere para vermem ben de ama teyzeyi hastaneye tek başına gelmek zorunda kalmış ve parasız kalmış bir yaşlı olarak görüp çıkarıp para verdim. iki adım yürüdüm, arkamdan bir ses "yol param kalmamış. bana yol parası verir misin?""
demek istiyorum ki meslek derken haklısınız. alışılmış dilenciliğin dışına çıkıp bu tarz yöntemlerle de para toplayabiliyorlar.
biz verdikçe de toplamaya devam edecekler.
onun yerine bildiğimiz ihtiyacı olan kişilere yardım etmek en doğrusu gerçekten de...
Tam yerinde tespit. Cidden bunun uzerine arastirma yapilmali. Ülkemizde en çok da dua dilenciligi var. Adı nahoş gibi gelebilir. Mesela birisi size yardım ediyor bir konuda sonrasında size diyor ki sen de bana bir dua et yeter. Farkında değil ancak madden olmasa da manevi olarak karşılık bekliyor. Halbuki iyilik yap denize at balik bilmezse Hâlik bilir diye boşa dememişler.Benzer tabi ki. Sizin bireysel bir tatmin olarak anlattığınız durumu biz de dilenciler sayesinde toplu olarak yaşamış oluyoruz. Dilencilik artık ahlaki bir suç olmaktan çıkıp bir meslek haline geldi. Özellikle merhametli olarak bilinen toplumlarda buna sık rastlıyoruz. Dilenci deyince direkt para isteme gibi de düşünmeyin. Mesela yarışma programlarında kaybettiği halde sunucuya yalvaranlar, yeteneği ve bilgisi yerine acıklı hayat hikayelerini ön plana çıkaranlar da dilencilerdir. Umut dilencileri. Bence "dilencilik psikolojisi" kavramı üzerine de çalışmalar yapılmalı, özellikle Türkiye'de.
Tam yerinde tespit. Cidden bunun uzerine arastirma yapilmali. Ülkemizde en çok da dua dilenciligi var. Adı nahoş gibi gelebilir. Mesela birisi size yardım ediyor bir konuda sonrasında size diyor ki sen de bana bir dua et yeter. Farkında değil ancak madden olmasa da manevi olarak karşılık bekliyor. Halbuki iyilik yap denize at balik bilmezse Hâlik bilir diye boşa dememişler.
Inanamiyorum bu kadar ileri gidebiliyorlar demek.Gecen hafta bi çocuğa arkadaşım para verdi yanında.. o verince banada yapıştı hemen benimde üzerinde aksi gibi bozuk para yok..yok filan diyince bana sokak ortasında bir tekme attı anlatmam mümkün değil bu arada hamileyim...karnıma filan vursa galiba onu orda öldürebilirdim..hamile olmasam peşinden koşar saglam bi tokat atardim heralde acayip sinirlendim çünkü bur dahada aslaaa kimseye para vermem
Evet ilkkez başıma geldi ve aklimida başıma getirdi birdaha asla onlara ne acırım nede para veririm hepsi sokaklarda kaşarlanmış artık arkadasin dedigi gibi biz bu parayi kolay kazanmıyoruz ben bu halimle sabagin korunde kalkip ise gidiyorum onlar ise vicdanlara oynayarak ve oturarak kisa yoldan kose olma derdindelerInanamiyorum bu kadar ileri gidebiliyorlar demek.
Çocuk denk gelirse direkt polisi arayıp yeri belirtip ihbar ediyorum . Bu şekilde şu ana kadar 6 çocuk kurtuldu. Kimsesiz çocuklar yada aileleri satıyor mafyaya . Polis direkt alıyor, yurda yolluyor. Onun harici şu an küçük bir yerde yaşıyorum. Belli aylar da dilenciler akın ediyor ama buranın Belediyesi göz açtırmıyor anında müdahale ediyor. Sınır dışı ediyor büyükleri , çocuklar içinde yurda verdiyorlar ailelerinden alıp
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?