- 19 Kasım 2013
- 18.735
- 33.774
- 798
dilenciye dilenci denir yardıma muhtaç denmez kiÇoğu yardıma muhtaç değil, sadece dilenci.
Ergenlik işte, normal buluyorum ben bu tavırları. Çıktığı kabuğu begenmemeler falançok havalı burnu büyük bir kızdı...birgün beraber okuldan çıktık, yürüyerek eve gidiyorduk ki tam karşımıza babası çıktı..
adamı görmezlikten gelip, önünden yürüdü gitti..onun adına utanmıştım...
Vallahi yolda kalsam isteyemem,alışmışlar belli ki.Uzun zamandır para vermiyorum.
Bir olayla akıllandım. Artık yaşlı, çocuk, sakat, bebekli farketmez artık kimseye zırnık vermem.
Kalabalık bir meydanda eşimi bekliyordum. Kolunda yaşlı teyze olan orta yaşlı kadın geldi "hastahaneye gideceğiz yol paramız yok" dedi.
Cüzdana baktım bozuk yok 5tl yi verdim. Cüzdanı çıkarmış bulundum ya sonuçta vermemek olmaz
Arkamdan biraz ilerledi hemen başka birine aynı numara
Yahu biraz ilerle bari bana ayıp olmasın. Ben para vermeden cüzdanı geri sokmaya utanıyorum onların yaptığına bak.
Hiç bir şey demedim benim salaklığım sonuçta ama son oldu..
Mendil veya başka şey satana veririm ama boş yere el açana asla!
Astoria bana neyi hatırlattın biliyormusunBu arada toplumlarda dilenciler olmadan toplumların var olamayacağı, çünkü insanların çevrelerinde vicdanlarını rahatlatabilecekleri, kendilerinden daha aciz durumda olan insanlar görmeye ihtiyacı olduğunu söyleyen makaleler var. Bulabilirseniz bir okuyun derim :)
Sahi mi,yandın yeni üyesırf bu konu için yeni üyelik aldım öbür üyeliğim banlı :)
iş başvurusu için sağlık raporu alcam,hastanenin otoparkı biraz uzakta oraya yuvanlamışlar resmen ellerinde küçücük sabiler 1-2 lira verip savuşturamıyorsunda,illa 5-10 lira istiyolar.
eşim çocuklara dayanamaz hemen para veriyor,ama ortak çözüm bulduk küçük çocuk denk gelirse en yakın büfeden filan çikolata veya büsküvi tarzı şeyler alıp veriyoruz en azından garip sabinin karnına 2 gram birşey girsin
Halbuki sigaraya vericegi parayi ekmegine verse dimi .. cakisan normal insankar aldiklari sigaranin hesabini yaparken onlar cok rahat ve luks yasiyorlarBen hic vermiyorum ama mendil su satanlardan aliyorum , dilenmiyorlar en azindan. Gecen bi teyze oturmus bi yandan dileniyor bir yandan da sigarasini iciyordu
Ve de unutmadan..
Konusu ve yeri değil belki ama
Dışarda barinacak yeri olmayan,yardim dahi isteyecek dilleri olmayan savunmasız can taşıyan güzellikler için mama,yiyecek,su birakmayi unutmayalim..
Güzel kalbin var ama bu kalbini niye yalancılar tarafından somurulmesine izin veriyorsun . Kendi agzinla söylüyorsun benim param olmaz diye. Bir gün deney yap git yanlarına onlar bir gün içinde en az 2 bin kazanıyor . De ki Teyze ben senden daha ihtiyaç sahibiyim 1 tl verir misin sana ne diyecek bir bak. Ben bir defa böyle bir delilik yapmıştım gülüp geçmiştiYaa normalde ben de secici olarak veririm.
Geçenlerde cook soğuk bir gundu. Çarşida işim vardi. Hizlica yururken-kalabalik bir yerdi ayni zamanda- 28-30 yaşlarinda bir genç ayaği ciplak terlik vardi. Bir mağazanin kenarinda oturmuş ince gomlekli.basini ellerinin arasina almiş
_açim vallahi açim.
Karnim çok aç vallahi ac
Diye inliyordu. Biraz ilerlemiştim.içime işledi.dayanamayip döndüm para verdim.
Genelde cocuguyla dilenenlere simit,sut falan alip yiyecek veririm ama buna para verdim.
Birde semt pazarinda bir teyze var.dilenci gibi de değil.ama istiyor. Birgun sordum.teyzem yanliş anlamazsan bu duruma iten sebebin nedir.dedim
Eşim var,dedi.evde hasta. Tek gelirimiz devletin bir miktar yardimi.o da yakit,tup,elektrik,ekmek icin vetince yemeye para kalmiyor.burda aldigim iki sebzeyle haftalik yemek yapiyorum.dedi.
Falannn filan.
Velhasili yaa gercekten ihtiyaci varsa.elimde olan iki kurusu da paylasirim ben.onun icin hic param olmaz.onemli de degil.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?