DILENCI...

Alın teriyle mendil satan çocuğa mı verelim? Evet verelim o parayı kendisini zorla çalıştıran “aile”sine versin ailesi de ooo bu çocuk para getiriyo diyip çalıştırmaya devam etsin. Şaka gibisiniz
Şüphe ediyorsanız konuşun öyle ise vermeyin de almayın da zaten. Ben en çok cocuklara üzülüyorum .

Para vermek yerine bir ekmek alıp versen gerçek aç ortaya çıkar. Yüz ifadesinden anlarsın .

Ben mendil satan yaşlı amca teyze görürsem dayanamam veririm. ama kazulet gibi adamlar kucaklarında çocuk asla vermem sinir olurum bir de.

Geçen gün bı tanesini gördüm bu soğukta ayakkabı yok ayağında düşün !!! Tuttum elinden dedim gidiyoruz seni burada bu şekilde bırakamam 6-7 yaşlarında bir erkek cocuk.Hemen genç bir adam (adamlara hakaret eder gibi oldu) çıktı geldi. Abla nereye götürüyorsun onu ayakkabısı var onun beline takıyor acindiriyor kendini dedi bana. Sen nereden biliyorsun öyle bile olsa bu soğukta ceketsiz kirli bir şekilde bırakamam devlet baksın ailesinin baktığı yok deyince resmen elimden çekti aldı çocuğu kaçıp gitti. Belki kizacaksiniz bana ama ben para vermiyorum eline o an alıp yemek yediriyorum. Ona o işi yaptırıyorlar ve malesef engel olamıyoruz en azından sevdiği bişey yedirerek mutlu olsunlar. Onların bir suçu yok. ( Yetişkin dilencileri tersliyorum elin ayağın tutuyor el acana kadar git çalış diyorum ve onlardan bu onursuz davranışları yüzünden nefret ediyorum)

O mendil satan çocukları da sabah arabayla bırakıp akşam arabayla topluyorlar.
Demek ki neymiş o kadar da kolay değil,en zengin toplumlarda bile var, tüm medeniyetlerde varlar. Sorun daha eski.

Dilenciler meslek edinen dilencilerden bahsediyorum

Sizden daha zengin...

Onlara vermek yerine sokakta aç susuz dilsiz olan kediye köpeğe mama alıp koyun en azından onlar insan kullanmayı bilmezler. O dilsiz masumlar , dilenmeyi bilmezler masum masum bakarlar susarlar acikirlar ama anlatamazlar. . .

Gercekten ihtiyacı olan insanlar da var bu soğukta disarda durulmazken 1tl icin duran var evet çete olanı da var ama kimin ne halde olduğu belli oluyor zaten engelli , hasta olan gibi. Bi haber vardı kadin çocuğuyla bir eczane 1 tl ekmek parası isterken bayılmış açlıktan hem de emziren bir anne. Bizim için önemsiz olan 1tl o gibi insanların ekmek parası açlıktan ölmeme parası olabiliyor verip vermemek herkesin erdemine vicdanına kalmış

Bir seferinde arabada eve giderken, duran trafikte yaşlı bir amca vardı, soğukta gece gece. 1 lira verdim, beğenmedi, yüzünü buruşturup attı camdan içeri

birakin allah askina yok duyar kasmayin falan evet kasiyorum ve kasacagim da.siz istediginiz gibi ozurlu diyebilirsiniz ben engelli demeyi tercih ediyorum.bunun adi romantiklik duyar kasma degil insanlara saygi duyma onlara kirici davranmama
Engelli derken ne demek istediğinizi, kelimenin anlamını bir düşünün lütfen. Hemen sert çıkmak yerine ne diyor acaba diye kafa yorsaydınız anlardınız bence. Mesajımı baştan aşağı yanlış anlamışsınız bravo ve evet engelli kelimesi duyar kasmanın Nirvanasıdır. Engelli kelimesine tepki gösteren birinin özürlü kelimesini kullanabileceğini düşünmenizse mesajınızı nasıl bir öfkeyle yazdığınızı ve dahi bu öfkenin idrak yollarınızı nasıl tıkadığını gösteriyor. Sakin efendim sakin. Hiçbirimiz ülser olmanıza sebep olacak kadar kıymetli değiliz hayatınızda.
Sevgiler.:)

Dileneceği yere taksiyle gelen dilenci vardı bi' ara haberlerde.Tövbe est.Dilencilere hiç para vermedim.Gerçek muhtaçlar dilenmiyor zaten emin olun.Verilmemeli ve çocuklarımızı da bu şekilde eğitmeliyiz.

Mendil yarabandi vs satmak icin uzatanlara para verip mendili vs almiyorum.
Ben de boyle yardim etmis oluyorum.

Dilencilere ben de pek guvenmem
Ama engelli dilencilere veriyorum para bazen

Bana da bir kadin denk gelmisti bebek arabali ustu basi kotü gibi.dilenci
Yalvardi yakardi
Ben de vermistim 5 lira

Yarim.saat sonra tesadufen gayet lux bir cafenin bahcesinde kahvesini yudumlayip cpcuguna yas pasta yedirirken gormustum

Cocuklara yemek alip veriyorsunuz ya aman diyeyim.. taksimde birine yemek alalim dedik aninda 20 tane irili ufakli sardi etrafimizi parcalaniyorduk saka gibi.. aman diyeyim, bir tane diye veriyorsunuz arkasindan ne cikacagi belli degil.. ben sadece yasli amca-teyze kalibindan disari cikmiyorum..

Alın teriyle mendil satan çocuğa mı verelim? Evet verelim o parayı kendisini zorla çalıştıran “aile”sine versin ailesi de ooo bu çocuk para getiriyo diyip çalıştırmaya devam etsin. Şaka gibisiniz
Çok haklısın , mendil sadece göstermelik bir obje orda.Vicdan ve merhamet duygusunu sömürüp dilencilik yapmak o da bi' nevi.

İlginçmiş.

İyi GÜZEL söyledin de zaten herkez kimin ne olduğunu biliyor kimsenin süpesi yok ama lakin peygamber efendimiz Diyor ki nakadar zengin olursa olsun ALLAH RIZASI için dendimi ne gerekiyor sa yap... Kul bilsin na olduğunu sen genede ver.. Sana nasil gelirse gelsin genede ver... Sana başım dan geçen bir konuyu açık lık getireyim... Birgün eli yüzü düzgün bir kadın önüme çıktı allah rızası için dedi zor durumda kalmasam istemezdim dedi.. Bende gönlüm den geçeni verdim neyse... Aradan 2 yıl sonra ben büyük bir hastalık yüzünden hastanede yatdim durumum kıritik neyse konuya geleyim kana ihtiyacım vardı o kadin o an hastanade hastasına ziyarete gelmiş ban onu hatırlamadım ama o beni hatırlamış 2 gün sonra yanıma geldi merhaba beni hatırladın mı dedi durdum baktım gerçek ten hatırlamadım 2 yıl önce bana para vermiş din allah razı olsun dedi ben seni hiç unutmadım allaha duva etdim birgün karşıma çıkarsın diye dedi... Şunu demete çalışıyorum arkadaşlar kimin ne olduğunu bilemez siniz allah rızası denilir se verin derim kimin nerde na olacağı belli olmaz tabi bu benim şahsi görüşüm herkeze iyi akşamlar..

Cok cok cok haklisiniz. Uzun zamandir vermiyorum. Kapıya gelen geri cevirilmezmis. Onda da para yerine yiyecek veriyorum. Keşke kimse vermese. Ama yoldan gecene de verme kardesim denmiyor. Umarim okur ve dinlerler.

Eminönü alt geçitte koşun ortasında üstünde atlet dahi olmayan ayağında ayakkabı çorap olmayan bir şortla yerde yatan dilendirilen bi çocuk vardı. Polisi aradık o ara çocuk anladı hemen büyük kadınlar gelip götürdü çocuğu. Esnaf daha önce çok aramış polisi çocuk hep ordaymış

Su satan çocuktan ,kıyıda kösede sebze satan dededen alışveriş yaparım ihtiyacım olmasada. Dilenciye para mara vermem . Ona vereceğim parayla Sokak hayvanlarının karnını doyururum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…