- 17 Nisan 2012
- 30.410
- 65.392
- 598
Normalde böyle şeylere hiç inanmazdım başıma gelmeyene kadar yalan uydurma hayal falan derdim ama bundan yaklaşık 5 yıl öncesiydi anneler günü için kuyumcuya gidiyordum ama cadde mahşer günü gibi kalabalık, karşıma çok yaşlı çok tuhaf suratlı bir kadın çıktı. Herkesin içinde beni durdurdu. Kızım Allah rızası için dedi durdu gözüme baktı ama çok etkilendim. Cebimde 200lük var bir de 10 kuruş var. Ya teyze dedim bozuğum yok nasıl 10 kuruşu veririm dedim. Çok utandım da. Öylece durmuş bakıyordu ama çok ilginçti yani hayatımda böyle bir suratta insan görmemiştim. Utana sıkıla verdim o 10 kuruşu.
Kadın bana nasıl dua etti ya 10 kuruşa hiçbir şey gelmiyor nasıl dualar ediyor ama. Dedi ki “Sen verdin Allah seni mazlum etmesin, gözüne bundan sonra yaş değdirmesin, sıkıntı vermesin” yani daha nice dualar nerdeyse ayağıma kapanacak o derece.
Sonra gittim dedim ki dur bakalım başkalarına da aynısını yapacak mı diye içimden geçirdim, kadın öylece durmuş bana bakıyordu gülümsüyordu ve birden kayboldu tıpkı hayalet gibi yani hala anlatırken tüylerim diken diken olur. Çok korktum hemen eve gittim annemlere falan anlattım. Acaba diyorum hayal miydi ama yok o 10 kuruş da cüzdanımda yoktu. Vermiştim hayal falan değildi.
Yani ben o anı hayatımda unutamıyorum.
O yüzden içimden gelene veriyorum ben.
Kadın bana nasıl dua etti ya 10 kuruşa hiçbir şey gelmiyor nasıl dualar ediyor ama. Dedi ki “Sen verdin Allah seni mazlum etmesin, gözüne bundan sonra yaş değdirmesin, sıkıntı vermesin” yani daha nice dualar nerdeyse ayağıma kapanacak o derece.
Sonra gittim dedim ki dur bakalım başkalarına da aynısını yapacak mı diye içimden geçirdim, kadın öylece durmuş bana bakıyordu gülümsüyordu ve birden kayboldu tıpkı hayalet gibi yani hala anlatırken tüylerim diken diken olur. Çok korktum hemen eve gittim annemlere falan anlattım. Acaba diyorum hayal miydi ama yok o 10 kuruş da cüzdanımda yoktu. Vermiştim hayal falan değildi.
Yani ben o anı hayatımda unutamıyorum.
O yüzden içimden gelene veriyorum ben.