DILENCI...

Normalde böyle şeylere hiç inanmazdım başıma gelmeyene kadar yalan uydurma hayal falan derdim ama bundan yaklaşık 5 yıl öncesiydi anneler günü için kuyumcuya gidiyordum ama cadde mahşer günü gibi kalabalık, karşıma çok yaşlı çok tuhaf suratlı bir kadın çıktı. Herkesin içinde beni durdurdu. Kızım Allah rızası için dedi durdu gözüme baktı ama çok etkilendim. Cebimde 200lük var bir de 10 kuruş var. Ya teyze dedim bozuğum yok nasıl 10 kuruşu veririm dedim. Çok utandım da. Öylece durmuş bakıyordu ama çok ilginçti yani hayatımda böyle bir suratta insan görmemiştim. Utana sıkıla verdim o 10 kuruşu.
Kadın bana nasıl dua etti ya 10 kuruşa hiçbir şey gelmiyor nasıl dualar ediyor ama. Dedi ki “Sen verdin Allah seni mazlum etmesin, gözüne bundan sonra yaş değdirmesin, sıkıntı vermesin” yani daha nice dualar nerdeyse ayağıma kapanacak o derece.
Sonra gittim dedim ki dur bakalım başkalarına da aynısını yapacak mı diye içimden geçirdim, kadın öylece durmuş bana bakıyordu gülümsüyordu ve birden kayboldu tıpkı hayalet gibi yani hala anlatırken tüylerim diken diken olur. Çok korktum hemen eve gittim annemlere falan anlattım. Acaba diyorum hayal miydi ama yok o 10 kuruş da cüzdanımda yoktu. Vermiştim hayal falan değildi.
Yani ben o anı hayatımda unutamıyorum.
O yüzden içimden gelene veriyorum ben.

özellikle çocuklara verilmemeli.özellikle metrobüslerde rastlıyorum çoğunlukla kız çocukları (suriyeliler çoğu) insanlara yılışmaya öpmeye kucağına oturmaya başlıyor sonra mendil-para-öpücükle bitiyor olay.ne kadar "korkunç" bir olay bu.hangi açıdan bakarsan bak istismar.

cumartesi günü bi mekanın dışarı masasındaydık.
küçük bi çocuk geldi. beş tl istiyor.
5 tl.
dilenciler de etkilenmiş zamlardan. eskiden 1 tl isterlerdi.
hiç vermem. çocuk dahi olsa.
Ben cocuk olunca ozellikle vermiyorum. Biz verdikce daha cok calistiriyorlar kucucuk bebeleri. Yazik gunah gercekten.

Vallahi bir ara is bulamadim oyle zor durumdaydimki. Kendi kendime dedim ailem esim dostum gormeyecegi sekilde bir yerde dilensemmi:KK14: aylik bin lira odemem var. Dilenci kadin televixyonda diyorki aylik 6 binj buluyr. Eyy adaletsiz dunya eyyy

birincisi o dilenci kelimesi hic sevimli degil engelli birine ozurlu demek gibi benim gozumde.yardima muhtac desek daha dogru olur.diger bi konu ben cocuklara asla vermem ama bazen yasli yada gercekten yardima muhtac oldugunu hissedersem veririm.bunu kotuye kullananlar var ama gercekten yardima muhtac insanlarda var

İşte sizin gibi düşünenler nedeniyle bitmiyorlar.
Yardıma muhtaç olduğunu hissettiğiniz yaşlılar sizden daha zengin emin olun. Bunun ayırdını yapmanız çok zor..

Herkes aile üyelerini uyarsa azalır bunlar.

Yaşlı dedeye haber spikeri soruyor :
Başka meslek düşünmediniz mi ?diye

Adam şunu dedi :
Hiç bir işten bu kadar kazanamadim .

Bizim burda dilenen aile petrol açtı . Evleri 3 tane.

Kirada oturup da dilencilere para verenler iyi okuyun bu yazıyı.

Maalesef bunu meslek edinenler yuzunden gerçekten kimin neye ihtiyacı var bilmiyoruz anlamıyoruz ama gerçek yardıma muhtaç olanlar dilenmek yerine çalışmayı tercih ediyor bunu öğrendim bende

Gecen yaz 14-15 yaslarinda para isteyen bir dilenci cocuk vardi sokakta. Allah sevdigine kavustursun abla dedi el acti. Bozugum yoktu ve ustelik acelem vardi. Veremedim hizlica uzaklasmaya calisiyorum ordan. Pesimden gelip karsima dikilip bana Allah belani versin emi dedi :KK70:simdi naparsın olur musun oldurur musun? :-)

birincisi o dilenci kelimesi hic sevimli degil engelli birine ozurlu demek gibi benim gozumde.yardima muhtac desek daha dogru olur.diger bi konu ben cocuklara asla vermem ama bazen yasli yada gercekten yardima muhtac oldugunu hissedersem veririm.bunu kotuye kullananlar var ama gercekten yardima muhtac insanlarda var
Romantiklikten olecegiz.
Duyar kasmanin nirvanasi olan "engelli" kelimesinin de "ozurlu" kelimesinden farki yoktur. Ve emin olun ondan da en az "ozurlu" denmesinden rahatsiz olduklari kadar rahatsiz oluyorlar.
Ve unutnmadan yardima muhtac insanla dilenci ayni sey degildir. Dilenci dilencidir.

Bende ışıklarda cam silip para alanlardan bıktım, sormadan başlıyorlar bir de, silince para vermezsen de insan korkuyo; cama mı vurur tükürür mü belli değil :bicak:

Hele geçen tv de çocuğun birinin o cam suyuna yaptığını görünce :kızgın:

Yardım mi edeceksiniz bu soğuk havada inşaatta çalışan bir işçiye kalın bir kazak alıp hediye edin. Ya da coplerden plastik toplayıp kazancını onunla sağlayan birine bir ayakkabı.
Asıl onların size edeceği güzel dilekler gerçekleşir ışte .

Ben de her sabah okula gitmek için dolmuş durağına gidiyorum, dolmuşun gelmesini bekliyoruz arkadaşımla.Her gün aynı yaşlı kadın orada dileniyor.Bir gün bizden istedi Allah sevdiğinize kavuştursun vs. gibi dualar etti.Teyze biz de öğrenciyiz bizde de para yok dedik.Allah o cebinizdeki paranın hayrını görmeyin emi dedi.Yani o günden sonra bütün dilencilerden nefret ettim ,çalışabilirler aslında.Yaşlıydı gördüğüm ama maşallah baya dili sivriydi.

İşte sizin gibi düşünenler nedeniyle bitmiyorlar.
Yardıma muhtaç olduğunu hissettiğiniz yaşlılar sizden daha zengin emin olun. Bunun ayırdını yapmanız çok zor..
sizin gibiler derken???birine yardim etmek kotu birsey mi gibi anlatiyosunuz.ben her onume gelene vermiyorum ayrica diyelim ki beni kandirmis olsun yaptigi seyde o ve vicdani arasinda kalmis bisey.

Romantiklikten olecegiz.
Duyar kasmanin nirvanasi olan "engelli" kelimesinin de "ozurlu" kelimesinden farki yoktur. Ve emin olun ondan da en az "ozurlu" denmesinden rahatsiz olduklari kadar rahatsiz oluyorlar.
Ve unutnmadan yardima muhtac insanla dilenci ayni sey degildir. Dilenci dilencidir.
birakin allah askina yok duyar kasmayin falan evet kasiyorum ve kasacagim da.siz istediginiz gibi ozurlu diyebilirsiniz ben engelli demeyi tercih ediyorum.bunun adi romantiklik duyar kasma degil insanlara saygi duyma onlara kirici davranmama

Gerçekten şu dilencilere para veren ınsanlar ne zaman gözünüz açılacak? Her gün haberlerde çıkıyorlar. Emin olun sizden bizden zengin onlar . Sizin ayda kazandığınız parayı bir günde kazanıyorlar .

Herkes birbirini uyarsa da kimse vermese onlar da bu işi bırakır . Onları bu mesleğe iten biziz . Biz verdiğimiz için onlar babadan oğula Bu mesleğe devam ediyor .
Meslek diyorum çünkü onlar böyle diyor bu bizim mesleğimiz :KK66:

Gerçekten hayır mi yapmak istiyorsunuz okullarda durumu olmayan öğrencilere yapın .
Fakir bir çocuğun tutun elinden götürün bir mağazaya kıyafet alın.
O kadar da mi yapamıyorsunuz ?
Simit alın ayran alın alinteriyle çalışan mendil satan çocuğa verin karnı doysun en azından paranızın yeri belli olur.
Ne zamandır içime dert olmuştu bu konu oh be konuştum rahatladım.
Ben dilenci kelimesini hiç sevmiyorum aslında bir insanı ayırmak gibi bişey oluyor bu.ben veriyorum ha diğer söylediklerinizi de elimden geldiğince yapıyorum keşke diyorum daha fazlasını yapabilsek.ama ben düşünmüyorum ki hiçbir kadın isteyerek para istemez mecbur olmasalar o çocuklar o işi zaten yapmazlar.ha şunu da belirteyim böyle düşündüğüm için taşlayanlar olmasın lütfen herkes kendi bildiği gibi yaşar.ben çok üzülüyorum hepsine ama sağlıklı bir erkek olupta para istemek çok ayrı bir olay tabii

Para vermemiz sizi neden bu kadar rahatsız ediyor.
Herkesin kendi vicdanı.
Herkes kendi işiyle ilgilensin yahu bir salın artık insanları.
Dilencilere para vermiyorum ama kardeşim dilennen mendil satan bir çocuk görünce etkisinden çıkamıyor,bu yüzden gidip meyve suyu kek falan alıp hem parasını hem de aldıklarını veriyor,bende genelde -tanıdığım- yaşlı (mendil,su satan) amcalara veriyorum.
Çoluklu çocuklu kadınlara vermiyorum allah affetsin ama inanmıyorum yani ve o çocuğu soğukta kışta battaniye altında bekletmelerine çok kızıyorum.

Para vermemiz sizi neden bu kadar rahatsız ediyor.
Herkesin kendi vicdanı.
Herkes kendi işiyle ilgilensin yahu bir salın artık insanları.
Dilencilere para vermiyorum ama kardeşim dilennen mendil satan bir çocuk görünce etkisinden çıkamıyor,bu yüzden gidip meyve suyu kek falan alıp hem parasını hem de aldıklarını veriyor,bende genelde -tanıdığım- yaşlı (mendil,su satan) amcalara veriyorum.
Çoluklu çocuklu kadınlara vermiyorum allah affetsin ama inanmıyorum yani ve o çocuğu soğukta kışta battaniye altında bekletmelerine çok kızıyorum.
ben de bir defasında sokakta oturan dilenen kadına simit ayran alıp vermiştim meyve vermiştim yemişti çok mutlu oldum . En azından nereye gittiği belli.
Ama para verdiğimizde onları çalıştıran gaddar insanlara gidiyor o para .

Back
X