DILENCI...

Engelli derken ne demek istediğinizi, kelimenin anlamını bir düşünün lütfen. Hemen sert çıkmak yerine ne diyor acaba diye kafa yorsaydınız anlardınız bence. Mesajımı baştan aşağı yanlış anlamışsınız bravo ve evet engelli kelimesi duyar kasmanın Nirvanasıdır. Engelli kelimesine tepki gösteren birinin özürlü kelimesini kullanabileceğini düşünmenizse mesajınızı nasıl bir öfkeyle yazdığınızı ve dahi bu öfkenin idrak yollarınızı nasıl tıkadığını gösteriyor. Sakin efendim sakin. Hiçbirimiz ülser olmanıza sebep olacak kadar kıymetli değiliz hayatınızda.
Sevgiler.:)
ne kizmasi ne ofkesi tanimadigim ve hic tanimayacagim birine ofke duymam cok yersiz.gayet sakin bir sekilde yazdim ayrica boyle laflari susleyip pusleyip sonuna sevgiler yazinca kurdugunuz cumleler yumusamiyor bilin istedim.kafa yorsaydiniz anlardiniz falan bunlari hic tanimadiginiz hic hakkinda bilgi sahibi olmadiginiz biri hakkinda yazmanizi kabul etmiyorum.ne sekilde nasil yazdigimi biliyo musunuz hayir bana on yargiyla yaklasip bunlari soyleyemezsiniz.neyse iyi aksamlar ve sevgiler(!)

ne kizmasi ne ofkesi tanimadigim ve hic tanimayacagim birine ofke duymam cok yersiz.gayet sakin bir sekilde yazdim ayrica boyle laflari susleyip pusleyip sonuna sevgiler yazinca kurdugunuz cumleler yumusamiyor bilin istedim.kafa yorsaydiniz anlardiniz falan bunlari hic tanimadiginiz hic hakkinda bilgi sahibi olmadiginiz biri hakkinda yazmanizi kabul etmiyorum.ne sekilde nasil yazdigimi biliyo musunuz hayir bana on yargiyla yaklasip bunlari soyleyemezsiniz.neyse iyi aksamlar ve sevgiler(!)
:))) bilmukabele.

Onlar arkanızdan gülerken bu tip insanlar oldukça bizde var olmaya devam edecez derken para veren insanlara yüzüne dua edip arkasından gülerken hala uyumak isteyenler olması ne üzücü...

Araştırın sorusturun ama kandirilmayin .
Duygularınizin duygusuz insanlar tarafından harcanmasina izin vermeyin .

Google yazın dilencilerin gerçek yüzü diye. Haberlere bir bakın . Videolar izleyin.
Uyanık olun . Kötüler kadar iyiler de uyanık olsaydı kötüler bu kadar cogalmazdi ...

Bide bunların büyük market kapısında bekleyen tipleri var..

Market cıkısı senın yanında biterler, para istemicem yanlış anlamayun, bana şurdan erzak alırmısınız derler..

1..erzak dediği şey parayla alınmıyor herhalde..

2..ne zaman dilenci erzağı alacak levele eriştim..

3..dilenciler seviyeyi ne zaman oraya çıkardı..

4..millet aç aç!

Çocuklara ne para veririm ne de sattıklarını alırım dilencilere de asla para vermiyorum
Ama Işık’ta bekleyen çocuklara arabadan para verildiğini gördükçe de çok üzülüyorum o çocuklar dilencilerin maşası ve para tamamen onların patronlarına kalıyor.
Geçen sene ışıklarda bekleyen çocukları organize eden bir adam gördük araçla tur atıyordu tesadüfen önümüzdeki araçmış polise ihbar ettim ne oldu bilmiyorum ama o çocukların arabayı gördükleri anda toparlanıp araçlara doğru koşmaları hep aklımda
Yardım derneklerine veriyorum çevremde çaycılık temizlik yapanlara veriyorum ama asla dilenci ve onun uzantısı kimse için elimi cebime atmıyorum

Fatih'in göçmenlere hali herkesin malumu
Pazarlarda sürekli çocuklar para istiyor ben o an ne alıyorsam ondan bir tane (elma, mandalina vs.) veriyorum, para vermiyorum

Bir iki yıl önce de Kasaptan önünde 13 14 yaşlarında göçmen( Suriyeli demedim sonra ırkçılık yapıyor oluyorum ban yiyorum ) bir kız tavuk gösteriyordu dünyanın bin türlü halı var diye 2 parça but aldım Sonra geri dönünce kapının önünde yoktu kasaba durumu anlattım gelince verirsiniz dedim dedi abla onlar bütün tavuk isteyip marketleri satıyor böyle parça tavukları beğenmeyip arkanızdan Martılara atıyorlar dedi

Market cıkısı senın yanında biterler, para istemicem yanlış anlamayun, bana şurdan erzak alırmısınız derler..

4..millet aç aç!
Ben o salaklığı yaptım çayından ununa yağına bebek bezine etine sütüne kadar aldım ödedim verdim eline 2 gün sonra yine karşılaştık kadınla :bicak:

Bir de işin surıyeliler kısmı var..

Babasının kucagında ayakları çıplak bir cocuk.. Sonra bi adam geliyor yanlarına, elindeki poşette bir suru ayakkabı yardım etmek için acımış toplamış belliki..

Surıyeli olan güya mınnettar görunuyor, adam yanlarından ayrılınca elindeki poşeti ayakkabılarla birlikte direk çöpe fırlatıyor..

Çünkü cocuk ayakkabı gıyse ona bi faydası olmıcak.. Ozaman ne önemi olur acıtasyonunun..

ben de bir defasında sokakta oturan dilenen kadına simit ayran alıp vermiştim meyve vermiştim yemişti çok mutlu oldum . En azından nereye gittiği belli.
Ama para verdiğimizde onları çalıştıran gaddar insanlara gidiyor o para .
Ben herkese vermiyorum,hele çocuklu kadınlara hiç vermiyorum.
Ama üstü başı yırtık olan çocuklara bebek bezi falan alıyorum. Daha mantıklı bana göre.

İyi GÜZEL söyledin de zaten herkez kimin ne olduğunu biliyor kimsenin süpesi yok ama lakin peygamber efendimiz Diyor ki nakadar zengin olursa olsun ALLAH RIZASI için dendimi ne gerekiyor sa yap... Kul bilsin na olduğunu sen genede ver.. Sana nasil gelirse gelsin genede ver... Sana başım dan geçen bir konuyu açık lık getireyim... Birgün eli yüzü düzgün bir kadın önüme çıktı allah rızası için dedi zor durumda kalmasam istemezdim dedi.. Bende gönlüm den geçeni verdim neyse... Aradan 2 yıl sonra ben büyük bir hastalık yüzünden hastanede yatdim durumum kıritik neyse konuya geleyim kana ihtiyacım vardı o kadin o an hastanade hastasına ziyarete gelmiş ban onu hatırlamadım ama o beni hatırlamış 2 gün sonra yanıma geldi merhaba beni hatırladın mı dedi durdum baktım gerçek ten hatırlamadım 2 yıl önce bana para vermiş din allah razı olsun dedi ben seni hiç unutmadım allaha duva etdim birgün karşıma çıkarsın diye dedi... Şunu demete çalışıyorum arkadaşlar kimin ne olduğunu bilemez siniz allah rızası denilir se verin derim kimin nerde na olacağı belli olmaz tabi bu benim şahsi görüşüm herkeze iyi akşamlar..
Okurken tüylerim diken diken oldu

Kesinlikle vermem bir teyze var yaşlı eve taksiyle gitti 2000 kazanıyormuş günlük kendi söyledi
Birde yol param yok diyorlar metroda bir genç geçerken bana dedi Sonra giderken başkasına

Ogrenciydim..
Bir gun kermesten yurda kek borek aldim guvenpark metroya gectim
Merdivenlerde yasli bir teyze agliyor.
Acim diye..
Elimdekilerden verdim hemen yemeye basladi sok oldumm.
Teyze bunlarida al dedim oy ben torunuma gotureyim dedi..
Cok etkilenmisim ki hala aklimda
Konuyu okuyunca aklima geldi..
Uzun zamandir kimseye para vermedim
Is geregi magdur insanlari taniyorum ara ara ihtiyaclarini gordum.
Gecen gun market onunde kadin ve cocugu para degil yemeklik diye agliyordu. Hic gormedim ne once ne o gunden sonra.
Ben once almadim sonra bir adam para cikardi yok abi yemeklik dedi ispanaga sogana saldirdi. Bende o an karar verip cocuklara yonelik bsyler almistim. Cikarkende eline verdim arkama bakmadim. Cocugu posetteki muzu gorunce nasil aydinlandi.
Boyle seyler arada istiyorum, yapiyorum. Aslinda kendim icin. O anki hislerim neyse o.
Ama yazin is cikisi gelenlere cok kiziyorum cok soyleniyorum tarim sehri ben 7de kalkiyorum adam evde yatiyor 1 gun tarlaya gitse karni doyacak.

4..millet aç aç!

Bizi markettekiler uyarıyordu, abla almayın sizden sonra fişi ile iade etmeye çalışıyorlar olmadı yarı fiyatına bize geri satmaya çalışıyorlar diye, hala saf duygulara sahip olduğumuzdan kandıracak adam çok:bicak:

Ama veripte verdiği ile övünenlere çok şaşırdım gerçekten, tv de hergün bir dilenci vakası var aslında.

Bugün dilencinin biri patates soğan istedi kapıya gelip verdim hiç adetim olmadığı halde verdim:olamaz:
Patates soğanın ikinci eli varmı arkadaşlar piyasada ikinci elden çıkarabilir mi
Bilemedim:KK57:
Ben kabul ediyorum tuhaflıkları üzerime çekmede yeteneğim var:KK53:
Profilimdeki kedi misali şaşırdım

Back
X