Dilde (pamukcuk) Candida mantarı

tina01

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
23 Ekim 2024
1
0
33
2 ameliyat ile hem damardan hem ağız yoluyla kullanılan antibiyotik ve 1 yıl sonra 3 yirmilik diş operasyonu her bir dişte 1 kutu largopen antibiyotik bütün bunların sonunda dilimde ameliyatlardan sonra fark ettiğin beyazlık ile başladı doktora gidip benim dilim eskisi gibi değil sağlıksız görünüyor diye nedenini öğrenmeye gitmiştim grip yada ilaç kullanımı beyazlık olur geçer diyip geçiştirildim meğer dilde candida ağızda pamukçuk başlangıcıymış tabi o zamanlar bilmediğimden herşeyi yiyip içtim spora gidiyordum o sebeple fazla karbondihidrat alımıda yapıyordum 1 aylık alkol tüketimi vardı derken 1 yıldır olan şikayetler artmaya başladı
*sık sık baş ağrısı ağız kokusu (düzenli diş fırçalayan ve dil temizliği yapan biriyim ona rağmen )eklem ağrıları bacak sızısı aşırı öfkelenme herşeye sinirlenme regli günleri 3 gün süründüren sancısı vs vs artık her zaman içtiğim ağrı kesiciler de fayda etmiyordu ve bütün bu ağrılar için tek tek bütün servislere gittim kadın doğum kalp damar beyin cerrahı vs vs herşey normal çıkıyor diyip gönderdiler kendi kendime araştıra araştıra candida mantarı diye bir hastalığın varlığına şahit oldum ve mücadeleye başladım tabi başlamadan önce son dönemlerde aşırı şekerli şeyler yemek istiyordum (normalde şekerli tüketmeyi sevmem) yedikçe yiyesim geldi iştahım açıldı herneyse 6 aydır diyetini yapıyorum çok zordu gerçekten 9 kilo verdim 48 den 39 a düştüm diyet yüzünden ama ağrılarım şuan geçti dilimdeki o beyaz pamukçuk görüntüsü nasıl tarif etsem dilin havlı yuzeyi büyümüş gibi oluyordu ve ne yersem tutunuyor kalıyordu dil sıyırıcı felan fayda etmiyor yediğim şeylerin rengi yapışıp kalıyor fırçalama ilede geçmiyordu 6 aylık diyet ile sanırım onu biraz baskıladım yapmadığım şey kalmadı icmedigim takviye vitamin kalmadı hergün 5 aydir probiyotik içiyorum multivitaminde D vitamini bunların başında diğerlerini saymak zaman alır neyse gulutensiz şekersiz karbondihidratsız beslenme yaptım zeytinyağı tereyağı hindistan cevizi yağı kullandım ayçiçek yağı bu rahatsızlığı kötü etkiliyor meyve olarak greyfurt avakado çerez olarak kabak çekirdeği badem fındık (Allah günah yazmasın patlıcan ve kabak yemekten gına geldi lahana çıkar çıkmaz lahana tüketimine başladım haşlayıp eksileyip yada turşu yapıp tuketiyorum et tüketimi serbest çok acı baharatlı yemek yasak yoğurt hariç süt ürünleri yasak ama son 1 aydır yoğurt yemiyorum onun haricinde hergün büyük bir kase taze ev yoğurdu yemiştim sanki yenmeyince daha iyi oldu keçi sütü ile yapılan yoğurt yemek gerekiyormus galiba ben inek sütünden yapmıştım herneyse detay çok kısa özet spontaneler vereyim son 2 aydırda karabuğday li gulutensiz ürünler ekledim ama onlarida fazla kaçırınca dilde hafif bi beyazlik oluyo gibime geliyor 6 ayda çok yol kateddim ama bu nereye kadar böyle devam edecek bilmiyorum ozan tedavisi iyi geliyor deniyor bu konuda sorun yaşayan yada bu problemi yenenler cevap verirse sevinirim (1aydir Tung dil macunu kullanıyorum bu süreçte çok yardımcı oldu dilimi karbonatlı gazlı bezden daha rahat temizlediği için piskolojik olarak daha iyi hissettirdi başarılı bir urunmuş tavsiye ederim)
Velhasıl ozon tedavisi için araştırma yapıyorum hangi doktoru seçeceğime karar verince kesin gideceğim bu arada 3 kutu 200 lük candimax hap içtim başlarda birde ağız için sarı bir solüsyon almıştım M ile başlıyordu adını unuttum ama ikiside işe yaramadı her ilaç her bünyede etki etmeye biliyor neyse son 2 aydır zolax hap ile tanıştım enfeksiyon hastalıkları bölümüne zar zor yazdırdım 1 kutu ( 8 doktor gezdim bu süreçte hiç biri önemsemedi olabilir diyip geçiştirdi kendi tedavimi kendim uyguladım malesef) 1 kutu zolax iyi gibi gelince aile hekimine 2 kutu daha yazdırdım ilk kutuyu hergün 1 tane içtim zaten içinde 7 tane var sonra 2. Kutuyu 3 günde 1 içtim şimdi 3. Kutuya başlıcam haftada 1 içmeyi planlıyorum (bu benim kendi tedavi yöntemim kizlar o hap iyi gelince devam etmek istedim daha sonra 4. Kutuyu da alıp ayda 1 içerek sonuçlandıracağım inşallah ama tabi 6 ay az değil ve bu süreç beni baya yıprattı ve sıkıldım açıkçası yediğim şeyler kısıtlı olunca insan yılıyor resmen şuan eski beslenme şeklime dönersem ne olur tekrar artardı bilmiyorum tamamen vücuttaki candida miktarı ile yararlı diğer bakterilerin miktarını dengeledigimden emin olmadan başlamak istemiyorum ( evde Tükürük testi eskiye göre daha az ve yavaş aşağı iplik iplik süzülüyor. bu test sabah uyanınca ilk tükürüğünüzü 1 bardak suya tükürüp beklemek Tükürük iplik iplik aşağı inerse candida demek miş bu bile büyük başarı benim için ilk yaptığım da anında dibe iniyordu saçaklanip iplik iplik olup şimdi daha az ve ağır iniyor birde regli de gecikme ve azalma olayı zuhur buldu ileri safhada olanlarda erken menopoz yapabiliyormuş kahrolası candida 7 gün normal regliden 3 gün az regli şekline büründü döngü süresi 45 günü geçti bunun içinde soğan suyu kürüne başladım bu gün 15 gün sabah akşam içeceğim beyaz soğan kadın hastalıkları mor soğan bağırsak sağlığı mantar lar mikroplar üstünde etkili yazıyor bende sabah birini akşam birini olacak sekilde tüketeceğim sabah ac karnina kahvaltıdan yarim saat önce akşam yatmadan önce 1 er bardak ılık şekilde ağzı kapalı kabuğu soyulmuş 1 bardak kaynamaya yakın suyun içinde 5 dk kaynatıp soğutup içeceğim. (Siyah çay kahve felan da yasak bu candida diyetinde onun yerine yeşilçay papatya kekik aynısefa çiçeği bide karışım bi çay almıştım bağışıklık için onları tükettim ) dilde pamukçuk candida olanların çözüm önerilerini beklerim

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…