- 21 Mart 2025
- 2
- 0
- 1
- 28
- Konu Sahibi muallimelove
Kızlar hepinize merhaba. Benim 1 senedir geçmeyen vajinal mantarım vardı çok şükür 5-6 aydır vajinal mantar olmuyorum ve bu illetten kurtuldum. Geçen sene bu zamanlar burdaki başlıkları çok okuyordum her şeyi deniyordum ve eğer geçerse ben de gelip buraya yazıp insanlara en azından bi yararım olur diye düşündüm ve bugün buradayım
öncelikle geçmeyen vajinal mantarınız varsa kesinlikle kan testi yapılmalı çünkü bağışıklık çok etkiliyor. Ben tam 6 ay boyunca uzman bi diyetisyen ile candida diyeti yaptım. Gluten şeker kesinlikle yoktu ( ama kadın doğum doktoru sadece şeker yemesen olur çünkü şeker besliyor demişti). Bi sürü doktor gezdim kullanmadığım fitil, hap, krem kalmamıştı hatta bi ara hormon kremi bile kullanmıştım ama hiç biri işe yaramadı. En son Cerrahpaşa Üni’de bi profesöre gittim ve o doktor şak diye 1 sene süren hastalığımı 1 ayda bitirdi. Asıl mesele adet sonrası mantar hapı içip fitil kullanmakmış ve böyle yapınca 1-1,5 ayda yani 2 âdet döngüsü sonrasında mantar bitti gitti ( kesinlikle sağlık tavsiyesi değildir sadece tecrübe aktarımı en iyisini doktorunuz bilir). Ayrıca eşinize de geçebiliyormuş bu yüzden eşimin de hap kullanması gerekti ve de doktor bana ph değeri 3,5-4 arasında olan intim jeli 1 bardak kaynatılmış soğutulmuş suya 3-4 damla damlatıp tahareti bununla almamı söyledi (vajinanın asidik yapısını düzenlemek için). Bence öncelikle kesinlikle iyi bir doktora gidin. Yani işin özü iyi bir doktor ve adet sonrası bozulan vajinal yapıyı daha mantar oluşturmadan önünü kesmek. Çok şükür bunları düzenli olarak yaptım ve geçti. Umudunuzu sakın yitirmeyin ben bunun için çok kez ağladım çünkü eşim de ben de kötü etkileniyorduk. Psikolojik olarak zorlayan bi süreç ama geçiyor vajinanız elbet kendini toparlıyor sürece güvenin